» »

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Temo vidijo: vsi
««
32 / 38
»»

r3dkv1c4 ::

Imam vprašanje v zvezi z android app(strava, sports tracker, runkeeper, it...), če kdo uporablja pas za merjenje srčnega utripa in kateri modeli so to?

Ker spada to pod kolesarjenje, sewm kar tu napisal.

mr1two ::

DOOM_er je izjavil:

jype je izjavil:

Ne, jo pa precej hitreje raztegneš, kar slabo vpliva tudi na obrabo zo... Eh, verižnikov.

pa saj vedno ko menjaš ketno menjaš tudi kaseto.

Mhm, zato tudi profijem ob vsaki menjavi verige zamenjajo še zadnje piramide in jih fuknejo v smeti. Nevermind, če stanejo 150 eur ali pa še malo več. ;((
Btw, na dirkah jih menjajo na 1000km, kar pomeni, da so zamenjali 3 verige na touru.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Okapi ::

In zakaj ne po vsaki etapi? A šparajo pri ketnah?;)

O.

dolenc ::

Ker nima smisla.
A si že menjal jermen na svojem sobnem kolesu?

Če želiš uporabljat pas za merjenje pulza potrebuješ takšnega, ki za oddajanje uporablja ali bluetooth ali pa ant+, "navaden" radijski ne bo delal. Če je kaj od tega ima pas v opisu navedeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolenc ()

Okapi ::

Ker nima smisla.
A si že menjal jermen na svojem sobnem kolesu?
Jaz nisem profesionalec z milijonskim tekmovalnim proračunom. Tudi tenis igram cel mesec z eno žogico, profiji jih pa zamenjajo ducat v eni tekmi. Če se ketna po 1000 km zdela tako, da jo je treba zamenjati, to pomeni, da tudi po 300 km ni več čisto tako dobra, kot je kot nova.

O.

jype ::

Saj obstaja cheap naprava, s katero lahko izmeriš, kolk slaba je ketna:

(Seveda deluje tudi običajno ravnilo.)

Kolesarit pri 40 stopinjah je pa kar znosno, če se dost nalivaš s tekočino in ne pretiravaš s hitrostjo:

DOOM_er ::

s ket je druga slika. Sam ponavadi hodim na katarino pa potem čez žažar naokol pa nazaj v LJ. Zgleda kr fajn
Robots will steal your job. But that's OK

Druga je iz Bistre. Šel sem "okol Barja pa še mal ekstra": http://app.strava.com/activities/726619...

erkgheoruugh ::

r3dkv1c4 je izjavil:

Imam vprašanje v zvezi z android app(strava, sports tracker, runkeeper, it...), če kdo uporablja pas za merjenje srčnega utripa in kateri modeli so to?

Pri androidu je problem, ker zelo malo telefonov podpira bluetooth 4.

Tomi ::

korenje3 je izjavil:

a kdo kolesari danes pri 39°C?

Ja, seveda da. Samo je veliko bolj prijetno zjutraj. Danes sem šel ob 5:40 en krog do Zaklanca in potem popolnoma svež v službo. Je bilo kar hladno, posebej ob vodi, ampak čudovito proti Dobrovi nazaj.
metrodusa.blogspot.com

driver_x ::

Meni nikoli ni bilo jasno, ali se Zaklanec imenuje tako, ker so tam koga zaklali ali zato, ker je "za klancem" - saj tam ni kakega omembe vrednega klanca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: driver_x ()

Jaz sem začel v glavi to prevajat v "Stabee".

FlyingBee ::

jype je izjavil:

Saj obstaja cheap naprava, s katero lahko izmeriš, kolk slaba je ketna:

(Seveda deluje tudi običajno ravnilo.)

Kolesarit pri 40 stopinjah je pa kar znosno, če se dost nalivaš s tekočino in ne pretiravaš s hitrostjo:

kaj to v Middle Earth živiš?

Stojansto> kaj to v Middle Earth živiš?

Mhm, blizu.

Ljudem se niti sanja ne, v kako zelo slikoviti državi živijo.

Tkole zjutraj ob reki šponat 35+ je pa kar luksuz: http://app.strava.com/activities/728241...

jype je izjavil:

Druga je iz Bistre. Šel sem "okol Barja pa še mal ekstra": http://app.strava.com/activities/726619...

ti specialkar, pojdi v idrijsko belo na pivo:

lj-vrhnika-medvedje brdo-godovič-idrijska bela

tura za tiste s kondicijo.

