» »

Slab signal-internet

Slab signal-internet

Frenki12 ::

V kampu(hrvaška)so omogočili brezžični dostop do interneta. Vendar je oddajnik samo eden in na velikost kampa ne zadostuje za pokritost celotnega kampa. Sam se nahajam na poziciji, da ravno še(z vmesnimi pogostimi prekinitvami)sprejemam signal. Mogoče kdo ve, če obstaja kakšna antena za zunanjo uporabo za ojačanje signala in če, ali bo to delovalo tako, da bi imel dvosmerno povezavo(k meni in nazaj). Za kakršno koli informacijo se vnaprej zahvaljujem.
  • polepsal: Mavrik ()

ToniT ::

Zunanja antena sigurno pomaga, vendar moraš imeti tako mrežno kartico, da boš lahko nanjo priklopil anteno.
Tdu jaz sem v kampu na Hrvaškem, signal WiFi imam odličen, vendar je na omrežju toliko uporabnikov, da je zadeva neuporabna. Zato imam internet urejen preko T-Mobile, opcija Internet Dan za 10 kun na dan in se ne sekiram glede (ne)delovanja interneta.

NoName ::

Lani sem uporabljal zunanjo USB WIFI kartico znamke Alfa z 1W moči (mislim, da je bla med 30-50 eur) skupaj z 'mobilno' usmerjeno panel anteno RP-SMA konektor z 12dbi gaina (tud ene 20-40 eur, neka češka znamka, ampak uporabna, ker jo prpopaš na okno prikolice s tistim 'cuclom'), ki je delala zadovoljivo.
Letos pa sem si omislil Mikrotik RB433 z dvema wifi karticama, na eno sem prilimal tisto taisto usmerjeno panel anteno, na drugo pa dal dve navadni omni anteni, tako, da deluje kot router, na katerega lahko prek zaščitenega wifija na isti hotspot z istim accountom prijavim več naprav. Slednje je bil mal večji zalogaj - beri in piši - 200 eur.

Pa verjetno ni potrebno razlagati, da mi v kampu deluje free wifi signal s centra mesta (ene 2 km stran) in se da za silo uporabljat, če le ni preveč ladij pa jaht v marini, seveda, če cela raja v kampu navali na kampov wifi (ki glede na skene tud bazira na mikrotikih) ob slabem vremenu.

Aja, pa lep pozdrav s hrvaške obale :)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

gslo ::

alfa awus036h bi znala rešit tvojo težavo. google it.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WI FI v camp prikolici

Oddelek: Omrežja in internet
464790 (3115) Daliborg
»

kateri zunanji wi-fi USB adapter?

Oddelek: Kaj kupiti
234667 (3450) Spajky
»

WiFi na površini 1,75 hektarja - nasvet

Oddelek: Omrežja in internet
425750 (3967) Daniel
»

TP-LINK-TL-WN722N Wi-fi Adapter - Mnenje?

Oddelek: Omrežja in internet
122419 (2245) fujtajksel
»

vspostavitev interneta v kampu

Oddelek: Omrežja in internet
223824 (2419) Otzi

Več podobnih tem