Forum » Operacijski sistemi » Kako razširiti particijo ?
Kako razširiti particijo ?
madeinchina ::
pozdrav,
disk imam razdeljen na C: in D: ter nedodeljen prostor(24GB).
Ta nedodeljen prostor bi rad dodal recimo 12GB dodal k C: disku in 12GB k D: disku, da bi ga lahko izkoristil.
Kako, brez da zgubim podatke?
disk imam razdeljen na C: in D: ter nedodeljen prostor(24GB).
Ta nedodeljen prostor bi rad dodal recimo 12GB dodal k C: disku in 12GB k D: disku, da bi ga lahko izkoristil.
Kako, brez da zgubim podatke?
- zavaroval slike: Icematxyz ()
subby ::
S partition wizardom ali katerim podobnim programom boš moral najprej prestavit d particijo na konec diska in nato razširit c.
Icematxyz ::
Smiselno tukaj je le povečati razdelek D: in to čez celoten razpoložljiv nedodeljen prostor.
IL DIAVOLO ::
Ta program uporabljam jaz, odličen je!
Aomei Partition Assistant
Tutorial:
Aomei Partition Assistant
Tutorial:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IL DIAVOLO ()
shadowfax ::
Naslov me je dobro nasmejal. Za razširitev paRTicije pa vidim, da imaš že dovolj koristnih nasvetov.
KruceFix ::
Katero Patricijo bi pa ti razširil?
Glede particij pa imaš že v windowsih orodje!
Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management.
Glede particij pa imaš že v windowsih orodje!
Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management.
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...
madeinchina ::
Prvo probam priporočan program od IL DIAVOLO pa bomo videli.
shadowfax,KruceFix: Hvala da sta opazila napako, ker jaz je nisem haha (sem popravil)
shadowfax,KruceFix: Hvala da sta opazila napako, ker jaz je nisem haha (sem popravil)
Icematxyz ::
KruceFix, torej uporabnik @KruceFix ti je načeloma nakazal, da imaš potrebna orodja že vgrajena, se pravi torej za združitev razdelka D: in nedodeljenega prostora.
bastadu ::
Sorry ker odpiram tako staro temo, ampak moje vprašanje paše točno sem. Podobno kot OP bi tudi jaz rad razširil particijo, s tem da bi razširil particijo C:, ki je takoj na levi strani od nedodeljenega prostora, ampak na gre, pa sem to delal že mnogokrat na drugih računalih. Očitno je nekaj v zvezi s to zeleno+modro barvo (extended partition in logical drive), s katero je particija označena, ampak tako je že prišla ob nakupu PCja. Kako jo najenostavneje razširiti, po možnosti brez uporabe 3rd party programov?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
kloko ::
Verjetno je povezano s tem, da je tisti C:\ LOGICAL in ne PRIMARY partition (si sicer zvito skril podatke z desnim klikom...). Tudi to se baje da razširiti, Googlaj "extending logical partition in Windows"
L.p., Kloko
L.p., Kloko
bastadu ::
Uuu hvala! Preiskal vse živo in si rabijal glavo, sedaj s tvojo pomočjo našel, je šlo raztegniti z diskpart-om, ni bilo minuto dela ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj ne morem narediti Extend sistemske Win10 particije?Oddelek: Operacijski sistemi | 516 (420) | sbawe64 |
» | Povečanje sistemske particije WIN7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5825 (2975) | Hanzi77 |
» | spreminjanje particij...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2257 (1736) | superb_ |
» | Razlika med primarno in logično particijo?Oddelek: Operacijski sistemi | 3710 (3230) | MrStein |
» | Povečanje particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 2935 (2664) | solatko |