Ne morm k morm bit ob sedmih doma.

erkgheoruugh je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Pri androidu je problem, ker zelo malo telefonov podpira bluetooth 4.

aha, saj to sem napisal zato, ker ima recimo sports tracker hr opcijo in nisem še imel prilike spoznat človeka, ki bi imel to kombinacijo: android+pas

jype je izjavil:

Ne morm k morm bit ob sedmih doma.

saj ne zdaj takoj....tako kot predlog sem ti to turo navedel....za kakšno priložnost

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

r3dkv1c4 je izjavil:

jype je izjavil:

ti specialkar, pojdi v idrijsko belo na pivo:

lj-vrhnika-medvedje brdo-godovič-idrijska bela

tura za tiste s kondicijo.

No ja. Če bi se vračal nazaj čez Cerkno, Trebijo, Žiri, Rovte, Zaplano, Ljubljano bi še bilo nekaj.

sammy73>No ja. Če bi se vračal nazaj čez Cerkno, Trebijo, Žiri, Rovte, Zaplano, Ljubljano bi še bilo nekaj.

Kaj hočeš povedat, da si tako močan da to kar sem dal predlog ni nič zate, al to da se rad vožiš po čimbolj ravnih in širokih cestah.

redkvica79> še imel prilike spoznat človeka, ki bi imel to kombinacijo: android+pas

Jaz imam Stravo in Zephyr HxM. Ampak ga Strava rada šteka.

r3dkv1c4 je izjavil:

sammy73>No ja. Če bi se vračal nazaj čez Cerkno, Trebijo, Žiri, Rovte, Zaplano, Ljubljano bi še bilo nekaj.

Kaj hočeš povedat, da si tako močan da to kar sem dal predlog ni nič zate, al to da se rad vožiš po čimbolj ravnih in širokih cestah.

oboje 8-)

driver_x je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

oboje 8-)

tista trasa ki si jo ti dodal za povratek je najlažja opcija....t.i. trasa za cicibane.

r3dkv1c4 je izjavil:

tista trasa ki si jo ti dodal za povratek je najlažja opcija....t.i. trasa za cicibane.

Vem, ker se vsako jutro pred službo peljem po njej po svež kruh.

tt2advanced ::

jype je izjavil:

Na bolhi maš spodobne specjalke v brezhibnem stanju za 150-500 evrov.
Tegale sem dobil za 170:

jst bi tud :D..
a se ti da paste-at kak spodobn oglas pls? sam ne vem pr specialkah kok inčn okvir rabiš, če si 176cm, k je verjetn to kej drgač k pr gorcu?
What Else Is There?

Evo, spodobna specjalka s 105 za 450 za 175cm kolesarja:

http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...

Al pa čist nov alu z Veloce:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

gorjanc ::

Kaj pravite na tole:

Vredno tega denarja? Za 190cm je dovolj velik?

Ja, je (tudi jaz imam približno toliko velik okvir za tako višino).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

SkIDiver ::

Sam sem mislil, da bo včeraj morilsko, ampak ni bilo posebne panike. LJ-Radovljica-LJ v popoldanskem času je bilo čisto znosno.
Je pa treba biti pozoren kaj dela srčni utrip, kakšno je počutje in seveda ustrezna hidracija in hrana.

Hayabusa ::

Ko se pelješ gre, problem nastane ko stojiš.

tt2advanced ::

jype je izjavil:

Evo, spodobna specjalka s 105 za 450

thnx:)
What Else Is There?

@Hayabusa se strinjam. Če stojiš v senci in ne ravno sredi betonsko-asfaltne džungle pa tud ni ravno panika. Dokler vlaga ne začne prbijat in sopara je za preživet.

einstein :P ::

Kako pa kaj preprečite segrevanje pijače v bidonu? Danes sem šel na krajšo turo in po prevoženih kakih 10km je bil isostar kot topla scavnica... ;((
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Janac ::

1. Bele barve
2. iz aluminija
3. prevlečena z folijo
4. kocke ledu
5. ugotovi sam in deliz nami

energetik ::

einstein :P je izjavil:

Kako pa kaj preprečite segrevanje pijače v bidonu? Danes sem šel na krajšo turo in po prevoženih kakih 10km je bil isostar kot topla scavnica... ;((
S tem ni nič narobe, za telo je še bolje, če piješ pijačo telesne temperature. Dobiš vodo, cukr, minerale in to je vse kar šteje.
Zakaj se pa nad toplim čajem ne pritožuješ?

Temperatura je šla danes prek 40, pa potem raje nisem pretiraval in sem šel počasi in vsake toliko zavil po kakšni bolj senčni poti.
http://app.strava.com/activities/729496...

energetik je izjavil:

einstein :P je izjavil:

S tem ni nič narobe, za telo je še bolje, če piješ pijačo telesne temperature. Dobiš vodo, cukr, minerale in to je vse kar šteje.
Zakaj se pa nad toplim čajem ne pritožuješ?

