» »

Pristojnosti policistov na mejnih prehodih

Pristojnosti policistov na mejnih prehodih

«
1
2

Fiki12 ::

Oj!

Spet še ena slaba izkušnja s motenimi prepotentnimi idioti, ki jih je nekdo zaposlil, da pazijo mejo. Sem urejen 23-letnik, vozim povprečen avto, imam normalno službo, moj potni list je izpraven, nikoli nisem imel opravka s policijo, in ne oni z mano, pa vendar sem danes na meji preživel eno uro, pregledali so mi vse predale, vso prtljago (do šampona), denarnico, na koncu sem se moral sleči do gat. Nisem veliko govoril, ker nisem hotel izzivat, le parkrat sem ga pozval, naj bo razumen - nimam trave pri sebi, pa če si on to še tako želi...

Kakšne točno so pristojnosti teh ljudi, in kaj mu lahko naredim? Imam kake pravice in on omejitve? Se lahko terorja obranim, ali sem popolnoma prepuščen dobri volji v modro oblečene opice? Zanima me za SLO in za HR, z obojnimi so imeli težave tudi moji znanci.

lp

Yugos ::

jp hrvati so enega ki poznam analno preiskali, ker se jim je zdej čuden in celo rekli so mu kje maš drogico, zgledaš kot hašar.

Mislim da bi moral človek reči takemu naj ga spusti nazaj da noče več v njihovo državo!

Nekje mora biti meja!
Dejstvo je da lahko pride do velikih problemov, nekateri ljudje bi to lahko videli kot žalitev časti in tudi odzvali temu primerno!

balocom ::

Če te je takole pregleda, nekaj ne štima v tvoji zgodbi. Razen če živiš v kakem malo bolj zloglasnem naselju, se narobe pišeš (jebiga, that's life), imaš povprečen avto, ki je bil nov 20k€+ ali pa gre za kak primerek VW Golfa IV TDI, ki je še vedno "statusni simbol" (zate je povprečen, za policaja pa ostale na tem svetu pa ne... =). Če boš pa vztrajno trdil da nimaš trave ali kaj drugega prepovedanega pa itak delaš narobe, tam bodi tiho ko miš pa se ne "pritožuj" in se ne vznemirjaj če hoče videti prtljažnik oz. njegovo vsebino, ker ga bo ravno to podžgalo, da mogoče kaj ni vredu.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

blackbfm ::

Sem urejen 23-letnik, vozim povprečen avto, imam normalno službo, moj potni list je izpraven, nikoli nisem imel opravka s policijo, in ne oni z mano


sej taki so najbolj sumljivi

francek1 ::

Že tvoja izjava o "motenih prepotentnih idiotih" pove dosti o tebi. In mislim, da si si tak postopek sam sprosil.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: mihco ()

win64 ::

Tudi policaji so tudi ljudje in se lahko zmotijo.
Jaz sem enkrat šel z avtom ponoči na morje, pa sem bil grozno neprespan. Zapeljem do meje, carinik na meji je nekaj v hrvaščini rekel, jst ga nisem dobro razumel in nrdim zmeden obraz in je že blo: "zapeljite h kraju". Mene so peljali noter in mi naredili predavanje o zakonih glede droge, naj povem da mam drogo in grozili, da me bodo dali pregledat in, če mi kaj najdejo bodo zaplenli avto. Enih 15 minut me je prepričeval, da naj priznam, potem me je peljal nazaj k avtu in začel pregledovati. Ko je videl, da se ne sekirava preveč, je rekel v redu in nekaj v smislu, da zakaj nisva prej povedala da nimava nič.

Ni prijetno sredi noči se še 15 minut ustavljat na meji, ampak oni so v službi in so plačani za to, da preprečuje uvoz nedevoljenih stvari. Verjamem, da nisem edini, ki so ga napačno prepoznali. Se sekirat cel dopust zaradi tega je pa tudi neumnost.
Odrasti in pozabi na vse skupaj.

technolog ::

Vojna prot drogam je bla itak že izgubljena in mene resno čudi, da na meji sploh kej odkrijejo.

