Forum » Mobilne tehnologije » Windows Phone 8
Windows Phone 8
Bor H ::
fireX88 ::
je tako, ampak nobena ni bla tisto katero sem napsail (mb-nm via lj). Še enkrat ponavljam, to je bil samo test, problem se bo pokazal samo v tujini!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
luky ::
operaciski sistem: 8.0.10211.204
autoupdate dans ob 11 =)
Ja mene se je tudi tel. posodobil, samo nikjer ne vidim kaj je posodobljeno, ker Portico je bil že gor ko sem ga kupil, kaj so pa sedaj za ene posodobitve pa povejte kdo ve.
luky!
blze ::
živjo,
kaj mi lahko nekdo pove kako se spremeni ton za SMS sporočilo s tonam ki sem si ga sam naložil? Pod nastavitvami za ton sms sporočila pokaže samo tone ki so bili že prednaloženi.
Hvala
kaj mi lahko nekdo pove kako se spremeni ton za SMS sporočilo s tonam ki sem si ga sam naložil? Pod nastavitvami za ton sms sporočila pokaže samo tone ki so bili že prednaloženi.
Hvala
uživejte
blze
blze
flameir ::
Dober dan fantje. :)
Zadnje pol leta sem zelo malo spremljal svet telefonije ter tale forum saj sem bil zelo zaposlen..
Sedaj namesto da jaz svetujem rabim da nekdo meni svetuje. :D
Torej mene zanima nekaj stvari o WP8:
-podpira .avi datoteke oz. ali obstaja kaksen player za to?
-podpira eduroam ali se vedno ne..morda obstaja kaksna aplikacija za to?
-je nokia drive na voljo za vse firme (tudi htc)?
-kako je kaj z baterijo...imel sem lumio 800 pa sem pred priblizno pol leta menjal za sgs2, katerega imam se zdaj...naveličal sem se androida in bi rad šel nazaj na WP vendar je baterija na sgs2 občutno boljša od tiste na lumii..
-kaksne so razlike med lumio 820 ter htc 8x? ker 8x po spetifikacijah sodeč ponuja prav vse, pa je 100€ cenejši...morda kakšne osebne izkušnje?
-kako dela multitaskig? recimo da imas v ozadju skype, med tem ko brskas po internetu?
Hvala za vse odgovore! :)
Zadnje pol leta sem zelo malo spremljal svet telefonije ter tale forum saj sem bil zelo zaposlen..
Sedaj namesto da jaz svetujem rabim da nekdo meni svetuje. :D
Torej mene zanima nekaj stvari o WP8:
-podpira .avi datoteke oz. ali obstaja kaksen player za to?
-podpira eduroam ali se vedno ne..morda obstaja kaksna aplikacija za to?
-je nokia drive na voljo za vse firme (tudi htc)?
-kako je kaj z baterijo...imel sem lumio 800 pa sem pred priblizno pol leta menjal za sgs2, katerega imam se zdaj...naveličal sem se androida in bi rad šel nazaj na WP vendar je baterija na sgs2 občutno boljša od tiste na lumii..
-kaksne so razlike med lumio 820 ter htc 8x? ker 8x po spetifikacijah sodeč ponuja prav vse, pa je 100€ cenejši...morda kakšne osebne izkušnje?
-kako dela multitaskig? recimo da imas v ozadju skype, med tem ko brskas po internetu?
Hvala za vse odgovore! :)
Jinto ::
Kje je cenejši?
V tujini je načeloma (nekoliko) dražji.
