Forum » Mobilne tehnologije » Windows Phone 8
Windows Phone 8

fireX88 ::
internet je bp delal (preko brskalnika), direkten vpis v maile pa ne gre. piše napaka na povezavi.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Tilen ::
yo
doma imam na testu lumio 820 pa se nikakor nemorem vpisat v google/microsoft račun. tel pa imam samo na wifi. sim pa nimam micro velikosti, zaenkrat.. je to problem, da se ne morem vpisat???
Prvi vpis moraš narediti preko 3G. Sodelavec je imel enako težavo na 8X. Wifi je delal, MS računa pa ni bilo mogoče dodati dokler ni šel preko mobilnega data prometa. Očitno tukaj poberejo kake info, ki jih rabijo.

413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

hvala, morem potem micro sim kartico nekje ubost!

Hayabusa ::
Prvi vpis moraš narediti preko 3G.
Omg, tale WP == en kup nesmiselnih omejitev.
In če si doma nekje, kjer je samo 2G ?
BT ne za prenose podatkov, nobene reže za sd kartice, ni map - samo oblak, mass storage samo preko registry hacka, potem je še nekaj z aplikacijami (število) zaklenjeno, ni Opere, adijo in hvala za vse ribe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

Nima veze, pač preko mobilnega data prometa moraš narediti vpis.
Kaj pa govoriš?;)
SD kartice so pri določenih modelih na voljo. Kakšnih map ni? Zemljevidov? Seveda so. Mass storage mode je nativno podrt v WP8.
What?
Super!
Lep dan tudi tebi.
p.s. Predlagam, da preletiš tale pdf : Windows Phone 8 Reviewer's Guide (PDF)
BT ne za prenose podatkov, nobene reže za sd kartice, ni map - samo oblak, mass storage samo preko registry hacka, potem je še nekaj z aplikacijami (število) zaklenjeno, ni Opere, adijo in hvala za vse ribe.
Kaj pa govoriš?;)
SD kartice so pri določenih modelih na voljo. Kakšnih map ni? Zemljevidov? Seveda so. Mass storage mode je nativno podrt v WP8.
potem je še nekaj z aplikacijami (število) zaklenjeno
What?
ni Opere
Super!
adijo in hvala za vse ribe
Lep dan tudi tebi.
p.s. Predlagam, da preletiš tale pdf : Windows Phone 8 Reviewer's Guide (PDF)
Zgodovina sprememb…

SD kartice so pri določenih modelih na voljo.
Ja, torej ne pri vseh.
http://www.wpcentral.com/does-windows-phone-8-have-usb-mass-storage-support-course-it-does
"We introducing removal micro SD support as a core part of the platform and this core micro SD card support spans both the PC and the phone. The scenarios are both valuable to consumers but also to developers and even hardware vendors.
Torej dosedaj generalne podpore ni bilo.
Kakšnih map ni? Zemljevidov?
"Directory" po angleško.
http://www.zdnet.com/blog/cell-phones/u...
Folders for Windows Phone Mango - Organize apps and settings into folders on the Start screen
Ljudje imamo radi stvari popredalčkane.
potem je še nekaj z aplikacijami (število) zaklenjeno
What?
http://wp7roottools.com/index.php/guide...
Developer Unlock
A developer unlock will allow you to sideload a restricted amount of apps on your device. If you buy an AppHub account ($99 / yr) you can sideload up to 10 apps (and also submit your own apps to the marketplace). For students there's a free AppHub account which allows 3 sideloaded apps on your device.
ni Opere
Super!
Not.
SOME WINDOWS PHONE LIMITATIONS YOU WOULD HATE
http://techtuned.blogspot.com/2012/10/s...

predvidevam da imaš android sedaj?

Hayabusa, smo v Windows phone 8 temi in kot tak je Mango ter vse ostalo na kar se obešaš, precej offtopic. Nehaj trolat.
Zgodovina sprememb…