Tear_DR0P ::

Fiki12 je izjavil:

Oj!
Spet še ena slaba izkušnja s motenimi prepotentnimi idioti, ki jih je nekdo zaposlil, da pazijo mejo. Sem urejen 23-letnik,

zares dober uvod v post :D - če hodiš s takim odnosom po svetu, pričakuj veliko težav. očitno imaš na obrazu tak izraz, ki cariniku pove, da te je treba zajebavat. ni prijetno, ne zagovarjam tega. ker redno hodim na hrvaško, navijam za širitev šengena, da mi ne bo več treba čez mejne prehode. nasvet pa pravi, da če na slovensko hrvaški meji zgledaš kot turist, naj ne bi imel težav.

drugo dejstvo je pa to, da je naloga obmejnih organov zaščita države pred bedaki in bedarijami ki jih ti lahko uvozijo v državo. če zgledaš tako (recimo hipiji, gangsta raperji, panksi, ...), si popularna tarča. En moj prijatelj je šel k drugemu prijatelju na rojstno dnevno zabavo v Zagreb, na mejnem prehodu je bil okrog desete ure zvečer. Slog oblačenja sovpada z njegovim veseljem do downhilla in skejtanja. Na meji je imel prekleto hude težave, ker je moral cariniku razložiti, zakaj v obliki darila šverca na hrvaško zelo drage zavore za kolo - darilo ni bil veljaven odgovor. Slab tajming, sumljiv izgled, prazen avto, netipičen mejni prehod, živčnost, ker je bil pozen na zabavo - vse to so bili faktorji, ki so hrvaške obmejne organe prepričali, da so ga zavrnili.

potuj več po svetu, boš videl da so naši cariniki/policaji na mejnem prehodu prav fajn. največ zajebavanja kar sem ga prejel s strani slovenskega policaja, vprašal me je kako se ima njegova babica in če vem kako je ime njegovemu bratu - ko semga glupo pogledal, mi je pojasnil, da njegova babica živi v istem bloku kot jaz in da me pozna izpred bloka :)

sem pa kot otrok preživel strip search s strani jugoslovanskih mejnih organov in verjamem da se počutiš "posiljenega". Povsem drugačen pa je bil prehod srbsko makedonske meje, ko sem bil ves zaspan in je bil tam kup goril, mrkega pogleda, čudno vodoravno usmerjenih kalašnikovk in carinik, ki si je vzel čas, da me je zajebaval zakaj imam vizo, če po polnoči ni več potrebna (ravno tisti dan so jo ukinili). ali pa čakanje alžirskih carinikov, ki so si vzeli čas, da so prerisali naše pasuše, med tem pa smo jih tri ure čakali na prijetnem alžirskem soncu, na koncu tega so nas povabili na prijeten 10 minutni klepet, da so ugotovili s kakšnimi nameni prihajamo v državo, čeprav smo imeli vabilo njihovega ministrstva za kulturo. Ko so nas spustili čez mejo, sem ugotovil, da smo mi dobili mil pregled. Ostalim so v skladišču dodelili poseben razdelek, mizo in avtomehanika ob boku uradnih oseb, nakar so jim na mizo razložili vso prtljago in še nekaj kosov avta.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

francek1 ::

Drugače pa pristojnosti policistov in dolžnosti potnikov na meji ureja Zakon o nadzoru državne meje, predvsem naslednji členi:

V. MEJNA KONTROLA

27. člen

(obveznost podreditve mejni kontroli)

(1) Oseba, ki namerava prestopiti ali je že prestopila mejno črto, mora izročiti veljavni dokument za prestop državne meje in se podrediti mejni kontroli ter ne sme zapustiti območja mejnega prehoda, dokler ni mejna kontrola opravljena, ali se kako drugače izmakniti mejni kontroli oziroma odstopiti od nameravanega prestopa državne meje.

(2) Državljan tretje države, ki namerava prestopiti ali je že prestopil mejno črto, mora policistu, ki opravlja mejno kontrolo, pojasniti vse okoliščine, pomembne za prehod državne meje.

(3) Oseba iz prvega in drugega odstavka tega člena se mora ravnati po navodilih in odredbah policista, ki opravlja mejno kontrolo.

28. člen

(mejna kontrola)

(1) Mejna kontrola se opravi izključno ob nameravanem prestopu državne meje.

