Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi

zmaugy ::
OK, lesene ure so komu tudi všeč, nič ni narobe s tem. Ampak se je treba zavedati, da dobiš na Aliexpressu enake za desetino cene.
https://de.aliexpress.com/wholesale?cat...
Prosim link za enako za desetino cene:
https://www.holzkern.com/en/paris-leadw...
PS: Mimogrede, kakšen software uporabljate za merjenje natančnosti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

Ales ::
... bi pas menjal za kovinskega, zanima me ali bi vsak Seiko 18mm pas pasal ali morem biti na kaj pozoren?
Pozoren moraš biti na obliko končnega člena, ne le na njegovo širino. Če pogledaš Seiko 5 SNK80x boš videl. da je ura tam polkrožno oblikovana, torej iščeš pas z enako oblikovanim končnim členom ali pa raven končni člen, ki ne seže do ure. V primeru slednjega boš imel med ohišjem ure in pasom manjši razmik.
Za primer dve sliki:

AaBoy ::
Mi lahko kdo priporoča/pove za stran s paski, ki niso pretirano dragi (do okoli 30€). Iščem pasek za moder Seiko 5 SNK807.

AnubisOfDoom ::
Zelo dobra ura na prvi pogled, malo manj natrpana kot pa ostale ure s solar tehnologijo. Mislim, da se da zamenjati tudi zapestnico. V Nemciji se jo dobi za ~200 EUR. Je to dober deal za tako uro?
https://www.casio-europe.com/fr/produit...
https://www.casio-europe.com/fr/produit...

Okapi ::
Jaz imam eno iz te serije, zelo v redu ura. Ampak v konkurenci drugih (imam recimo tudi še boljši Casio, serija Oceanus) jo že dolgo nisem dal na roko. Če bi jo kdo hotel imeti, naj mi sporoči, koliko bi dal zanjo.
https://de.casio-shop.eu/p/lcw-m100dse-...

https://de.casio-shop.eu/p/lcw-m100dse-...

Gregor5816 ::
Mi lahko kdo priporoča/pove za stran s paski, ki niso pretirano dragi (do okoli 30€). Iščem pasek za moder Seiko 5 SNK807.
https://www.watch-band-center.com/shop-...
https://www.cheapestnatostraps.com/

Gogo ::
S čim pa očistiti uro, tako ohišje kot pašček?
In kako negujete usnjen pašček?
thx
thx
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

leiito ::
S čim pa očistiti uro, tako ohišje kot pašček?
thx
Za ohišje Cape Cod metal polishing cloth, na eBayu se najde za par evrov po komadu.
https://www.capecodpolish.com/products/...
Za usnjene paščke, tako kot za pasove in čevlje, Saphir Medaille d’Or, usnje potrebuje nego, da ohrani želene lastnosti, Saphir ima nekaj, čemur pravijo Renovateur, dela čuda na vseh usnjenih izdelkih, pomaga tudi zmehčati novo usnje itn., tako kot obutev, 2x letno s čistilom ven ostanke starih žaub in potem frišne, samo da se pri pasovih za ure ne zdi nujen tak postopek kot pri čevljih. Semiš se zaščiti s sprejem.
http://www.avel.com/saphir-medaille-dor...

Bojan xxxx ::
Razmišljam o nakupu Steinhart Ocean one. Lahko kateri, ki ima takšno uro pove, kakšen je lume.
Večina reviews pravi, da je lume povprečen, slab. Par jih pravi, da je še kar OK.
Meni osebno je lume še kar bistven. Spim z uro na roki in če se slučajno zbudim, mi je fajn vedet ali je do zvonjenja budilke 10 minut ali 5 ur. Te dni nosim Seiko SKX007, lume je seveda zelo OK.
Torej, a lahko kdo, ki ima tega Steinharta pove, če lume zdrži do jutra.
Mislim da BGW9 zdrži dlje kot C1, ampak meni zelena barva C1 sede bolj kot modra BGW9.
Večina reviews pravi, da je lume povprečen, slab. Par jih pravi, da je še kar OK.
Meni osebno je lume še kar bistven. Spim z uro na roki in če se slučajno zbudim, mi je fajn vedet ali je do zvonjenja budilke 10 minut ali 5 ur. Te dni nosim Seiko SKX007, lume je seveda zelo OK.
Torej, a lahko kdo, ki ima tega Steinharta pove, če lume zdrži do jutra.
Mislim da BGW9 zdrži dlje kot C1, ampak meni zelena barva C1 sede bolj kot modra BGW9.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bojan xxxx ()

