» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
177 / 183
»»

kanarin ::

Yossarian je izjavil:

Ne vem, zakaj bi bile Lenovo tablice slabe, za vsakdanjo rabo so zelo dobre.


Kdo pa trdi da so Lenovo tablice (na splošno) slabe ? iPadi vemo vsi da so zakon pri tablicah, imam pa sam še vedno iPad Mini 2 (s samo 16 GB) ki pa je z današnjega vidika pač "slaba" tablica (v mislih imam predvsem performanse).

Meni je pri Lenovo kot rečeno še posebej mikaven model Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2021, ki se lahko mirno kosa z najdražjimi/najboljšimi Android tablicami (Smasung). In - kar je ključno - pri bistveno ugodnejši ceni.

kanarin ::

Pri tablicah (in telefonih) smo prišli do točke razvoja, ko (če ignoriramo tiste res najcenejše modele) so danes praktično skoraj vse "dovolj dobre za vsakodnevno (nezahtevnoo) uporabo". Če danes nezahteven uporabnik (prvič) kupi tablico za 200 € bo skoraj ziher zadovoljen (še posebej če tudi za telefon uporablja nizkocenovnika) . Če pa si imel že izkušnje s kakšnimi dražjimi (torej boljšimi) tablicami pa potem ziher malo primerjaš in lahko da nisi več tako zadovoljen. Ampak podobno je tudi pri ostalih stvareh.

Dejstvo je, da Android na tablicah še vedno zaostaja za iOS, nekoliko tu pomagajo razne Android preobleke, ki dodajo nekatere koristne funcionalnost in tudi roko na srce (precej) lepši izgled UI (samo kot primer naj dam stock android control center (bljek) vs MIUI new version). Je pa tudi res da po nekajletnem kar nekakšnem mrtvilu na Android tablet sceni (redko so kapljali novi modeli) se je nekako v času Covida spet pojavilo cel kup novih (med njimi tudi kar nekaj zanimivih) modelov - v vseh cenovnih rangih, kar je seveda dobrodošlo. Tako da izbira ni več zreducirana samo na Samsung in (zdaj že skoraj pozabljeni) Huawei, ampak imamo pri nizkocenovnikih povsem solidne modele od Teclasta, Chuwi, Alldocube, višje sta Lenovo in Xiaomi, tako da na srečo je dandanes (dobre) izbire kar nekaj.

scipascapa ::

Shkorc je izjavil:

Na šment, na Amazonu so od včeraj na danes dvignili ceno za S7 FE iz 445 na 469EUR.

Mogoče kdo ve, kako je z Amazon.de kasko zavarovanjem? Je možno uveljavljati iz Slovenije?

V primerjavi z našimi npr. bigbang kaskom za 5 let, je precej dražji, hočejo 2,19EUR na mesec. Kolikor razumem se to plačuje mesečno kolikor časa hočeš, ker nisem opazil, da izbereš dobo zavarovanja.

In Samsung ima neko akcijo, če tablico registriraš do srede januarja. Pošljejo ovitek s tipkovnico in 100EUR na Google Play. Ampak spet je zgleda samo za Nemce? https://www.samsung.com/de/offer/dein-t...


https://www.avtera.si/t733-samsung-gala...

tudi pri nas nekaj podobnega.

borut10 ::

Pozdravljeni,
Katero tablico priporočate za surfanje po internetu, igranje igric in za službo?

Trenutno gledam Samsung galaxy tab s7 in huawei matepad 11.

kanarin ::

Ne vem če se zavedaš dejstva, da na Huweiu načeloma niso podprti Google servisi. Sicer obstajo neki triki in workaroundi kako naložiš Google Playstore,ampak sam osebno se s tem ne bi rad zafrkaval in predvsem ne bi tvegal, da mi ne bo delovalo kaj od Googlovih zadev. Novi Huawei telefoni in tablice so tako - no go. Če izbiraš med Android tablicami potem mirno vzami Tab S7.

Tudi sam sem pred kratkim iskal v tem rangu in se na koncu odločil za.... iPad Air 3 (2019). Zadetek v polno za moje potrebe in pričakovanja. Vem da gre z starejši model, ampak zaradi določenih razlogov sem iskal oz želel točno tak model. Recimo nov običajen iPad mi ni ustrezal zaradi večje debeline, teže , večjih bezlov in ker zaslon ni fully-laminated. Nov iPad Air mi je bil najprej predrag, nov dizajn mi ni preveč všeč, poleg tega ni vhoda za slušalke.

borut10 ::

to je res, kar se tiče aplikacij. Vendar pravijo, da deluje vse kot mora.

