Forum » Pomoč in nasveti » Skener Umax Astra 610p problem
Skener Umax Astra 610p problem

Azrael ::
Pozdravljeni
Imam skener Umax Astra 610p (paralelni port) s katerim imam problem , pokaže pa se tako, da takoj ko s katerim koli programom želim skenirati ali preveriti skener (Recognita, Imaging Scaner test) ,računalnik v trenutku zmrzne,seveda brez obvestil o napaki in takrat pomaga samo reset tipka. Namestil sem najnovejše driverje z Umax-ove strani (vistascan 3.1) vendar je bil rezultat enak.Skener na drugem računalniku dela brez težav , tako da mislim da gre tu za nek spor med programi, že zato ker če Windows zaženem v varnem načinu skener dela.
Menjal sem RAM (nasvet z neta) vendar brez uspeha. Računalnik in programi drugače delujejo povsem normalno.
Preden so se pojavile težave sem na računalnik naložil :Outlook 2000, Kazaa Lite 2.00, Bs player, Divx 5.02 Nimo Codec in Indeo 5.
Ali mogoče kdo ve kaj je tu za storiti, da spet usposobim skener ?
Hvala in lep pozdrav vsem
Imam skener Umax Astra 610p (paralelni port) s katerim imam problem , pokaže pa se tako, da takoj ko s katerim koli programom želim skenirati ali preveriti skener (Recognita, Imaging Scaner test) ,računalnik v trenutku zmrzne,seveda brez obvestil o napaki in takrat pomaga samo reset tipka. Namestil sem najnovejše driverje z Umax-ove strani (vistascan 3.1) vendar je bil rezultat enak.Skener na drugem računalniku dela brez težav , tako da mislim da gre tu za nek spor med programi, že zato ker če Windows zaženem v varnem načinu skener dela.
Menjal sem RAM (nasvet z neta) vendar brez uspeha. Računalnik in programi drugače delujejo povsem normalno.
Preden so se pojavile težave sem na računalnik naložil :Outlook 2000, Kazaa Lite 2.00, Bs player, Divx 5.02 Nimo Codec in Indeo 5.
Ali mogoče kdo ve kaj je tu za storiti, da spet usposobim skener ?
Hvala in lep pozdrav vsem

Se strinjam, ampak me skrbi, da se stvar ne bo spet ponovila. En moj znanecje imel problem z nekaterimi igrami, ki mu nikakor niso hotele delati in je nanovo naložil sistem in večno programov je bilo spet po starem. Na koncu je ugotovil ,da je problem v Power DVD. Ali ima še kdo kakšno idejo ?
Lp
Lp

Sem ponovno naložil sistem, tokrat Win98 in odkril "krivca" za nedelovanje skenerja. To je Kazaa
, neglede na verzijo (v registru Kazaa naredi nekaj, zaradi česar driver za skener takoj zamrzne računalnik - ne pomaga odstranitev Kazaja, potrebno je tudi obnoviti register).
Sedaj me zanima ali mogoče tu kakšna rešitev, da bi lahko uporabljal oboje - "varni način" ne pride v poštev. Ena rešitev bi bila še en disk ali particija na disku za še en OS samo za skener, ampak se mi to zdi nekako potratno
.
Če ima kdo kakšen predlog,idejo, kar na plan z njimi.
Lp, Azrael

Sedaj me zanima ali mogoče tu kakšna rešitev, da bi lahko uporabljal oboje - "varni način" ne pride v poštev. Ena rešitev bi bila še en disk ali particija na disku za še en OS samo za skener, ampak se mi to zdi nekako potratno

Če ima kdo kakšen predlog,idejo, kar na plan z njimi.
Lp, Azrael
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skenerOddelek: Strojna oprema | 1286 (1209) | BoBi |
» | UMAX ASTRA @ winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1168 (1057) | rc-car |
» | kater skener kupitOddelek: Strojna oprema | 1281 (1141) | sirotka |
» | SkenrOddelek: Kaj kupiti | 1891 (1673) | PIII850 |
» | scsi port za scannerOddelek: Operacijski sistemi | 1801 (1700) | andrej |