» »

Apple rešil težavo z okvarjenimi aplikacijami

Apple rešil težavo z okvarjenimi aplikacijami

Ars Technica - Včeraj smo pisali o težavah v Applovi spletni trgovini, saj mnogo aplikacij, ki so bile posodobljene med 3. in 5. julijem, ni delovalo. Čeprav so se namestile navidez pravilno, so se pri zagonu sesule, kar je sprožilo val pritožb uporabnikov in tudi negativnih ocen samih aplikacij. Apple je ugotovil, kaj je šlo narobe, popravil okvarjene datoteke in karseda saniral težavo z ocenami.

Kot so povedali, je bil razlog za težav nepravilno delujoč strežnik za podpisovanje in zaščito aplikacij FairPlay DRM. Ta ni pravilno izvajal kodiranja, zato so imele vse med 3. in 5. julijem podpisane aplikacije okvarjeno izvršilno datoteko, ki se je sesula pri zagonu. Strežnikov je več, zato so imeli težave le uporabniki v nekaterih predelih sveta. Applov predstavnik za stike z javnostjo je povedal, da je napaka, ki je prizadela manjše število uporabnikov, odpravljena in naj se ne bi več ponavljala. Neuradno je bilo prizadetih kar nekaj uporabnikov, saj je bilo nedelujočih več kot 120 aplikacij, od tega se je samo za eno pritožilo več kot 20.000 uporabnikov.

Večje težave za pisce aplikacij so negativne ocene, ki so začele deževati ob težavah z aplikacijami. Ker je od njih odvisna privlačnost aplikacije, število prenosov in s tem tudi kruh marsikaterega pisca, so bili ti upravičeno jezni na Apple. Ta je težavo salomonsko rešil tako, da je resetiral števce, kar se običajno zgodi ob novi verziji programa. S tem bodo vse negativne ocene, ki so prispele med 3. in 5. julijem, skrite in ne bodo vplivale na oceno zadnje verzije. Mimogrede to pomeni tudi, da lahko uporabniki enostavno izberejo nadgradnjo nedelujočih aplikacij, saj bo sistem sam prepoznal novejšo verzijo v trgovini in jo namestil.

4 komentarji

Apple ::

Tudi najboljšim se zgodi...
LP, Apple

Gregor P ::

Zato pa novice tudi ne komentiramo;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jype ::

Pomembno je, da lahko Limit-sky počne kar hoče, tudi če normalnim ljudem vrsta aplikacij na telefonu morda sploh ne deluje.

Limit-sky ::

jype je izjavil:

Pomembno je, da lahko Limit-sky počne kar hoče, tudi če normalnim ljudem vrsta aplikacij na telefonu morda sploh ne deluje.

Zame je to najpomembnejše, ja. Če ti ne moreš me BK. Maš pa zato kolo v riti... :)
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaključne ocene

Oddelek: Šola
255500 (4250) lebdim
»

Negativna konferenca

Oddelek: Šola
184479 (4129) lebdim
»

Applove težave z aplikacijami

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
87528 (5734) Ashrack
»

Ponavljanje testa

Oddelek: Šola
223701 (3331) Sisko101
»

Nemogoče je mogoče!!

Oddelek: Šola
252188 (1442) DavidJ

Več podobnih tem