Forum » Programska oprema » Excel 2010 - Scenario Manager problem
Excel 2010 - Scenario Manager problem
slitkx ::
http://file.si/pfiles/249196/orodje%20s...
Problem:
Imam izhodiščni sheet, njegovo kopijo (Scenarij_kredita) in dva scenarija.
- varianta A: 20.000€ in 4 leta
- varianta B: 30.000€ in 5 let
Problem:
Po dodajanju obeh scenarijev in ukazu, da naj prikaže zaključno poročilo, slednjega sicer odpre v novem sheetu, a je pri vseh pogojih vrednost v celicah z rezultati enaka. Če pri sheetu Scenarij_kredita v celicah uporabim enačbe, je končni izkupiček enak kot če direktno vpišem vrednosti (pri izračunu po mesecih).
Zaključek: Kaj delam narobe, da mi povzetek scenarija v izračunih ne prikaže različnih vrednosti?
Lp.
Problem:
Imam izhodiščni sheet, njegovo kopijo (Scenarij_kredita) in dva scenarija.
- varianta A: 20.000€ in 4 leta
- varianta B: 30.000€ in 5 let
Problem:
Po dodajanju obeh scenarijev in ukazu, da naj prikaže zaključno poročilo, slednjega sicer odpre v novem sheetu, a je pri vseh pogojih vrednost v celicah z rezultati enaka. Če pri sheetu Scenarij_kredita v celicah uporabim enačbe, je končni izkupiček enak kot če direktno vpišem vrednosti (pri izračunu po mesecih).
Zaključek: Kaj delam narobe, da mi povzetek scenarija v izračunih ne prikaže različnih vrednosti?
Lp.
V PMT formuli sem na koncu namesto številka navedel celico B7, tako da je zapis =PMT(B3/12;B4*12;B7).
Sedaj mi povzetek scenarijev sicer prikaže različne vrednosti, a niso take, kot bi morale biti.
Sedaj mi povzetek scenarijev sicer prikaže različne vrednosti, a niso take, kot bi morale biti.
bojsi ::
V PMT formuli sem na koncu namesto številka navedel celico B7, tako da je zapis =PMT(B3/12;B4*12;B7).
Ko se v scenariju sklicuješ na celice (ki se ne spreminjajo) moraš paziti, da celice ne vsebujejo formul. Ti imaš v območju B7:B9 formule.
Zdaj sem (tako kot že prej) povsod spremenil na statične vrednosti (brez enačb v ozadju), pa se izpis v povzetku ni spremenil. Še zmeraj imam enake vrednosti.
So se pa vrednosti spremenile, če sem imel za vsak scenarij ločen sheet, a še zmeraj vrednosti niso bile prave.
Za foro bom kasneje poizkusil še v LibreOffice Calcu.
So se pa vrednosti spremenile, če sem imel za vsak scenarij ločen sheet, a še zmeraj vrednosti niso bile prave.
Za foro bom kasneje poizkusil še v LibreOffice Calcu.
bojsi ::
O kul, hvala. Imam skripto Cebisa, pa ni tako podrobno napisano, zato nisem vedel, da v PMT ne smem uporabiti enačb.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - vrednost celice glede na drugo celicoOddelek: Pomoč in nasveti | 1887 (1681) | smetko |
» | Excel-pomocOddelek: Programiranje | 2967 (2800) | RuN |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4749 (4171) | veteran |
» | Prosim za pomoč pri VBAOddelek: Programiranje | 2092 (1895) | apachee |
» | excel problemOddelek: Programska oprema | 2121 (1960) | ||_^_|| |