Forum » Pomoč in nasveti » CMOS Checksum Error!!!
CMOS Checksum Error!!!
Petermaj ::
Pred kratkim sem dokupila še 1 ram 256MB pc 2700, ki pa ni od istega proizvajalca kakor prvi. Imam občutek da mi zaradi tega nagaja v štartanju pc-ja (ne vedno). In sicer tako da mi napiše CMOS CHECKSUM ERROR - DEFAULTS LOADED. S tem sporočilom mi resetira bios nastavitve, kar mi sploh ni všeč.
Lepo prosim, če ima kdo kakšen predlog, če ve kaj naj bi naredila da odpravim to nadlogo.
Lp.
Lepo prosim, če ima kdo kakšen predlog, če ve kaj naj bi naredila da odpravim to nadlogo.
Lp.
Mr.B ::
Uno z menjavo prvega potem drugega in podobno premetavanje rama si probal. Probaj najprej z drugim potem pa s prvim , lahko da je ram zanič.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
sash ::
morda pa ni težava v ramu ker da ti tebi kao neke resetira bios, za kar je možen krivez baterija ki drži bios pri življenju in če se le ta sprazni so težave na vidiku
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
EjTi ::
Ponavadi je za to baterija kriva, ja. Naj bi pa zdržala vsaj en mesec - napolnjena, seveda. Pusti računalnik prižgan en dan, potem ga pusti ugasnenega (ko greš ricemo v šolo/službo) nekaj časa, potem ga spet prižgi. In če se spet pojavi ta napaka ga nesi na servis da zamenjajo baterijo (rač. je verjetno še v garanciji, ane). Lahko je pa tudi kaj drugega narobe, pri rač. se nikoli ne ve.
boštjan ::
če je comp štartal BP pred nadgradnjo rama pol bi jaz rekel da se tvoji 2 čokoladici ne marata preveč,probaj dobit isti ram kot ga maš zdaj enega pa prodaj.
Mogoče je to ali ono, ne vem? Za zdaj pa vem, da odkar sem zamenjala optično miš z navadno ( od istega proizvajalca logitech-a ) se napaka še ni ponovila tudi po n številu ugašanja in prižiganja PC. Bomo videli ali je to vzrok ali pa kaj drugega.
Hm... kaj pa vem samo razmišljam in testiram. Ko ugasneš comp ( ko je v st by ) optična miš še vedno sveti kar pomeni da potrebuje tudi elektriko. Ne vem točno od kje jo dobiva. Mogoče pa pri samem štartanju PC - ija povzroča kak problem. Bomo še videli, kaj je vzrok ampak pravim, da odkar sem zamenjala miš je vse OK. Bomo videli kako dolgo.
jackorsen88 ::
meni javla BIOS ROM checksum error
floppy disk zazna , trdega diska pa ne in ne morem v bios. na nekih forumih sem bral da bi naj flashal bios ampak ne morem, ke se po navodilih matične plošče flasha v dosu, v katerega tudi ne moram vstopit . plata pa je asus p4533-mx. če ma kdo kakšno elegantno rešitev bi bil zelo hvaležen
floppy disk zazna , trdega diska pa ne in ne morem v bios. na nekih forumih sem bral da bi naj flashal bios ampak ne morem, ke se po navodilih matične plošče flasha v dosu, v katerega tudi ne moram vstopit . plata pa je asus p4533-mx. če ma kdo kakšno elegantno rešitev bi bil zelo hvaležen
Ko je neho Brad Pitt, je začel Pete Sampras!!
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
----> http://vurcer.ath.cx/ <------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem v BIOSOddelek: Strojna oprema | 3734 (3113) | Han |
» | Čudna težava s novo pošiljko PCjev | Ali rabim bioenergetika?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2565 (1951) | solatko |
» | Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1521 (1180) | vbohinc |
» | Računalniške mišiOddelek: Strojna oprema | 1246 (1013) | Dr_M |
» | bios error???Oddelek: Pomoč in nasveti | 773 (670) | Seadoo |