» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
97 / 185
»»

bobomar0 ::

Matr ste eni tečni s tem applom, pa djte že enkrat pustit folk da se sam odloča kaj si bo kupil.

LuiIII ::

Tudi Surface seveda ni popolna stvar predvsem zaradi tega ker se mi je bilo potrebno navaditi na Win 8.1 (drugje imam Win 7). Ampak to je pa v glavnem vse kar mi zaenkrat predstavlja težavo. Stylus tudi ni tako dober kot če bi bil Wacom, ampak je dovolj dober za praktično čisto vse. Imel bi lahko kakšen USB 3.0 več in pa seveda vgrajen GPS. To pričakujem od Surface 4.

leiito ::

bobomar0 je izjavil:

Matr ste eni tečni s tem applom, pa djte že enkrat pustit folk da se sam odloča kaj si bo kupil.

Ga lomt. Se ti zdi, da dobi tu realno sliko o Applovih izdelkih? In ne, ne moreš pustiti folk, da se sam odloča kaj si bo kupil. Tko je na volitvah in vidimo kam to pelje.

stewo ::

Živijo!

Ima slučajno kdo tole tablico hibridno? In kake morebitne nevšečnosti, da se ne prenaglimo z nakupom?

mtosev ::

stewo je izjavil:

Živijo!

Ima slučajno kdo tole tablico hibridno? In kake morebitne nevšečnosti, da se ne prenaglimo z nakupom?

tole je zelo dobra tablica. pred časom sn ta model enemu priporočal pa jo je po mojem nasvetu vzel. jaz sn pa jo imel priložnost malo preizkusiti in pri meni je pustila zelo dober občutek
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

MStrix ::

nakup Asus transformerja ne boš nikoli obžaloval

stewo ::

Hvala :D

CyberPunk ::

A kdo ve, v čem je fora z Lenovo Miix3 tablico, ker če npr. pogledam avstrijsko ali nemško stran, ponujajo tako s "trdo" tipkovnico, na katero se tablico natakne podobno kot Surface, če pa pogledam naše, pa mi izgleda bolj kot tipkovnica-etui (verjetno z brezžično povezavo)? Pa pri nemških piše, da je procesor Z3700, pri naših pa Z3735F (v bistvu "naša" po specifikacijah deluje precej podobno tisti Hoferjevi za 249 EUR). Stare zaloge? :I

krneki0001 ::

Mi smo odpad Evrope, kar se računalništva tiče. In do nas pride večinoma le tisto kar v tujini ne prodajo ali pa se ne prodaja, ker je premalo kvalitetno.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Goody ::

Kr malo na pamet ane...stara miix je imela trdo tipkovnico, nova ima pa mehko. Pa ne vem kje v tujini si gledal? Computeruniverse recimo ima novo - takšno ki se prodaja tudi pri nas. Stara - pomladna miix je bila tudi precej dražja.

Aja, ja hoferjeva je kar enaka miix3 brez tipkovnice. Lenovo je tudi lastnik Mediona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Goody ()

noraguta ::

Moj maemopad 7 hd je fuč. Je v rangu 7 inčnih sploh kak napredek? Iščem nekaj podobnega po možnosti z 32gb placa. Ali je še vedno nexus 7 edina pametna izbira?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

CyberPunk ::

Goody je izjavil:

Kr malo na pamet ane...stara miix je imela trdo tipkovnico, nova ima pa mehko. Pa ne vem kje v tujini si gledal? Computeruniverse recimo ima novo - takšno ki se prodaja tudi pri nas. Stara - pomladna miix je bila tudi precej dražja.

Aja, ja hoferjeva je kar enaka miix3 brez tipkovnice. Lenovo je tudi lastnik Mediona.

Recimo direktno, kot je predstavljena na nemskem Lenovo sajtu:
http://shop.lenovo.com/de/de/tablets/le...
Torej je glavni del (tablica) enak in je edina razlika v tipkovnici (ceprav se mi zdi cudno, zakaj bi Nemci in Avstrijci prodajali staro, nasi pa novo verzijo)?
Napram Hoferjevi pa potem das 66-86 EUR vec...

