Forum » Pomoč in nasveti » ram 2X1gb
ram 2X1gb
marc100 ::
lp imam vprašanje glede sledečega pomnilnika: DDR2
Super Talent model t6ux2gc5, piše mi da naj bi bil 2GB (v oklepaju mi piše 2X1GB),
sedaj me zanima, imam identičen par, se pravi 2 kosa, v windowsu mi ju prikaže kot 2GB,
zanima me, koliko je ali je 2GB ali 1GB???
hvala za podane informacije
Super Talent model t6ux2gc5, piše mi da naj bi bil 2GB (v oklepaju mi piše 2X1GB),
sedaj me zanima, imam identičen par, se pravi 2 kosa, v windowsu mi ju prikaže kot 2GB,
zanima me, koliko je ali je 2GB ali 1GB???
hvala za podane informacije
vorantz ::
dokaj očitno (po tem kar praviš in modelu) da maš 2 palčki po 1gb
lahko preveriš s kakim cpu-z al pa enostavno odpreš kišto in pogledaš not
lahko preveriš s kakim cpu-z al pa enostavno odpreš kišto in pogledaš not
marc100 ::
odprl sem kišto in to sem tudi videl, in napisal kar piše, samo ni mi pa jasno zakaj piše :2GB (2X1gb)kit?
to me je zmotilo, winsi mi prikažejo 2gb....
to me je zmotilo, winsi mi prikažejo 2gb....
feedback03 ::
To piše zato, da se ve koliko palčk je noter, kajti ponavadi imaš na matični plošči štiri reže za RAM, v katere pač namestiš palčke.
In lahko daš noter 4 palčke po 1GB, ali pa dve palčki po 2GB in imaš v obeh primerih 4GB, s tem da lahko v drugem primeru kasneje nadgradiš z več RAM-a, medtem ko imaš v prvem primeru vse reže zasedene in bi ob nadgradnji moral zamenjati gigabajtne palčke z večjimi, kar zna biti dražje kot če bi takoj na začetku kupil večje.
In lahko daš noter 4 palčke po 1GB, ali pa dve palčki po 2GB in imaš v obeh primerih 4GB, s tem da lahko v drugem primeru kasneje nadgradiš z več RAM-a, medtem ko imaš v prvem primeru vse reže zasedene in bi ob nadgradnji moral zamenjati gigabajtne palčke z večjimi, kar zna biti dražje kot če bi takoj na začetku kupil večje.
Why do people feel safe under blankets?
It's not like a murderer will come in thinking:
I'M GOING TO KILL.. Ah darn, he's under a blanket!
It's not like a murderer will come in thinking:
I'M GOING TO KILL.. Ah darn, he's under a blanket!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava "oken"Oddelek: Pomoč in nasveti | 3607 (2958) | hojnikb |
» | Rami - in njih nadgradnjaOddelek: Pomoč in nasveti | 4563 (3866) | cobrastar |
» | Triple Channel pri DDR3 - Kako je sedaj s temu?Oddelek: Strojna oprema | 1962 (1225) | stekar89 |
» | Zakaj rač. šteka v igricahOddelek: Strojna oprema | 1802 (1164) | g. Oden |
» | BOF > NEON ARES računalnikOddelek: Kaj kupiti | 4082 (2598) | Pyr0Beast |