Kaj pa mogoče Xiaomi pad 5?

kanarin ::

Res dobri Android tablici za bolj zmerno ceno sta po mojem omenjeni Mi Pad 5 in Lenovo Xiaoxin Pad Pro. Slednji ima OLED zaslon.

borut10 ::

kanarin je izjavil:

Res dobri Android tablici za bolj zmerno ceno sta po mojem omenjeni Mi Pad 5 in Lenovo Xiaoxin Pad Pro. Slednji ima OLED zaslon.


Sedaj gledam, da ima Xiaomi neko pro verzijo, ki je res blizu Samsungovi 7-ici.
Me zanima, kdaj pride zadeva v evropo oz Slovenijo. Mogoče kakšna informacija od koga?

kanarin ::

Sem povprašal na Mi-Store.si pa so odgovorili, da nimajo še podatka, kdaj bo na voljo. V čem pa naj bi bil Mi Pro 5 (za razliko od običajnega Mi Pad 5) res blizu Tab S7 ? Če gledamo samo SOC je Tab S7 (SD 865+) vmes med obema Xiaomi modeloma (Mi Pad 5 SD860, Pro SD870). V praksi pa je le za odtenek zmogljivejši od običajnega Mi PAd 5.

Mimogrede, Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2021 ima tudi SD 870...

simplem ::

Pozdravljeni,
prosim za nasvet, imam kdo kako idejo za kvaliteten etui za Mi Pad 5. Kitajskih je kar nekaj, kakšnih znamk ne poznam, tako iz izkušenj, če kdo kaj priporoča.

Han ::

simplem ::

Super, hvala, mislim, da bom vzel kar ta Fintie.

borut10 ::

kanarin je izjavil:

Sem povprašal na Mi-Store.si pa so odgovorili, da nimajo še podatka, kdaj bo na voljo. V čem pa naj bi bil Mi Pro 5 (za razliko od običajnega Mi Pad 5) res blizu Tab S7 ? Če gledamo samo SOC je Tab S7 (SD 865+) vmes med obema Xiaomi modeloma (Mi Pad 5 SD860, Pro SD870). V praksi pa je le za odtenek zmogljivejši od običajnega Mi PAd 5.

Mimogrede, Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2021 ima tudi SD 870...



Pozdravljen še enkrat. Kaj pa praviš na tablice z windowsom?

kanarin ::

Pravim lahko le to da nimam nobenih praktičnih izkušenj z njimi. Tako da težko karkoli povem oz komentiram glede slednjih. Mi je pa nekako od vedno misterij zakaj bi si nekdo želel oz potreboval tako tablico, ne pa rajši (manjši) prenosnik. Namreč, ne vidim pravega smisla v uporabi windows tablice brez fizične tipkovnice (in po možnosti še miške). Določene tablice pa omogočajo tudi desktop mode (npr. Samsung DEX), ki v določeni meri simulira windows oz desktop okolje.

Imaš pa seveda tudi "2-in-1" prenosnike, ki se za silo lahko spremenijo v tablico.

Sam osebno rajši imam oz uporabljam čistokrno tablico in čistokrvni prenosnik, seveda pa ima vsak svoje želje in potrebe..

Lonsarg ::

Ma še tok tanek ultrabook je precej bolj neroden kot pa kaka tablica z tipkovnico kot naprimer Surface Pro (sploh ta novi Pro X je res res tanka zadevca). Prehod iz prenosnika na hibrida te naredi precej bolj mobilnega in ti odpre nove položaje za uporabljat (pač kot tablico, ali pa tent mode). Res je fajn zelo priporočam.

Obične tablice brez kickstandov in attachable tipkovnic postanejo brezvezna zadeva v večini primerov. Obični laptopi so pa zgolj za tiste ki rabijo konkretne performance (in zaradi določenega razloga nočejo desktop).

