» »

sempron 2600+ overclocking

sempron 2600+ overclocking

puma982 ::

Zdravo, a kdo ve koliko približno lahko potegnem iz tega procesorja s stock coolerjem, to matično in ddr400 ramom?

Hvala pa lep dan
Jan

Architect ::

kaj poganjaš na njem? Za starodavne windowsXP in pasjanso je morda...morda še ok, za karkoli drugega pa je preslab tudi če ga brutalno naviješ.

Ja, saj se lahko zapre temo. Malo kozle streljam. :) Se opravičujem za spam.
Jan

SLO_Matej ::

Architect je izjavil:

kaj poganjaš na njem? Za starodavne windowsXP in pasjanso je morda...morda še ok, za karkoli drugega pa je preslab tudi če ga brutalno naviješ.

Ah, to ni čisto res. V eni stari mašini imam še nek Sempron, morda celo ta model, mislim da ima okoli 1,85 GHz in 512 kb prvonivojskega predpomnilnika, če se ne motim. :) V navezi z 1 GB DDR1 RAM-a in GeForce 7600 GT 256 MB poganja 32-bitne Windows 7. Delajo gor lepše kot XP, samo malo dlje traja, da se zažene. Ko se, pa dela v redu za brskanje po spletu ipd. enostavna opravila. :)

stock ::

Probaj pa boš videl do kolko gre. Nekateri so imeli kar sreče.. KLIK Pred akcijo spoglej samo kako se resetira bios (cmos jumper). V navodilih matične. Potem pa samo šponaj.

DOOM_er ::

athlon 2600+ je šel s stockom meni na 3200+ je pa res da ni bil 100% stabilen. Maš v biosu vse za nastavljat, vsaj moja matična gigabyte je imela
Robots will steal your job. But that's OK

Nagi Bator ::

DOOM_er je izjavil:

athlon 2600+ je šel s stockom meni na 3200+ je pa res da ni bil 100% stabilen. Maš v biosu vse za nastavljat, vsaj moja matična gigabyte je imela

On ma Semprona 2600+, ki je v bistvu (na pamet) athlon 2200+ s spremenjenim imenom.

Blinder ::

on ima 754 al 939, ne 462
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Hvala za odgovore.
Stvar je taka. Zaželel sem si modernega pc-ja, vendar še zbiram denar.
Imam dva stara procesorja(sempron 2600+ in athlon 64 3000+, oba socket 754) in bom z enim izmed teh medtem nekaj za silo sestavil s starimi komponentami. Imam še 8800gt, pa 1,5gb rama in 500W psu.
Bral sem, da se da semprona kar pošteno navit, medtem ko athlon 64 bolj švoh.
Sam nimam s tem nobenih izkušenj, zato bom moral še kaj prebrat preden se lotim navijat.

Glede na to, da je stock athlon 64 močnejši kot navit sempron na 2.0ghz, je najbrž še najbolj pametno,da athlona uporabim za sistem, pa semprona raje za testiranje oz. spoznavanje z navijanjem.

Architect ::

definitivno je athlon neprimerno močnejši kot sempron. Dejansko moraš semprona kar pošteno naviti da ga spraviš na nivo athlona z isto oznako.

Tudi če se athlona navije manj kot semprona je dejstvo da tudi če semprona naviješ maksimalno, daš gor hlajenje na tekoči vodik, boš kkomaj presegel athlona 3000+. Če pa athlona še malček naviješ, pa sempron ostane daleč zadaj.

Glede na starost procesorjev in tvojo trenutno nezmožnost nakupa boljšega sistema pa ti priporočam da ne navijaš, da ne boš ostal brez računalnika. Ali pa da vsaj uporabljaš athlona, semprona pa navijaš, če bi se res rad naučil navijati.

Ja, tako tudi jaz razmišljam. In tako bo zaenkrat. :) Hvala.

amigo_no1 ::

amd 3200 @ 2.00 s939 vs amd barton 2600 @ 1.92 s462
super_pi_mod-1.5 1MB
42 vs 52 s

S tem da je a3200 dosti bolj hladen, razlika cca 10°C in da podpira "Cool N Quiet" (v idlu spusti frekvenco na cca 1/2).

puma982
Oc ker ti je dolgčas ali kakšen resen namen ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Nobenih resnih namenov zaenkrat. Nimam pojma o navijanju. Samo poizvedujem kaj se da iztisnit iz takega procesorja in če ima pc s takim procesorjem (sempron ali athlon 64) kakšen potencial katero od novejših(2005-2010)iger za silo poganjat, ker me je prijelo, da bi malo novejše igre preizkušal.
Nisem več let nič in me je zdaj fejst zasrbelo. :)

Kaj je z athlonom 64 3000+ za pričakovat se vidi fajn na youtube. Videe je posnel tipo, ki je tudi tukaj aktiven. Bolj bogo je, samo tako malo za pokušino pa bo.
Saj bom itak kmalu zbral tistih 300 evričev za novega.

dzinks63 ::

Odvisno od matične plošče, kakšno imaš podnožje, če je 754 ti najbrž podpira pci-e grafične, nabaviš npr. gf9600GT ali HD4670 za par €(2O) in boš lahko kakšno igro preizkusil, za agp je bolj uboga izbira, kakšno gf7600 (vendar to je bolj švoh zadeva) še dobiš, kaj bolšega so redke in predrage.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

rabljen procesor??

Oddelek: Kaj kupiti
392439 (1800) Balandeque
»

Kater proc in plato?

251598 (1354) mtosev
»

Sempron

Oddelek: Strojna oprema
191729 (1443) Sami
»

sempron 3000+ oz 2800+ do kolk (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
653945 (3360) AndrewSmith
»

sempron 3000 in epox 8rda3+ (strani: 1 2 )

644341 (3765) mtosev

Več podobnih tem