JC Denton ::

MStrix je izjavil:

nakup Asus transformerja ne boš nikoli obžaloval

Kako pa lavfa stvar če bi jo priklopil na projektor? Sam kupujem nekaj takega, pa me zanima a je dovolj dobra da lahko nadomesti prenosnik za izvajanje predstavitev v PP prek projektorja.

AvtoR ::

Če ima projektor HDMI, potem načeloma ni problema. Problem je da je v "obtoku" cel kup projektorjev, ki imajo samo VGA priključek.

CyberPunk je izjavil:

Goody je izjavil:

Recimo direktno, kot je predstavljena na nemskem Lenovo sajtu:
http://shop.lenovo.com/de/de/tablets/le...
Torej je glavni del (tablica) enak in je edina razlika v tipkovnici (ceprav se mi zdi cudno, zakaj bi Nemci in Avstrijci prodajali staro, nasi pa novo verzijo)?
Napram Hoferjevi pa potem das 66-86 EUR vec...

res ne vem zakaj moram guglat zate , pa ok: zadeva je še bolj trivialna na lenovo strani imajo zgolj napačno fotogracijo - od miix2, že v opisu ti piše da je zraven folio tipkovnica. V nemčiji in avstriji se prodajajo enake tablice z enako tipkovnico kot pri nas. Evo poglej na nemškem amazonu če meni ne verjameš: http://www.amazon.de/Lenovo-Convertible...

Urajmal ::

noraguta,

osem 64-bit A53 procesorjev po 2.0ghz, JDI zaslon, LTE, Mali T7 grafika, Kitkat 4.4.4

JC Denton ::

AvtoR je izjavil:

Če ima projektor HDMI, potem načeloma ni problema. Problem je da je v "obtoku" cel kup projektorjev, ki imajo samo VGA priključek.

Je potem zadosti VGA to miniHDMI adapter ali je potrebna drugačna rešitev?

Urajmal je izjavil:

noraguta,

osem 64-bit A53 procesorjev po 2.0ghz, JDI zaslon, LTE, Mali T7 grafika, Kitkat 4.4.4

Zgleda prou fajn. Sam 16 gb flasha me moti.

Šele ko vidiš zlat iPad Air2 v živo, razumeš zakaj se je Apple odlocčil za to barvo, res je piece of art, sploh s črnim smart coverjem. Ker sem bil eno leto na miniju, deluje 9.7" zaslon orjaško, ampak teža je zdaj že povsem sprejemljiva za branje z držanjem v roki ipd. Brez težav se iz iClouda restora kot klon druge mašine, z vsemi fajli, settingi. Touch ID je velik korak naprej, ni ga več treba odklepati z gesto. Zelo praktično je klicanje in pošiljanje imessagev ali sms-ov, čeprav nima SIM kartice in tudi sicer je iOS 8 svetlobna leta pred konkurenco. Razen cene nima šibke točke.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: BorutK-73 ()

@leiito, mal se umiri no, si že prav smešen s temile jabček reklamami (no razen če trolaš-potem se mi pa smiliš). Imam doma ipad z ios 8 in android z lolipopom telefon, pa res se bi mogel reči da je ios kakorkoli spredaj, še najmanj pa svetlobna leta...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Goody ()

Kolegi so začeli Apple izdelke menjat za Nokie lumie 1520, ker so ugotovili, da bolj tekoče in hitreje dela, pa baterija dlje zdrži in da je sistem svetlobna leta pred ios8.

scipascapa ::

Lenovo Miix3 imam jaz doma, super zadovoljen.
Je pa res na nemški Lenovo strani ta trpežnejša tipkovnica videti? Verjetno samo slika? Samo kako, da ne popravijo hudimana?

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

Kolegi so začeli Apple izdelke menjat za Nokie lumie 1520, ker so ugotovili, da bolj tekoče in hitreje dela, pa baterija dlje zdrži in da je sistem svetlobna leta pred ios8.