fireX88
Ne.
Berem komentarje v wp temi na Ms in je dosti wp uporabnikov razočaranih nad osjem:
http://answers.microsoft.com/en-us/winp...
Tale zmaga:
Ontopic:
Dela sedaj v wp8 shranjevanje podatkov na sdkartico ?
Kako je z večopravilnostjo (multitasking) ?
Copy/paste ?
Nekje sem zasledil da je bojda sedaj že mogoč BT file transfer ?
Se da preko kabla v navezi s pcjem spraviti kontakte, sms-se na hdd (ali bo to v wp12
) ?
Ne.
Berem komentarje v wp temi na Ms in je dosti wp uporabnikov razočaranih nad osjem:
Tale zmaga:
Bought a 30 pieces Lg Optimus this morning..., man what a piece of rubish is this new operating system WP7. After 6 hours trying I finally found out that encrypted E-mail from our hosting provider is impossible to reach or sync from WP7... Bummer.. That is it for us, no more windows phones after using them for 8 years. As director from a medium sized company I would like to advise Microsoft that this is THE way to chase customers away. As a stable and secure enviroment, Windows phones where always perfect for implementation in our organisation. Now there isn't even a file explorer in the OS anymore.. How should my employees handle delicate company documents? Put them in the cloud where every ex-employee with a password from his co-worker can ruin the entire company? Or steal all corporate data without anyone knowing and put us out of bussines in a minute? The Cloud, as Microsoft calls it, is nice, but not for businesses that handle very delicate data. From now on, Android only!! First thing in the morning I will have one of the employees return 30 LG Optimus 7 devices as they are no good for anything more then calling and chatting for teenagers addicted to Facebook and Twiiter.
As said by a very, very dissapointed, FORMER Microsoft customer.
Ontopic:
Copy/paste ?
Se da preko kabla v navezi s pcjem spraviti kontakte, sms-se na hdd (ali bo to v wp12

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()

fireX88
Ne.
Tale zmaga:
Bought a 30 pieces Lg Optimus this morning..., man what a piece of rubish is this new operating system WP7. After 6 hours trying I finally found out that encrypted E-mail from our hosting provider is impossible to reach or sync from WP7... Bummer.. That is it for us, no more windows phones after using them for 8 years. As director from a medium sized company I would like to advise Microsoft that this is THE way to chase customers away. As a stable and secure enviroment, Windows phones where always perfect for implementation in our organisation. Now there isn't even a file explorer in the OS anymore.. How should my employees handle delicate company documents? Put them in the cloud where every ex-employee with a password from his co-worker can ruin the entire company? Or steal all corporate data without anyone knowing and put us out of bussines in a minute? The Cloud, as Microsoft calls it, is nice, but not for businesses that handle very delicate data. From now on, Android only!! First thing in the morning I will have one of the employees return 30 LG Optimus 7 devices as they are no good for anything more then calling and chatting for teenagers addicted to Facebook and Twiiter.
As said by a very, very dissapointed, FORMER Microsoft customer.
Ontopic:
Copy/paste ?
Se da preko kabla v navezi s pcjem spraviti kontakte, sms-se na hdd (ali bo to v wp12) ?
potem imaš jabolček?
optimus 7 je stara naprava. kar nekaj stvari so popravili z wp8..

Odgovori:
da, lahko tudi nastavljaš, koliko gre na kartico in koliko na telefon
so izboljšali
da
na win 8 (slike, video, office dokumenti)
Ne najdem:
se da časovno nastaviti email sinhronizacijo (recimo po-pete, ob 8:00 do 16:00) ?
Točno sem vedel, kam pes taco moli, ko se nekdo ne strinja z verniki (vstavi poljubno vero v poljubni obliki - ena od njih so tudi žepne tracking naprave z ekranom), potem ga poskusiš diskreditirati da je fanboy nasprotne/ne_tvoje strani
.
Ljubi otrok, koliko si star ? 12 ?
da, lahko tudi nastavljaš, koliko gre na kartico in koliko na telefon
so izboljšali
da
na win 8 (slike, video, office dokumenti)
Ne najdem:
se da časovno nastaviti email sinhronizacijo (recimo po-pete, ob 8:00 do 16:00) ?
potem imaš jabolček?
Točno sem vedel, kam pes taco moli, ko se nekdo ne strinja z verniki (vstavi poljubno vero v poljubni obliki - ena od njih so tudi žepne tracking naprave z ekranom), potem ga poskusiš diskreditirati da je fanboy nasprotne/ne_tvoje strani

Ljubi otrok, koliko si star ? 12 ?

am, uporabljam android, da te malo potolažim!

Lahko si ročno nastaviš kdaj želiš ali pa na prednastavljene intervale. Realtime/15min/30min/vsako uro...

Bor H ::
Ti si prišel v WP8 temo drezat v "vernike", nisi nič boljši kot vegeterjanci pred mesarijo. Seveda ima WP omejitve ampak prišel si sem z nekaterimi RES starimi omejitvami (copy/paste recimo), z obračanjem dejstev (SD kartice nimajo vsi telefoni, ergo je WP kriv, tako kot je Android kriv da Nexus nima SD slota) in z omejtivami, ki pravzaprav niso problem (OMG, developer ne more inštalirat 20 nepodpisanih appov hkrati, (brezplačni) študent pa le 3, omg omg). In pol pričakuješ da bo debata resna?
Iz moje strani omejitve na WPju (verzija 8, 7 ima kakšno pomanjkljivost več):
- nimaš resne opcije za sinhronizacijo bookmarkov s Chromom
- browser bi lahko bolj elegantno urejal menjavanje tabov (ala Chrome na robotku)
če pa res močno pomislim bi se našli pa še:
- notification center
- file manager in BT file transfer
- boljši multitasking
S tem da je to troje nekaj kar opazim enkrat na par mescev, premalokrat da bi se sekiral.
Iz moje strani omejitve na WPju (verzija 8, 7 ima kakšno pomanjkljivost več):
- nimaš resne opcije za sinhronizacijo bookmarkov s Chromom
- browser bi lahko bolj elegantno urejal menjavanje tabov (ala Chrome na robotku)
če pa res močno pomislim bi se našli pa še:
- notification center
- file manager in BT file transfer
- boljši multitasking
S tem da je to troje nekaj kar opazim enkrat na par mescev, premalokrat da bi se sekiral.