Bor H ::
8X ima LCD zaslon z višjo resolucijo, ima pa 820 AMOLED ki je fantastičen
820 ima možnost brezžičnega polnjenja (če dokupiš taprav shell, stane cca 30€)
820 ima Nokia aplikacije out of the box, ne vem kako je zdej ampak Nokia Drive je bila še pred kratkim v Sloveniji nedelujoča na neNokia napravah
8X ima probleme z obarvanjem ohišja
oba sem že držal v roki in mi je osebno bolj pasal 8X, 820 se mi zdi ogromen (da smo si na jasnem, meni je praktično vsak telefon nad 4" velik, je pa 8X dost ozek in mi ni dajal tega vtisa)
zaenkrat se je Nokia bolje izkazala z updejti kot HTC, tudi imam občutek da so na XDA veliko bolj navalili na Nokie kot na ostale telefone
8X ima več prostora ampak nima kartice...upoštevaj pa da na kartico lahko daš le glasbo in slike, aplikacije so vse na notranjem spominu, če bi rad imel velik aplikacij in še offline navigacijo ti zna biti 8GB premalo
8X ima nemenljivo baterijo
odločitev je definitivno težka, mislim da je glavna prednost nokie to da je nokia, HTC deluje pa bolj premium na dotik, če bi rad imel na telefonu 30GB glasbe izberi Nokio, če bi imel pa veliko aplikacij pa HTC. Pred nakupom preveri tudi občutek v roki, 820 mi je delovala preveč plastično, pa tudi reolucijo je za 4.3" malenkost slaba, preveri če vidiš pixle, jaz sem jih uspel izbrskat z malo truda
820 ima možnost brezžičnega polnjenja (če dokupiš taprav shell, stane cca 30€)
820 ima Nokia aplikacije out of the box, ne vem kako je zdej ampak Nokia Drive je bila še pred kratkim v Sloveniji nedelujoča na neNokia napravah
8X ima probleme z obarvanjem ohišja
oba sem že držal v roki in mi je osebno bolj pasal 8X, 820 se mi zdi ogromen (da smo si na jasnem, meni je praktično vsak telefon nad 4" velik, je pa 8X dost ozek in mi ni dajal tega vtisa)
zaenkrat se je Nokia bolje izkazala z updejti kot HTC, tudi imam občutek da so na XDA veliko bolj navalili na Nokie kot na ostale telefone
8X ima več prostora ampak nima kartice...upoštevaj pa da na kartico lahko daš le glasbo in slike, aplikacije so vse na notranjem spominu, če bi rad imel velik aplikacij in še offline navigacijo ti zna biti 8GB premalo
8X ima nemenljivo baterijo
odločitev je definitivno težka, mislim da je glavna prednost nokie to da je nokia, HTC deluje pa bolj premium na dotik, če bi rad imel na telefonu 30GB glasbe izberi Nokio, če bi imel pa veliko aplikacij pa HTC. Pred nakupom preveri tudi občutek v roki, 820 mi je delovala preveč plastično, pa tudi reolucijo je za 4.3" malenkost slaba, preveri če vidiš pixle, jaz sem jih uspel izbrskat z malo truda
jst imam 820, kolega pa 8x, pa mi je moj bolj ušeč. še posebaj zato, ker ima gumb za ugasnit na strani in odzgoraj tako kot htc. kar se pa tiče resolucije ima pa 8x boljšo, 820 ima le kontrast bolj našponan!
me pa zanima, sicer v imenu kolega, kako do here maps (prej nokia drive) na htc-ju? na marketu je ni!
ter drugo vprašanje, zakaj htc nima možnosti izbire nastavitve privzetnega brskalnika? nokia ima izbiro, bing ali google, htc samo bing! ok v osnovi je itaq bing če greš pot lupo, vendar če naprej brskaš po netu je vse v googlu!
me pa zanima, sicer v imenu kolega, kako do here maps (prej nokia drive) na htc-ju? na marketu je ni!
ter drugo vprašanje, zakaj htc nima možnosti izbire nastavitve privzetnega brskalnika? nokia ima izbiro, bing ali google, htc samo bing! ok v osnovi je itaq bing če greš pot lupo, vendar če naprej brskaš po netu je vse v googlu!
Tilk ::
Ja, to tudi mene zanima. Bing ni slab iskalnik, samo zaenkart mi google bolj odgovarja. Čeprav imama pin-an bookmark na start screen, bi vseeno rad, da lupa gumb dobi svojo funkcijo.
Po zadnjem update-u market deluje hitreje(premikanje med slike,review appa,...), baterija zdrži cca 2 uri več kot prej.
Po zadnjem update-u market deluje hitreje(premikanje med slike,review appa,...), baterija zdrži cca 2 uri več kot prej.
Tilk
Tilen ::
Kateri marketplace sedaj upoorabljate na WP8? UK?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
sleby ::
jaz uk, ampak mi z dinersom ne uspe placevat. ce hocem kaj kupit moram se vedno na SI market.
Sem že uredil. UK market + paypal. Deluje bp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
hotlips ::
Živjo, mene pa zanima kako se prijaviš v UK market, če si že registriran v slo market.
In kako je potem z appi, nokia drive + ne dela čeprav jo lahko kupiš kakor vem, kaj pa ostalo?
lp.hl
In kako je potem z appi, nokia drive + ne dela čeprav jo lahko kupiš kakor vem, kaj pa ostalo?
lp.hl
Zakaj ne bi delovala? Nokia Here (+) deluje bp. Moraš pa za spremembo marketa narediti reset telefona. Žal.
hotlips ::
Živjo še enkrat.
Se pravi naredim hard reset in se na sveže prjavim v uk market. In nokia drive oz here+, če se tako sedaj imenuje(ne samo maps, te mam že sedaj na telefonu) mi bo delal?
