» »

Goljufive provizije, ki jih plača iskalec stanovanja

Goljufive provizije, ki jih plača iskalec stanovanja

Temo vidijo: vsi
««
19 / 22
»»

nekikr ::

Posrednik ne dela praktično nič, dobi pa lepo provizijo. OK, dviguje telefone namesto lastnika. Pa vpiše oglas na splet. To je pa tudi vse. Koliko je to vredno?

V pogojih visoko konkurenčnega trga, bi bil ta strošek resnično minimalen.

Pa hodi na oglede s takimi in drugačnimi pacienti tudi 100x preden potem nekdo vzame. Je to vredno nič oz. izredno malo? Ne bi rekel. Poznam precej nepremičninskih posrednikov, pa noben ni bogataš (z izjemo tistih, ki kaj delajo za državo, tam cena tako ali tako ne vpliva na nič). Sicer pa....če posrednik ne dela praktično nič, dobi pa lepo provizijo za to da sem in tja dvigne telefon....zakaj sam ne postaneš posrednik oz. zakaj je tule v debati en kup takih na podpovprečni plači, ki garajo cele dneve, če bi lahko za bistveno večje plačilo samo kdaj dvignili telefon?

poweroff ::

Glavni razlog zakaj nepremičninski posredniki niso bogati je, da je trg nepremičnin praktično mrtev. Po drugi strani... ker je prometa malo in je treba preživeti, so tudi provizije visoke.

Obstaja cel kup drugih poklicev, kjer se ljudje trudijo bistveno več in zaslužijo manj. Da so provizije take kot so, je pa kriv izključno trg. Ki je na področju nepremičnin izkrivljen.
sudo poweroff

Lonsarg ::

Eh agent preko katerega sem jaz kupil je bil tipičen lolek ki ni vedel nič, je pol seveda naprej posredoval vprašanja in vse odvetniku, tak da njegov odvetnik pol je zrihtal.

Zaslužek pri posredovanju je dovolj velik da so eni zadovoljni z 1 prodajo na mesec ali na dva meseca, zato jih pa je toliko. Če bi bil trg normalen bi vsak agent naredil 10-20 prodaj na mesec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Smurf ::

poweroff je izjavil:

Glavni razlog zakaj nepremičninski posredniki niso bogati je, da je trg nepremičnin praktično mrtev. Po drugi strani... ker je prometa malo in je treba preživeti, so tudi provizije visoke.

Obstaja cel kup drugih poklicev, kjer se ljudje trudijo bistveno več in zaslužijo manj. Da so provizije take kot so, je pa kriv izključno trg. Ki je na področju nepremičnin izkrivljen.

Mrtev? Ni vec rekorden, se pa vseeno se zmeraj prodaja ogromno.

Da niso bogati je predvsem razlog v tem, da je zunaj taksna kolicina nepremicninskih agencij.

poweroff ::

Ne vem, kolikor berem Finance in druge medije, se ne prodaja praktično zelo malo.

Drugače pa osebna izkušnja... vidim oglas za stanovanje. Oddajal ga je tip, ki je bil sicer lastnik nepremičninske agencije (s.p. v resnici). Stanovanje v precej slabem stanju, ampak OK. Tudi na bolj odročnem kraju. Pa neki spori s sosedi, kar sem uspel celo videt v času polurnega obiska... Cena razmeroma visoka. Ampak zanimanja menda precej.

In potem reče... mesečno toliko kot piše v oglasu, pa 2x najemnina varščina, pa 1x najemnina za posredovanje. WTF, tip sicer je imel nepremičninsko agencijo, ampak je oddajal lastno stanovanje in je za to hotel zaračunati stroške posredovanja?? :))

Plus, to o stroških posredovanja v oglasu ni pisalo nič.

Sem se lepo zahvalil in šel dalje... ker če je že na začetku zavajanje in nategovanje, kaj šele bo. Čez nekaj dni je bil na portalu nov oglas za isto stanovanje, samo s precej višjo ceno.


