Forum » Programska oprema » obrezovanje fotografije na določen format
obrezovanje fotografije na določen format
amigo_no1 ::
V tej temi je članek uporabnika:
slikanje za potni list
link do članka:
http://www.e-fotografija.com/artman/pub...
Meni se ustavi v tem koraku:
Testiram s prvo sliko v članku (pod njo piše "Ta fotografija je bila posneta pred sivo steno s kamero Canon 20D, objektivom Sigma 18-125mm f/3.5-5.6 DC in bliskavico Sigma EF 500 DG Super.").
Kje je problem ? Nikakor mi ne uspe obrezati slike na 3.5 x 4.5 cm format, slika je vedno prenizka oz previsoka (3.5 x 5.1, drugič 3.5 x 4.1 cm), imam obkljukano da se ohrani razmerje med višino in širino slike (aspect ratio), uporabljam Paint Shop Pro.
Najbolje kar mi je uspelo je bila velikost 3.5 x 4.71.
slikanje za potni list
link do članka:
http://www.e-fotografija.com/artman/pub...
Meni se ustavi v tem koraku:
Fotografijo lahko obdelujete v različnih programih (Photoshop, Paint Shop Pro, Gimp…), jaz pri svojem delu uporabljam Paint Shop Pro. Najprej jo je potrebno obrezati s 'Crop Tool' v razmerju 35:45.
Testiram s prvo sliko v članku (pod njo piše "Ta fotografija je bila posneta pred sivo steno s kamero Canon 20D, objektivom Sigma 18-125mm f/3.5-5.6 DC in bliskavico Sigma EF 500 DG Super.").
Kje je problem ? Nikakor mi ne uspe obrezati slike na 3.5 x 4.5 cm format, slika je vedno prenizka oz previsoka (3.5 x 5.1, drugič 3.5 x 4.1 cm), imam obkljukano da se ohrani razmerje med višino in širino slike (aspect ratio), uporabljam Paint Shop Pro.
Najbolje kar mi je uspelo je bila velikost 3.5 x 4.71.
- spremenilo: amigo_no1 ()
blackbfm ::
Pri photoshopu je tako:
1) izbereš rectangular marquee tool
2) style: fixed ratio (width: 35, height: 45)
3) označiš del slike
4) zgoraj meni image > crop
Nevem kaj čaraš ampak pri paintshopu verjetno postopek ni bistveno drugačen.
1) izbereš rectangular marquee tool
2) style: fixed ratio (width: 35, height: 45)
3) označiš del slike
4) zgoraj meni image > crop
Nevem kaj čaraš ampak pri paintshopu verjetno postopek ni bistveno drugačen.
amigo_no1 ::
Hvala, sem ugotovil kako narediš v PSP (verzija 7, hehe).
Crop, označiš na enem vogalu, v nastavitvah nastaviš da je razmerje 350/450 (0.778), uloviš v pravokotniku (ga pestaviš) ustrezen del obraza, crop.
Crop, označiš na enem vogalu, v nastavitvah nastaviš da je razmerje 350/450 (0.778), uloviš v pravokotniku (ga pestaviš) ustrezen del obraza, crop.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adobe Photoshop legalno zastonjOddelek: Programska oprema | 2682 (2379) | BivšiUser2 |
» | PaintShop Pro vprašanjeOddelek: Programska oprema | 840 (803) | Srachko |
» | Paint Shop PRO 8Oddelek: Programska oprema | 1074 (1019) | frudi |
» | Photoshop 6 štekaOddelek: Pomoč in nasveti | 1139 (972) | Lunik |
» | Programi za spletno grafiko?Oddelek: Programska oprema | 1522 (1424) | kuntek |