» »

Skener Umax Astra 610p problem

Skener Umax Astra 610p problem

Azrael ::

Pozdravljeni

Imam skener Umax Astra 610p (paralelni port) s katerim imam problem , pokaže pa se tako, da takoj ko s katerim koli programom želim skenirati ali preveriti skener (Recognita, Imaging Scaner test) ,računalnik v trenutku zmrzne,seveda brez obvestil o napaki in takrat pomaga samo reset tipka. Namestil sem najnovejše driverje z Umax-ove strani (vistascan 3.1) vendar je bil rezultat enak.Skener na drugem računalniku dela brez težav , tako da mislim da gre tu za nek spor med programi, že zato ker če Windows zaženem v varnem načinu skener dela.
Menjal sem RAM (nasvet z neta) vendar brez uspeha. Računalnik in programi drugače delujejo povsem normalno.
Preden so se pojavile težave sem na računalnik naložil :Outlook 2000, Kazaa Lite 2.00, Bs player, Divx 5.02 Nimo Codec in Indeo 5.
Ali mogoče kdo ve kaj je tu za storiti, da spet usposobim skener ?

Hvala in lep pozdrav vsem

black block ::

format c: oz. na novo naloži sistem!

Lp

Azrael ::

Se strinjam, ampak me skrbi, da se stvar ne bo spet ponovila. En moj znanecje imel problem z nekaterimi igrami, ki mu nikakor niso hotele delati in je nanovo naložil sistem in večno programov je bilo spet po starem. Na koncu je ugotovil ,da je problem v Power DVD. Ali ima še kdo kakšno idejo ?

Lp

Azrael ::

Sem ponovno naložil sistem, tokrat Win98 in odkril "krivca" za nedelovanje skenerja. To je Kazaa ;(( , neglede na verzijo (v registru Kazaa naredi nekaj, zaradi česar driver za skener takoj zamrzne računalnik - ne pomaga odstranitev Kazaja, potrebno je tudi obnoviti register).
Sedaj me zanima ali mogoče tu kakšna rešitev, da bi lahko uporabljal oboje - "varni način" ne pride v poštev. Ena rešitev bi bila še en disk ali particija na disku za še en OS samo za skener, ampak se mi to zdi nekako potratno :\ .

Če ima kdo kakšen predlog,idejo, kar na plan z njimi.

Lp, Azrael


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skener

Oddelek: Strojna oprema
81167 (1090) BoBi
»

UMAX ASTRA @ winXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
111008 (897) rc-car
»

kater skener kupit

Oddelek: Strojna oprema
121135 (995) sirotka
»

Skenr

Oddelek: Kaj kupiti
181673 (1455) PIII850
»

scsi port za scanner

Oddelek: Operacijski sistemi
101674 (1573) andrej

Več podobnih tem