Mimogrede, zakaj je taka količina nepremičninskih agencij? Ker to ljudje počnejo malo za zraven. Ima s.p., pa registrira še to. Če pade kakšen biznis pade, če ne, pa pač ni panike.
sudo poweroff

nekikr ::

Obstaja cel kup drugih poklicev, kjer se ljudje trudijo bistveno več in zaslužijo manj.

Kar ne spremeni dejstva, da jih večina s tem težko preživi in da je dela precej več, kot si ga ti pokroviteljsko opisal. Recimo problem je ta, da prodajalec hoče nerealno ceno, ljudje vseeno hodijo firbcat v upanju, da bodo zbili ceno za 30%, posrednik se vozi in ogleduje skupaj z njimi a od vseh 100 ogledov ima samo za dva tanka bencina stroškov. To je recimo zgodba praktično vseh, ki jih poznam. Neomejeno ogledov, sem in tja pa kakšna prodaja. Pri čemer je recimo provizija ene mesečne najemnine veliko za kupca, ampak če je to recimo povprečnih 300€, mora na mesec ta posrednik posredovati pri vsaj 4 takih poslih, da ima povprečno plačo. Obstajajo težji poklici za manj denarja? Definitivno. Je to "par telefonov za dober zaslužek"? Niti slučajno. Je pa že bolje v javni upravi tipkati kakšno knjigo ali se ukvarjati s hobiji.

Da niso bogati je predvsem razlog v tem, da je zunaj taksna kolicina nepremicninskih agencij.

Kdor v življenju ne ve kaj bi počel ali ne zna nič konkretnega se odloči za enega izmed dveh poklicev: nepremičninski posrednik ali zavarovalniški agent. Potem pa so kjer so.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Lonsarg ::

Ok pri najemninah najbrž ni nekega denarja, ampak pri prodaji se pa lahko živi od zgolj dveh prodaj na leto zelo lepo z 4% provizijo.

solatko ::

Pred dvemi leti in pol sem iskal stanovanje, obala porazno, agenti večinoma neprijazni, skrivajo slaba stanja stanovanj, vendar se več ali manj vse proda.
Sežana - večina stanovanj 4 ali 5- to nadstropje, stanje samih stanovanj več ali manj slabo, če se že odločiš za eventualni nakup pa prodajalec menca in najraje nebi prodal - nekaj stanovanj, ki sem jih takrat gledal, so še danes na nepremičnine.net.
Maribor - Ogled kakih 10 stanovanj, večinoma solidne cene, kolikor toliko vredu ohranjena in dejstvo, da se prodajajo in tudi prodajo. Kupil ugodno opremljeno stanovanje in mi ni žal, da sem šel na toti konec. Agencija zaračunala prodajalcu, naredili so pa manj, kot meni, ko sem prodajal garsonjero za Bežigradom. Tam kupcu ni bilo potrebno drugega, kot vpis v zemljiško knjigo, vse ostalo je zrihtala agentka, tu sva morala z bivšo lastnico obiskati vse službe, ki imajo kaj s stanovanjem (plinarno, elektro, upravnika, toplarno, vodovod) skratka cel dopoldne letanja in čakanja na šalterjih.

Za tako uslugo, kot jo je imela prodajalka mojega sedanjega stanovanja, jaz nebi dal več, kot pol procenta provizije (stanovanje je bilo kupljeno, praktično pol ure po vložitvi oglasa). Torej nobenega kazanja strankam,.....

nekikr - Ne more to početi vsak (če prav bi ob stalnem odvetniku, lahko), ker je pogoj 6.stopnja izobrazbe in licenca nepremičninskega posrednika.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

nekikr ::

6. stopnja je minimalna zahtevana izobrazba v RS, zahvaljujoč razvrednotenju javnega šolstva, licenco dobi pa vsak, ki ima IQ od 15 naprej. Saj si sam pravilno opisal odnos teh posrednikov. Ko sem iskal zase kos zemlje sem se samo za glavo držal kakšni "loleki" to počnejo. Na parceli stojiva in sprašujem kaj lahko gradim, ne ve, a je plan sploh sprejet, ne ve, sosedi, ne ve, vodovod, ne ve, kanalizacija, ne ve...... In sva ugotovila samo, da je plevel na parceli pa lep, vse ostalo mora pa vprašati lastnika in me obvesti :)

