Forum » Programiranje » MS Access
MS Access
Mr.Lover23 ::
Imam tale problem:
V obrazcu (form) sem naredil da mi neko vrednost sam pomnoži s X številko. Sedaj bi rad da se ta zmnožek vpiše v tabelo (iz kjer so glavni podatki). Kaj mi lahko kdo svetuje morda s kakšnim makrom ali kako drugače.
LP in hvala za pomoč.
V obrazcu (form) sem naredil da mi neko vrednost sam pomnoži s X številko. Sedaj bi rad da se ta zmnožek vpiše v tabelo (iz kjer so glavni podatki). Kaj mi lahko kdo svetuje morda s kakšnim makrom ali kako drugače.
LP in hvala za pomoč.
- spremenil: Gandalfar ()
Slavček ::
Jaz ti priporočam, da si v tisto tabelo dodaš še eno polje za to številko. Rezultat množenja pa nastaviš kot formulo na formu.
ToniT ::
Pri polju, katerega boš množil s številko, napišeš v properties after update -> Event Procedure in odprlo se ti bo okno VBA.
Noter pa pač enostavno napišeš formulo PoljeA = PoljeB * Število.
Tako enostavno je v primeru, da je PoljeA v istem recordu, ki ga obdeluješ.
Noter pa pač enostavno napišeš formulo PoljeA = PoljeB * Število.
Tako enostavno je v primeru, da je PoljeA v istem recordu, ki ga obdeluješ.
mazi42 ::
ToniT: Kaj pa če polja nista v istem recordu?
V bistvu imam podoben problem. Rad bi da mi recorde samooštevilčuje, vendar v bliki : [Leto]&zaporedna številka. Sistem naj bi deloval kot AutoNumber vendar z zgoraj navedenimi parametri.
Hvala.
V bistvu imam podoben problem. Rad bi da mi recorde samooštevilčuje, vendar v bliki : [Leto]&zaporedna številka. Sistem naj bi deloval kot AutoNumber vendar z zgoraj navedenimi parametri.
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9062 (3391) | omni-vor |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4734 (4156) | veteran |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4403 (3599) | smrekca |
» | Kako do podatka v queryu iz VisualBasicScripta (VBA) v accessu?Oddelek: Programiranje | 2152 (2037) | Fim |
» | MS Access - help meOddelek: Programiranje | 1528 (1442) | buhica1 |