Je pa za tako resno attachable tablico/hibrida treba imeti normalen tablet OS, kar Android ni. Torej ali Windows ali iOS ali pa Chrome OS (ta sicer rabi še malce poliranja).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

matobeli ::

Men so top zadeve tanšai leptopi z 360 ekranom, večinoma itak rabim leptopa, ko pa pride prav tablica je pa 13" tablice.

Za na kavč je men 6.5" telefon dovolj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

kanarin ::

Ja, ampak je brezveze govoričit tako na splošno. Kaj je nerodno in praktično je odvisno od načina oz scenarija uporabe:

a) Pri uporabi večinoma doma sam ne vidim praktičnosti uporabe windows tablice (za prenosnik ima premajhen ekran, mora stati na ravni in fiksni površini - uporaba na "kolenih" oz (napol) ležečke odpade, kot tablica oz za konzumacijo vsebin pa se tudi niti pod razno ne obnese kot primerjive Android in iOS tablice).

b) Pri večinoma mobilni uporabi pa ziher kakšen 17 inčni prenosnik ni lih praktičen, to je jasno

Sicer pa ne štekam v čem naj bi bili nerodni lahko ultrabooki oz še posebej "2-in-1" prenosniki (s 360 ekranom)

Omenjaš Surface Pro X - tu govorimo o rangu iPad Pro, torej cene preko 1k€. Treba povprašati tistega, ki je postavil vprašanje ali pripravljen dati tolika denarja za (windows) tablico.

Lonsarg ::

Taka zadeva kot Surface Pro X (ali Pro 8 sj sta tam-tam) je draga ja (no enako kot vsak soliden ultrabook) in jo jasno kupiš da ti hkrati nadomesti tudi laptop. Kar pa je ravno cel point, v tem primeru cenovno celo prišparaš. Ok izjema je Surface Go ki je mali in cenejši, ga imam in je načeloma fajn, ampak ga vseeno ne priporočam preveč, ker ni nek speedy gonzales, čakam na upgrade na vsaj tak CPU kot ga ima Pro X da menjam.

Uporaba na kolenih je povsem možna ko gre za konzumacijo in uporabiš tent mode oziroma drzis kot tablico. Če pa kaj delaš pa vsak normalen gre na mizo, oziroma če vsaj malo ceniš udobje itak ne delaš brez eksternega ekrana velikega vsaj 24". Recimo vsi iz sihta ki nimajo ekstra monitorjev doma, nočejo delat od doma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

kanarin ::

Sam razmišljam kaj bi nabavil za našo šolarko (3.razred). Prenosnik (15 inčni) z W10 že imamo tako da še enega ne bi kupoval. Osnova je zunanji monitor (24 ali 27 inčni), vprašanje je samo kaj priklopit na njega - ali miniPC box ali tablico. No, pri tablici je spet dilema ali windows ali android tablet. Windows tablica mi ravno ne diši, bolj se nagibam kakšnemu Samsungu (zaradi DEX). Vendar (dobre) Samsung tablice niso najbolj poceni. Cenejša alternativa bi bil kakšen Lenovo Xiaoxin PadPro Pro 2021 (s svojim "PC mode"). Ne vem pa kako se takšne tablice oz postavitve obnesejo v praksi (performančno me še najmanj skrbi) - za neko povprečno uporabo.

matobeli ::

Nej se nauči uporabljat nek pravi OS, win/linux/macos, ji bo to bolj pomagalo v življenju kot pa trenutna enostavnejša uporaba androida (ki ga bo itak poznala iz telefona).

Lonsarg ::

Če te performančno ne skrbi bo tudi Surface Go vredu za šolarko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

kanarin ::

@Matobeli saj bo, ampak bo ko čas zato, zdaj tega še dejansko ne rabi. Je pa tako, da pri današnji otrocih če zadeva nima za "tapkat" se jim zdi da gre za neko staro, predpotopno zadevo. Ne bom nikoli pozail ko je bila še manjša in je hotela tapkat direkt na TV in imel čuden izraz češ "zakaj ne dela" :)) . Gre za drugačno generacijo od naše, jaz sem ji celo prikazal osnove basica (na ZX spectrum emulatorju - to je bil moj prvi računalnik), je bilo zanimivo 5 minut pol pa... hitro nazaj v svoj svet (tablica - YT, TikTok, Roblox ipd). Meni pa suber zabavno obujat stare spomine, pa sproti sem še sprogramiral enostaven programček za matematiko ;)

matobeli ::

Sej vem, ampak, sej veš, čimprej začet da bo za ziher. Vsak spodoben geek ne more pač pustit naključjem da podmladek ne bi bil računalniško bolj pismen od njihovih oš/sš sovratnikov. Če že ne bodo imeli gucci majčk ;)

Tipkovnica je kar zajebana za jo osvojit ko si enkrat navajen na drgnjenje zaslona, pa motivacija zelo hitro pade če je na androidu vse lažje.

kanarin ::

Ok, torej Samsung flaghsip tablice so zame overpriced (če bi se dobilo do 500€ bi premislil).