Mehmed ::

Posredniki bodo zagotovo našli obvode.
Ko direktor zbornice za poslovanje z nepremičninami izjavlja take stvari ves v kakem stanju je panoga.
Drugace je pa kup oglasov zadnje case kjer je zapisan pogoj prodajalca, da tudi kupec placa 2%. Dosti neverjetno, da prodajalci vztrajajo na taki stvari pa vedno na dveh procentih, nikoli enem ali stirih.
Tok neverjetno ze, da bi lahko pomislil, da niso njihove besede to.

nekikr ::

Saj so že zgoraj napisali: kupec vedno plača te stvari. Kupec da denar iz katerega se plača stanovanje/najemnina in stroški. Kako se te stroške deli je načeloma prav vseeno. Bo pa izklicna cena 2% višja in bo prodajalec pokril vse stroške. Posrednik zastonj vseeno ne bo delal, prodajalec pa posredovanja tako ali tako noče plačati (nič bolj kot kupec). Mesec se bo trkal po prsih in dobil še kakšen glas več morda, to je pa čisto vse kar bo drugače. Zgodbe, da bodo zaradi tega najemnine/kupnine manjše, so pa samo to - zgodbe.

solatko ::

nekikr - V vsakem primeru je res, da kupec plača vse, vendar je razlika, če vidiš oglas za 200k€, se odločiš za nakup, potem pa ti povedo, da odštej še 4k€ za stroške agencije, ki zate ni storila nič, niti je nisi naročil, zato se mi zdi izredno fer od nekaterih redkih agencij, ki imajo v oglasu, da kupec ne plača nič provizije in nove agencije, ki računa za nepremičninski posel fixsno 1250€ (linki so zgoraj).
Delo krepa človeka

nekikr ::

Dobro, da niso naredili nič je spet eno Mattahijevo zavajanje. Kot rečeno so, če ne drugega, poslikali, objavili oglas, vodili 100 ljudi na ogled. Nekateri pa res še tega vsega ne. Se strinjam, da je v nekaterih primerih to preveč denarja za premalo usluge, ampak v tistih primerih poveš jasno kako in kaj. Zadnja stvar, ki sem jo tako kupil, je šla čez za manj kot 1% skupne provizije, pa še to je plačal prodajalec (no ja, jaz, kupec). Je pa res, da je šlo za večjo stvar in da zahtevani znesek za posredovanje res ni bil v skladu s količino opravljenega dela. Povsod lahko barantaš in upaš, da zbiješ ceno vsaj za provizijo. Če pa kupci stojijo v vrsti, potem bi bila pa lahko provizija tudi 8% pa jo bodo dobili.

Smurf ::

Moje izkusnje z ogledovanjem (recimo da sem v roku 2 let, bil na 20 ogledih) je, da se stanovanja prodajo v povprecju v dobrem mesecu, mogoce dveh. Agenti so bili vedno prijazni. So pa cene v zadnjem letu sle se dodatno gor, ceprav jih je ogromno napovedovalo da ne bodo. Zadnjic sem enkrat gledal statistiko in mislim, da je promet padel tam za 10-20% v primerjavi z vrhom (mislim, da je bil leta 2015 ali 2016). Ni pa nekih dramaticnih razlik.

Invictus ::

Cene gredo gor, ampak proda se pa nič... Sam že 2 leti gledam hiše, in praktično nič ne gre v promet, razen če je res ugodna cena...

Vse ostalo je napihnjeno, ker folk vidi ceno za novogradnjo v 3. podaljšani fazi, pa nabije še gor ceno zaradi "opremljenosti". Kdo pa hoče imeti pohištvo prejšnjega lastnika ?!?!?!

Zadeve so šle tako daleč, dani več problem v zakonodaji, ampak preprosto v tem, da ni prometa. Zato nepremičninski agentje že stokajo.

