Forum » Elektrotehnika in elektronika » Izračun debeline žice
Izračun debeline žice
Blisk ::
Mi lahko kdo pove, kako izračunam kako debelo žico moram dat za tuljavo, ki je 1 sloj, notranji fi tuljave 28 mm
navojev bo do višine tuljave 35 cm in mora zdržat ene 50W.
Hvala
navojev bo do višine tuljave 35 cm in mora zdržat ene 50W.
Hvala
reno ::
Pozdravljen!
Jaz ti sicer ne znam konkretno odgovorit na tvoje vprašanje. Ti pa lahko toliko pomagam in povem, da pri nas v službi, ki smo bolj energetsko usmerjeni ponavadi nek kvadrat žice pomnožimo z 10 in produkt tega pomeni, da lahkotoliko trajnega toka teče skozi žico. Se pravi, če imaš 1mm kvadrat žice lahko trajno skozi tako žico teče 10A. Verjetno to ni popolnoma res ampak dovolj dobro. Lep pozdrav!
Jaz ti sicer ne znam konkretno odgovorit na tvoje vprašanje. Ti pa lahko toliko pomagam in povem, da pri nas v službi, ki smo bolj energetsko usmerjeni ponavadi nek kvadrat žice pomnožimo z 10 in produkt tega pomeni, da lahkotoliko trajnega toka teče skozi žico. Se pravi, če imaš 1mm kvadrat žice lahko trajno skozi tako žico teče 10A. Verjetno to ni popolnoma res ampak dovolj dobro. Lep pozdrav!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: reno ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekinjena nula v hišnem razdelilcu (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13079 (11057) | starfotr |
» | Razlika med linearnim elementom in nelinearnim (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7108 (6219) | ZaphodBB |
» | Kako močan razsmernik za prenosikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3319 (2431) | Pyr0Beast |
» | enosmerni motor je zgubil na močiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3171 (3005) | Azrael |
» | Doživetja nekega Slo-TecherjaOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 1930 (1930) | NiggerBob |