» »

Šola želi strežnik za svojo stran!

Šola želi strežnik za svojo stran!

cahahopie ::

Torej naša šola si želi svoj lasten strežnik za svojo spletno stran, ker želimo določene knjižnice php funkcij katere mnogi domači webhosterji ne ponujajo. (gd, ftp, xslt, itd..). Zato je nujno, da mi prosim navedete kaj bi vse potrebovali za to.
Strežnik je Cobalt 3 + linux OS. Povezava ADSL 2Mb/256Kb. Vsekakor bomo rabili apache, php in mysql podporo. Toda zanimajo nas še drugi software. Kot recimo kateri je najboljši zastonjski ftp server. Kaj v bistvu vse potrebujemo. Posebaj pa nas zanima varnost! Zato vas prosim v imenu naše šole, da mi te informacije zaupate. Pa prosim čim več zastonjskega software, ker ima šola za takšne zadeve zaprto denarno pipico.:\

BadB0y ::

Za ftp ti jaz predlagam proftp.
Glede varnosti pa firewall z iptables-i pa mogoce se lahko date za dolocene porte ip restikted da lahko dostopajo nevem do ssh-ja samo z dolocenega ip-ja

cahahopie ::

Hmm... fajn bi blo če bi navedel malo bolj specifično.
No a slučajno veš za kako stran kjer bi našu recimo "postavi si svoj lasten strežnik". No probu bom na Googlu, toda lahko še vedno prispevate kakšen post.
Hvala.

Ales ::

Cobalt RaQ 3 ni ravno običajni strežnik z linuxom, ampak "web appliance". Zadeva je v osnovi narejena za ponujanje hostinga in administracijo na daljavo, brez kakega poglobljenega poznavanja operacijskega sistema.

Torej, če imaš pravilno skonfiguriran Cobalt RaQ 3, potem že itak imaš vse kar potrebuješ, verjetno še preveč. Gor teče prirejena verzija linuxa, bazirana na Red Hat 6.0 in 2.2 kernelu, ima nadzorno ploščo za stranke in admina, apache, sendmail, proftpd, itd. CPU je AMD K2-300.

Cobalt je pred nakaj časa kupil SUN... Tole stran najbrž poznaš:
http://www.sun.com/hardware/serverappli...

Klikni na documents in pol na discontinued products, pa si poglej user manual... Precej prav ti bo prišel pa še oddelek downloads.

Vglavnem, če boš sam hotel nadgradit php na kako sodobno različico, zna bit, da se boš srečal s kako težavo. :) Da pa se ga nadgradit na 4.1.2.

Kaj pa mate za eno zadevo, Raq 3 al 3i ...? Raq 3i boš spoznal po dveh mrežnih karticah. Kolko rama...?

Pravijo, da lahko na RaQ 3 ali 3i brez težav naložiš OS od RaQ 4, pri katerem tudi ne boš imel težav z nadgradnjo PHP-ja na 4.1.2. Nisem pa sam tega nikoli počel, RaQov namreč ne uporabljamo.

Zelo prav pa ti bo najbrž prišel tale sajt: http://pkgmaster.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave s telefonom Xperia Go (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
17438811 (26039) Vajenc
»

Gostovanje na strežniku

Oddelek: Izdelava spletišč
81169 (1094) Elemen_T
»

ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
161291 (718) joeblack
»

Pomoč pri Perlu

Oddelek: Programiranje
6897 (730) bobyx
»

SERVER za FULL DENARJA

Oddelek: Kaj kupiti
482130 (1464) Brane2

Več podobnih tem