Japajade. Lumia je odličen telefon/phablet in jo lahko primerjaš samo z iPhone6. Glede slednjega sploh ne trdim, da je nujno najboljša izbira telefona, sploh če nisi v apple ekosistemu in še toliko bolj, če obožuješ windowse. Lumia, LG G3 in še kaj so gotovo dostojni konukurenti, HTC M9 utegne biti celo boljši.

Pri tablicah je pa iPad pač pred konkurenco. Fakt. To ni le moje mnenje. Vsak resen portal postavi iPad Air 2 na 1. mesto med tablicami. Drag? Nedvomno. Najboljši price performance ratio? Ni nujno. Ampak overall je zaenkrat da best tablica ever.
http://www.cnet.com/topics/tablets/best...

Podobno kot pri notebookih. Nekateri imajo na papirju boljše specse, ampak v real lifeu MBP dominira, retina zaslon je fenomenalen, trackpad daleč pred konkurenco, baterija vrhunska, nič se ne greje ali ropota, enako hiter je prvi dan in čez 2 leti, nobenih virusov, crashov, bugov...vse dela kot mora oz. nad pričakovanji in ni šibke točke, za razliko od večine PC prenosnikov. S tem, da je MBP dizajnersko in tehnološko pri koncu cikla in ko bo v 2015 prišel nov MBP, z Broadwellom in povsem novim dizajnom, se bo gap med Applom in konkurenco še povečal.

Lahko komu osebno ni všeč, stvar okusa pač. Lahko se zdi komu predrag, stvar percepcije. Nikogar ne silim, da kupi iPad ali MBP, ampak dejstvo je, da Apple dela vrhunske izdelke, ki jih ne uporabljajo ženske, neznalice, šminkerji ipd., temveč tudi ali predvsem profesionalci in predlagati cenzuro postov, ki vnašajo vsaj malo objektivnosti v iracionalno sovražnost in neprimerno emocionalne reakcije do Applovih izdelkov na teh straneh, je patetično.

noraguta, dodaš SD kartico class10 in je ;)

ali pa vsake toliko vtakneš v micrusb, zunanji USB ključek ki ima microusb in usb priklop. dosti bolj mobilen in prilagodljiv spomin ;)

M-XXXX ::

Podobno kot pri notebookih. Nekateri imajo na papirju boljše specse, ampak v real lifeu MBP dominira, retina zaslon je fenomenalen, trackpad daleč pred konkurenco, baterija vrhunska, nič se ne greje ali ropota, enako hiter je prvi dan in čez 2 leti, nobenih virusov, crashov, bugov...vse dela kot mora oz. nad pričakovanji in ni šibke točke, za razliko od večine PC prenosnikov. S tem, da je MBP dizajnersko in tehnološko pri koncu cikla in ko bo v 2015 prišel nov MBP, z Broadwellom in povsem novim dizajnom, se bo gap med Applom in konkurenco še povečal.

Hočeš rečt za tiste zaslone, katere konkurenca ravno tako ponuja recimo 4k? Aja te pa ne boš gledal.
Brez crashov, bugov ahahahha, do tell more
Virusov? A za tiste kateri ne obstajajo ampak Apple vseeno priporoča antivirustni sistem?
A tisti Broadwell kateri lahko že zdaj kupiš v določenih laptopih?

Jaz imam kako leto Nexusa 10 in mi na kraj pameti ne pade da bi menjal za iPad.
Mi zaslon v razmerju 4:3 enostavno ne odgovarja. Zame je še vedno idealno razmerje za zalon 16:10.
Na Nexusu preprosto dela vse tako kot mora, pa je dejansko več kot 2 leti star model.
Sicer je pa tudi iPad Air 2 odlična tablica.

amacar ::

Upam, da nimaš Lolipopa na nexusu, ker na nexus 9 je na žalost sranje. Oče, ki je nezahtevni uporabnik se pritožuje nad občasno neodzivnostjo, fb mu meče ven brez opozorila itd... Prej na N7 s 4.4.4 ni bilo problemov, + baterija je slaba. V glavnem ni preveč posrečen nakup.

