Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč pri formatiranju ...
Pomoč pri formatiranju ...
RauL ::
Rad bi formatiral računalnik, ampak imam sledeč problem ... ne zazna mi cd/dvd ko vstavim cd z windows visto in pa ko kliknem na Moj Računalnik mi use skupaj zašteka in se ne odziva... prosim za nasvete . Hvala vnaprej LP
Machete ::
Za formatiranje rabiš bootable dvd winsov. Ko želiš formatirat v biosih naštimaš bootanje sistema z dvdja in ne diska. Potem slediš navodilom in tvojim potrebam..
Mogoče sprauješ čisto nekaj drugega, samo to je pač osnovni začetek formatiranja.
Kakor jaz vem tega dvdja ne odpiraš nič v moj računalnik v winsih.. itd. .
Čeprav je pa res da ni tole direkt odgovor na tvoje vprašanje, saj bi ti kljub temu da formatiraš narobe, vseeno moralo prebrati dvd v winsih.
Mogoče sprauješ čisto nekaj drugega, samo to je pač osnovni začetek formatiranja.
Kakor jaz vem tega dvdja ne odpiraš nič v moj računalnik v winsih.. itd. .
Čeprav je pa res da ni tole direkt odgovor na tvoje vprašanje, saj bi ti kljub temu da formatiraš narobe, vseeno moralo prebrati dvd v winsih.
Sem nastavil pri bootu prvo in drugo opcijo CD/DVD in ne prime ...trenutno sem v windowsih v safe modu ker drugače ne morem priti noter ...obstaja mogoče kakšen ukaz da bi direktno v windowsih prišel v cd/dvd ?
amigo_no1 ::
Pokvarjena enota ali winxp plošček ?
Bios zazna cd/dvd ?
Večina pcjev podpiraj boota nje iz usb-ja, tako lahko namestiš win xp, samo prvo potrebuješ iso sliko instalacije na hdd-ju.
Bios zazna cd/dvd ?
Večina pcjev podpiraj boota nje iz usb-ja, tako lahko namestiš win xp, samo prvo potrebuješ iso sliko instalacije na hdd-ju.
vsakič mi to izpiše ...
http://shrani.najdi.si/?1O/J9/2mV16PNi/...
http://shrani.najdi.si/?1O/J9/2mV16PNi/...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RauL ()
Xserces ::
ce se ne motim je to DISK :) seagate barracuda :) in zgleda da ti cdroma ne zazna
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Bi mogoče pomagalo če bi kupil in zamenjal dvd rom pa potem bi bios zaznal rom in tako formatiral tel naložil windowse ?
c00L3r ::
Najverjetneje ti DVD enote ne dela. Ni panike. Dosti novih PC-ev, tako ali tako pride brez. Naloži windows iz USB ključka. link
Je pa to, da imam original windows visto in mi ne preostane drugega kot jo probati naložiti z dvd roma ...se pravi bo najbolje da kupim nov dvd rom in potem zaženem preko tega ? Kateri dvd rom bi bil pa dober ? Hvala še enkrat vsem za odgovore.
Machete ::
Sposojam si temo.
Rad bi za zelo osnovno uporabo pripravil starejši računalnik, z svežo winXP inštalacijo.
Formatiral sem že velikokrat, tako da ne delam prvič.
Problem je da ne glede na bootanje z winxp boot CDja ali DVDja ali USBja zadeva ne gre v plavi prvi inštalacijski proces, ampak gre normalno v win (z vpisom gesla) in vse.
Pri zagonu pa piše da boota za dvdja. Še slišati je kako ga začne vrteti in uporabljati.
Ne glede na kombinacijo device - boot from. Tudi ko so vse tri nastavljene z DVDja.
Mogoče kakšna ideja? Kakšna nastavitev v biosih? V biosih, dlje od formatiranja, ko zadeva funkcionira, nisem vešč.
hvala
Obnavljam. Kdor koli?
hvala
Rad bi za zelo osnovno uporabo pripravil starejši računalnik, z svežo winXP inštalacijo.
Formatiral sem že velikokrat, tako da ne delam prvič.
Problem je da ne glede na bootanje z winxp boot CDja ali DVDja ali USBja zadeva ne gre v plavi prvi inštalacijski proces, ampak gre normalno v win (z vpisom gesla) in vse.
Pri zagonu pa piše da boota za dvdja. Še slišati je kako ga začne vrteti in uporabljati.
Ne glede na kombinacijo device - boot from. Tudi ko so vse tri nastavljene z DVDja.
Mogoče kakšna ideja? Kakšna nastavitev v biosih? V biosih, dlje od formatiranja, ko zadeva funkcionira, nisem vešč.
hvala
Obnavljam. Kdor koli?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rufus (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5876 (3803) | Han |
» | disk se noče formatiratOddelek: Pomoč in nasveti | 3299 (2544) | Ikspe |
» | DVD-RW enota - ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 995 (892) | rupeta |