(2) Policist, ki opravlja mejno kontrolo, sme:

- zahtevati predložitev veljavnih dokumentov, ki so potrebni za prestop državne meje za osebe in predmete;

- vnesti v dokumente za prestop državne meje podatke o okoliščinah vstopa ali izstopa iz države;

- opraviti kontrolo potnikov, kontrolo prevoznega sredstva in kontrolo stvari, ki jih ima oseba s seboj;

- zadržati osebo za nujno potreben čas, vendar največ za 48 ur.

(3) Če policist na mejnem prehodu opravlja kontrolo v neposredni bližini carinskega delavca, policist praviloma pred kontrolo po tretji alineji prejšnjega odstavka omogoči osebi, pri kateri opravlja mejno kontrolo, predložitev blaga pri carinskem organu.

(4) Minister, pristojen za notranje zadeve, predpiše način opravljanja mejne kontrole na posameznih vrstah mejnih prehodov.

29. člen

(kontrola potnikov, prevoznega sredstva in stvari)

(1) Kontrola potnikov je kontrola, ki zajema preverjanje dokumentov za prestop državne meje skupaj s preverjanjem biometričnih podatkov ter z ugotavljanjem identitete osebe, ki namerava prestopiti državno mejo, in drugih pogojev za prestop in tiralično-tehnično preverjanje osebe z odvzemom prstnih odtisov in odtisov dlani ter preverjanje drugih telesnih identifikacijskih značilnosti. Policist sme zahtevati od osebe, naj pokaže, kaj ima pri sebi.

(2) V primeru suma posedovanja prepovedanih stvari, predmetov ali zaradi ugotavljanja identitete sme policist pregledati ali preiskati osebo. Preiskava po tem členu ne zajema preiskave telesnih votlin.

(3) Kontrola prevoznega sredstva je kontrola, ki zajema zunanji in notranji vidni pregled prevoznega sredstva in preiskavo prevoznega sredstva.

(4) V primeru suma, da oseba v prevoznem sredstvu prevaža prepovedane predmete ali stvari, ki bi pripomogle k ugotavljanju njene identitete ali identitete drugih potnikov, ter zaradi preprečevanja nedovoljenega vstopa v Republiko Slovenijo sme policist preiskati prevozno sredstvo, kar pomeni podroben pregled vseh delov, vključno z razstavljanjem posameznih delov prevoznega sredstva.

(5) Kontrola stvari zajema kontrolo predmetov in stvari, ki jih ima oseba, ki namerava prestopiti državno mejo, s seboj ali v prevoznem sredstvu.

(6) V primeru suma, da so v predmetih ali stvareh, ki jih ima s seboj, ali v prevoznem sredstvu prepovedani predmeti ali stvari, ki bi pripomogle k ugotavljanju njene identitete ali identitete drugih potnikov, sme policist preiskati predmete ali stvari, kar pomeni podroben pregled vseh delov skupaj z razstavljanjem posameznih delov.

(7) Pri opravljanju kontrole potnikov, kontrole prevoznega sredstva in kontrole stvari sme policist uporabljati ustrezne tehnične pripomočke.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

ShowDown ::

Tear_DR0P je izjavil:


zares dober uvod v post :D - če hodiš s takim odnosom po svetu, pričakuj veliko težav.


Tak odnos je verjetno posledica njegove slabe izkušnje in ne obratno.

Invictus ::

Dejstvo je da imajo pravico pregledati tvojo rit, če se tako odločijo. In ti premetati avto. Po celem svetu. Da ne bo kdo mislil da so samo naši policaji "prasci".

Drugo dejstvo pa je da so tip(i) vedno bolj sumljivi pri prečkanju meje. V drugo pelji s sabo kako kolegico. Boš manj sumljiv ...

Kot vedno pa ima prizadet osebek svoje mnenje. Resnica je nekje vmes.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Yugos ::

Invictus je izjavil:

Dejstvo je da imajo pravico pregledati tvojo rit, če se tako odločijo. In ti premetati avto. Po celem svetu. Da ne bo kdo mislil da so samo naši policaji "prasci".

Drugo dejstvo pa je da so tip(i) vedno bolj sumljivi pri prečkanju meje. V drugo pelji s sabo kako kolegico. Boš manj sumljiv ...