Ostane izbira Lenovo Xiaoxin PadPro 2021 ali Xiaomi Mi Pad 5 (Pro). Doma imamo zadnja leta kar nekaj Xiaomi telefonov (in eno tablico), tako da sem nekako že navajen na MIUI oz ta brand. Mi je pa vseeno mamljiv ta Lenovo, še posebej zaradi AMOLED zaslona pa tudi PC mode opcije ter možnosti priklopa zunanjega monitorja...

Han ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

megason ::

Katero tablico priporočate za brskanje po spletu in gledanje filmov (cena do 150EUR) ?
Po možnosti, da je skladišče oz pošiljanje iz EU.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: megason ()

kanarin ::

Pod 150€ se najde kaj le za tiste res nezahtevne uporabnike, recimo kakšen Alldocube iPlay 20 (nabavil tudi sam leto nazaj) ali Teclast P20HD. gre za približno isto zadevo. To so po eni strani čisto ok tablice, samo treba pač razumeti oz. vzeti v zakup da so za tako ceno neizogibno potrebno določeni kompromisi (bolj počasni odzivanje, povsem neprimerni za zahtevnejši gaming, počasno polnjenje, slabi zvočniki,..) oz. te lahko pri uporabi kaj neprijetno preseneti. Predvsem pa treba kar mirno pozabit na moreditne nadgranje OS - kar kupiš je to to in bo tako tudi po vsej verjetnosti ostalo. Pozabi tudi na morebitno gledanje Netflixa (in podobno) v HD.

Če se lahko stegneš malo nad 150€ bi vsekakor bolj priporočal kakšen Alldocube iPlay 40H ali Teclast T40.

Za res solidno android tablico pa treba odšteti vsaj 300 €...

megason ::

Hvala za predloge....Tablica bo bolj namenjena brskanje po spletu (YouTube).... Kupil bom Alldocube iPlay 40H ali Teclast T40.

CyberPunk ::

Pa še BMAX MaxPad I11 je v tem rangu. Če se ne motim, so vse tri enake znotraj in se razlikujejo samo po ohišju (pa kakšni malenkosti kot številu pikslov kamere, ki so na teh itak bolj za okras kot kaj resnega :D ).

kanarin ::

BMAX-a bi se sam izognil v velikem loku. Poleg tega da gre za neko relativno precej obskurno znamko (ki je ne najdeš niti na Kimovilu kar je že samo po sebi precej zgovorno !) ima za današnje standarde (pod)podpovprečen zaslon. Pa da vas slučajno ne zavedejo slike - gre za poceni trik mnogih (kitajskih) proizvajalcev - ko prikažejo na sliki res tanke bezle (in recimo majhen punch-hole na telefonih) - realnost pa je povsem drugačna, kar se lahko prepričate na YT:



Imaš pa v tem rangu do 150EUR še kar nekaj ostalih obskurnih znamk oz modelov, sam bi iskreno odsvetoval nabavo v tem rangu - razen če nikakor ne moremo oz ne želimo iti čez zastavljen budget. Za brskanje po YT bodo povsem OK - omenjene tablice so vseeno občutno boljše kot recimo tablice ki jih pri nas ponujajo v rangu do 150EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kanarin ()

CyberPunk ::

Mislil sem MaxPax i11 - zgornji video kaže i10. No, jaz do prejšnjega tedna za to znamko tudi slišal nisem. Po treh dneh pa sem jo že imel (iz češkega skladišča) pri meni. Sedaj po ca. treh dneh uporabe moram reči, da pravzaprav glede na namen uporabe niti ni tako napačna zadeva. Pred meseci sem dal skozi tudi iPlay 40 - če primerjam "build" obeh, je tale mogoče malo lepši (subjektivno, ker imam pač raje manj zaobljene zadeve :D ), iPlay je dajal pa kompaktnejši občutek. Moja prva asociacija glede na izgled MaxPada je bil Prestigio (ki so ga pred leti tudi pri nas prodajali).