Na 5.0 se mi je po občutku zdelo, da je bila baterija slabša, pred kakimi 14 dnevi pa je prišel update na 5.01 in se mi zdi da sedaj baterija zdrži bolje kot prej.
Po občutku, nisem delal nobenih meritev.

Urajmal je izjavil:

ali pa vsake toliko vtakneš v micrusb, zunanji USB ključek ki ima microusb in usb priklop. dosti bolj mobilen in prilagodljiv spomin ;)
ne maram kartic, na konc stvari prej al slej ne delajo. včasih zaradi ekosistema drugič, zavoljo prahu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

MisterR ::

Win 8
8.9" 1920x1200
2GB RAM
Front 2M / Back 5MP
Built-in 5000mAh rechargeable lithium battery
185€
http://www.onda-shop.eu/ONDA-V891w-226-...

leiito je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Japajade.

Nič japajade. Menjajo, ker gredo z jajc dol. Pač zanič zadeve in predrage.

Edino kar ima apple dober je retina display, ostalo je bolj ko ne patetično.

Imaš za podobno ceno mnogo boljše izdelke od Lenova in Asus-a, predvsem pa zmoglivejše.

noraguta je izjavil:

Urajmal je izjavil:

ne maram kartic, na konc stvari prej al slej ne delajo. včasih zaradi ekosistema drugič, zavoljo prahu.

Čemu sploh kartice? iOSu očitate, da je zaprt sistem, pa se brez težav gleda filme, v kateremkoli formatu in s podnapisi, iz zunanjega vira; cloud, računalo, NAS. Sploh NAS je za filmofile vrhunska rešitev in pri Synology teče Plex kar na napravi (tudi na QNAP, če se ne motim). Skupaj z appi sploh ne rabiš računala, da DL film in si ga predvajaš na tableti, če le NAS ni WD My Cloud, ki je prešvoh in se pri remote dostopu stalno nekaj zatika.

In tudi če hočeš fizično dati film ali glasbo na tableto, z appi tipa VLC ali HD Player prek browserja preneseš fajl na napravo in to je to.

gslo ::

malce offtopic za tole temo, ampak za to vprašanje nisem želel odpirati nove - a mi kdo najde delujočo stran s stock rom-i za LG GPad 8.3, v500 ? imam flashanega s CM11 in pri najboljši volji ne uspem poiskat potrebnih namestitev, da bi ga spravil nazaj v tovarniško stanje.

hvala!

Lonsarg ::

MisterR je izjavil:

Win 8
8.9" 1920x1200
2GB RAM
Front 2M / Back 5MP
Built-in 5000mAh rechargeable lithium battery
185€
http://www.onda-shop.eu/ONDA-V891w-226-...

Moj novi favorit. Že dolgo trdim da je 9" idealna velikost, pa nisem nikoli našel windows tableta z to velikostjo. Ta je pa za povrh vsega še v idealnem 16:10 razmerju in še poceni, kljub zelo solidnemu ekranu!

krneki0001 je izjavil:

leiito je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Japajade.

Imaš za podobno ceno mnogo boljše izdelke od Lenova in Asus-a, predvsem pa zmoglivejše.
ja sem gledal ravno danes novi fonepad. prav fletna zadeva na žalost so imeli samo 8g model.ios men ne potegne, aplikacije se brigajo druga za drugo kot v win 3.11, v win95 je bilo že mnogo bolj napredno. po uporabniški izkušnji so Windowsi daleč spredaj samo zgolj za touch ji manjka malo appov. tako da bom šel še enkrat na 6-7inch androida. Windowse imam itak na 11ki, katere ne moreš vtaknit v žep je pa polnokrvna zadeva ne zgolj consumer.

jonystar ::

A na tisti Medion Win 8.1 tablci normalno laufajo HD filmi? in kakšna je razlika med ekrnom na tej tablci in Lenovo Miix 3, če sploh je kakšna.

krneki0001 je izjavil:

leiito je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Japajade.