Sicer je pa že čas, da se spet malo konkurenca popuca in izloči nesposobne.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Wrop ::

Če agent da skozi 100 potencialnih kupcev za eno nepremičnino, potem je verjetno bolj problem v njem in/ali v lastniku.
Če agent vidi, da za dano ceno ne bo šlo, mu lahko takoj pove, naj si jo proda sam. Ali pa prodajalcu zaračuna stroške ogledov za vsakega kupca posebej.
Sem skoraj prepričan, da ta nova agencija, ki bo bojda računala 1250 € za posel, ne bo šla na pamet v vsak posel z prodajalci.

nekikr ::

Cene gredo gor, ampak proda se pa nič... Sam že 2 leti gledam hiše, in praktično nič ne gre v promet, razen če je res ugodna cena...

Proda se čisto vse kar je nadstandardno in ni milijon evrov in vse, kar je na zanimivih lokacijah. Ti gledaš pa že dlje kot dve leti in že od začetka pametuješ kako je predrago in kako boš ti to ceneje dobil, od takrat so šle pa cene gor za 20% - kar sem ti že takrat povedal. Ko bodo šle še za 15% gor in jim boš zbil ceno za 10%, boš pa glavni frajer. Normalna cena, karkoli že to je in normalna nepremičnina, to gre čez noč.

Če agent vidi, da za dano ceno ne bo šlo, mu lahko takoj pove, naj si jo proda sam. Ali pa prodajalcu zaračuna stroške ogledov za vsakega kupca posebej.

To sem predlagal vsem, ki jamrajo kako samo ljudi na oglede vozijo od tega pa ni nobenega zaslužka. Odgovor je, da če prodajalcu rečejo, da 50 let stara ne vzdrževana hiša v selu pri vukojebini ni vredna 400.000€, da jih nekam pošlje in gre iskat naslednjega, nekdo se bo že našel. Z zaračunavanjem obiskov je pa identično kot pri aplikacijah za telefone. Nov iPhone za samo 1400€? Daj mi dva. Nov iPad za samo 799€? O moj bog daj. Aplikacija za 0,79€? Kaj pa vem, nekam veliko se mi zdi, bom še malo premislil. Dejansko gre tako tudi pri ostalih stvareh.

Invictus ::

Obiskov ne smejo zaračunavati... Kaj vam ni jasno...

nekikr je izjavil:


Proda se čisto vse kar je nadstandardno in ni milijon evrov in vse, kar je na zanimivih lokacijah.

Malo poglej oglase, pa boš videl da ne...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

nekikr ::

Seveda lahko zaračunavajo obiske. S prodajalcem sklenejo pogodbo, da bodo za vsak obisk izdali račun za X evrov.

Kje je torej problem, da ne najdeš primerne nepremičnine zase, če pa jih je, po tvoje, dovolj v ponudbi?

poweroff ::

Invictus je izjavil:

Obiskov ne smejo zaračunavati... Kaj vam ni jasno...

nekikr je izjavil:


Proda se čisto vse kar je nadstandardno in ni milijon evrov in vse, kar je na zanimivih lokacijah.

Malo poglej oglase, pa boš videl da ne...

Res je.

Ko sem pred kratkim klical za nakup stanovanja - oglas je bil na spletu že dlje časa - so mi pa rekli, da še niso pripravljeni na prodajo. WTF imate pa oglas na spletu potem??? :))
sudo poweroff

FTad ::

poweroff je izjavil:

Invictus je izjavil:

Obiskov ne smejo zaračunavati... Kaj vam ni jasno...

nekikr je izjavil:


Proda se čisto vse kar je nadstandardno in ni milijon evrov in vse, kar je na zanimivih lokacijah.

Malo poglej oglase, pa boš videl da ne...

Res je.

Ko sem pred kratkim klical za nakup stanovanja - oglas je bil na spletu že dlje časa - so mi pa rekli, da še niso pripravljeni na prodajo. WTF imate pa oglas na spletu potem??? :))


kaj so rekli na to vprasanje?

nekikr ::

Imaš dva tipa prodajalcev. Eni bi prodali, drugi bi pa prodajali. Ti drugi nastavijo nerealno ceno, če se slučajno najde bebec, ki bi jim dejansko toliko dal. Pa še v primeru, da tak bebec pride, niso prepričani, če bi prodali. Ja, WTF imate pa oglas na spletu potem? Najboljši so pa tisti: "joj, pa saj sploh ne vemo če bi prodali, veste, tu notri je ogromno dedkovih spominov, pa mi smo hodili sem na počitnice, kaj pa vem". Boli mene en k za spomine tvojega dedka.