Če hočeš sredi noči vedno lepo videti uro, je rešitev samo ena - tritij.
Izbira takih ur na žalost ni velike, in mehanske so vse precej drage. Od takih v potapljaškem slogu recimo Davosa, model Argonautic Lumis, za okoli 700 evrov. Ali tudi še malo manj, je treba pobrskati po netu. Tule je recimo za 630 evrov. https://www.thewatchhut.co.uk/davosa/me... Davosa je firma nekje v rangu Steinharta ali C. Warda.
https://www.davosa.com/en/gents/mechani...
Nekaj zanimivih modelov ima tudi Marathon, Deep Blue in še kdo. Pa seveda Ball, ampak ti so dražji.
Izbira takih ur na žalost ni velike, in mehanske so vse precej drage. Od takih v potapljaškem slogu recimo Davosa, model Argonautic Lumis, za okoli 700 evrov. Ali tudi še malo manj, je treba pobrskati po netu. Tule je recimo za 630 evrov. https://www.thewatchhut.co.uk/davosa/me... Davosa je firma nekje v rangu Steinharta ali C. Warda.
https://www.davosa.com/en/gents/mechani...
Nekaj zanimivih modelov ima tudi Marathon, Deep Blue in še kdo. Pa seveda Ball, ampak ti so dražji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Hvala za odgovor, ampak meni tritijeve viale ne sedejo. Mogoče si sčasoma premislim. LumiBrite mi je zaenkrat čisto zadosti. Npr. imam tudi enega Seikota SNA225, ki ima zelo tanek namaz LumiBeite-a pa se ga da kadarkoli ponoči še nekako vredu videt. Aja, pred spanjem dam uro vedno za par minut pod luč, da se LumiBrite napolni, potem zdrži čez noč.
Vem, WWW je poln Steinhart lume shotov, ampak ti res nič ne povedo, ker so a) fotografirani s fotoaparati/kamerami, ki kompenzirajo slabo osvetlitev (poveča expousure in ISO) b) so narejeni na kratkem časovnem intervalu, v najboljšem primeru par ur, če se prav spomnim. To je zame neuporabna informacija.
Tako da, pomagala bi edino info od uporabnika, ki Steinharta nosi tudi ponoči, oziroma jo je že kdaj probal po "polnjenju" dat v predal in potem čez par ur prebrat v kakšnem temnem prostoru.

bojany ::
Bojan xxxx je izjavil:
Hvala za odgovor, ampak meni tritijeve viale ne sedejo. Mogoče si sčasoma premislim. LumiBrite mi je zaenkrat čisto zadosti. Npr. imam tudi enega Seikota SNA225, ki ima zelo tanek namaz LumiBeite-a pa se ga da kadarkoli ponoči še nekako vredu videt. Aja, pred spanjem dam uro vedno za par minut pod luč, da se LumiBrite napolni, potem zdrži čez noč.
Vem, WWW je poln Steinhart lume shotov, ampak ti res nič ne povedo, ker so a) fotografirani s fotoaparati/kamerami, ki kompenzirajo slabo osvetlitev (poveča expousure in ISO) b) so narejeni na kratkem časovnem intervalu, v najboljšem primeru par ur, če se prav spomnim. To je zame neuporabna informacija.
Tako da, pomagala bi edino info od uporabnika, ki Steinharta nosi tudi ponoči, oziroma jo je že kdaj probal po "polnjenju" dat v predal in potem čez par ur prebrat v kakšnem temnem prostoru.
Živjo.
Imam Seikota 007 in Steinharta ocean 1 GMT in, če ju daš za 15 sekund pod lučko pred spanjem sredi noči ni bistvene razlike. Oba se vidi brez problemov. Kar večina pozablja je, da so oči ponoči prilagojene na temo in je dovolj zelo malo svetlobe da vidiš. Če je bojazen, da ponoči ne bi videl koliko je ura edina ovira ti se ni treba bati Ocean 1 je ok tudi za ponoči.
Lp, Bojan