Sam hardware je, kot rečeno, bolj ali manj enak pri iPlay in i11, deluje pa tudi tekoče. Mi je pa všeč, da ni gor nobenega bloatwarea, pa tudi ostale neuporabne zadeve (You Tube Kids, Duo, etc.) sem preko adb uspešno odstranil (in nekatere tudi nadomestil s tistimi iz Simple Mobile Tools).

Je pa pri vseh teh zadevah seveda vprašanje dolgoživosti (kjer je npr. Apple svetlobna leta naprej) - tako fizične kot z vidika posodobitev sistema.

kanarin ::

Se opravičujem, BMAX MaxPad i11 je pa res v rangu iPlay 40 in Teclast T40 :)

Hja, nizko ceno pač moraš nekje "plačati". Treba kar vzeti takoj v zakup da posodobitev sistema na tako pocenih napravah (skoraj zagotovo) ne bo. Kar se tiče fizične dolgoživosti pa vprašanje, recimo tudi poceni Xiaomi telefoni so od vedno imeli sloves da so kar dolgoživi oz se le redko kvarijo. To lahko potrdim tudi jaz (R4 Prime dela še vedno ko urca, škoda edino ker je pri Android/MIUI verziji obtičal na starejši verziji).

Kar se tiče samega OS - meni pa recimo stock android ne ustreza, rajši imamo android preobleke (OneUI, MIUI), ki z ene strani polepšajo/modernizirajo sam vmesnik, po drugi strani pa dodajo še marsikatero funkcionalnost. Izgled stock androida se mi zda tak... špartanski in neprivlačen/zastarel. En primer - primerjaj task center na stock android ali MIUI oz. iOS - na stock android zgleda kot da je iz nekih drugih časov...bljek. T.i. bloatware ki nekatere očitno strašansko moti (pa ne razume ravno dobro zakaj - kar ti ne ustreza pač odstraniš), mene sploh ne moti oz na to ne dam prav nič. Pač moje subjektivno mišljenje. Ko sem omenjal neprijetna presenečenja - recimo pri iPlay 20 , kljub Android 10 iz nekega razloga ni možno nastaviti full gestures ! To mi je res težko razumljivo.

Kar pogrešam pa je da recimo kakšen Xiaomi nima več tablice v nižjem rangu (imam doma Mi Pad 4). Samsungove tablice nižjega ranga pa so HW precej podhranjene. No, pod 200€ ima nekaj še Lenovo ampak spet žal dokaj podhranjen HW. Tako da ostanejo le bolj ali manj samo ti manj priznani kitajski proizvajalci.

Lonsarg ::

Google mora Androod in Chrome OS mergat v eno, da bomo dobili pravo native PC izkusnjo ko se Androidntelefpne/tablice priklopi na vecje ekrane.

To sranje ko ima vsaka firma nek svoj polvicarski "PC mode" je za nikamor.

CyberPunk ::

Za stock grdote imam jaz rešitev Nova Launcher. 8-) Glede Xiaomija se strinjam, da je kar hud hardware za zelo spodobno ceno, za zavedne uporabnike pa zahteva na začetku malo več akcije, da ga ukrotiš na področju privacy&security. Opažam pa, da je vsaj pri telefonih pri nas zavzel tisti del trga, kjer je prej prevladoval Huawei (škoda, ker slednji je bil daleč pred vsemi z vseh aspektov).

Glede nadgradenj sem bil presenečen pri Lenovo:
https://support.lenovo.com/si/en/soluti...
Za P11 Pro (oz. Xiaoxin Pad Pro), ki je res konkretno kvalitetna tablica, predvidevajo EOL že proti koncu letošnjega leta.

Za Samsung pa ne vem... imam službeni telefon od Samsunga in se mi zdi, da je ena taka "tržnica" ratal. :)) Čisto druga zgodba kot Galaxy Note II, ki sem ga imel okoli 2013.

kanarin ::

Za tiste ki gledajo v rangu do 300€ - trenutno se da dobiti Xiaoxin Pad Pro za res ugodnih 279 €. Tudi sam resno razmišljam o nabavi...