Kot vedno pa ima prizadet osebek svoje mnenje. Resnica je nekje vmes.


Glede tipov je dejstvo da zaradi tega tudi več žensk in starejših ljudi najamejo za taka opravila!


Francek je napisal!
(2) V primeru suma posedovanja prepovedanih stvari, predmetov ali zaradi ugotavljanja identitete sme policist pregledati ali preiskati osebo. Preiskava po tem členu ne zajema preiskave telesnih votlin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yugos ()

JesusChrist ::

Sami doctor Phili bodo spet drugim na forumu pametovali kako razmišljanje je pravilno in kako ne... Bi vas rad enkrat srečal, vas, ki lahko prvi v nekoga mečete kamenje. Nekomu modrujete če je njegovo razmišljanje pravo, v naslednjem trenutku pa mu trosite svoje neumna razmišljanja.

Avtorju: Ja, mejni policaji te majo pravico pregledat. Se ne zgodi velikokrat. In dogaja se pri enih in istih osebah (mejnih policajih). In nihče jim nič ne more. S takimi pregledi pač zdravijo svoje frustracije, saj teh par oseb (ki jih poznam in to delajo) v glavi ni ravno zdravih. Poznam tudi nekaj navadnih policajev, ki si mislijo, da so po nekajmesečnem tečaju za policaja največji in najmočnejši na vasi. Kak dobijo tisto uniformo se jim ego zviša do prvih oblakov na nebu. Imam en kup prijateljev v policiji in se sploh ne družim več z njimi zaradi ravno naštetih stvari.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

fosil ::

Mene pa zanima nekaj.
Če si sredi takega pregleda premisliš in rečeš da ne želiš če mejo, ali morajo oni nehat?
Recimo če bi želeli narest pregled telesnih odprtin, ali pa razstavit avto, ali lahko zadevo zavrneš in greš nazaj od koder si prišel?
Tako je!

amigo_no1 ::

Invictus je izjavil:

Dejstvo je da imajo pravico pregledati tvojo rit, če se tako odločijo. In ti premetati avto. Po celem svetu. Da ne bo kdo mislil da so samo naši policaji "prasci".

Ne nakladaj.

(2) V primeru suma posedovanja prepovedanih stvari, predmetov ali zaradi ugotavljanja identitete sme policist pregledati ali preiskati osebo. Preiskava po tem členu ne zajema preiskave telesnih votlin.


OP
Cariniki ali policaji ?
Naši ali hrvaški ? Kateri mejni prehod ?
Kakor vidim si šel sam na dopust ?


Tear_DR0P
če zgledaš tako (recimo hipiji, gangsta raperji, panksi, ...), si popularna tarča

-> Očiten primer diskiminacije na podlagi videza - obmejni organi so uradne osebe v službi države !
To recimo pri navadnih policajih znotraj države ni več dovoljeno, odkar so spremenili zakon s tega področja se je tovrstno število osebnih pregledov zmanjšalo na zanemarljivo število.

francek1 ::

JesusChrist je izjavil:

Sami doctor Phili bodo spet drugim na forumu pametovali kako razmišljanje je pravilno in kako ne... Bi vas rad enkrat srečal, vas, ki lahko prvi v nekoga mečete kamenje. Nekomu modrujete če je njegovo razmišljanje pravo, v naslednjem trenutku pa mu trosite svoje neumna razmišljanja.

Avtorju: Ja, mejni policaji te majo pravico pregledat. Se ne zgodi velikokrat. In dogaja se pri enih in istih osebah (mejnih policajih). In nihče jim nič ne more. S takimi pregledi pač zdravijo svoje frustracije, saj teh par oseb (ki jih poznam in to delajo) v glavi ni ravno zdravih. Poznam tudi nekaj navadnih policajev, ki si mislijo, da so po nekajmesečnem tečaju za policaja največji in najmočnejši na vasi. Kak dobijo tisto uniformo se jim ego zviša do prvih oblakov na nebu. Imam en kup prijateljev v policiji in se sploh ne družim več z njimi zaradi ravno naštetih stvari.

