» »

Procesor se obnaša čudno in pregreva

Procesor se obnaša čudno in pregreva

svecka ::

Torej imam težavo s procesorjem AMD ATHLON 64 X2 dual core 4000+
RAM: 4GB DDR2 800mhz
Plata: Asus M2N-MX SE Plus

Kadarkoli ga testiram z namenskimi programi za obremenitev se mi segreva tudi do preko 80 stopinj celzija. Hladilnik ni stock, ampak malce večji, močnejši, imam tudi na stranici ohišja 260mm ventilator, ki direktno piha hladen zrak na hladilnik procesorja. Sem tudi nanesel na novo termalno pasto (Artic silver 3) pa vendar se mi kljub temu procesor pregreva ob točno določenih pogojih.
Predvsem si lahko pogledate graf iz OCCT testa, kjer nastopi presežek temperature vedno takrat, ko procesor nekaj "zariba" in se CPU usage in posledično tudi CPU clock zniža iz na min in nazaj, nato pa kar vedno nastopi nekakšen heat spike, ki ga hladilnik ne zmore. Je mogoče kje kakšen stik ali kaj podobnega?

Zanimivo je to, da če ni CPU dropa, sem OCCT test lahko lavfal brez problema 1 uro in je bila temperatura konstantno ravno pod mejo 70 stopinj celzija pri polni obremenitvi (cpu clock 2100mhz). Sem že zamenjal matično ploščo in ni bilo razlike. Trenutno test poteka z integrirano grafično kartico, saj je z njo temperatura v povprečju višja za 10 stopinj celzija.

Torej kaj za vraga se tukaj dogaja? Je problem v AMD tehnologiji cool'n quiet?

• spremenil: svecka ()

amigo_no1 ::

Arctic silver 3/5 je drek od paste.
http://slo-tech.com/forum/t523596/p3599...

Imaš navito iz 2100 na 2700.

Hladilnik ni stock, ampak malce večji, močnejši, imam tudi na stranici ohišja 260mm ventilator, ki direktno piha hladen zrak na hladilnik procesorja.

Dvomim da imaš tako ozko ohišje da piha 260mm vent ravno tam, kjer je konča cpu hladilnik.
Kateri hladilnik imaš ?

Je problem v AMD tehnologiji cool'n quiet?

Za test preklopi na drug profil kot tisti, ki je potreben za "cool'n quiet" (Minimal Power Management).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem s frekvenco CPUja in FPS droppom

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
454577 (4135) Kaj
»

Navijanje AMD Athlon II X4 640 na Asus M4A78 PRO: Težave

Oddelek: Navijanje