Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

partisd ::
Zdravo,
mene pa zanima kako je s temi tablicami z dx.com in aliexpress.com? Gledam v rangu do cca 100$ (odvisno 10 ali 7 inch), in sicer:
- Ali je zaradi no-name teh tablic kakšna težava pri updatu androidov ali se ti enako prikaže posodobitev, kot pri Samsung telefonu npr.? Se pravi, ali je obstoj posodobitve povezan z androidom ali s firmo tablice ali je od obojega odvisno?
- Ali je kakšna bistvena nevarnost, da baterija/wifi ipd ne bi delalo oziroma bi zmrzovalo itd.?
Gledal sem npr.: http://www.dx.com/p/chuwi-v17hd-quad-co...
ALI
http://www.aliexpress.com/item/High-Qua...
Ima kdo kakšne izkušnje?
hvala!
mene pa zanima kako je s temi tablicami z dx.com in aliexpress.com? Gledam v rangu do cca 100$ (odvisno 10 ali 7 inch), in sicer:
- Ali je zaradi no-name teh tablic kakšna težava pri updatu androidov ali se ti enako prikaže posodobitev, kot pri Samsung telefonu npr.? Se pravi, ali je obstoj posodobitve povezan z androidom ali s firmo tablice ali je od obojega odvisno?
- Ali je kakšna bistvena nevarnost, da baterija/wifi ipd ne bi delalo oziroma bi zmrzovalo itd.?
Gledal sem npr.: http://www.dx.com/p/chuwi-v17hd-quad-co...
ALI
http://www.aliexpress.com/item/High-Qua...
Ima kdo kakšne izkušnje?
hvala!

Oldi ::
Dobil en Andro TV box in ni bilo nobene posodobitve že 2 leti. Nekaj aplikacij se ruši (gmail recimo), tako da se bojim še enkrat tvegati s tablico.
Glede XP8102 pa ne vem po čem sodite, nikjer nič ne piše o njej, celo resolucije ni navedene.
Glede XP8102 pa ne vem po čem sodite, nikjer nič ne piše o njej, celo resolucije ni navedene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()

MisterR ::
Kak to mislis da nic ne pise? Vsi podatki so gor. In locljivost x600 na 10" in v 2014 je no go.

Jurrbe ::
Ve kdo kje je mogoče kupiti Nexus 9 - popravljeno verzijo in kdaj jo bo mogoče kupiti v Sloveniji?
Hvala.
Hvala.

Dosan ::
http://www.expansys.si/s.aspx?search=ne...
Če gre za popravljeno verzijo pa se boš moral pa pozanimati pri nedavnih kupcih.
Če gre za popravljeno verzijo pa se boš moral pa pozanimati pri nedavnih kupcih.

zupicaa ::
Prosim za pomoč. Rabil bi tablico za mati, ki je v rangu do 150 eur (lahko tudi malo rabljena - starejši model). Pogoji je ekran cca 8 palcev (da ni 10.1), Android in da ni ravno kakšna neznana firma. Kaj priporočate? hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zupicaa ()

MStrix ::
ASUS MEMO PAD HD 7 Moja hčer jo je dobila za rojstni dan in je zelo Ok za ta denar in veliko boljše kot kakšen Prestigio.

zupicaa ::
Je OS tekoč, ker pri Prestigio vem, da vse šteka? Imam slabe izkušnje s njihovim tablicam.

Lonsarg ::
Odvisno kaj je zate tekoče, konkretno tekoče delovanje do 200EUR zmorejo samo kake Windows 8 Atom Z3xxx tablice. Recimo najcenejša za 125EUR:
http://www.hardwareversand.de/8+Zoll+Ta...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

MStrix ::

Kaj je pa pri 10" še vredno nakupa?
Glede resolucije pri Spar akciji bi šel pa staviti, da je bilo v tiskani reklami veliko manj podatkov
Glede resolucije pri Spar akciji bi šel pa staviti, da je bilo v tiskani reklami veliko manj podatkov

Jurrbe ::
http://www.expansys.si/s.aspx?search=ne...
Pa sploh že kdo ima novo verzijo Nexusa 9?

Lukz4r ::
Lp. Iščem tablico katere namen je surfanje in gledanje serij/filmov občasno tudi kašna igra. Kaj je trenutno najboljši nakup= V mislih imam "fake" china tablice ne pa teh dragih čez 200,300,400€ ampak nekaj od 70-150€.

