» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
100 / 185
»»

trnvpeti ::

8.9", 2560x1600, 2G rama, RK3288, 441g, 7000mah, 165$
http://www.aliexpress.com/store/product...

klemenSLO ::

trnvpeti je izjavil:

Zgleda huda. Sam pr teh kitajcih nikol ne veš. Sodelovc je kupu pipota, pa je po 7 mescih ekran začel zajebavat....
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

klemenSLO je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

Zgleda huda. Sam pr teh kitajcih nikol ne veš. Sodelovc je kupu pipota, pa je po 7 mescih ekran začel zajebavat....

in zakaj ne uveljavlja garancije?

scipascapa ::

ker je verjetno zamudno (na kitajsko nekaj tednov+nazaj nekaj tednov) in srankje dokazovat še 1x carinski pošti?

igor0203 ::

Preden pošlje, naredi izvozne papirje in ne bo nič plačeval ko ga dobi s servisa.

še vedno drkanje z dodatno izgubo časa....naj naredi pa javi kolobocije.

trnvpeti je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

in zakaj ne uveljavlja garancije?

Ker je lih potekla :) Tako da je naroču nov ekran in sedaj dela..

OffTopic: Sm se pa narežal ko mi je pokazal odgovor kitajcev na vprašanje zakaj paket že toliko časa potuje :
Due to the vast territory of your country ... :)

Zgodovina sprememb…

scipascapa je izjavil:

ker je verjetno zamudno (na kitajsko nekaj tednov+nazaj nekaj tednov) in srankje dokazovat še 1x carinski pošti?

imas obrazec za to
zamuden je tudi servis pri nas

mared ::

trnvpeti je izjavil:

si jo že kdo lasti mogoče?

leiito ::

Kje ste našli ta "lastiti si"? Lastiš si nekaj, kar ni dejansko legitimno tvoje, čeprav je morda v tvoji posesti. Razen če res jemljete tablice ljudem in si jih potem lastite.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: BorutK-73 ()

leiito je izjavil:

Kje ste našli ta "lastiti si"? Lastiš si nekaj, kar ni dejansko legitimno tvoje, čeprav je morda v tvoji posesti. Razen če res jemljete tablice ljudem in si jih potem lastite.

hvala za opombo.

ali jo je že kdo legitimno kupil?

Oldi ::

To je ob taki ceni $ 150€. Koliko sta že davek in carina?

SumTingWong ::

Ah, ne vem kaj si naj mislim o Rockchip CPU ... Je za kaj? Recimo Allwinnerja ne bi nikoli vzel.
Kaj vi dejansko kupite neko elektroniko za 150€++ in potem čakate nanjo en mesec zaradi freeshippinga? Ne bi dali še 10€ zraven za 7 business days max?

trnvpeti je izjavil:

scipascapa je izjavil:

imas obrazec za to

imaš ti odvovor na vse kakor vidim? 8-)

scipascapa je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

scipascapa je izjavil:

imas obrazec za to

imaš ti odvovor na vse kakor vidim? 8-)

ce je kaj drugace, kr povej

MisterR ::

SumTingWong je izjavil:

Ah, ne vem kaj si naj mislim o Rockchip CPU ... Je za kaj? Recimo Allwinnerja ne bi nikoli vzel.
Kaj vi dejansko kupite neko elektroniko za 150€++ in potem čakate nanjo en mesec zaradi freeshippinga? Ne bi dali še 10€ zraven za 7 business days max?

Ni te možnosti. Je samo DHL za 80$.

SumTingWong ::

Je res, sem pa na drugi strani našel izdelek za 163EUR + 3EUR DHL (3-5 business days) (Link ne dela. Vtipkajte na Geekbuying.com P90HD)
Jaz bi definitvno raje takole vzel.

Zgodovina sprememb…

MisterR ::

Hvala. Sem tudi pisal na carino koliko si bi oni vzeli, ker se mi ne da več jajčkat z njihovimi tarifami, ki so vsakič malo po svoje in nikoli nimam končne cene izdelka pred sabo, dokler me ne presenetijo iz carine.