To razmišljnje bi lahko tudi obrnili; zakaj plačujemo policiste, ki ne izvajajo pooblastil, ki jih imajo? So leni ali nestrokovni? Ker dejstvo je, da na 1000 potnikov zagotovo naletijo na takega, ki bi bil potreben malo bolj detajlne obdelave. Treba se je pač zavedati, da vsi potniki nimajo poštenih namenov. Ko pa bi vas kakšen tak napadel na vašem domu, bi se pa spraševali, zakaj takšno bando spuščamo v državo...
Glede drugega dela; ja, nekaterim policajem pač malo stopi v glavo(predvsem neizkušenim) in se malo prepucavajo; to je pač ene vrste poklicna deformacija, enako kot pri učiteljicah, ki tudi v real lifu mislijo, da so ostali ljudje njihovi učenci in so one najpametnejše...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

#000000 ::

Poglej v potni list če imaš v desnem zgornjem kotu narisano kako kljukico ?

Zheegec ::

Problem v Sloveniji je, da so policisti tako slabo plačani, da včasih pozabijo, da hodijo v službo zaradi plače in "služenja" državljanov in mislijo, da so v službi zaradi pumpanja lastnega ega. Jih je pač treba razumeti. Prav tako policaje "južneje" od nas. Če nisi v EU te lahko itak preiščejo na polno na meji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pyr0Beast ::

Ne z blatnim avtom hodit čez mejo. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

eieieie1 ::

Zheegec je izjavil:

Problem v Sloveniji je, da so policisti tako slabo plačani, da včasih pozabijo, da hodijo v službo zaradi plače in "služenja" državljanov in mislijo, da so v službi zaradi pumpanja lastnega ega. Jih je pač treba razumeti. Prav tako policaje "južneje" od nas. Če nisi v EU te lahko itak preiščejo na polno na meji.


Jah glih zaradi tega se tako obnašajo. Če jim pa daš 1500€ plače bodo naenkrat svoje probleme iz otroštva pozabili in postali boljše osebe... sure

JesusChrist ::

francek1 je izjavil:


To razmišljnje bi lahko tudi obrnili; zakaj plačujemo policiste, ki ne izvajajo pooblastil, ki jih imajo? So leni ali nestrokovni? Ker dejstvo je, da na 1000 potnikov zagotovo naletijo na takega, ki bi bil potreben malo bolj detajlne obdelave. Treba se je pač zavedati, da vsi potniki nimajo poštenih namenov. Ko pa bi vas kakšen tak napadel na vašem domu, bi se pa spraševali, zakaj takšno bando spuščamo v državo...
Glede drugega dela; ja, nekaterim policajem pač malo stopi v glavo(predvsem neizkušenim) in se malo prepucavajo; to je pač ene vrste poklicna deformacija, enako kot pri učiteljicah, ki tudi v real lifu mislijo, da so ostali ljudje njihovi učenci in so one najpametnejše...


Eno je izvajanje nadzora in pregled sumljivih ljudi, drugo pa pumpanje ega, zajebavanje folka ker mu žena ni nastavila, zajebavanja folka ker se je moral zaradi dela vstat zjutraj itd. In to se že v letih pozna. Starejši policaji in cariniki majo spoštljiv odnos, ne napadajo ljudi, se obnašajo korektno in opravljajo delo strokovno. Za razliko od šrmklave mlajine, ki si mislijo da so boga za jajca prijeli in lahko delajo kar jim paše ter da jim nihče nič ne more. Pa delajo obojo za isto plačo oz z minimalno razliko zaradi delovne dobe.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

francek1 ::

JesusChrist je izjavil:

francek1 je izjavil:


To razmišljnje bi lahko tudi obrnili; zakaj plačujemo policiste, ki ne izvajajo pooblastil, ki jih imajo? So leni ali nestrokovni? Ker dejstvo je, da na 1000 potnikov zagotovo naletijo na takega, ki bi bil potreben malo bolj detajlne obdelave. Treba se je pač zavedati, da vsi potniki nimajo poštenih namenov. Ko pa bi vas kakšen tak napadel na vašem domu, bi se pa spraševali, zakaj takšno bando spuščamo v državo...
Glede drugega dela; ja, nekaterim policajem pač malo stopi v glavo(predvsem neizkušenim) in se malo prepucavajo; to je pač ene vrste poklicna deformacija, enako kot pri učiteljicah, ki tudi v real lifu mislijo, da so ostali ljudje njihovi učenci in so one najpametnejše...