Nimam. In kaj je to "zmogljivejši"? Da piše 3g rama, v praksi pa vse škripa, medtem ko je pri applu s 512m vse gladko kot puter? Pa saj ni treba verjeti meni, v rokah iPada očitno itak nisi imel, pejt na net in preveri pri tistih, ki jim je ocenjevanje tablic job. So vsi tech portali podkupljeni s strani Appla, da postavljajo iPad na 1. mesto, drugim firmam se pa ne pustijo podkupiti? V to verjameš?

Daj umiri sevoje hormone. Amerika ni cel svet, ter marketing je sveta vladar, to si vbij v glavo, preden hormone najstniske izlivate tle.

Saj ravno to je zabloda, da je fora Appla v marketingu. Kje se pa reklamirajo? Jaz nisem videl še niti ene reklame, pa berem precej mednarodnih časopisov in revij. Podobno kot tu nekateri mislijo, da je Apple za une, k so jim windowsi prezahtevni, al pa za une, k radi pokažejo, da majo €. To je mit. In kakšna amerika, evropski tech portali isto postavljajo iPad na 1. mesto med tablicami. Res mislite, da ste vi tu, ker ste parkrat odšraufal kišto od PCja, odkrili nekaj, česar ne vejo nikjer drugje na svetu. Nobena tech firma nima tako lojalne baze kupcev in ob taki konkurenci in občutljivosti potrošnikov je razlog samo kakovost.

Aja tržni deleži so pa ?

Za 7 inchne se priporoča tudi tole: http://geizhals.at/asus-memo-pad-7-me57...

Za 8 inche Lenovo, 64GB, Win8.1: http://www.computeruniverse.net/product...

lopov ::

gslo je izjavil:

malce offtopic za tole temo, ampak za to vprašanje nisem želel odpirati nove - a mi kdo najde delujočo stran s stock rom-i za LG GPad 8.3, v500 ? imam flashanega s CM11 in pri najboljši volji ne uspem poiskat potrebnih namestitev, da bi ga spravil nazaj v tovarniško stanje.

hvala!

Si namestil TWRP ali Philz in naredil backup stock stanja pred namestitvijo CM na kartico? Če da, naredi restore in bo vse OK.

Jaz drugače imam V50010A_00.kdz in V50020d_00.kdz, vsak okoli 1.5Gb. Znaš naložit?

leiito je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

leiito je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Japajade.

Nimam. In kaj je to "zmogljivejši"? Da piše 3g rama, v praksi pa vse škripa, medtem ko je pri applu s 512m vse gladko kot puter? Pa saj ni treba verjeti meni, v rokah iPada očitno itak nisi imel, pejt na net in preveri pri tistih, ki jim je ocenjevanje tablic job. So vsi tech portali podkupljeni s strani Appla, da postavljajo iPad na 1. mesto, drugim firmam se pa ne pustijo podkupiti? V to verjameš?

Si ti kdaj videl lumio 520 ali 720? Na 512mb rama deluje WP bolj tekoče kot katerkoli telefon z IOS8 sistemom. iPad je pa jajc da ni večjega. Samo dober marketing in visoka cena, hardware pa skropucalo - temu jaz pravim "DAVEK na BEDAKE"!

Aja, pa preko BT lahko vsaj kako slikco pošljem iz WP na win 8.1 ali win 10, Apple še vedno tega ni porihtal.

leiito je izjavil:

Saj ravno to je zabloda, da je fora Appla v marketingu. Kje se pa reklamirajo? Jaz nisem videl še niti ene reklame, pa berem precej mednarodnih časopisov in revij.

Očitno premalo, ker marketing je nekaj kar Apple obvlada. Na žalost se pa potem konča z "obvladanjem zadev".

leiito je izjavil:

Podobno kot tu nekateri mislijo, da je Apple za une, k so jim windowsi prezahtevni,

Kaj pa drugega. To je točno za tiste, ki so jim Windows ali Linux zadeve prezahtevne.

leiito je izjavil:

al pa za une, k radi pokažejo, da majo €. To je mit.