yo
doma imam na testu lumio 820 pa se nikakor nemorem vpisat v google/microsoft račun. tel pa imam samo na wifi. sim pa nimam micro velikosti, zaenkrat.. je to problem, da se ne morem vpisat???
še vedno isti problem, vendar tokrat je simka notri!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fireX88 ()

Malajlo ::
Dej ga še s priklopljenim na pc on Zuneom aktivnim poskusi vpisat.
Lahki je seveda še kaka jeba s certifikati (ampak hotmail je trusted...)
Lahki je seveda še kaka jeba s certifikati (ampak hotmail je trusted...)

sem vrnil zadevo nazaj, dobim drugega (okoli 10ih zvečer), pa bom potem povedal.

nemoreš verjet, kartico sem dal notri, zagnal telefon, se prijavil v hotmail ali google in deluje bp. nevem kaj ga je un telefon sral!

sem pa ne enkrat!
se ne sekiram zdaj, ta dela za kaj ga pač potrebujem, v prihodnosti pa bom enega tudi ubodel!
se ne sekiram zdaj, ta dela za kaj ga pač potrebujem, v prihodnosti pa bom enega tudi ubodel!

Tamali ::
Rad bi kupil eno aplikacijo preko Trgovine. Je kdo že to naredil (s PayPalom mogoče) in ugotovil, kako to gre?

Ja, klikneš na app in stisneš buy. Avtomatika poskrbi za vse, če imaš v MS account dodan paypal račun s privzetimi nastavitvami.
Zgodovina sprememb…

bzp ::
Jaz sem zvezal Paypal zraven, ampak sem par dni po nakupu dobil obvestilo da je transakcija zavrnjena. Nimam pojma zakaj. Paypal sem dodajal prek vmesnika na telefonu pa ni javil nobene napake.

Tamali ::
Aha. Moram probat, pa da vidim. Našel sem namreč navigacijo, ki ne uporablja prenosa podatkov. Zadeva dela v trial verziji dobro (omejitev je v trialu 20 km na načrtovanju poti). Treba kupit to, ni druge.

Sporoči, kako deluje. Prenosa podatkov nobena normalna navigacija več ne uporablja, je pa res, da tiste ne stanejo 3 USD. Navigon je recimo bistveno dražji, na Nokia telefonih pa imaš tako ali tako brezplačno glasovno navigacijo. Če pa ne potrebuješ glasovne navigacije, pa imaš na vsakem WP8 telefonu brezplačno navigacijo (Maps), ki deluje brez prenosa podatkov, le zemljevide prenesi preko wifi.

sleby ::
Saj pride nokia drive prej ali slej na vse wp8 aparate. Download je ze mogoc, ampak pri nas zaenkrat se ne dela.

cekr ::
V Celovcu pri Vrbskem jezeru je Samsung Ativ S za 500€.
Lumia 920 pa za 640€.
Vse na zalogi.
Lumia 920 pa za 640€.
Vse na zalogi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

deyco5 ::
Čujte pubeci... Ka je kdo poskusil oz. zasledil kako pa bi lahko forcal WP8 update (portico recimo)? Glede na to, da ni več Zune, potem postopek kot na WP7 ne bo deloval... :(

LuGi ::
Čujte pubeci... Ka je kdo poskusil oz. zasledil kako pa bi lahko forcal WP8 update (portico recimo)? Glede na to, da ni več Zune, potem postopek kot na WP7 ne bo deloval... :(
http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia...

FlyingBee ::

Kot jaz razumem njegov komentar: "predolgo smo se oklepali WM in nismo videli kaj nam iOS in Android počneta".

trek@s ::
Zanima me, ali wp 8 (in wp 7.8) omogočata prikaz stanja baterije BT slušalke (ko je povezana seveda), tako kot ima to npr. iOS?

Meni na WP7.x ni prikazovalo, je pa res da uporabljam eno za cca 15€ tako da mogoče niti ne sporoča.