poweroff ::

Saj niso znali čisto odgovoriti. Nekaj so pa bluzili, da morajo še neke papirje urediti...
sudo poweroff

Nikonja ::

Moje izkušnje z agentko so nadpovprečne iskreno. Z nama je iskala stanovanje po Ljubljani približno 1 leto, pogledali smo cca 40 stanovanj, na koncu ko smo ga najdli je ona dobesedno uredila čisto vse, od prenosa lasništva za plin, elektriko.... vso davčno papirologijo.... ma vse, mi dva sva samo podpisala cca 30 papirjev in prevzela ključe od stanovanja. Večkrat nam je rešila življenje pri stanovanji ki bodo "jutri" dobili uporabno dovoljenje, dejansko ga ne bodo nikoli ker je malo morje nepravilnosti, od tega da v hiši naredijo 3 ali več stanovanj, zakonsko je dovoljeno max 2 ne glede na velikost hiše....
Provizija je bila 2% in je po meni v enem letu drkanja z nami definitivno zaslužila ta dnar, ker nam je prišparala malo morje živcev, časa, pregovarjanja z prodajalci.....
Če/ko se bom spet selili definitvino uzamem agenta, vi pa se kar sami j.... za nategunskimi prodajalci, pa jih je verjamite ogromno.

Lonsarg ::

@Nikonja, ti govoriš o drugačnih agentih kot je govora v tej temi. Ti govoriš o agentih ki jih najame kupec, kar je v Sloveniji prava redkost. Tak bo potem če izbereš pravega tudi res kaj naredil zate, tu naj vsak presodi če ga rabi, dejansko bi ga moral vsak ki ne znam sam v e-zemljiški knjigi preverit stanja najeti.

Mi pa govorimo o agentu ki ga najame prodajalec in je potem "kao" tudi tvoj agent hkrati, v bistvu pa mu je motiv čimprej prodati in se požvižga če zaj. kupca in v večini primerov tudi celo če zaj. prodajalca. Sam čim več skrit da ne bo zapletov kakih.

Vsa ta stanovanja ki nimajo uporabnega ker so ilegalno preveč stanovanj zgradili so se veselo prek agencij prodajala in vsi so veselo govorili da to ni problema, da važno da ima gradbeno. Zadnje čase slišim razne vesele zgodbe, ko se folk prisilno izselili iz teh ki so registrirane kot enostanovanjske in je zgrajenih več stanovanj... Kaj bodo zdaj, agente tožili, lastnike? Nič od tega, na svoje stroške bodo predelali nazaj v enostanovanjske in s tem precej znižali vrednost. Jaz ne zaupam nikomur, samo temu kar sam raziščem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Invictus ::

nekikr je izjavil:

Seveda lahko zaračunavajo obiske. S prodajalcem sklenejo pogodbo, da bodo za vsak obisk izdali račun za X evrov.

Kje je torej problem, da ne najdeš primerne nepremičnine zase, če pa jih je, po tvoje, dovolj v ponudbi?

Kot prvo, previsoke cene za stare bajte, potrebne prenove....

Dostikrat lastništvo ni urejeno, veliko hiš nima uporabnega dovoljenja, pač pogoj danes za puf...

Dobesedno ne uspeš dobiti ogleda, kljub oglasu...

Zdaj pa nehaj bluzit, pojdi kaj kupit, pa ne tako da sprašuješ mamico...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Tak frajer, ki služi zilijone na teden, gleda pa stare bajte brez papirjev in jamra, da so drage...tam pri Novem mestu je celo naselje zate primernih hiš, morda so tam kaj cenejše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Smurf ::

Invictus je izjavil:

Cene gredo gor, ampak proda se pa nič... Sam že 2 leti gledam hiše, in praktično nič ne gre v promet, razen če je res ugodna cena...

Vse ostalo je napihnjeno, ker folk vidi ceno za novogradnjo v 3. podaljšani fazi, pa nabije še gor ceno zaradi "opremljenosti". Kdo pa hoče imeti pohištvo prejšnjega lastnika ?!?!?!

