Forum » Programiranje » [ajax] dinamično nalaganje javascript
[ajax] dinamično nalaganje javascript
win64 ::
Imam osnovno stran, ki v head-u naloži osnovne javascript datoteke(jquery.js), ki se nahaja v korenu spletne strani .
Imam drugo stran, ki vrne naslednjo kodo:
Iz osnovne strani naredim ajax klic in ta odgovor vrinem nekam v dokument. To naredi, koda .ckeditor() pa povzrči napako.
Firebug je prikazal, da nekaj ob tem klicu zahteva /config.js, ki ga pa seveda ne najde, ker je ta datoteka v mapi /ckeditor.
Drugače pa, če dodam zunanje datoteke(/ckeditor/ckeditor.js in /ckeditor/adapters/jquery.js) v osnovno stran, se .ckeditor() izvede pravilno.
Ima kdo kakšno idejo, kje bi lahko prišlo do nepravilnosti?
Imam drugo stran, ki vrne naslednjo kodo:
<script type="text/javascript" src="/ckeditor/ckeditor.js"></script> <script type="text/javascript" src="/ckeditor/adapters/jquery.js"></script> <textarea name="data-content"></textarea> <script type="text/javascript">$(function () { $("textarea[name=data-content]").ckeditor(); });</script>
Iz osnovne strani naredim ajax klic in ta odgovor vrinem nekam v dokument. To naredi, koda .ckeditor() pa povzrči napako.
Firebug je prikazal, da nekaj ob tem klicu zahteva /config.js, ki ga pa seveda ne najde, ker je ta datoteka v mapi /ckeditor.
Drugače pa, če dodam zunanje datoteke(/ckeditor/ckeditor.js in /ckeditor/adapters/jquery.js) v osnovno stran, se .ckeditor() izvede pravilno.
Ima kdo kakšno idejo, kje bi lahko prišlo do nepravilnosti?
Lion29 ::
ajax ne more sam po sebi sprozit javascipt
najprej nalozi z ajaxom stran, potem ko jo nalozis, pa zalaufaj se getScript in nalozi posebej to kar imas na 2. strani
najprej nalozi z ajaxom stran, potem ko jo nalozis, pa zalaufaj se getScript in nalozi posebej to kar imas na 2. strani
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Popravek: Nekaj ob klicu funkcije zahteva /config.js
Oz
.ckeditor() zažene nekaj, kar povzroči dodatno nalaganje
Bom probal z getscript
Oz
.ckeditor() zažene nekaj, kar povzroči dodatno nalaganje
Bom probal z getscript
Zgodovina sprememb…
- spremenil: win64 ()
Edit: probal z getscript potem, ko se že naloži druga stran in enaka napaka
Sem pa nastavil window.CKEDITOR_BASEPATH pred tem klicem in sedaj deluje. Vendar me še zmeraj zanima kje pride do razlik.
Sem pa nastavil window.CKEDITOR_BASEPATH pred tem klicem in sedaj deluje. Vendar me še zmeraj zanima kje pride do razlik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech userscriptsOddelek: Izdelava spletišč | 5238 (2690) | jype |
» | Spletna stran z loginOddelek: Izdelava spletišč | 1934 (1381) | krikoman |
» | Javascript validacija web-to-lead formeOddelek: Programiranje | 1081 (888) | Gandalfar |
» | W3C in WHATWG sprta okoli usode HTML5Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 12379 (10676) | Icematxyz |
» | jquery quicksearch iskanje po tabihOddelek: Izdelava spletišč | 790 (667) | mitja999 |