Forum » Kaj kupiti » napajalnik do 15K
napajalnik do 15K
Thanatos ::
prišel je čas da končno zamenjam svoj 250W elektrarno. Trenutno ne mislim dat nč več kot 15K tako da v da cilam predvsem na Chiftecov 360W za okoli 12-13K. Imam možnost kupt tudi 400W za 12K iz PCXa vendar ne vem katera firma je. Kaj pravite vi? tnx za vse odgovore
boštjan ::
jaz vem za 8250sit pri e-misiji.je pa 400W dva venta,ker firma ne vem točno,mislim pa da ma aktiven PFC.
kuglvinkl ::
Ravno danes je bil na Anandtechu objavljen test naslednjih traf: Antec, Vantec, TT, Enermax. Poglej si, kaj pravijo rezultati.
Your focus determines your reallity
Gejmer ::
Hehe.Kupi raje kvaliteten napajalc.Enermaxov 350w za 17.100SIT.Mislim ne pa da ti bo crkavu vsake pol ure...
Nanda yo?
VASkO ::
dajta pol povedat, kaj je to sploh za en proizvajalec pa karakteristike z nalepke na napajalniku, pol ko ga nabavita... ma PFC?
tistega kerega jaz mislim kupit ma 400W in 2 venta in mislim da tudi PFC.Več o PFC pa si preberite na tem naslovu.
I should slash your ass with a chainsaw boštjan napajalc ni 500W ampak samo 420W = ISO500. Specifikacije: 3.3V = 22.0A, 5V = 36A, 12V = 18A. Tvoj ISO400 je verjetno samo 340W ali celo manj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thanatos ()
ej na mojem piše lepo MAX.output.400W.Kaki pa je 500W pa ne vem.jaz sem za mojega dal 7950 z dvema venta in niti glasen ni.tako da če bo radeona9500 zprenesel pol sem dober napajač kupo.
chainsaw u say ,ah don't make me laugh
chainsaw u say ,ah don't make me laugh
take kot je thanatos napiso.sem pa jih pravkar z HPC-360-302DF od čifteka in Levicom WIN-400PS 420 Watt Power Supply primerjo pa sem opzao da je samo razlika v +3,3V.pri +5 in +12 pa ni razlike v amperih.primerjo sem s tema ,ker sem si hoto najprej enega od teh kupit.
bmen ::
Ker tudi sam rabim nov napajalnik, dnarja pa ni nikol dost me zanima, kako se obnesejo ti napajalniki iz megahita (8,3 kSIT). Zanima me predsem glasnost - to je tihost.
Ali obstaja še kakšna tišja zadeva (do max 15k SIT).
Lep pozdrav
bmen
Ali obstaja še kakšna tišja zadeva (do max 15k SIT).
Lep pozdrav
bmen
ma sej če ti piše max output 400W pol je 400W samo ne vem kaj sem jaz kupil s tem ISO500 in dodatnimi štirimi čuki. Dodatnih 20W? Greje se pa presenetljivo malo, vent mi pa tako na oko dela pod 1500 obrati (zalman pri 1700 naredi občutnejše močnejši veter)
jaz sem zaenkrat zadovoljen z njim.saj jaz sem tudi mel v mislih tega iso500,samo jaz sem hoto met napajalnik z 2 ventoma .kako se bo obneso ko bom gor dal 9500 in 1700+ pa še bomo vidli.glede glasnosti pa je naslednje:ker se vent na grafični dere ko kosilnica ne morem točno povedat kako glasen oz.tih je.lahko pa sklepaš po tem da ga vent na grafični preglasi.
AngelOfDeath ::
če bi radi tih napajalnik si kupite močnejšega kot rabite in glejte da ma temperaturno nastavljanje vrtljajev
saj ta ki sem ga jaz kupil ma to,samo uravnava sam,ni nobenega stikala.
thanatos,še vedno lahko neseš nazaj napajalnik in rečeš,da nisi zadovoljen,ker si ugotovil da je 420W in ne 500W.mislim da maš 8dni časa.
thanatos,še vedno lahko neseš nazaj napajalnik in rečeš,da nisi zadovoljen,ker si ugotovil da je 420W in ne 500W.mislim da maš 8dni časa.
Grimlord ::
boštjan: kako grafo pa maš da je vent na njej glasnejši od napajalnika? Ker bi sam tudi mogo menjat napajalca, ker toti kaj ga mam zdaj, je FULL glasen!
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
radeon7000 od manlija.