Eno je izvajanje nadzora in pregled sumljivih ljudi, drugo pa pumpanje ega, zajebavanje folka ker mu žena ni nastavila, zajebavanja folka ker se je moral zaradi dela vstat zjutraj itd. In to se že v letih pozna. Starejši policaji in cariniki majo spoštljiv odnos, ne napadajo ljudi, se obnašajo korektno in opravljajo delo strokovno. Za razliko od šrmklave mlajine, ki si mislijo da so boga za jajca prijeli in lahko delajo kar jim paše ter da jim nihče nič ne more. Pa delajo obojo za isto plačo oz z minimalno razliko zaradi delovne dobe.

To pa je generacijska diferenca...mladim se jeb..., ker kdo pa bi bil spoštljiv za 700 €, če jim država da tako nespoštljivo mezdo...Ne pa mislit, da nemški policisti barabe obravnavajo drugače...vedno je tako, da bo uradna oseba taka do tebe, kot si ti do nje...in eni se tega ne zavedajo, potem pa jokcajo, da jih stalno jeb...v glavo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Etwa ::

fosil je izjavil:

Mene pa zanima nekaj.
Če si sredi takega pregleda premisliš in rečeš da ne želiš če mejo, ali morajo oni nehat?
Recimo če bi želeli narest pregled telesnih odprtin, ali pa razstavit avto, ali lahko zadevo zavrneš in greš nazaj od koder si prišel?


Mene tudi to zanima.

amigo_no1 ::

Ne, si že v postopku.

Gandalfar ::

Dvomim. Pregleduje te zato, ker sumi, da posedujes stvari, ki jih ne bi smel met in ima v tem smislu podobne pravice kot policist, ki je prav tako zraven prisoten.

OrkAA ::

Vsekakor nima podobnih pravic kot policist. Navaden policist te mora za podoben pregled kod ga dozivis na meji najprej aretirati.

Mogoce to pomeni, da si ob vsakem prehodu meje imlicitno ze aretiran? :)

Zheegec ::

slovenski policist/carinik pri pregledu slovenca načeloma res ne sme popolnoma vsega, hrvaški policist pa lahko pregleda vse če želi...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pithlit ::

Očitno tukaj karabinjerji še nikogar niso prijeli v roke. Pri njih noben (ki je v postopku in ima vsaj malenkost pameti) niti pisne ne.

Sicer pa osebno čisto verjamem da te brezveze _noben_ policist (pa naj bo to Slovenski, Hrvaški, Italijanski... važno da je v eni kolikor toliko civilizirani evropski državi) ne bo slačil, ali pa ti avta razšraufal.
Life is as complicated as we make it...

Furbo ::

Etwa je izjavil:

fosil je izjavil:

Mene pa zanima nekaj.
Če si sredi takega pregleda premisliš in rečeš da ne želiš če mejo, ali morajo oni nehat?
Recimo če bi želeli narest pregled telesnih odprtin, ali pa razstavit avto, ali lahko zadevo zavrneš in greš nazaj od koder si prišel?


Mene tudi to zanima.


Seveda ne, kaj je z vama?

Potem bi vsak naložil cel kufer drog in orožja, če ne bi šlo gladko, bi pa obrnil in poskusil znova. LOL
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

amigo_no1 ::

Pithlit je izjavil:

Očitno tukaj karabinjerji še nikogar niso prijeli v roke. Pri njih noben (ki je v postopku in ima vsaj malenkost pameti) niti pisne ne.

Sicer pa osebno čisto verjamem da te brezveze _noben_ policist (pa naj bo to Slovenski, Hrvaški, Italijanski... važno da je v eni kolikor toliko civilizirani evropski državi) ne bo slačil, ali pa ti avta razšraufal.

A zato ni nič več mafije v IT :D ?

francek1 ::

Zheegec je izjavil:

slovenski policist/carinik pri pregledu slovenca načeloma res ne sme popolnoma vsega, hrvaški policist pa lahko pregleda vse če želi...

To je lep primer, kakšne bedarije eni treskajo....A ZAKON JE ZA TUJCE DRUGI????
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

bluefish ::

Za hrvaške carinike definitivno.

