» »

Sredstvo proti larvam komarja?

Sredstvo proti larvam komarja?

lonz ::

Doma imamo en mini ribnik v katerem se nam konstantno redijo komarji. A obstaja kako natur sredstvo (da ne poškoduje zlatih ribic), zalego pa ferdirba?
...arrrrrr, shiver me timbers...

49106 ::

mosquito dunks(nevem kako se temu reče slovensko). Oz. bacillus thuringiensis israelensis

Uh, super - hvala. Kje bi se pa to dobilo? Legalno? Google right?

llc ::

Nehi zlatim ribicam hrano dajat, pa bojo začele larve žret

Jih tast tolk futra, da jih bo prej od kapi pobralo. Glede BTi pa bom mal po lokalnih trgovinal z živalimi pogledal.

MTB ::

Ti kar poslušaj Ilca. Moje ribe znorijo na posušene larve, kaj bi šele ob surovih počele.

Ni problem u men; jaz bi ribnik v sekundi zasul. Tast ma na te ribe pač fetiš in pol mormo vsi vohat to smrdlivo brozgo polet v vročini. Decu se ne da dopovedat in nam se kolektivno ne da več matrat. Iščem neko sredno pot - volk sit pa koza cela.

MTB ::

Če imate brozgo, si omisli filtracijo, zasadi kakšno rastlino, naredi pretok... če je kaj pretoka, je tudi manj problemov s komarji... V primeru da bi te to zanimalo, si poglej slovenske forume o akvaristiki, je tudi o ribnikih dosti napisano.

Sicer najlepša hvala, ampak, kot rečeno, je nam ribnik v breme in ga nočemo rihtat, hkrati pa se ga ne moremo losat. Bom pogledal za mosquito dunks.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

v bazenu

Oddelek: Loža
62062 (1170) msjr
»

Izdelava ribnika

Oddelek: Loža
53478 (3249) emmentaler