@bojany FUUUUL hvala za tale info. Ja natanko to sem potreboval. Mimogrede, tvoj Steinhart ima BGW9, torej moder lume, ne zelenega? lp., Bojan :)

b4d ::
Moj Ti500 z BGW9 se vidi celo noc... Pa tole kar je bojany povedal precej drzi, oci se prilagodijo in se da.
b4d.sablun.org

bojany ::
Bojan xxxx je izjavil:
@bojany FUUUUL hvala za tale info. Ja natanko to sem potreboval. Mimogrede, tvoj Steinhart ima BGW9, torej moder lume, ne zelenega? lp., Bojan :)
Ja, je pri Steinhartu bolj na modro in če direkt primerjaš je kar precej razlike v barvi. Tudi pri dnevni svetlobi je barva oznak in kazalcev bolj bela na Steinhartu kot na Seikotu. Če ne delaš direknih primerjav eno ob drugi uri pa sploh ne greš za tem.

Vas ura ponoči nič ne moti?
A to misliš prisotnost ure na roki ali to da se sveti? Prvo ja, dokler se nisem navadil, drugo pa niti malo.
Uro sem začel ponoči nosit ko se mi je rodil prvi otrok; takrat je _izjemno_ bistveno ponoči vedet koliko je ura, ko se mali pripravlja na jok. Je treba zelo hitro (pravilno) odreagirat preden dojenček zažene protest s polno jakostjo glasu ... In takrat sem ugotovil da je zadeva ponoči koristna tudi na splošno. Če bi ponoči pogledal na budilko, bi se prebudil do te mere, da bi težko zaspal nazaj. En hiter pogled na ročno uro ... dobiš info pa ni problema potem zaspat nazaj. Vsaj pri meni je tako.

b4d ::
Jaz jo imam na nocni omarici, nekajkrat sem probal spat z njo, ampak potem dobim kaksne specialne odtise na obrazu ko se zalezim :D
b4d.sablun.org

t-zonaz ::
Še en Seiko. Da vidimo, kako bo forum prebavil slike...
Da ne zatrokira forum: povezava na večjo sliko.
Meni pa super izgleda ta GS. Imate mogoče kakšen nasvet katero referenčno št. se splača gledati. Ta na sliki je verjetno 4520-8000. Pa če je treba biti pazljiv na kakšno stvar posebej.
In kje bi bilo najbolje kupiti. Hvala
t-zonaz

Furbo ::
Pazi le na to, da ne boš pomotoma vzel seiko 5 z belo številčnico.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

t-zonaz ::
Pazi le na to, da ne boš pomotoma vzel seiko 5 z belo številčnico.
Ali pa da slučajno ne bi vzel snowflake namesto 50 let starega GS ...wtf
t-zonaz

AaBoy ::

Andy9 ::
Ali si kdo lasti Citizen radijsko vodeno uro, ter kako je s povezavo v Slo območju?
Stara mi je šla po 23ih letih po gobe, pa bi rad imel uro, ki bi bila točna...
Stara mi je šla po 23ih letih po gobe, pa bi rad imel uro, ki bi bila točna...