Invictus ::

francek1 je izjavil:

Zheegec je izjavil:

slovenski policist/carinik pri pregledu slovenca načeloma res ne sme popolnoma vsega, hrvaški policist pa lahko pregleda vse če želi...

To je lep primer, kakšne bedarije eni treskajo....A ZAKON JE ZA TUJCE DRUGI????

Saj Hrvaška ima svoje zakone. In pregleduje Slovence po hrvaških, ne po slovenskih zakonih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zheegec ::

Če nisi državljan Hrvaške in Hrvaška ni v EU ti lahko tudi prepovejo vstop če želijo :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

MadMax ::

#000000 je izjavil:

Poglej v potni list če imaš v desnem zgornjem kotu narisano kako kljukico ?

Kaj naj bi ta "kljukica" pomenila?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

blackbfm ::

A zato ni nič več mafije v IT ?


Ni dvakrat za rečt da ima prava mafija karabinjerje posredno pod kontrolo in pomoje se točno ve koga ne smejo. Ostalemu folku pa težijo na polno, da ne bi bilo konkurence itd.

francek1 ::

Malo preveč filme gledaš, ne?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

blackbfm ::

Glede na to da je karabinjerjev povsod polno, še na cestninski komot fašeš pregled vozila itd..in glede na to da je italija leglo kriminala..pač nekaj ne klapa. Sigurno se ve kdo je untouchable in kdo ne.

Ti pa pomoje premalo filme gledaš, pri mafiji je realnost še precej bolj kruta kot tisto kar kaže na tv.

jype ::

Normalno je, da vsake toliko časa koga v nulo pregledajo. To je njihovo delo.

PacificBlue ::

Mojemu kolegu so zagrozili s pregledom avta, bi moral pa čakati okoli 5 ur, da bi kao pripeljali pse. Sel je na na hrvasko morje s punco, zraven pa je imel neki malega hašiša(manj kot 5g). In je priznal, njegova napaka je bila da je izgledav sumljiv, ker je bil oblečen bolj tako pa še očala je nosil. No zanimivo je to, da je moral plačati 20 evrov cariku, kateri si je odlomil del hašiša in ga dal v žep...ćeš, da mu je naredil uslugo.
Sicer pa mi je povedal, da je bil sodnik zelo prijazen in da mu je dal dost manjso kazen, kot je za to predvidena.

Invictus ::

Če je folk tak idiot da prizna da ima hašiš v avtu, potem si zasluži en rektalni pregled. 20 cm globoko.

In ja, je prišel precej dobro skozi ...

Lahko bi šel tudi v ječo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

T0RN4D0 ::

Meni so tudi predlani hrvati pregledali avto. Samo so bli dost površni, ker sem mel avto napakiranim z vsemi mogočimi stvarmi (šel za 1 mesec kampirat, pa še za kolega nekaj stvari dol peljal :D). Morijo z vsemi možnimi neumnimi vprašanji, zbušil sem en tričetrt ure in šel naprej svojo pot.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

šernk ::

amigo_no1 je izjavil:

Ne, si že v postopku.



sedaj pa res ne grem več na hrvaško. So me že 1x ustavili pregled prtljage in spraznit vse žepe ter 10 min dobesedno zajebavanje v glavo če imam kaj mamil s seboj (povod zato je bil pa mislim da metalska majica in to da avto ni bil pisan name, temveč na mamo). A da mi pa grejo avto razstavit in da ne morem reči: "ne, pač ne grem v vašo državo"... Nope ne grem z mojim avtom več čez mejo pa če me za jajca obesite (razen v evropske države) (njihovim mehanikom pa zaupam točno toliko kot vsem serviserjem, katerih ne poznam, torej jim sploh ne zaupam). Ko so me masiral sem bil pa tudi v zadnje na hrvaškem in očitno tudi zadnjič.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

LuiIII ::

Nas so pred dobrim desetletjem tudi na meji totalno pregledali in prevohali. Štirje od jadranja zmatrani, neobriti tipi,... Ni čudno, sploh pa sem imel takrat potni list s sliko romunskega posiljevalca. Sem ga zaradi rednih mejnih težav kmalu zamenjal. Da ne omenjam pregleda sredi Nemčije. Je pa to njihova služba in če policaj oceni da si sumljiv, te lahko mirno pregleda.

fosil ::

sploh pa sem imel takrat potni list s sliko romunskega posiljevalca

Hm?
Tako je!

