» »

Ohišje: Corsair 500R vs Cooler Master 690

Ohišje: Corsair 500R vs Cooler Master 690

Sunflare ::

Zanimajo me izkušnje ljudi, ki si lastijo ali so si lastili katerega od teh ohišij.
Če že ne, pa vsaj neko bolj profesionalno mnenje, reviewe lahko bere vsak :)

Ne vem katera postavitev ventilatorjev je bolj optimalna, namreč Corsair ima 2 sprednja, 1 velikega stranskega in 1 na zadnji strani - exhaust.
Cooler master ima na pamet 1 spredaj, 1 zadaj in 1 na vrhu (vročina gre gor), ki kot svetujejo postane edini exhaust zaradi pozitivnega pritiska.

Pri Coller masterju me moti tudi, da ima na stranskih ploščah preveč odprtin, kjer ni ne ventilatorjev ne prašnih filtrov, tako da bi jih bilo potrebno nakdadno zalepiti.

Komentar "katerikoli ti je lepši" ni potreben, oba sta solidna na pogled :)

Hvala za pomoč

helsing ::

Tudi jaz sem se na koncu odločal med tema dvema.
Po rewievih sodeč je 500R boliši od 690R. Nekateri slednjega sicer favorizirajo, ker je v ZDA dosti cenejši, ampak v Sloveniji med njima praktično ni razlike.
Mene sta pa na koncu prepričala velik stranski vent, ki mi pomaga hladiti razmeroma vročo grafično ter tri-stopenjski vent controller.

Večji del toplote še vedno piha ven od zgoraj, čeprav ohišje nima zgornjega ventilatorja, saj toplejši zrak vedno potuje navzgor.

Glede glasnosti pa: Gre za odprto ohišje, tako da stvar ni ravno R3 na tem področju.
Če boš imel ohišje zraven glave, potem boš slišal ventilatorje, če pa ga boš imel pod mizo pa je pri najnižji hitrosti stvar praktično neslišna.
Na najvišji hitrosti se sicer slišijo obrati, ampak vsaj zame stvar nikakor ni moteča (sem pa dokaj občutljiv na glasnost PCja).

Najgalsnejši dejavniki pa bodo vsekakor komponente znotraj ohišja. Torej ventilatorja na CPU & GPU.
Zaradi stranskega ventilatorja so temperature na grafični dovolj nizke, tako da se tam ventilatorji lahko vrtijo z nižjimi obrati. Tako ostane le še ventilator na procesorju. Na to sem ob nakupu hladilnika tudi računal, tako da sem izbral Thermalrightovo rešitev "Macho" z zelo tihim TY-140 ventilatorjem (tudi ob višjih obremenitvah). Ker je večji, je tudi dosti tišji od Noctuinega, ker se za enak efekt lahko vrti počasneje. Hladilnik je tudi cenejši, temperature so pa zelo blizu. Zame Win Win. :D

Ohišje je dokaj čvrsto in stabilno, odstranljive kletke za diske pa so tudi lep bonus. Tudi kable sem uspel dokaj solidno speljat za ohišje; in glede na to, da sem prvič vstavljal komponente v ohišje mi vse skupaj ni predstavljalo nobenih težav.

Ker sem sam izbral 500R, ne vem kako se obnese 690II (morda je v določenih pogledih celo boljši), ampak svoje odločitve nikakor ne obžalujem.
Sicer je res, da si ohišje lastim komaj 2 dni in ne vem kako se stvar obnese po določenem času, ampak moj prvi vtis je več kot pozitiven.

Kakorkoli se boš že odločil, vsekakor pazi, da ti bo hladilnik pasal v ohišje. V Corsaira bi spravil max 165mm višine. Nevem pa kakšen clearance ima 690II.

PS
500R zgleda full dobro v beli različici, še sploh v živo. Piko na i pa mu dodajo še bele LED lučke na prozornih ventilatorjih.
IMO je lepši od 690II

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
305050 (4524) Seljak
»

Ohišje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
647167 (5456) Janac