» »

Črn rob na zaslonu ob zagonu Windowsa.

Črn rob na zaslonu ob zagonu Windowsa.

KK44444444 ::

Torej. Imam zaslon SyncMaster BX2450 in na njega priklopljeno HD 7950 preko HDMI kabla. Vse dela perfektno, edini problem, ki ga imam je, da ko vžgem pc se slika ne raztegne čez cel zaslon ampak se vidi ''black border''. Šele ko pridem v Windows in vžgem Catalyst Control Center ze slika popravi in raztegne do roba. V Catalystu imam naštimamo, da mi Scale-a sliko navzgor vendar kot pravim, to naredi šele po zagonu Catalysta. Včasih se je slika takoj avtomatsko naštimala že ob zagonu PC-ja. Slika se tudi sama raztegne če ob vžigu PC-ja izklopim HDMI iz monitorja in nazaj priklopim.

Prosim za pomoč, Hvala.

Architect ::

nastavi v nastavitvah zaslona da bo sliko vedno raztegnil čez cel zaslon ane

KK44444444 ::

Imam nastavljeno.. Zaslon vseeno ne raztegne.. :S

Architect ::

pa ima tisto zate kakšno funkcionalnost, da bi rad imel raztegnjeno?

Drugega kot nastavitev zaslona (direktno na zaslonu) itak ne moreš nastavljati. Vsaj jaz še nisem videl biosa, ki bi se prilagajal resoluciji ter razmerju stranic zaslona :D

KK44444444 ::

Ja nvem :S Sej pravm slika se raztegne če v Catalystu tako naštelam.. ampak se resetira ko pc restartam, pol morm spet catalyst odpret. :)

Architect ::

daj poglej še enkrat nastavitve zaslona, sliko nastavi tako da jo bo vedno raztegnilo čez cel zaslon. Ne, to ni automatic (ali auto ali karkoli podobnega temu).

Nato še enkrat naloži gonilnike grafične kartice.

Nato poročaj če je boljše.

KK44444444 ::

Imam samo Screen Fit, 16:9 in 4:5 opcije :) Screen Fit sploh ne naredi ''screen fit''. :) Po moje so driverji, imam 12.7 beta :)

Maglorfin ::

KK44444444 je izjavil:

Vse dela perfektno, edini problem, ki ga imam je, da ko vžgem pc se slika ne raztegne čez cel zaslon ampak se vidi ''black border''. Šele ko pridem v Windows in vžgem Catalyst Control Center ze slika popravi in raztegne do roba. V Catalystu imam naštimamo, da mi Scale-a sliko navzgor vendar kot pravim, to naredi šele po zagonu Catalysta. Včasih se je slika takoj avtomatsko naštimala že ob zagonu PC-ja.

Tudi jaz imam zelo podobno situacijo (imam Sapphire Radeon HD 6770), ampak samo, odkar sem nazadnje updatal Catalyst (verzija 12.6), tako da se je pomojem v tej verziji pojavil nek bug, glede na to, da prej ni bilo težav. Gotovo jim je to že kar nekaj ljudi sporočilo in če bomo imeli srečo, bo v naslednji verziji zadeva urejena. :P
When you look into the abyss,
the abyss also looks into you.

Maglorfin ::

Kot sem domneval - po updatanju z zadnjo verzijo Catalysta (12.8) nimam več težav s črnim robom. KK44444444, upam, da tudi ti.
When you look into the abyss,
the abyss also looks into you.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC to TV (HDMI kabel)

Oddelek: Zvok in slika
437397 (2830) legenda30
»

težave z vlc-jem

Oddelek: Pomoč in nasveti
11901 (726) granci
»

Razteg slike iz pc čez cel tv zaslon

Oddelek: Zvok in slika
91625 (1496) jklč
»

Problem ločljivost zaslona

Oddelek: Pomoč in nasveti
5697 (646) boogie_xlr
»

4:3 v 16:9

Oddelek: Zvok in slika
81475 (1311) antireal

Več podobnih tem