» »

S čim bi najbolj izboljšal trenutno konfiguracijo

S čim bi najbolj izboljšal trenutno konfiguracijo

LapD ::

Mašina je sicer stara nekaj let ampak ker trenutno šparam za imaca ne bom šel v nabavo novega pcja (tega bom kasneje ponucal za kak htpc verjetno) bi pa rad malo osvežil zadevo ob tem pa še naredil sveže inštalacije vseh programov. Trenutno je konfiguracija takšna: Asus p5q pro, Intel quad Q9400, Ati HD4850, 4GB rama, WD 640GB. Verjetno je najbolj logičen nakup ssd diska in pa podvojitev rama? Gledal sem samsung 830 ... če vzamem 128 giga bo to verjetno dovolj za windowse, adobe paket in office? Če imam ssd disk je potem priporočljivo da imam tudi vse .psd in .ai dokumente ter fotografije na tem disku ali to nima veze? Kot vidim je tudi ram zelo poceni zato bi še prosil za mnenje o tej zadevščini: http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

hvala za pomoč :)
web&motion designer

Han ::

Če ne misliš igrat novejših iger in se intenzivno ukvarjat z grafiko/videom, potem je obstoječa konfiguracija čisto v redu. 128 GB SSD je dovolj, nanj pa rajši ne shranjuj pomembnih podatkov. DDR3 spomin ne paše v tvojo mamaplato...

krispe ::

Jaz si lastim Samsung 830 SSD. Za tako ceno odličen SSD, vsekakor vreden nakupa.

In teh 128GB (v bistvu je 119GB) je čist dovolj za Windows in vse programe, ki ti padejo na misel!
Če maš pa namen dajat gor novejše igre, bo pa kar hitro prostora zmanjkalo.

Če boš imel določene datoteke na HDD-ju jih bo npr. office ali adobe odprl počasneje kot če bi bili na SSD-ju.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

LapD ::

Ups, nisem bil pozoren glede rama, tnx za opombo. Ja na tem računalniku ne laufa nič drugega kot adobe in office in priznam da dela zaenkrat popolnoma zadovoljivo, ampak se ne morem upreti vsemu hypu glede ssdja :) Torej s tem diskom ne morem veliko falit? http://www.amazon.co.uk/Samsung-2-5inch...

Kako je to mišljeno, ne shranjuj pomembnih podatkov na ssd? Varnostne kopije itak delam sproti, tako da ne bi veliko riskiral, zanima me bolj, če se kaj pozna na hitrosti, če so trenutno odprti dokumenti na ssd disku?
web&motion designer

z00s ::

Jaz sem imel podobno konfiguracijo kot ti (za odtenek slabso) in sem kupil SSD in se zeeellloo pozna na performansu. Tako da se strinjam z ostalimi - SSD in to je to.

lp, Z00s

Han ::

Mišljeno je tako, da SSD ni primeren za "arhiv", ampak za tekoče zadeve.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8914717 (5117) darkolord
»

SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
469686 (7295) Mare2
»