Na prostem ponoči skoraj vedno dela, čez dan včasih. Notri pa odvisno od lege in zgradbe, pri meni ne.
Imaš pa tudi simulatorje signala. Nekaj takega pride v poštev zlasti, če imaš recimo katerega od Citizenov, ki delajo samo z japonskima oddajnikoma.
http://www.jrcomputing.com.au/Set_Watch...
Citizen ima pa tudi en pasiven ojačevalnik signala (ne vem, če je še naprodaj, včasih so ga tudi podarili zraven ure) - kako učinkovit je pri nas, pa nimam pojma.
Imaš pa tudi simulatorje signala. Nekaj takega pride v poštev zlasti, če imaš recimo katerega od Citizenov, ki delajo samo z japonskima oddajnikoma.
http://www.jrcomputing.com.au/Set_Watch...
Citizen ima pa tudi en pasiven ojačevalnik signala (ne vem, če je še naprodaj, včasih so ga tudi podarili zraven ure) - kako učinkovit je pri nas, pa nimam pojma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Mislim, da sem nekje zasledil, da se ura nastavlja vsak dan ob 9-ih dopoldan.
Doma imam stensko radijsko, pa se nastavlja sama, le včasih jo malo zmede signal in se resetira na 24:00.
Doma imam stensko radijsko, pa se nastavlja sama, le včasih jo malo zmede signal in se resetira na 24:00.

Uro lahko nastaviš, kdaj se poskusi sinhronizirati. Ponavadi ponoči, ob devetih ali desetih zvečer, ker je takrat manj radijskih motenj. Če prva sinhronizacije ne uspe, potem čez eno uro poskusi znova, in po potrebi to še parkrat ponovi, potem pa "obupa", do naslednjega večera. Stenske radijske ure imajo 10x večjo anteno od zapestnih, zato neprimerno bolje lovijo radijski signal. Če se stenska ura uspešno sinhronizira, ni nujno, da se bo tam tudi zapestna.
Moje izkušnje s temi urami so takšne, da je bolje samodejno sinhronizacijo izklopit. 3-4x na leto ponoči na balkonu ročno poženem sinhronizacijo, da popravijo tistih nekaj sekund, kolikor prehitevajo ali zaostajajo.
Moje izkušnje s temi urami so takšne, da je bolje samodejno sinhronizacijo izklopit. 3-4x na leto ponoči na balkonu ročno poženem sinhronizacijo, da popravijo tistih nekaj sekund, kolikor prehitevajo ali zaostajajo.

Se mi potem splača kupiti tako uro? Moja prejšnja je bila tudi citizen in neverjetno natančna. Mogoče pol minute narobe med prestavljanjem na poletni ali zimski čas.

pierch ::
Če koga zanima, to zgleda kot dober Amazon IT deal (poškodovana embalaža). Sicer je pa to Amazon, pošlješ nazaj in ti vse povrnejo BP.
Pierch

Se mi potem splača kupiti tako uro? Moja prejšnja je bila tudi citizen in neverjetno natančna. Mogoče pol minute narobe med prestavljanjem na poletni ali zimski čas.
"Splača" se sigurno ne, ne boš nič zaslužil s tem

Andre ::
Jaz sem ravno pred nekaj dnevi postal ponosni lastnik nove Citizen CB1070-56L Titan, solarna, radijsko vodena, safirno steklo.
Ker sem si ponovno želel uro iz titana, nisem imel ravno veliko izbire med znamkami. Citizen ima največjo izbiro. Me prav zanima kako se bo obnesel njihov Super Titanium premaz.
Ima pa pri nas Slowatch zastarele modele in navite cene. Na srečo sem bil pred kratkim na službeni poti v Nemčiji, kjer imajo vse kar Citizen ponuja. Ure so v živo manj močnih barv in kljub enaki velikosti na papirju precej drugače pašejo na roko.
Splača se pobrskat za najboljšo ceno. V urarnah se moj model ure prodaja za 500€, na nemškem Amazonu za 400€, na italijanskem Amazonu(kjer sem jo kupil) pa za 350€. Ura je bila odposlana iz Avstrije.
Čez dan mi jo ne uspe sinhronizirat, ob 2h ponoči se avtomatsko sinhronizira ob oknu v blokovskem naselju. Bom poizkusil se druga mesta v stanovanju.
Na Slowatch Servisu sem povprašal na koliko let se povprečno menja kondenzator/baterijo v Eco-Drive urah. Pravijo, da na 3-5 let, po 7 letih pa priporočajo menjavo kar celega mehanizma.
Kakšne so vaše izkušnje?
Ker sem si ponovno želel uro iz titana, nisem imel ravno veliko izbire med znamkami. Citizen ima največjo izbiro. Me prav zanima kako se bo obnesel njihov Super Titanium premaz.
Ima pa pri nas Slowatch zastarele modele in navite cene. Na srečo sem bil pred kratkim na službeni poti v Nemčiji, kjer imajo vse kar Citizen ponuja. Ure so v živo manj močnih barv in kljub enaki velikosti na papirju precej drugače pašejo na roko.
Splača se pobrskat za najboljšo ceno. V urarnah se moj model ure prodaja za 500€, na nemškem Amazonu za 400€, na italijanskem Amazonu(kjer sem jo kupil) pa za 350€. Ura je bila odposlana iz Avstrije.
Čez dan mi jo ne uspe sinhronizirat, ob 2h ponoči se avtomatsko sinhronizira ob oknu v blokovskem naselju. Bom poizkusil se druga mesta v stanovanju.
Na Slowatch Servisu sem povprašal na koliko let se povprečno menja kondenzator/baterijo v Eco-Drive urah. Pravijo, da na 3-5 let, po 7 letih pa priporočajo menjavo kar celega mehanizma.
Kakšne so vaše izkušnje?