Če pa kdo zasledi teclast tablice v EU pa kar na plano.

gslo ::

lopov je izjavil:

gslo je izjavil:

malce offtopic za tole temo, ampak za to vprašanje nisem želel odpirati nove - a mi kdo najde delujočo stran s stock rom-i za LG GPad 8.3, v500 ? imam flashanega s CM11 in pri najboljši volji ne uspem poiskat potrebnih namestitev, da bi ga spravil nazaj v tovarniško stanje.

hvala!

Si namestil TWRP ali Philz in naredil backup stock stanja pred namestitvijo CM na kartico? Če da, naredi restore in bo vse OK.

Jaz drugače imam V50010A_00.kdz in V50020d_00.kdz, vsak okoli 1.5Gb. Znaš naložit?

Postopek je pri lg tablicah še enostavnejši. Preprosto sem preko lg mobile toola naredil par klikov in tablica se je restorala na zadnji updejtan stock rom.

@all ker pa sem uveljavljal garancijo in je na servisu dobila status DOA, imam v Bigbangu moznost vzeti nekaj v tej vrednosti. Ali je kdo kaj pregledal njihovo ponudbo? Iščem no brainer med android tablicami med 8-10, z dobro podporo v xdadev communityu (aka dobra podpora v CM, ipd). Stock rom defenitivno odpade, ce ni ipad. Rang je med 250 in 350e, mogooce malenkost vec, ce je res toliko bolje. sim slot je bonus.

Ima kdo G PAD 8.3 IPS 16GB/2G LG LGV500.AHUNBK QUAD ali pa LG G PAD E8 LTE 8.0 16GB? Kako se obneseta? Kakšna serijska napaka?

Hvala za vse nasvete, lp

trololo2 ::

Si kdo lasti Win 8.1 tablico s 32GB SSD/Flash? Koliko prostega prostora sploh pusti posoboljen Win 8.1?

krneki0001 ::

Nekih 15 do 17Gb.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Magic1 ::

MisterR je izjavil:

Hvala. Sem tudi pisal na carino koliko si bi oni vzeli, ker se mi ne da več jajčkat z njihovimi tarifami, ki so vsakič malo po svoje in nikoli nimam končne cene izdelka pred sabo, dokler me ne presenetijo iz carine.

Če pa kdo zasledi teclast tablice v EU pa kar na plano.

Kakšno jajcanje s carino? On ti zaračunajo 22% DDvja na ceno izdelka vred s poštnino in 6€ malih stroškov. Carine ni, tako da je to to. Torej na tablico za 150€ dodaš četrtino in imaš dokaj točno ceno.
Magic

jest10 ::

Špar ima jutri 7" tablico z GPS za 62€

Kaj pa pravite na ponudbo, sedaj še našega, Telekoma?

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
12x5€+300 točk iz programa zvestoba.

Saj vem da ne more biti top zadeva, ampak za osnovne stvari (net, youtube) bi menda bilo?

mared je izjavil:

Kaj pa pravite na ponudbo, sedaj še našega, Telekoma?

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...
12x5€+300 točk iz programa zvestoba.

Saj vem da ne more biti top zadeva, ampak za osnovne stvari (net, youtube) bi menda bilo?

Za moje potebe bi bila čisto solidna tablica . Ampak zaradi zame premajhne resolucije ekrana (1280*800) je ne bi vzel.

moat ::

LG G Paf 10.1 sem preko Telekoma vzel sam. Za osnovne potrebe je čisto ok. Je pa problem, ker ne predvaja veliko formatov videa (MPEG4, H.263, H.264) http://www.phonearena.com/phones/compar.... Obstaja sicer rešitev https://www.tools4movies.com/how-to-wat..., ki pa je malce nadležna. Sicer pa ne drži čisto, da ne predvaja avi. Z VLC za android, pa tudi z BS player lahko predvajaš AVI, toda ne tiste s HDTV. Je pa kljub temu vreden svojega denarja.
LP, moat.