DOOM_er ::

jest, metalc, sem prišel čez mejo z slabim avtomobilom, ter tremi sopotniki ( 2 pijani, 1 relativno trezen ), z vozniškim dovoljenjem pasušom in dvema zdravstvenima izkaznicama, v prvo je šlo zaradi nujne situacije v drugo pa so itak rekli da naj kr gremo. Nevem kaj imate take težave. Sicer pa zato so na meji, ne vidim razloga zakaj pa ravno nekoga nebi smeli pregledati. Mi je pa kolega policaj razlagal da je tak "normalen" človk najbolj sumljiv.
Robots will steal your job. But that's OK

francek1 ::

PacificBlue je izjavil:

Mojemu kolegu so zagrozili s pregledom avta, bi moral pa čakati okoli 5 ur, da bi kao pripeljali pse. Sel je na na hrvasko morje s punco, zraven pa je imel neki malega hašiša(manj kot 5g). In je priznal, njegova napaka je bila da je izgledav sumljiv, ker je bil oblečen bolj tako pa še očala je nosil. No zanimivo je to, da je moral plačati 20 evrov cariku, kateri si je odlomil del hašiša in ga dal v žep...ćeš, da mu je naredil uslugo.
Sicer pa mi je povedal, da je bil sodnik zelo prijazen in da mu je dal dost manjso kazen, kot je za to predvidena.

Tipična zgodbica za male otroke.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Tear_DR0P ::

LuiIII je izjavil:

Da ne omenjam pregleda sredi Nemčije.

uf. uf. :)

tole se je pa kolegu zgodilo. tanka na bencinski črpalki v nemčiji, stopi do njega en stric v civilu, se predstavi kot kriminalist, pokaže identifikacijo in potem prosi za dokumente. ta moj kolega odpre nahrbtnik in ven padejo rizle. kriminalist ga z veseljem povabi na odvzem krvi (že zgleda sumljiv, pol pa še rizle). ker je moj kolega nekaj dni pred tem kadil marihuano, so mu seveda našli THC. potem je sledil stripsearch, premetačina prtljage za vse sopotnike in 700 EUR kazni za vožnjo pod vplivom. naslednje leto, na poti na isti sejem, tankajo na isti črpalki in mojega kolega pozdravi isti kriminalist - tokrat je nabasal 900 EUR kazni in dve leti prepovedi vožnje po Nemčiji.

tako da vsi, ki se boste izogibali vožnji čez mejo - znotraj EU so carinski pregledi lahko kjerkoli. sam sem pokasiral edino pregled goriva, na poti na izpit na faksu, ki bi ga zamudil, če bi čakal da pridem na vrsto, pa so me na lepo prošnjo slovenski policisti spustili.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

St235 ::

Na meji je imel prekleto hude težave, ker je moral cariniku razložiti, zakaj v obliki darila šverca na hrvaško zelo drage zavore za kolo - darilo ni bil veljaven odgovor. Slab tajming, sumljiv izgled, prazen avto, netipičen mejni prehod, živčnost, ker je bil pozen na zabavo - vse to so bili faktorji, ki so hrvaške obmejne organe prepričali, da so ga zavrnili.


Seveda kriv je bil izgled, avto, živčnost in ne vem še kaj. Da bi pa pomislil, da so mu vstop zavrnili zato, ker je švercal drage zavore za kolo je seveda nemogoče.

first_line ::

Kaznujejo ljudi ki vozijo pod vplivom in švercajo droge čez mejo?

Meni se je pa zdelo čudno da mi zmeraj samo pomahajo naj grem naprej. Svašta.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretečen potni list (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6510512 (8656) deleted
»

V Srbijo z osebno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5114757 (12898) jero_no1
»

Potni list vs. osebna izkaznica?

Oddelek: Loža
267171 (5750) NotSpecial
»

Nujno: čez mejo z poteklim potnim listom

Oddelek: Loža
4911759 (10740) bluefish

Več podobnih tem