8", 4-jedrni Intel Atom, Windows 8.1 za 130€(+10€ poštnina):
Atom 3xxx in Windows 8 je odziven kot katerkoli 500€ tablet. Za tako ceno je večina konkurence 5krat počasnejša že med osnovnimi opravili kot je brskanje po netu.
Atom 3xxx in Windows 8 je odziven kot katerkoli 500€ tablet. Za tako ceno je večina konkurence 5krat počasnejša že med osnovnimi opravili kot je brskanje po netu.

Nujno iščem 8" android tablico, ki je na voljo v EU. Cena, tam do 150€ (do nabiralnika). Imate kakšne predloge?

nomil ::
Win 8
8.9" 1920x1200
2GB RAM
Front 2M / Back 5MP
Built-in 5000mAh rechargeable lithium battery
185€
http://www.onda-shop.eu/ONDA-V891w-226-...
Moj novi favorit. Že dolgo trdim da je 9" idealna velikost, pa nisem nikoli našel windows tableta z to velikostjo. Ta je pa za povrh vsega še v idealnem 16:10 razmerju in še poceni, kljub zelo solidnemu ekranu!
To je bil do pred kratkim tudi moj favorit. Po tem pa nisem več prepričan:
"Yep, v891w just ins't a very successful model. 8 inch tablets beats it by price and 9,7 inch with screen quality, twice bigger battery."
vir
Trenutno razmišljam o ONDA V975w. Kaj pravite na to tablico? Ima kdo izkušnje z njo? Priporočate kaj drugega v tem rangu in velikosti (okoli 9 inčev - inč gor ali dol)?
Precej velik del uporabe tablice bo predstavljalo branje knjig, predvsem pdf-jev. Ostalo pa druge windows in android (DuOS) zadeve (doma in tudi na daljših potovanjih). Nameravam kupit tudi bluetooth miš in tipkovnico. Predlogi dobrodošli. :)

scipascapa ::
mogoče kaj takega za 8'' windows tablico?
Acer Iconia Tab W1-810 32GB (NT.L7GEX.002)
Intel(R) Atom™ Quad core Z3735G (1.33-1.83GHz, 2MB)
20,3 cm (8") IPS HD (1280x800) MULTI TOUCH
ram 1 GB DDR3 low power, trdi disk 32 GB e-MMC
Intel(R) HD grafična kartica
micro USB, Bluetooth 4.0, Wlan, spletna kamera
Windows 8.1 32 bit+ Office 365 Personal (1 leto)
garancija 2 leti za potrošnike,1 leto za podjetja
--------------------------------------------------
Ostali podatki:
plastično ohišje bele barve
kamera spredaj 2MP, zadaj 2MP
wifi 802.11 bgn 1x1, Bluetooth 4.0
G senzor, TMP varnostni modul
stereo zvočnika in digitalni mikrofon
vmesniki na zaslonu:
1x microUSB, 1x stereo audio vhod/izhod
čitalec kartic Micro SDXC do 32GB
1 celična Li-ion baterija 17 WHrs, 4600 mAh
avtonomija do 8 ur
dimenzije (cm): 21,4 x 12,8 x 0,975
teža: 0,37 kg
Acer Iconia Tab W1-810 32GB (NT.L7GEX.002)
Intel(R) Atom™ Quad core Z3735G (1.33-1.83GHz, 2MB)
20,3 cm (8") IPS HD (1280x800) MULTI TOUCH
ram 1 GB DDR3 low power, trdi disk 32 GB e-MMC
Intel(R) HD grafična kartica
micro USB, Bluetooth 4.0, Wlan, spletna kamera
Windows 8.1 32 bit+ Office 365 Personal (1 leto)
garancija 2 leti za potrošnike,1 leto za podjetja
Ostali podatki:
plastično ohišje bele barve
kamera spredaj 2MP, zadaj 2MP
wifi 802.11 bgn 1x1, Bluetooth 4.0
G senzor, TMP varnostni modul
stereo zvočnika in digitalni mikrofon
vmesniki na zaslonu:
1x microUSB, 1x stereo audio vhod/izhod
čitalec kartic Micro SDXC do 32GB
1 celična Li-ion baterija 17 WHrs, 4600 mAh
avtonomija do 8 ur
dimenzije (cm): 21,4 x 12,8 x 0,975
teža: 0,37 kg

