» »

Windows Phone 8

Windows Phone 8

««
14 / 83
»»

SLO_Matej ::

Misliš živo ploščico, ki imaš pripeto na začetni zaslon? Naključno prikazuje vse slike iz telefona. Lahko pa dodaš določene slike med priljubljene in bo ploščica prikazovala le tiste.

BlazV ::

Kako pa je z zvonenjem? Kako nastavim lastno zvonenje? Moram mp3 nujno dat v posebno mapo na telefonu? Mi pa kar vsec postaja tale os.

Imaš tukaj razloženo: http://www.windowsphone.com/sl-si/how-t...

Samo, da si zadovoljen s svojim Windows Phonom. :)

kaj moram narediti, da bom HTC 8x lahko povezal preko HDMIja na TV? Ko ga priklučim na MHL kabel ni slike (morda zato, ker imam samungov MHL ne pa kakega HTCjevega al morm kej v nastavitvah aktivirat?)

Tilen ::

No-go.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

kako je z updejti sistema? ali moram čakati samo na MS da naredi update in ga pošlje ven, al bom moral čakat najprej na HTC in nato še na Simobil, kot je bilo to na androidu?

Bor H ::

Načeloma morajo še vedno oboji potrdit, je pa kao omejeno število updejtov, ki jih lahko preskočijo. Jaz imam slabe izkušnje z WP7 in ostajam skeptičen. Sem pa opazil da Nokia hitreje spravlja updejte naprej kot HTC, kar verjetno ni nepomemben podatek.

GGGGG ::

Kako se dobi nokia drive na htcju? V tem videu pravi, da je na voljo za vse WP telefone?

Nokia Drive+ je na voljo za WP8 telefone in sicer zaenkrat samo v ameriški, angleški in kanadski trgovini Windows Phone.

Zgodovina sprememb…

olimpija55 ::

Mam Htc 8s na njega mam posnetih sam 10 aplikacij in mi napiše da mam prostora le še 300 mb ne vem kaj porablja ta prostor nimam niti glasbe videov , tudi zgodovino brskanja in take stvari sem izbrisal in nič ne pomaga prosim pomoč .

Zgodovina sprememb…

To je znan problem 8S, nekteri poročajo da pomaga da resetiraš telefon, da se cache sprazni. Vem da obstaja neka aplikacija od HTCja, ki ti prikaže bolj natančno porabo, poišči, mogoče ti bo kej pametnega povedala.
Neke prave rešitve pa žal ni, 4GB prostora je pač premalo za WP telefone, če bi imel 8S 8GB bi se verjetno prodajal kot vroče žemljice.

Hayabusa ::

Čaki mal, če ima posamezna aplikacija velikost 5MB je to 50 MB od 4 GB.
Kje je razlika ?

Slik in ostalega sranja gor nima, je napisal.
Imenik in sms-si tudi ne morejo toliko zasesti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

fireX88 ::

mislim da je okol 1,5 do 2GB za uporabnika. mogoče še kakšna navigacija?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Ja, tisto bi znalo zasesti prostor.
Naj OP napiše imena teh 10-tih aplikacij.

Zgodovina sprememb…

Če grem pod nastavitve in pogledam kaj zaseda mi napiše sistem 1,92 GB , 600 Mb aplikacije in 850 Mb drugo , za drugo ne vem kaj bi to blo ,aplikacije so ble več kt 300 mb že k sm dubu telefon . Ta prostor pod drugo se še kr veča. Aplikacije so take osnovne brez navigacije.
Hvala usem za pomoč.

Tole "drugo" je cache, od IEja do emailov.

Tilen ::

En del je še rezerviran prostor. V Zune si ga lahko zmanjšal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Formula 1 ::

Če je kdo spregledal , včeraj je Nokia predstavila 2 novi Lumiji, Lumio 720 in Lumio 520.
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_720...
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_520...

720 bo zelo vrjetno zamenjal trenutno Nokio.

bom probal z zune upam da uspe

mikko ::

Nov Twitter app - primer dobre prakse, kako naj izgleda in deluje app na WP :)
iPhone/Android app pogori v hitrosti, funkcionalnosti in izgledu!

Z zune ne dela ne vem kaj nj nrdim

Tamali ::

Evo, kupil tisto navigacijo, o kateri sem zadnjič pisal. Zadeva dela v nulo, ne uporablja prenosa podatkov, le GPS, lepo se prilagaja vožnji. Malo moteč je edino glasovni ukaz, ki se ne da izklopit, ampak itaq mam vedno musko v avtu, tako da res ni problema. Kupil še univerzalno držalo za steklo in polnilc za avto, pa je zadeva rešena. Zelo zadovoljen, vredno nakupa nekaj evrov.

Kar se pa tiče prostora - treba pač malo pazit, kaj se daje gor. Nekaj nasvetov je tukaj, obširna diskusija pa je tukaj.

FlyingBee ::

boljši časi za wp8 se približujejo, Nokia v svojem značilnem slogu v mainstream-u useka z (če bo res 250 EUR SIM free) nadpovprečno 720-ko http://www.phonearena.com/news/Nokia-Lu...

Smo že obdelal da bo tole 250€ + davk, kar ponekod nanese več kot 350€...

potem pa nič, še vedno šrot za to ceno

Kakor komu.