Zadeve so šle tako daleč, dani več problem v zakonodaji, ampak preprosto v tem, da ni prometa. Zato nepremičninski agentje že stokajo.

Sicer je pa že čas, da se spet malo konkurenca popuca in izloči nesposobne.

Mogoce stare hise res ne. Za stanovanja znotraj LJ obroca, pa je trg zelo zivahen.

nekikr ::

Zdaj pa nehaj bluzit, pojdi kaj kupit, pa ne tako da sprašuješ mamico...

Čakaj malo. Ti si rekel, da je nepremičnin kolikor hočeš, jaz sem pa rekel, da ni res, da se normalne za normalen denar prodajo takoj. Zdaj si pa privlekel take brez uporabnega dovoljenja, neke stare bajturine, ki bi jih ti zastonj rad. Takole se zmeniva. Ko boš zaslužil 2 milijona na teden (zdaj samo enega ane?) boš pa lahko kupil nekaj od tega kar jaz zdaj gradim ;) Brez mamice.

Invictus ::

Utk je izjavil:

Tak frajer, ki služi zilijone na teden, gleda pa stare bajte brez papirjev in jamra, da so drage...tam pri Novem mestu je celo naselje zate primernih hiš, morda so tam kaj cenejše.

Sorry, ampak iščem v civilizaciji...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

Pri hisi je itak boljse, da kupis parcelo in si jo sezidas po svojih zeljah. Razen, ce ravno kje naletis na nekaj takega kar ti je res vsec.

Utk ::

Invictus je izjavil:

Utk je izjavil:

Tak frajer, ki služi zilijone na teden, gleda pa stare bajte brez papirjev in jamra, da so drage...tam pri Novem mestu je celo naselje zate primernih hiš, morda so tam kaj cenejše.

Sorry, ampak iščem v civilizaciji...

I tata bi sine...oz. bi šla baba v Rim, če bi imela s čim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Mato989 ::

Poslal na nepremicninski agenciji pod ponudbo fleta povprasevanje z dopisom da zelim da se pripravi se poloznice za casa bivanja not 7 dni nobena klica ali maila... Kot kaze se prodat nocejo

Ce nimajo poloznic bi lahko javili da urejajo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Okapi ::

Smurf je izjavil:

Pri hisi je itak boljse, da kupis parcelo in si jo sezidas po svojih zeljah. Razen, ce ravno kje naletis na nekaj takega kar ti je res vsec.
Samo nepozidane zazidljive parcele na dobrih lokacijah so redke in pogosto dražje kot parcele s hišo.

XLapse ::

gledam stanovanje v centru Ljubljane ... je idealno za to kar iščem in ugodno za center, samo 550€.

In sem pač poklical in po 20-mu se dobimo itd. , ampak se sprašujem kaj glede tega vnaprej. Za se vselit morem izplačat 1650€ , varščino, 550€ najemnine in 550€ provizije.

Kaj pravite, se raje izogibam teh z posrednikom in gledam samo privat ponudbe? Ta je res dobra , vsaj se mi zdi, samo ta 550€ provizije me malo moti, je kr nekaj denarja skupaj 1650€... In jaz bi želel za 6 mesecev pogodbo, pravi da bi se dalo ampak bi raje videla 11 mesečno pogodbo.
A se da sploh dobit kaj za samo 6 mesecev? Al se krajših obdobij vsi izogibajo?

Cena in lokacija top, še terasa... Kaj ko za se vselit moreš dat 1650€ pa še hoče za 11 mesecev.

Resno od kje ljudem tok dnarja da majo 1650€ samo za se vselit?
alien technology

Smurf ::

Najprej razmislas o nakupu avta za 60k€, potem pa se sprasujes od kje ljudem 1650€ za vselitev?

XLapse ::

Smurf je izjavil:

Najprej razmislas o nakupu avta za 60kEUR, potem pa se sprasujes od kje ljudem 1650EUR za vselitev?

se dobro zavedam da ni vsak kot jaz in avto za 60kEUR je produkt 25 let trdega dela. Pa kdo ima tako srečo kot jaz resno?