Win 8
8.9" 1920x1200
2GB RAM
Front 2M / Back 5MP
Built-in 5000mAh rechargeable lithium battery
185€
http://www.onda-shop.eu/ONDA-V891w-226-...
Moj novi favorit. Že dolgo trdim da je 9" idealna velikost, pa nisem nikoli našel windows tableta z to velikostjo. Ta je pa za povrh vsega še v idealnem 16:10 razmerju in še poceni, kljub zelo solidnemu ekranu!
To je bil do pred kratkim tudi moj favorit. Po tem pa nisem več prepričan:
"Yep, v891w just ins't a very successful model. 8 inch tablets beats it by price and 9,7 inch with screen quality, twice bigger battery."
vir
Tablice, ki to tablico premagajo po ceni so navadno kar precej slabše. Tista 9.7" zadeva, ki je boljša je pa tudi dražja, tak da čisto od okusa, ima definitivno svoje mesto. Zaradi unikatne 8.9" velikosti in tankega bezla še toliko bolj, jaz sem pripravljen osebno tudi 50% ekstra doplačati za ozek bezel! Ja minus je pač firma, ampak če hočeš ugodno firma tablico, potem ti ostanejo le 8" ali 10" velikosti. Največja gužva in možnost za good deal pa je pri 8" Windows tablicah.
Je pa tko, meni osebno se zdi minimalna scaling velikost od Windows 8 malce premajhna za na 8". Oziroma lih za glih, za marsikoga zna biti pramajhno. Kak scaling bo imel Windows 10 v tablet modu je težko reči. Ampak 7" tablice bodo pomoje na phone view "prešaltale".

noraguta ::
pri Windowsih je debel rob povsem sprejemljiv vsaj meni je všeč da za gesture ne ciljam prav natančno na nek 2mm debel pas. v metroju pa tudi aplikacije niso tak bavbav.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Motion ::
V čem je fora na 8+ inčnih tablicah tanek baze? A ni fajn met mal mesa zraven za lažji (boljši) oprijem ter izvajanje stranskih gest?

Kako je pri Win8 s programjem, winsi so naloženi, kaj pa ostalo. Pa primerjava s poplavo free apk na Google Play
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()

Kako je pri Win8 s programjem, winsi so naloženi, kaj pa ostalo. Pa primerjava s poplavo free apk na Google Play
nč ni tega, apk pa milijon aplikacij.par programov je, ki pokrijejo bolj ali manj vse. ni pa timewasterjev. to jim še najbolj manjka.

SumTingWong ::

nomil ::
Hvala za odgovore.
Vidim, da so precejšnje razlike v ločljivosti zaslona med tablicami. Od 1280x800 do 2048x1536. Koliko se to pozna v praksi? Na mojem 15 inčnem prenosniku sem povsem zadovoljen z 1920x1080, pred leti mi je pa na 12 inčnem tudi povsem zadostovalo 1280x800. Torej po tej logiki je že najmanjša ločljivost dovolj. Pa je to res? Očitno bom moral v šoping center, da vidim kako je to v živo.
Če bo še kakšen predlog - fajn je, da ima HDMI in vsaj 2GB RAM. Za resolucijo še nisem ziher. :)
Vidim, da so precejšnje razlike v ločljivosti zaslona med tablicami. Od 1280x800 do 2048x1536. Koliko se to pozna v praksi? Na mojem 15 inčnem prenosniku sem povsem zadovoljen z 1920x1080, pred leti mi je pa na 12 inčnem tudi povsem zadostovalo 1280x800. Torej po tej logiki je že najmanjša ločljivost dovolj. Pa je to res? Očitno bom moral v šoping center, da vidim kako je to v živo.
Če bo še kakšen predlog - fajn je, da ima HDMI in vsaj 2GB RAM. Za resolucijo še nisem ziher. :)

Ločljivost ni taki problem kot odzivnost. Predvsem to, da še v 2015 nekdo omenja kapacitivni zaslon me malo bega. Nič slabega nisem mislil.

Elemen_T ::
Živjo,
iščem tablico v rangu 300-400eu, full HD display 10" (opcijsko lahko tudi manj ampak naj bo potem res TOP zaslon), pa naj bo responsive - moja sedanja tablica je Nexus 7 model 2012 in to je OBOL. Glede baterije mi je ok če ga ob zmerni dnevni uporabi polnima 1x na 48 ur.
Ogledanega imam Galaxy tab s 10.5...
Mogoče še kak predlog, bi raje prišparal kak EUREUREUR :)
hvala!
iščem tablico v rangu 300-400eu, full HD display 10" (opcijsko lahko tudi manj ampak naj bo potem res TOP zaslon), pa naj bo responsive - moja sedanja tablica je Nexus 7 model 2012 in to je OBOL. Glede baterije mi je ok če ga ob zmerni dnevni uporabi polnima 1x na 48 ur.
hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Elemen_T ()

klemenSLO ::
Mogoče obol-evanje :)
Jst stm tut ta starga Nota 10.1 prodal zarad ekrana in ogledujem tab 10.5 oziroma nexus 9...
Jst stm tut ta starga Nota 10.1 prodal zarad ekrana in ogledujem tab 10.5 oziroma nexus 9...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()

