Forum » Kaj kupiti » Grafična kartica
Grafična kartica
Niko_ ::
Zdravo,
namen imam kupiti novo grafično kartico in se odločam med gt610 in hd 6450. Zanima me katero izmed teh dveh mi priporočate in ali mi bo napajalnik z 420W dovolj močen in ga nebom rabil menjati. Ostale specifikacije računalnika pa so:
matična plošča:gigabyte MA69G-S3H
cpu:AMD Athlon 64 X2 5600+ 2,9MHz
ram:2gb ddr2
disk:500gb
in dvd-rw
Hvala za odgovore.
namen imam kupiti novo grafično kartico in se odločam med gt610 in hd 6450. Zanima me katero izmed teh dveh mi priporočate in ali mi bo napajalnik z 420W dovolj močen in ga nebom rabil menjati. Ostale specifikacije računalnika pa so:
matična plošča:gigabyte MA69G-S3H
cpu:AMD Athlon 64 X2 5600+ 2,9MHz
ram:2gb ddr2
disk:500gb
in dvd-rw
Hvala za odgovore.
dzinks63 ::
Za prikaz slike na monitorju bo dovolj, za kaj bolj konkretnega pa je to slaba izbira, rajši kupi rabljeno tipa HD4670-5670
Janac ::
Zdravo,
žal grafična kartica mora biti nova, ker je namenjena kot darilo, drugače bi sam tudi izbral kakšno rabljeno. Uporabnik pa bo igral naslednje igre:
Pro Evolution Soccer 2012 - 2013,
Fifo 2012 - 2013,
kakšen starejši need for speed,
kakšen starejši call of duty.
Vendar pa ni potrebno da igre delujejo na high nastavitvah dovolj bi bilo že na medium, lahko pa tudi kakšna low. Zaželjeno pač je da igra deluje brez zatikanja, ni tolko pomembno kakšna je sliko. Malce berem te teste in opise na internetu in nekateri pravijo da jim na teh dveh grafičnih karticah, ki sem jih omenil v prvem postu delujejo te igre, seveda ne na high nastavitvah, kar pa sem že omenil da ni potrebno, saj uporabnik ni tako zahteven.
Drugače pa sem našel še eno grafično kartico za katero me zanima kaj menite in to je GT 430 ali pa GT 440. Sta ti dve boljši od zgornjih dveh pri igranju iger ali so enake, ker za kaj drugega kot igranje iger in gledanje filmov(ne HD) se računalnik skorajda nebo uporabljal.
Hvala za odgovore.
žal grafična kartica mora biti nova, ker je namenjena kot darilo, drugače bi sam tudi izbral kakšno rabljeno. Uporabnik pa bo igral naslednje igre:
Pro Evolution Soccer 2012 - 2013,
Fifo 2012 - 2013,
kakšen starejši need for speed,
kakšen starejši call of duty.
Vendar pa ni potrebno da igre delujejo na high nastavitvah dovolj bi bilo že na medium, lahko pa tudi kakšna low. Zaželjeno pač je da igra deluje brez zatikanja, ni tolko pomembno kakšna je sliko. Malce berem te teste in opise na internetu in nekateri pravijo da jim na teh dveh grafičnih karticah, ki sem jih omenil v prvem postu delujejo te igre, seveda ne na high nastavitvah, kar pa sem že omenil da ni potrebno, saj uporabnik ni tako zahteven.
Drugače pa sem našel še eno grafično kartico za katero me zanima kaj menite in to je GT 430 ali pa GT 440. Sta ti dve boljši od zgornjih dveh pri igranju iger ali so enake, ker za kaj drugega kot igranje iger in gledanje filmov(ne HD) se računalnik skorajda nebo uporabljal.
Hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Niko_ ()
bajsibajsi ::
Menim, da bi bilo bolje da napises znesek kartice, do katerega si pripravljen placati. Na tak nacin bos dobil okvirno sliko, kaj se splaca kupiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Ja sedaj ko sem gledal eno izmed GT430 in GT440, prideta tam nekje 70€, kar pa sem pripravljen dati za grafično kartico.
bajsibajsi ::
Vecina novih za omenjen denar, bo imela gor DDR3 rame. Ne vem ce se ze dobi pri nas, ampak preko spleta lahko narocis GT630 GDDR5 za cca. 65 evrov (ampak potem s postnino vred pride preko omenjenih 70).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10577 (8799) | fruchty |
» | Katero grafično?Oddelek: Kaj kupiti | 7285 (5746) | mokasin |
» | Grafična kartica do 60€Oddelek: Kaj kupiti | 2120 (1425) | opeter |
» | Nova grafična - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1451 (1305) | borki |
» | HD5670 512MB ali HD 4670 1GBOddelek: Kaj kupiti | 2719 (2198) | Nwanko |