Kurzweil ::

Katero tablico izbrati med nekje 350-400€, ki ima seveda dovolj prostora, IPS ekran, pač vse kar se spodobi za tablico. Zaželjeno je tudi da ima OS Windows 8.1 in najbolj pomembno bi bilo, da ima tako kot Asus Transformer tudi tablico, ki ob priklopu naredi tablico nekakšen light weight prenostnik.

Hvala za namige.

AvtoR ::

Lenovo Miix 3 ali pa Asus T100!

Zheegec ::

Miix3 vsekakor zaradi ekrana. Ali pa T100, ki ga dobiš za pod 300€, če bi rad prihranil. Samo se vsekakor splača doplačati za Miix3.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

M-XXXX ::

Ravno včeraj kolegu zrihtal Tablet Z LTE za 200€ :) Smešno poceni. Seveda z garancijo...

Kurzweil ::

Torej Lenovo miix 3 ima boljši ekran, vendar samo 64Gb prostora - v Mimovrste 335€
Asus T100 pa ima še dodatnih 500Gb prostora, vendar slabši ekran - v Big Bangu 399€

Kaj več izbire na področju "hibridnih" prenosnikov/tablic pa izgleda tako ni. Idealno bi bilo če bi imel potem ta Lenovo miix 3 poleg 64Gb prostora še dodatnih 500Gb prostora, za ostalo. Tole se je res težko odločit, vsak je nekje hendikepiran.

psytoma ::

http://www.geekbuying.com/item/Teclast-...

torej potem se tole zadevco kljub pribitku carine splača kupiti?

Lonsarg ::

Kurzweil je izjavil:

Torej Lenovo miix 3 ima boljši ekran, vendar samo 64Gb prostora - v Mimovrste 335EUR
Asus T100 pa ima še dodatnih 500Gb prostora, vendar slabši ekran - v Big Bangu 399EUR

Kaj več izbire na področju "hibridnih" prenosnikov/tablic pa izgleda tako ni. Idealno bi bilo če bi imel potem ta Lenovo miix 3 poleg 64Gb prostora še dodatnih 500Gb prostora, za ostalo. Tole se je res težko odločit, vsak je nekje hendikepiran.

PAZI, tisti asus ima v tablici samo 32GB, tistih dodatnih 500GB je v Tipkovnici, torej je isto koz zunanji disk, torej če mene vpraša bedarija, raje vzami verzijo brez 500GB v tipkovnici in nadgradi na dejansko 64GB verzijo tableta.

Me je presenetilo, kak ekran ima tako poceni MiiX 3, poleg tega kdaj je sploh prišla ven, nazadnje ko sem gledal hibride sem v tem cenovnem rangu samo Asus T100 videl? Skratka jaz ne bi nič razmišljal Miix3 64GB + po možnosti 64GB microSD kartica (cirka 40E), da imaš 128GB, če misliš kot dejanski PC uporabljat kot jaz, da imaš vse file gor recimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Zheegec ::

Kurzweil je izjavil:

Torej Lenovo miix 3 ima boljši ekran, vendar samo 64Gb prostora - v Mimovrste 335€
Asus T100 pa ima še dodatnih 500Gb prostora, vendar slabši ekran - v Big Bangu 399€

500GB je v tipkovnici. Pa zadnje kamere nima. T100 se vzame zaradi cene - 270€ ali koliko je trenutno v Comshop/Bigbang/Harveynorman. Miix3 dobiš pa v Comshopu ali Bigbangu ceneje, kot na Mimovrste, samo reči jim za 5% popusta :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

AvtoR ::

Vzami v zakup da ima Miix 3 bistveno slabšo baterijo kot T100. Pri T100 je problem slabša resolucija zaslona in pa razmerje 16/9. Miix ima razmerje 16/10, kar je zame idealen kompromis.

