» »

Conduit search engine

Conduit search engine

Highlag ::

Zanima me če se je že kdo ukvarjal s to nesnago in kako se jo je rešil.

Težave ima kolega. Sem že nekaj brskal po internetu, pa nisem našel nič kaj konkretnega, kako se te stvari znebiti. Nekateri pišejo da je potrebno odstraniti plugin, ki pa kot kaže ne obstaja. Sploh se mi dozdeva, da ljudje pišejo o dveh različnih zadevah, ki imata enako ime.

Zadeva je nameščena tako, da prestreza klice v Cromu po iskanju in brska po svoje.

Sumim tudi, da dela kakšno stvar v ozadju, saj klikanje po straneh poteka precej po polžje, prenos podatkov (datoteke) pa hitro, kot bi pričakoval.
Never trust a computer you can't throw out a window

bluefish ::

Je kaj v hosts datoteki?

cen1 ::

V Add/Remove programs ga ni?

Ne inštalacije ni vidne, tudi vtičnikov ni, čeprav je kakšna mapa na disku s tem imenom.

Hosts bomo pogledali.

cen1 ::

Pobrskaj tudi po registriju za "conduit" in morda dobiš noter lokacije kje se zadeva nahaja, nato ročno pobrišeš registry vhode in datoteke na tisti lokaciji.

Hvala za namig glede hosts datoteke. Se je zadeva dobro obesila nanjo. Zgleda, da je v njej vpisan cel internet :D, pa še zaklenjena je. Ampak bom že. Če ne drugače z Ubuntujem.
Poročam...

rogi2010 ::

Zalavfaj neki edit program "as administrator" z desnim klikom na ikono, nato odpri hosts, pobriši vse ven in shrani nazaj. Predvidevam pa da je še nekaj sranja drugje. Googlaj za combofix.

Hosts je že prazen, sedaj seveda ne dela internet sploh. Takšno reševanje je malo nerodno (na daljavo). Jutri dobim računalnik domov pa bom videl kaj in kako.

MrStein ::

Je kaki "one click" remover za to sranje?

Sem odstranil iz "Add remove programs", kar je bilo, odstranil extension iz Chrome, nastavil google za default search ter pofiksal home page, pa je po reboot-u spet nazaj.

Sumim, da je prišel z BSPlayer-jem...

Antivirusov sem pognal že peščico, žal noben ne najde nič.

DrWeb CureIT pa celo povzroči BSOD (mislim, da je to počel že prej na tem netbook-u).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Imate rajši Win 7 kot Win 10? Imamo rešitev. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15347528 (37759) Cervantes
»

napaka pri nalaganju strani

Oddelek: Pomoč in nasveti
282038 (1266) jedateruk
»

Program za prepovedan dostop do drugega programa ?

Oddelek: Programska oprema
142409 (1941) Cold1
»

Nenehna okuženost računalnikov

131330 (1086) jype
»

100%Cpe + ostalo

112140 (1810) postar_si

Več podobnih tem