PS: mogoče bi blo pameten povedat da mam htc8x in ne nokie.
lp.hl
Se pravi naredim hard reset in se na sveže prjavim v uk market. In nokia drive oz here+, če se tako sedaj imenuje(ne samo maps, te mam že sedaj na telefonu) mi bo delal?
PS: mogoče bi blo pameten povedat da mam htc8x in ne nokie.
lp.hl
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hotlips ()
LuGi ::
Nokia Drive ti ne bo delovala ker je vezana na MNC (regija drzave, zapisana v sim kartici) (drugače je zastonj)
Ne rabis hard reset, saomo regijo spremen in resetiraj aparat..UK market se ti bo prikazal. Sam skačem med US/UK marketu
Ne rabis hard reset, saomo regijo spremen in resetiraj aparat..UK market se ti bo prikazal. Sam skačem med US/UK marketu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
kaj se mogoče ve, kdaj bo na voljo here+ tudi v Sloveniji?
Imam Lumio 920 in Nokia Drive / Nokia here + deluje na UK marketu.
ja no, narobe sem se izrazil, mislil sem kdaj bo here+ deloval na drugih wp telefonih. to me LuGi razumel, kot da mi misli bereš (mind fucker):D
za nokia telefone mi je pa itaq jasno, je tudi na slo marketu!
za nokia telefone mi je pa itaq jasno, je tudi na slo marketu!
sleby ::
martincek1 ::
Perza ::
lmorgh ::
martincek1 je izjavil:
eduroam dela brez problema. le vpišeš username in geslo in dela. nobenih certifikatov.
Kje?
kaj misliš s kje? kater fax? kje vpišeš geslo?
jo
se da pogledat, kaj je vse na spominski kartici, ali je to še en minus za wp telefon?
se da pogledat, kaj je vse na spominski kartici, ali je to še en minus za wp telefon?
flaker ::
Imam dve sledeči vprašanji.
1.Kje spremeniš nastavitve iz slovenke trgovine v us al pa uk?
2.Ali je mozno, da bi dolocen komad iskal v iskalniku, ne pa da ga morem rocno iskat?
LP
1.Kje spremeniš nastavitve iz slovenke trgovine v us al pa uk?
2.Ali je mozno, da bi dolocen komad iskal v iskalniku, ne pa da ga morem rocno iskat?
LP
se počutim kot nooba k tolk sprašujem, ampak kje za vraga si lahko naštimam, da si telefon zapomni gesla določenih strani, kot je recimo slotech. vsakič moram vpisovat, to mi gre že na živce...če ne že na kaj drugega!
shrani le za youtube ker imam možnost obkljukat to kar je napisal Bor H (se pravi za google storitve). za slo tech ni te "kljukice", vem pa da obstaja, ker sem imel tako na androidu.. recimo, testiral sem mimovrste, email shrani, gesla pa ne... sj je wp super, ni mi še enkrat zaštekal, ampak bi imel rajši, da mi kirkrat zašteka pa da ima te možnosti :(
Hayabusa ::
it's a feature not a bug:
http://forums.wpcentral.com/windows-pho...
Z IE ne bo nič, namesti si alternativo:
http://www.windowsphone.com/en-us/store...
http://www.ucweb.com/English/UCbrowser/...
->
Zanimivo da tega vprašanja v WP temi še nisem videl.
Edit.
Vidim da sedaj Opera dela na wp 8
http://forums.wpcentral.com/windows-pho...
Z IE ne bo nič, namesti si alternativo:
http://www.ucweb.com/English/UCbrowser/...
->
Zanimivo da tega vprašanja v WP temi še nisem videl.
Edit.
Vidim da sedaj Opera dela na wp 8
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
še vedno mi nič ne pomaga, ker v malu pritisnem direkt na link in potem avtomatsko vrže v IE...iskal po formu na telefonu pa nem..
mihco misliš, da nisem probal...
mihco misliš, da nisem probal...
mihco ::
Ocitno nimas dovolj velike resolucije, da bi stran prikazala stranski oblacek. Deluje Na 8x, lumii 920. Na 8s pa ne. Torej je napaka Na strani slotecha?
820 imam, velikost ekrančka je kot 8x, resolucija je pa definitivno manjša...
Hayabusa ::
Lmia 820 ima resolucijo 480 x 800 in 4.3".
ST je meni delal dumbphonu z 240 x 320, tako da ni krivec ST.
ST je meni delal dumbphonu z 240 x 320, tako da ni krivec ST.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 93287 (58276) | berlusconi |
» | Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 32283 (26652) | traxxas |
» | Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8SOddelek: Mobilne tehnologije | 5041 (4753) | jizzer |
» | Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 21115 (17444) | Jst |
» | Kateri telefon?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10203 (8902) | SLO_Matej |