M-XXXX je izjavil:

Ravno včeraj kolegu zrihtal Tablet Z LTE za 200€ :) Smešno poceni. Seveda z garancijo...

to je res ugodno. a bi bil tudi moj kolega?

M-XXXX ::

to je res ugodno. a bi bil tudi moj kolega?

Ti meni kakšno gajbo piva, jaz pa te obveščam o dobrih dilih :D

primy ::

Kot lastnik Miix 3 imam sedaj po enem mesecu samo pozitivne izkušnje. Prav tko sem kolebal med T100 in Miix 3, vendar mi ni niti malo žal, da sem se odločil za slednjega.

Sicer tipkovnice ne uporabljam, vendar je bila pri nakupu bistvena resolucija, več prostora ter seveda zmogljivost - obvezno 2gb rama (pa še v akciji je bil za 315EUR).
"Vse" deluje tekoče, v navednicah pa zapisano zato, ker se mi zdi da IE bi lahko hitrejše odpiral nekatere spletne strani...ampak še vseeno deluje zadovoljivo. Treba je vedeti, da ni to Surface, vendar je za ta denar odličen.

Če pa se komu ne mudi z nakupom mu svetujem, da počaka na Yoga 2 z Win 8, ki mislim, da pride k nam februarja, pri sosedih nemcih pa se ga že dobi za 350EUR.

Andriod tablica - ne hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primy ()

trololo2 ::

Sem si še sam privoščil win tablico (Asus vivotab 8), nasvet ostalim je da obvezno vzemite tako s 2GB rama in 64GB flash-a. Po nameščenem Office-u je 32GB že porabljenih :P, za kakršno koli igro pa je 1GB rama odločno premalo.

No saj pri 10" je tako že večina takih, pri 8" se moraš pa že kar pomatrati da dobiš 64GB flash-a. Pa pisalo je za delo v desktop načinu skoraj nuja...

krneki0001 ::

Jaz imam asusa 8" z 2GB rama in 32GB SSD. Brez problemov vse deluje, dodal sem pa še SD kartico 64GB.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

jest10 je izjavil:

Špar ima jutri 7" tablico z GPS za 62€

Ma dejansko ni tko švoh, sploh pa za to ceno:D
20144 pik v antutu, ko se dokončno naloži(kake 15-20s po namizju) deluje gladko brez zatikanja, 2600mAh baterija kar zdrži, GPS dobro lovi, itd. Za internet tablico/navigacijo je prav fajn.

yeah right, what a disaster tablica.

Oldi ::

Ali ni 512MB odločno premalo

+ resolucija + ekran + morda disk...ampak hej cena je važna :)

Ni premalo. No odvisno za kaj potrebuješ. Za nabijanje zahtevnih iger sigurno ni.
Moj telefonček ima tudi recimo le 512MB, pa za tisto kar potrebujem dela gladko in brez zatikanja

scipascapa je izjavil:

+ resolucija + ekran + morda disk...ampak hej cena je važna :)

Jasno ti veš kakšne so posameznikove preference in za kaj posameznik potrebuje nek izdelek.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Za radio poslušat je zihr dovolj dobra.

perci ::

za met v avtu namest gps-a je verjetno tut ok :)

Brskalnik(opera mobile, ker sem pač tega navajen), tvin, iGO, youtube, filmčki in še par malenkosti deluje brez problema. In to je to, kar potrebujem;) Zakaj že bi dajal več denarja?(za normalno ceno 90EUR ga 100% ne bi vzel, ker bi dobil ceneje direkt s kitajske)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Ni razloga. Mogoče smo res že mal razvajeni z vsemi temi piksli. Slab zvok tablic npr. nas pa ne moti.

perci ::

no, za 200 EUR dobiš nexus 7 2013, ki je še vedno fenomenalna tablica.

Ne vem, če se potem sploh še splača te kitajčke kupovat.
««
100 / 185
»»