Ja seveda se sprašujem od kje ljudem tok dnarja, če so v najemu, ker je povprečna plača v slo. okoli 1.000EUR neto.
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

Smurf ::

Naceloma bi moral vsak s povprecno placo biti zmozen prihraniti za 1650EUR. Ce ni, potem pomeni da ima hude probleme pri razporejanju denarja in zivi preko svojih moznosti. Oz. drugace, ce do sedaj nisi zmogel prihraniti 1650EUR, potem ne bos bil sposoben placevati niti 550EUR mesecno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

XLapse ::

Smurf je izjavil:

Naceloma bi moral vsak s povprecno placo biti zmozen prihraniti za 1650EUR. Ce ni, potem pomeni da ima hude probleme pri razporejanju denarja in zivi preko svojih moznosti. Oz. drugace, ce do sedaj nisi zmogel prihraniti 1650EUR, potem ne bos bil sposoben placevati niti 550EUR mesecno.

seveda imam dosti več kot 1650€ prišparanega, saj nisem butec da bom metal čez okno denar...


Ja ena stvar da imaš ti prišparano, razumem pač imaš prišparano, a ti ne bi blo žal dat 1650€ , če imaš samo 1000€ plače? Pa btw, kako boš sploh plačeval 550€ najemnine PLUS stroški, z 1000€ plače? A bom prišparal s tistih 200€ k mi ostane?
alien technology

Smurf ::

Tisti, ki imajo 1000EUR place ponavadi ne jemljejo sami stanovanja z najemnino za 550EUR. V LJ je sicer povprecna placa okoli 1230EUR neto se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

nekikr ::

seveda imam dosti več kot 1650€ prišparanega, saj nisem butec da bom metal čez okno denar...

Nisi butec, da bi denar čez okno metal, kupuješ pa avto za 60k€, za katerega si šparal 25 let? Daj si tole preberi trikrat, pa se potem v ogledalo poglej. Morda opaziš kaj ti na čelu piše.

Če bi mi nekdo jamral, da nima 1650€ našparanih, mu stanovanja sploh ne oddam.

XLapse ::

nekikr je izjavil:

seveda imam dosti več kot 1650EUR prišparanega, saj nisem butec da bom metal čez okno denar...

Nisi butec, da bi denar čez okno metal, kupuješ pa avto za 60kEUR, za katerega si šparal 25 let? Daj si tole preberi trikrat, pa se potem v ogledalo poglej. Morda opaziš kaj ti na čelu piše.

Če bi mi nekdo jamral, da nima 1650EUR našparanih, mu stanovanja sploh ne oddam.

nisi razumel... 25 let sm delal in zadnje 4-5 let služim od tega. Delal sem pa torej 21 let zastonj.

In še nekaj, ne razumeš razlike me prišparanim in 'žal mi je tega denarja' , lahko imam 200k na banki, še vedno ne bom kar tako vrgel nekomu 1650EUR

In kje točno jamram da nimam našparanih? že drugi napad , da nimam 1650EUR, moje stanje na TRR je 8x tolko, ste res trdi.
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

Smurf ::

Ne, v resnici ne razumem zakaj nekomu ni skoda dati 60k za avto, skoda pa mu je dati 2 mesecni renti kavcije + 1 mesecno rento agentu. Ne vem kaj ima trr vezo s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

Smurf ::

nekikr je izjavil:

Če bi mi nekdo jamral, da nima 1650€ našparanih, mu stanovanja sploh ne oddam.

Indeed. Sem slisal, da sedaj pocasi ratuje popularno, da imas ze skorajda intervju za bodoce najemnike. Vecina je pripravljena dobiti tistih 50-100€ manj od trzne cene, ce zato v zameno dobijo bolj "normalne" najemnike. Mene bi sicer to nekoliko odvrnilo, ampak ocitno laufa zadeva.

facepalm ::

1650eur se res slisi kot visoka vsota vendar od tega ti gre 1/3 za redno najemnino in 1/3 dobis nazaj ob izselitvi.
tako da ni poante, "da ti je skoda denarja".
Imas ali nimas. Ce nimas lahko isces stanovanje v prlekiji.