SumTingWong ::
Kaj bi lahko največ/najbolje dobil za do 100EUR, 7-8" in podporo GPS? Lahko tudi rabljeno.
Gledam že par dni na compare.eu in bolhi ponudbe, pa nič ne najdem pametnega. Na bolhi ljudje želijo za par mesecev stare tablice toliko kot je nova v trgovini. Ma halo. Nekateri celo z počenimi ekrani želijo ENAKO kot v trgovini.
Gledam že par dni na compare.eu in bolhi ponudbe, pa nič ne najdem pametnega. Na bolhi ljudje želijo za par mesecev stare tablice toliko kot je nova v trgovini. Ma halo. Nekateri celo z počenimi ekrani želijo ENAKO kot v trgovini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SumTingWong ()

Zheegec ::
galaxy tab 3 7.0 je bil 125€ nov, rabljen bi moral biti 70€ max :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

leiito ::
Živjo,
hvala!
Za €350 dobiš iPad Mini 2 z retino, top baterijo, odzivnostjo in vsemi znanimi prednostmi Appla. No brainer, tole. 7.9 velikost je optimalna, tablica je dovolj lahka in majhna, da jo imaš lahko v žepu.

jajca od iosa. še medion iz hofra je boljši. ios je za stare mame ki razmišlajo premočrtno. prenerodno 2015ga. al pa za posh wannabeje.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: dr.Akula ()

SumTingWong je izjavil:
http://www.geekbuying.com/item/ONDA-V82...
Tale mi je sexy. Plus zelo lepa cena po mojem.
Battery / Run Time(up to) Wifi on: 2 hours; Wifi Off: 5 hours
Tole je zlo bogo.

Zheegec ::
leito - poglej si Xperia tablet Z2, res noro lepo deluje, pa barve na ekranu so super.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

leiito ::
leito - poglej si Xperia tablet Z2, res noro lepo deluje, pa barve na ekranu so super.
Jp, tudi zelo hvaljena, sploh s strani uporabnikov, kao naj android tablet, vsaj lani poleti še.
če je tablica vodotesna za 30 minut in jo daš v vodo za 29 minut, vzameš ven in daš nazaj v vodo, se začne novih 30 minut, ali je samo še 1 minuta, vsaj za nekaj časa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leiito ()

M-XXXX ::
če je tablica vodotesna za 30 minut in jo daš v vodo za 29 minut, vzameš ven in daš nazaj v vodo, se začne novih 30 minut, ali je samo še 1 minuta, vsaj za nekaj časa?
Hah, če pa tole ni eden najboljših vprašanj na ST-u :D

Okapi ::
Če misliš, da voda čaka na 31. minuto, da gre lahko noter, se motiš. Ali da bo šla noter, če potopiš 105 cm globoko
Teh 30 minut 1 m globoko pač predstavlja opis testa, ki ga mora izdelek prestati, da dobi oznako IPx7. Izdelek za pol ure potopijo 1 m globoko, ga vzamejo ven in pogledajo, če je vanj prišlo kaj vode. Lahko bi predpisali tudi test, da mora en meter pod vodo zdržati pol leta, ampak bi bilo precej nepraktično.
O.

Teh 30 minut 1 m globoko pač predstavlja opis testa, ki ga mora izdelek prestati, da dobi oznako IPx7. Izdelek za pol ure potopijo 1 m globoko, ga vzamejo ven in pogledajo, če je vanj prišlo kaj vode. Lahko bi predpisali tudi test, da mora en meter pod vodo zdržati pol leta, ampak bi bilo precej nepraktično.
O.

suhi ::
jajca od iosa. še medion iz hofra je boljši. ios je za stare mame ki razmišlajo premočrtno. prenerodno 2015ga. al pa za posh wannabeje.
Sem lastnik iPada mini retina 2 od lanskega septembra dalje, imam skoraj 30 let, z računalniki se aktivno ukvarjam kakih 25. Rekel bi torej, da so moje računalniške veščine nadpovprečne, tole pa je moj prvi Applov produkt sploh. Nikakor ne morem razumet, kako lahko nekdo pri zdravi pameti izjavi kaj takega. Seveda ne mislim zdaj gonit vsakodnevne propagande za Apple kot nekateri, lahko pa mirne vesti rečem, da sem zelo zadovoljen z nakupom.

scipascapa ::
Včeraj je nekdo spraševal po ugodni 8'' Windows tablici do 150€?
Voila:
MultiPad Prestigio Visconte Quad with Windows 8.1 with Bing
Voila:
MultiPad Prestigio Visconte Quad with Windows 8.1 with Bing