Na Slowatch Servisu sem povprašal na koliko let se povprečno menja kondenzator/baterijo v Eco-Drive urah. Pravijo, da na 3-5 let, po 7 letih pa priporočajo menjavo kar celega mehanizma.Na servisu živijo od takih, ki jim verjamejo

Furbo ::
7 let cel mehanizem lol.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

hammock ::
Na Slowatch Servisu sem povprašal na koliko let se povprečno menja kondenzator/baterijo v Eco-Drive urah. Pravijo, da na 3-5 let, po 7 letih pa priporočajo menjavo kar celega mehanizma.Na servisu živijo od takih, ki jim verjamejoNi treba čisto nič menjati ali servisirati, dokler dela. Si lahko miren vsaj 10 let, verjetno pa še precej dlje. Servisiranje je tako drago, da se preventiva pri urah, ki stanejo manj kot 5000 evrov in imajo enega od standardnih mehanizmov, preprosto ne splača.
Baterija v mojem casio wave ceptorju brezhibno deluje ze 11 let, in nic ne kaze da bo kaj kmalu sla. Tudi solarno gnana ura.

Dri3r ::
Če bo večino časa pospravljena v predalu se lahko zgodi da bo baterija po 5 letih fuč.
dri3r

Po mesecu in pol potovanja in še 10 dneh carinjenja (€25) je prispel Didun Design, a.k.a. poor man's AP, dejansko kot pravijo reviewerji, za ta denar smešno veliko ure, če ne bo ravno na hitro spustila duše, zapestnica je odlična, ohišje tudi, vsaj na oko, komot na roki, lepo se šajna spolirano jeklo, notri je verjetno Halo Kitajc za €5 ampak za €80, top.

Ne vem, iskreno povedano imam malo psihološke bariere kitajsko uro za €60 nosit, povsem iracionalno, ker na zunaj je narejena res brezhibno, vsi tisti izlivi navdušenja na youtubu niso iz trte izviti.
Nima lune.
Trenutno sem v Beogradu in je nisem vzel s sabo, za začetek je treba zapestnico skrajšat, konec tedna jo lahko poslikam, čeprav Didun ko Didun, predvsem je pa bolj zajeban ure slikat kot zgleda, če hočeš, da dobro izpade, sam nisem baš nek talent za fotografiranje, še avta ne znam seksi pofotkat za oglas.
Nima lune.
Trenutno sem v Beogradu in je nisem vzel s sabo, za začetek je treba zapestnico skrajšat, konec tedna jo lahko poslikam, čeprav Didun ko Didun, predvsem je pa bolj zajeban ure slikat kot zgleda, če hočeš, da dobro izpade, sam nisem baš nek talent za fotografiranje, še avta ne znam seksi pofotkat za oglas.