Lonsarg ::

A si nor 250EUR tak telefon lol. Cenovno zna biti tam nekje kot Optimux 4X, kar je čista zmaga, namreč 4X je trenutno najbolši price/performanse telefon. Za enako ceno je tudi 720 zelo dober P/P. Najbolši od celotne linije Lumij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

ja, ponavadi napovedane cene za high-end kar veljajo tudi potem kakšen mesec po prihodu, pa sem sklepal, da bodo tudi za srednji razred

blze ::

Pozdravljeni,

nabavil sem htc 8x. Prej sem imel htc wildfire. Kako naj prenesem stike iz wildifre na 8x?? Preko simkartice ne gre ker je microsim v 8x, tam pa navadna. Preko blutooth gre samo vsak stik posebi (zamudno).
Prosim za pomoč!

Hvala
uživejte
blze

Vse stike v Wildfireju shrani v svoj Google račun, nato pa ta isti Google račun dodaj še v WP 8X in omogoči tudi sinhronizacijo stikov.

kaj se da to preko hotmaila? Ali še kako drugače? :(
uživejte
blze

tudi preko hotmaila! po istem postopku, sinhroniziraš stike!

Kaj lahko prosim, magari na ZS napiše nekdo približen postopek kako začeti? Da usaj vem v kateri smeri lahko razmišljam. Na wildfijerju sem izvoil imenik v .vcf in poslal na mejlu na 8x vendar ko odprem datoteko mi napiše da jo sistem ne podpira :(
uživejte
blze

sem probal preko hotmaila uvozit tako kot pri gmailu, ampak pa ni šlo.. verjetno ima kdo kakšno drugi idejo.

Ne izvažaj stikov v datoteko. Shrani si jih v Hotmail potemtakem, če jih želiš imeti tam. Ta isti Hotmail račun pa dodaj v svojega WP 8X.

Poglej si tukaj kako natančno: http://www.windowsphone.com/sl-SI/how-t...

Še vedno težave s prostorom? Evo rešitev! :D

Windows Phone 8 has one major problem with its storage handling. The phone storage (Other / Apps) grows and grows until your phone has no more space left.

This App tries to reduce this storage with the following trick:

* It completely fills your internal storage
* Then you restart your phone
* Hopefully, some storage will be released

še kdo vidi

Tudi jaz sem to videl. No, pri meni je zadevo rešilo v nulo, saj sem prišel nazaj na prostor, ki sem ga imel. Zagotovo bolje kot nič 8-)

Kje je bil problem ? Cache ?

blze je izjavil:

Kaj lahko prosim, magari na ZS napiše nekdo približen postopek kako začeti? Da usaj vem v kateri smeri lahko razmišljam. Na wildfijerju sem izvoil imenik v .vcf in poslal na mejlu na 8x vendar ko odprem datoteko mi napiše da jo sistem ne podpira :(

Jih shraniš na sim kartico in nato v wp uvoziš ?

Zgodovina sprememb…

Drugo SIM ima zdej.

So what ?
Še vedno jo telefon prepozna, čeprav je omrežje ne registrira.

jst pa niti nimam problemov s prostorom. imam pa problem s navigacijo, ker ni "skozi" ampak ponudi najkarjašo,najhitrejšo... pot do cilja.. drug problem je pa tale faking browser, ker nima že na začetni strani možnost ponujanja shranjenih strani (zaznamkov). najprej moreš it na eno stran, potem pod priljubljene, itd...
če to odmislim, mi je wp telefon super!

Hayabusa je izjavil:

So what ?
Še vedno jo telefon prepozna, čeprav je omrežje ne registrira.

prej je imel "klasično", zdaj ima mikro
čeprov bi lahko tastaro obrezal

fireX88, kje je težava v navigaciji?
Kar se tiče brskalnikov, so še neke alternative drugih brskalnikov. Možnost je tudi ta, da pred izhodom iz brskalnika odpreš nov prazen zavihek, potem zapreš zavihek, v katerem si brskal, in potem zapreš še prej odprt nov zavihek. Na tak način naslednjič pričneš z brskanjem iz prazne strani, pa greš potem pod priljubljene.

ok, za brskalnik bom še probal.
enkrat sem šel domov iz mb-ja proti novemu mesto. pot mi je izrizaslo do celja, čes zidani most, krško, novo mesto. Takrat sem hotu it skozi ljublajana, vendar ni vmesne "postaje", recimo via oz skozi. Vsaj jst je nisem našel. Možnost je ta, da daš cilj najprej lj, potem pa nm. Sicer za slovenijo ni problema, ker jo itaq poznam. problem bo tujina. je mogoče ta funkcija skrita, ali sm jst prezahteven?

Nokia Drive tega žal (še) ne zna.

ja sej to zaenkrat (še) pogrešam :)
glede ostalega pa nimam pripomb :D

wp8 je nedokončana platforma in programi zanjo, odvisno pa je precej od telefonov, ki so vsakič boljši

iz MB v NM po avtocesti via LJ. pa lahko pride vsak, ki zna brat in ve kaj puščica kaže

Zgodovina sprememb…

Navigacija kot taka te funkcije žal res ne pozna.

FlyingBee je izjavil:

wp8 je nedokončana platforma in programi zanjo, odvisno pa je precej od telefonov, ki so vsakič boljši

iz MB v NM po avtocesti via LJ. pa lahko pride vsak, ki zna brat in ve kaj puščica kaže

ja bravo Sherlock! Testiral sem, ti je zdaj bolj jasno! Sem tudi naspil, da slo ni problema, kar se teh stvari tiče, problem bo tujina!
««
14 / 83
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
34693292 (58281) berlusconi
»

Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
10232288 (26657) traxxas
»

Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8S

115041 (4753) jizzer
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5921117 (17446) Jst
»

Kateri telefon?

4910204 (8903) SLO_Matej

Več podobnih tem