BlazV ::
Kako je z GPSjem na WP8?
Imam HTC 8x in če hočem uporabljati lokacijo na zemljevidih moram imeti to reč vklopljeno v nastavitvah. Do sedaj sem bil na androidu navajen, da mi je lokacijo našlo preko telefonskega signala, razen če sem posebej vklopil GPS. Kako to naredi WP? Nekako nočem, da bi mi vklapljal GPS in trošil elektriko, prav tako pa nočem, da bi mi hotel v tujini zaganjati mobilno lociranje...
pa še druga reč... ko dobim mail na gmail mi to telefon lepo pokaže...ko mail preberem in ga zbrišem, pa bi rad, da se enako zgodi na gmailu (da ne odprem potem doma maila in mi kaže kot da imam nov mail). Se to da?
hvala
Imam HTC 8x in če hočem uporabljati lokacijo na zemljevidih moram imeti to reč vklopljeno v nastavitvah. Do sedaj sem bil na androidu navajen, da mi je lokacijo našlo preko telefonskega signala, razen če sem posebej vklopil GPS. Kako to naredi WP? Nekako nočem, da bi mi vklapljal GPS in trošil elektriko, prav tako pa nočem, da bi mi hotel v tujini zaganjati mobilno lociranje...
pa še druga reč... ko dobim mail na gmail mi to telefon lepo pokaže...ko mail preberem in ga zbrišem, pa bi rad, da se enako zgodi na gmailu (da ne odprem potem doma maila in mi kaže kot da imam nov mail). Se to da?
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlazV ()

sleby ::
A to je potrebno posebej vklapljati? Meni se pac gps vklopi po potrebi. Dvomim, da lahko s pomocjo telefonskega signala doloci tocno lokacijo.
Glede maila pa je pri meni privzeto, da ce preberem mail na telefonu, mi ga doma kaze kot prebranega. Tudi nisem nasel nobenih nastavitev, da bi se to nastavljalo.
Glede maila pa je pri meni privzeto, da ce preberem mail na telefonu, mi ga doma kaze kot prebranega. Tudi nisem nasel nobenih nastavitev, da bi se to nastavljalo.

točno ne, na recimo 100m pa...a pol GPS vklopi avtomatsko? tud prav.
bom z mailom se še malo poigral, da vidm kaj zmore.
hvala
bom z mailom se še malo poigral, da vidm kaj zmore.
hvala

clix ::
Če ga zbrišeš na telefonu, ti ga zbriše tudi na računalniku. Je pa samo fora, da se mora za tem na telefonu sinhronizacija še enkrat izvest, in ko zbrišeš mail, se to ne zgodi avtomatsko.

SLO_Matej ::
GPS imej vkloplje, če ga rabiš, te nič ne stane. V tujini pa ti ne bo nič dodatno kurilo, če imaš v nastavitvah izklopljen data roaming (Settings/mobile network / Data roaming options -> don't roam).
Ko zbrišeš mail na telefonu, ga le še enkrat sinhroniziraj, da se spremembe opravijo tudi na Googlovem strežniku.
V kolikor imaš nastavljeno samodejno pobiranje mailov, pa počakaj, da se izvede naslednja sinhronizacija oz. jo izvedi sam.
Ko zbrišeš mail na telefonu, ga le še enkrat sinhroniziraj, da se spremembe opravijo tudi na Googlovem strežniku.

tnx
deluje, sam ne tok hitr kot na androidu.
mi predlagate kakšne uporabne aplikacije?
imam aplikacijo za lpp
je tudi kakšna za bicikelj?
hvala!
deluje, sam ne tok hitr kot na androidu.
mi predlagate kakšne uporabne aplikacije?
imam aplikacijo za lpp
je tudi kakšna za bicikelj?
hvala!

Tale je za bicikelj, na hitro stestirana tako da kej več ne morm povedat: http://www.windowsphone.com/en-gb/store...
catch: na US marketu je ni :)
catch: na US marketu je ni :)

GGGGG ::
Mogoče kdo ve, kako na WP8 (htc x8) prenesem filme in serije iz maca? V windows phone appu mi kaže samo itunes library, kot usb drive pa na macu wp8 telefonov ne pokaže.

še nekaj...se da zvonenje izklopiti/vklopiti s pritiskom na en knof, tako kot je to pri vseh ostalih telefonih?

SLO_Matej ::
Pritisni tipko za glasnost in v vrstici na vrhu zaslona, ki ti kaže nivo glasnosti, imaš na desni strani ikonico, s katero preklapljaš med zvonjenjem in vibracijo.

Se eno vprasanje...zakaj mi na home screenu kaze vse fotke, ki jih mam na telefonu, ne pa samo tistih ki so v mapi "filmski trak". A narobe razumem to funkcijo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 96204 (61193) | berlusconi |
» | Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 33908 (28277) | traxxas |
» | Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8SOddelek: Mobilne tehnologije | 5200 (4912) | jizzer |
» | Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 22075 (18404) | Jst |
» | Kateri telefon?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10641 (9340) | SLO_Matej |