» »

Vabila k nagradnim igram... Spam ali ne?

Vabila k nagradnim igram... Spam ali ne?

GregiB ::

Pozdravljeni...

glede na to, da slovenski internetni ponudniki tega in onega brez privolitve prejemnika ne smejo pošiljati reklamnih sporočil, sem zdaj opazil naslednje... Vedno več je nagradnih iger na spletu, ki sodelujočemu omogočajo, da svoje možnosti dobitka poveča s tem, da razpošlje vabila k sodelovanju svojim znancem. Nekaterim je očitno prišlo v navado, da ta vabila, brez kakšnega razmišljanja pošljejo kar vsem v svojih adresarjih. Seveda je v mailu potem napisano, da je sporočilo od udeleženca igre in ne od prireditelja. Ni to tudi spam? Namreč, s tem ne samo, da dobiš balast v inbox ampak email naslov v trenutku pristane v raznih bazah, ki se nato veselo prodajajo....?! Ne bi bilo treba tudi tu kaj uzakoniti???
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

St235 ::

Če dobiš email, ker te je vpisal XY potem ni spam kot takšen. firma pač ne mroe dogovarjat, če tretja oseba prepošilja zadeve. ČE pa s tem prideš v kakršnokoli bazo, na podalgi katere potem pošiljajo reklame pa so v prekršku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

RejZoR ::

Če bi mailing liste imele potrjevanje do tega ne bi prihajalo, da nek random Jože vpiše tvoj mail in potem ti dobivaš govno na mail. Dobil bi sicer potrditven mail ampak če ga ne bi potrdil, ne bi bil na nič prijavljen.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GregiB ::

Ne vem, če se razumemo... Gre za igro tipa... odgovori na to in to vprašanje in s tem z enim kuponom vstopiš v nagradno igro. K Nagradni igri povabi prijatelja (vpiši email naslov). Za vsakega prijatelja se ti povabljenega prijatelja dobiš dodaten kupon za sodelovanje (povečaš možnost izžrebanja)....

Toraj, s tem ne samo, da se tem prijateljem nabira "posredni" spam v nabiralniku, tudi njihovi emaili pridejo v razne baze... kaj se z njimi dela je potem druga zgodba...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

kalko ::

Po zakonu organizator ne sme zbirati naslovov prijateljev, ker nima njihovega privoljenja. Kaj počnejo v praksi ... eni najbrž spoštujejo zakon, nekateri pa tudi ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GDPR se upošteva ali ne?

Oddelek: Loža
142416 (1402) Groot
»

Mejli, spam,... od kje email

Oddelek: Loža
4711479 (7935) japol
»

EnaA in njihov katastrofalni sistem za odjavo od spam-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
6713179 (9304) fosil
»

upor slovenskim spamerjem

Oddelek: Omrežja in internet
335878 (4606) BlueRunner
»

Cool pc nagrada (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
596225 (4741) Raw

Več podobnih tem