če ne verjameš ti povem kako sem ugotovil.najprej sem mel durona 750 in en 250W napajač.pa sem mislo da je vent na cooleru od CPU tako glasen.pa kupim volcano 7+ in 1,3GHz durona in še vedno isti zvok.zdaj sem zamenjo napajač in še vedno ta zvok od kosilnice ,tako da ostane samo še vent na grafi,ker drugega venta ni.
če ne verjameš ti povem kako sem ugotovil.najprej sem mel durona 750 in en 250W napajač.pa sem mislo da je vent na cooleru od CPU tako glasen.pa kupim volcano 7+ in 1,3GHz durona in še vedno isti zvok.zdaj sem zamenjo napajač in še vedno ta zvok od kosilnice ,tako da ostane samo še vent na grafi,ker drugega venta ni.
the_unborn ::
ce je napajalc glasen se ne pomeni, da ga moras zamenjat, kaj ce bi malo znizali napetost na ventu (ga prklopli na molex) in po potrebi dodali se en vent, ce bi se slucajno "prevec" grelo
dexter_II ::
bostjan dej napisi kake vrednosti toka (A) ma ta tvoj napajalc na +3.3v ,+5v,+12v
hvala
za 8ksit se mogoce splaca vzet
hvala
za 8ksit se mogoce splaca vzet
Specifikacije:
3.3V = 22.0A,
5V = 36A,
12V = 18A.
samo če misliš navijat sistem v nedoglede,ti jaz priporočam da gledaš napajalnike od 15k dalje(enermax,antec)
3.3V = 22.0A,
5V = 36A,
12V = 18A.
samo če misliš navijat sistem v nedoglede,ti jaz priporočam da gledaš napajalnike od 15k dalje(enermax,antec)
dexter_II ::
preprosto receno, nimam cajta za navijat pa se zaj...
ko sem kupil xp1600+ pa potem se radeon 8500 sem isto v megahit sel po kisto za katero so oglasevali da ima 300w napajalc.Tam se je izkazalo da je to le 250w. Ni se mi dalo lutat pa sem vzel. Sistem je delal OK.
Zdej sem pa zamenu xp1700+,ki bi ga lavfal na xp2100+-xp2000+ + radek 9700,pa mal cvikam da je 250w premal (mam pa samo se 1disk+1cdrw pa nobene pci kartice).
ko sem kupil xp1600+ pa potem se radeon 8500 sem isto v megahit sel po kisto za katero so oglasevali da ima 300w napajalc.Tam se je izkazalo da je to le 250w. Ni se mi dalo lutat pa sem vzel. Sistem je delal OK.
Zdej sem pa zamenu xp1700+,ki bi ga lavfal na xp2100+-xp2000+ + radek 9700,pa mal cvikam da je 250w premal (mam pa samo se 1disk+1cdrw pa nobene pci kartice).
če je kaki superdooper 250W pol bi še zdržalo.mislim pa da bi ti ta ki ga mam jaz tudi zdržal.maš pa enega dobrega napajača v AGT za 12k od čifteka 350W,ki ma 2 venta +aktiven PFC in se dobro obnese.
jani ::
Od Cifteka 350W napajalnik je boljsi (za navijanje) od 500W (ali 400W), katerega imajo pri Megahitu?
skokic je car!
No, Bostjan.
Kako se obnese napajalec? Si ze dal grafo gor?
Si probal kaj navijat?
Kero grafo si imel pa do zdaj?
Kako se obnese napajalec? Si ze dal grafo gor?
Si probal kaj navijat?
Kero grafo si imel pa do zdaj?
skokic je car!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jani ()
grafo bom komaj konec februara dal gor,ker jo bom v nemčiji kupop.navijal pa še jaz ne bom,saj plata ni tako fleksibilna.zaenkrat pa mam r7000.
Cena je podobna, kateri je boljsi?
CHIFTEC 420W 17.140 (Agt Rac.)
ENERMAX 353W 18.500(Agt Rac.)
Katerega naj kupim?
Hvala!
CHIFTEC 420W 17.140 (Agt Rac.)
ENERMAX 353W 18.500(Agt Rac.)
Katerega naj kupim?
Hvala!
skokic je car!
če bi bil čiftek 3 jurje ceneje,bi kupo čifteka,v tem primeru pa enermaxa.razen če ta enermax nima 2 ventov in aktivnega PFC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nov napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 2255 (1784) | Boki_ |
» | Nujno potrebujem nov napajalnikOddelek: Kaj kupiti | 2176 (1608) | Dr_M |
» | Ali je ta napajalnik zakej???? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3888 (3126) | pele-on |
» | kateri napajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 1894 (1717) | Fury |
» | Ali bo dovolj moci?!?!?Oddelek: Strojna oprema | 2055 (1419) | Matek |