Ker je veliko boljši, kot pa isostar segret na 40°C

@janac

Točno tak je moj bidon.

oemdzi ::

Mehh v kolesarski nahrbtnik si daš eno tisto hladilno plastiko, ki se dajo v hladilno torbo pa drži uro ali dve, pa še tebe hladi če si dobr naštimaš :P

Drugače mi je pa skoraj vseeno, dokler je samo voda, če je pa cedevita vmes je pa res nagnusno ...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Dans mi ni uspelo štartat pred 22. uro. Je pa blo že precej hladno, tako da je padla tudi poraba tekočine. Pance time attack

oemdzi je izjavil:

Mehh v kolesarski nahrbtnik si daš eno tisto hladilno plastiko, ki se dajo v hladilno torbo pa drži uro ali dve, pa še tebe hladi če si dobr naštimaš :P

Drugače mi je pa skoraj vseeno, dokler je samo voda, če je pa cedevita vmes je pa res nagnusno ...

Hm, če obstaja kakšna termovka za na kolo ali pa kaj takega bi bilo bolje, ker me že tako postavlja na zadnjo gumo, ko rinem v klanec, z nahrbtnikom bi me pa še prej.

Aston_11 ::

Žakelj cementa si dej spredej, saj si že itak prehiter. Ali pa mini hladilnik vezan na dinamo, da bo pijača prave temperature.

Jaz sem letos prešaltal na Isostar Fresh. Limone in pomaranče sploh ne povoham več. Segret v bidonu ima čisto OK okus in nimam težav s pitjem. Pa še okusa po sladkorju nima:D

Če rabiš ohranit nižjo temperaturo pijače imaš tudi razne izolirane bidone.

Sriple Tix ::

Takole pa je zjutraj pokukalo sonce iznad Storžiča.

Tole sem opravil danes že sam ...

... zdaj pa še družinskih 20, potem kakšen pir in dan bo popoln :).

Stipex ::

Katera aplikacija pa je najboljša za kolesarje (za WP 7.5)?

Endomondo ali Sports Tracker?
(Pomembna mi je nizka poraba baterije, natančnost, zanesljivost in povezljivost s socialnimi omrežji)

Aston_11 je izjavil:

Žakelj cementa si dej spredej, saj si že itak prehiter. Ali pa mini hladilnik vezan na dinamo, da bo pijača prave temperature.

Potem bo pretežko in ne bom mogel več v hrib. Kje sem rekel, da sem prehiter?

Stipex je izjavil:

(Pomembna mi je nizka poraba baterije, natančnost, zanesljivost in povezljivost s socialnimi omrežji)

saj endomondo je sports tracker...

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Stipex je izjavil:

Meni je sports tracker malo boljši. Ima možnost pavze in lahko zakleneš aplikacijo.

Tudi malo boljše prikaže podatke. Mal ga pa muči natančnost če zgubi GPS signal v kaki luknji. Zgleda ne zna upoštevat pospeškometra ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kaj pa naj bi dobil uporabnega s pospeškometra? Če bi vedel, kako izgledajo podatki med rajdom...
In ne, Endomondo NI Sports Tracker

Jaz imam največ izkušenj z endomondom in ga uporabljam že od začetka. Je pa precej vseeno katerga uporabljaš, ker lahko itak eksportaš podatke v drugega, tako da, če dela ena aplikacija bolje na tvojmu telefonu, uporabljaj tisto, gpx fajl pa lahko potem gledaš v drugem ali tretjem... Endomondo ima recimo(oz je imel-zdej je treba plačat) dobro statistiko in prikaz podatkov, Strava ima segmente, sports tracker je lep in menda dober...

Jaz uporabljam Polar Beat, ampak ne vem, če je že za Androida.

Invictus ::

mr1two je izjavil:

Kaj pa naj bi dobil uporabnega s pospeškometra? Če bi vedel, kako izgledajo podatki med rajdom...

Iz pospeška in časa lahko dobi hitrost.

Iz hitrosti in časa lahko dobi pot.

Iz hitrosti, poti in smeri kam se giblješ (kompas) lahko dobi pot.

Kako pa misliš da so počeli navigacijo pred GPSom?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus> Kako pa misliš da so počeli navigacijo pred GPSom?

Še ena žrtev črne krave.
««
32 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14222832 (15659) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552712 (46001) BigWhale

Več podobnih tem