Forum » Omrežja in internet » Gennet OxyGEN in Bonjour
Gennet OxyGEN in Bonjour
plasma ::
Pred kratkim so mi Siolovi tehniki zamenjali modem(Sinope -> Gennet OxyGEN), sedaj pa imam probleme z Bonjourom. Pred menjavo se je opcija Shared library v iTunes normalno prikazala na obeh računalnikih (win7 žično in MBP z 10.8 brezžično). Po menjavi normalno vidim MBP share na win7 mašini, win7 share pa samo če je MBP na mrežo priklopljen žično.
Program Bonjour browser v primeru brezžičnega priklopa pokaže samo lokalni bonjour share(shared library ne dela), v primeru žičnega pa lokalnega in oddaljenega(shared library dela).
Oba sta priklopljena na OxyGen, v istem subnetu, ping in samba v obe smeri funkcionirata, firewall je izklopljen. Na apple discussion forumu se omenja težava z routanjem multicast DNS requestov, nekateri primeri so bili rešeni z izdajo nove verzije firmware routerja. Poskusil sem tudi izklopiti UPnP / NAT-PMP, brez sprememb.
Lp, Jaka
Program Bonjour browser v primeru brezžičnega priklopa pokaže samo lokalni bonjour share(shared library ne dela), v primeru žičnega pa lokalnega in oddaljenega(shared library dela).
Oba sta priklopljena na OxyGen, v istem subnetu, ping in samba v obe smeri funkcionirata, firewall je izklopljen. Na apple discussion forumu se omenja težava z routanjem multicast DNS requestov, nekateri primeri so bili rešeni z izdajo nove verzije firmware routerja. Poskusil sem tudi izklopiti UPnP / NAT-PMP, brez sprememb.
Lp, Jaka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem dostopati do routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 3918 (3609) | koli99 |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5960 (5650) | dreamtheater |
» | Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modemaOddelek: Programska oprema | 4825 (4493) | Barti |
» | Router, remote accessOddelek: Omrežja in internet | 1149 (1048) | srus |
» | Xbox 360 kot media server? (podnapisi)Oddelek: Zvok in slika | 861 (813) | PARTyZAN |