Smurf ::

Poleg tega imas 2 najemnini varscine prakticno povsod. Ce ti to ni ok, potem pac ne bos v najemu.

XLapse ::

Smurf je izjavil:

Ne, v resnici ne razumem zakaj nekomu ni skoda dati 60k za avto, skoda pa mu je dati 2 mesecni renti kavcije + 1 mesecno rento agentu. Ne vem kaj ima trr vezo s tem.


Ja preprosto, avto mi je užitek nenormalen, nekaj kar sem si želel že od srednje. Plus tega zaslužim dovolj za tak avto.. Plus tega dodaj da nimam družine niti jo ne bom imel.

Kar pa NE pomeni da sem zdej karitas in bom metal denar čez okno kr enim

Smurf je izjavil:

nekikr je izjavil:

Če bi mi nekdo jamral, da nima 1650EUR našparanih, mu stanovanja sploh ne oddam.

Indeed. Sem slisal, da sedaj pocasi ratuje popularno, da imas ze skorajda intervju za bodoce najemnike. Vecina je pripravljena dobiti tistih 50-100EUR manj od trzne cene, ce zato v zameno dobijo bolj "normalne" najemnike. Mene bi sicer to nekoliko odvrnilo, ampak ocitno laufa zadeva.


Seveda imaš interview in pokazat bančne izpiske in tako dalje.. Če si pa sam in ješ zunaj, ne delaš žurk, ne piješ alkohola, pa nima kaj bit.


facepalm je izjavil:

1650eur se res slisi kot visoka vsota vendar od tega ti gre 1/3 za redno najemnino in 1/3 dobis nazaj ob izselitvi.
tako da ni poante, "da ti je skoda denarja".
Imas ali nimas. Ce nimas lahko isces stanovanje v prlekiji.


Brez skrbi, stanovanje bom verjetno vzel, ker nisem nek profesionalec v iskanju stanovanja, se mi je zdelo dosti! Zdej vidim da ni nič kaj takega.


Smurf je izjavil:

Poleg tega imas 2 najemnini varscine prakticno povsod. Ce ti to ni ok, potem pac ne bos v najemu.


Ti pravim, bom pač vzel to in bil tiho, sem začetnik in imam(o) dve hiše na obali, rinem pa v LJ malo in sem daleč od izkušenega
alien technology

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()

Smurf ::

XLapse je izjavil:


Ja preprosto, avto mi je užitek nenormalen, nekaj kar sem si želel že od srednje. Plus tega zaslužim dovolj za tak avto.. Plus tega dodaj da nimam družine niti jo ne bom imel.

Kar pa NE pomeni da sem zdej karitas in bom metal denar čez okno kr enim

Meni se zdi sicer tak nacin precej naiven. Avto za 60k kot hobi bi si kupil mogoce, ko bi imel na racuni prvi miljon. Ampak kakorkoli. Potem pa zgubljas denar, ke se sekiras za 500€, namesto da bi vmes razmislal kam investirat denar recimo.

Mato989 ::

Smurf je izjavil:

Tisti, ki imajo 1000EUR place ponavadi ne jemljejo sami stanovanja z najemnino za 550EUR. V LJ je sicer povprecna placa okoli 1230EUR neto se mi zdi.


Moj koelga in punca imata 950 neto in 1.200 neto in sta vzela stanovanje za 550 najemnine kaj pa zdaj?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Magic1 ::

Sej v Lj danes že težko dobiš stanovanje pod 550€. Pri 400€ se začnejo težke luknje. Za 550€ boš pa težko dobil dvosobno normalno urejeno stanovanje.
Magic
««
19 / 22
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogled nepremičnine in oddaja podatkov

Oddelek: Loža
374427 (3396) Invictus
»

Cene nepremičnin - pogajanje

Oddelek: Loža
236128 (5070) 2f4u
»

Nakup stanovanja - posrednik pijavka?

Oddelek: Loža
3710327 (7804) Telbanc
»

Najem stanovanja

Oddelek: Loža
183945 (3629) Invictus
»

Plačilo provizije nepremičninskemu agentu

Oddelek: Loža
285296 (1759) mat xxl

Več podobnih tem