SumTingWong ::

Dodaj link. Za to ceno bi tudi jaz vzel 111" OLED tablico.

AgiZ ::

Za tasco sem vzel Huawei MatePad za ~200€ na Amazonu za novo leto.
Je pa res da ta Huawei tablica nima Googlovih storitev, zato je potrebno naložiti kak f-droid in podobno za appe.
Zaenkrat brez pritožb, vse deluje ok, samo ovitek še kupim, ker se bo tablica drugače prehitro polomila.

pumaxx ::

kanarin je izjavil:

Za tiste ki gledajo v rangu do 300€ - trenutno se da dobiti Xiaoxin Pad Pro za res ugodnih 279 €. Tudi sam resno razmišljam o nabavi...

Ravnokar preizkušam rešit garancijsko reklamacijo za 5 mesecev staro tablico kupljeno na BG. Na displeju so se začele pojavljat mrtve V črte, po par dneh pa tema. Diagnoza OLED display je izdihnil. BG ne priznava garancije. Display na Aliexpresu stane 200USD plus DDV pri nas.(cca 220 EUR)

kanarin ::

SumTingWong je izjavil:

Dodaj link. Za to ceno bi tudi jaz vzel 111" OLED tablico.


https://www.tomtop.com/p-c12197eu-1.htm...

Izbrati je potrebno "Duty Free Shipping".

Kodrnusa ::

A na tole se da evropski rom nalozit? Pa najbrz je kitajski charger? Drugače res top cena...

Mare2 ::

Zanimam se za tablice tam okoli 10 do 11,5 inčne, morajo biti Windows pa me zanima kvaliteta oz. hitrost procesorjev:

CHUWI Hi10 X Intel Celeron® N4120
CHUWI MiniBook X Intel Jasper Lake N5100
CHUWI Hi10 Celeron® N5100
UBook X Intel Celeron N4100

Ne vem pa, kaki so Microsoftovi.

A je še kak drug predlog?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Okapi ::

pumaxx je izjavil:

kanarin je izjavil:

Za tiste ki gledajo v rangu do 300€ - trenutno se da dobiti Xiaoxin Pad Pro za res ugodnih 279 €. Tudi sam resno razmišljam o nabavi...

Ravnokar preizkušam rešit garancijsko reklamacijo za 5 mesecev staro tablico kupljeno na BG. Na displeju so se začele pojavljat mrtve V črte, po par dneh pa tema. Diagnoza OLED display je izdihnil. BG ne priznava garancije. Display na Aliexpresu stane 200USD plus DDV pri nas.(cca 220 EUR)

Paypal vključi, tam je čas vsaj 180 dni za pritožbo.

Twixz ::

Rabim tablico za igre (80%) in vodenje osebnih stvari (20%).

Gledam med A8 in P11, budget do 350 - 400€. A je še kaj podobnega, dobrega? Android obvezno.

kanarin ::

Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2021

Ijus ::

Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

NejcSSD ::

Tft zaslon, šrot, vzami Xiaomi Mi Pad 5 za par 10 več
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Ijus ::

čak NejcSSD, tole biše vprašal: a so IPS zasloni tud šitka al kako? - a so IPS uni zasloni ko pod kotom gledanja se slika zatemni?

ps: drugač če bom kaj vzel bom prek telekoma. žal. b. p. sem. pa lahko samo na položnice.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ijus ()

Ijus ::

eh. sorry. ni mi dalo miru pa sem šel pogledat na google. vidim, da je IPS boljši od TFT. TFT ma une probleme z gledanjem pod kotom med tem ko IPS tega nima. okey.
sorry no za bv vprašanje.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

MrStein ::

Vsi so TFT. Verjetno misliš TN.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ijus ::

aha. zdej sem šele pogruntal kaj si napisal. jao ej. hehe.
google: tft vs tn ---> | IPS tft screen: No change on color | vs | TN TFT panel: Color get dark and dim in wide viewing angle |
mhm, mhm. okey.

https://www.google.com/search?q=tft+vs+.....69i57j0i22i30l9.2761j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

ps: Čak, MrStein, kakšen ima pol zaslon omenjena tablica Samsung Galaxy Tab A8? IPS ali TN?
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ijus ()
««
177 / 183
»»