Točno to je Apple - davek na bogate in bedake, ki so pripravljeni toliko plačat za lepo zavit zmazek. (tudi če drek zaviješ v oranžen, zelen in rumen papir za zavijanje, ti garantiram, da poznam vsaj 10 žensk, ki če bodo za to videle dobro reklamo, tudi kupile, ker kupujejo vse kar je teh treh barv in da dobro zgleda)

leiito je izjavil:

In kakšna amerika, evropski tech portali isto postavljajo iPad na 1. mesto med tablicami. Res mislite, da ste vi tu, ker ste parkrat odšraufal kišto od PCja, odkrili nekaj, česar ne vejo nikjer drugje na svetu. Nobena tech firma nima tako lojalne baze kupcev in ob taki konkurenci in občutljivosti potrošnikov je razlog samo kakovost.

Če bi bil razlog kakovost, Apple nebi več obstajal. nekaj je pa rtes, se strinjam, nobena tech firma ne nateguje tako veliko kupcev kot Apple.

BorutK-73 ::

leiito - Kaj ko bi dal nam nevednežem linke do teh portalov kjer tako hvalijo Apple.

Komot, ampak najprej bi demantiral nebiveduja; med Applovimi napravami z AirDropom zlahka pošiljaš sem ter tja kakršnekoli fajle kakršnekoli velikosti, ne samo slikce, tudi med iOS in OSX.

Da uporabljajo Apple tiste, ki jim je Windows prezahteven, je nonsense. Uporabljajo ga različne vrste ljudi, najbrž tudi taki, ki iščejo user-friendly, vendar tudi profesionalci v raznih branžah, ki rabijo hitrost, stabilnost in zanesljivost in se nimajo časa ukvarjati z virusi, registri, iskanjem programov, ki tečejo v ozadju ipd. Par dni nazaj je bla v Delu slika morning meetinga slovenskega IT šampiona, sami IT profiji, od 10 prenosnikov, ki se jih vidi, je 8 MacBook Projev. Windows/Linux preveč za njih?

Pa še nekaj, morda je mogoče kupca z marketingom nategniti 1x, ne moreš pa z marketingom ustvariti customer satisfakcije in tudi v tem elementu je Apple pač pred konkurenco.

Predvsem pa, ljudje ki vejo o čem govorijo, za razliko od mnogih tu, ki že prav iracionalno sovražijo Apple in še bolj uporabnike Apple naprav, samo zato, ker so Apple izdelki zanje predragi, IT experti:

Eto, prvih 5 portalov na googlu na search term the best tablet 2014:

cnet: 1. iPad Air 2
http://www.cnet.com/topics/tablets/best...

techradar: 1. iPad Air 2
http://www.techradar.com/news/mobile-co...

PC Advisor: 1. Nexus 7, 2. iPad Air 2
http://www.pcadvisor.co.uk/test-centre/...

Laptopmag: 1. iPad Air 2
http://www.laptopmag.com/best-tablets

PCMag: 1. iPad Air 2
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,24...

leiito je izjavil:

Par dni nazaj je bla v Delu slika morning meetinga slovenskega IT šampiona, sami IT profiji, od 10 prenosnikov, ki se jih vidi, je 8 MacBook Projev. Windows/Linux preveč za njih?

Znana osebnost, ki ne bi Appla uporabljala? Preb bi bli komentarji kako si še Apple ne more privoščit! Apple je pač dosegel z marketingom status znamke in zdaj elitna srenja gleda postrani na take, ki ne podpirajo take znamke. Samsung je tudi že skoraj kultna znamka, tak da recimo če imaš Samsunga si še vedno kul.

leiito je izjavil:

Pa še nekaj, morda je mogoče kupca z marketingom nategniti 1x, ne moreš pa z marketingom ustvariti customer satisfakcije in tudi v tem elementu je Apple pač pred konkurenco.

A zato je ne samo Applov delež tablic(ta itak enormno pada), pač pa tudi shipment, torej raw številka iz Q32013 na Q32014 padla?

leiito je izjavil:

Predvsem pa, ljudje ki vejo o čem govorijo, za razliko od mnogih tu, ki že prav iracionalno sovražijo Apple in še bolj uporabnike Apple naprav, samo zato, ker so Apple izdelki zanje predragi, IT experti:

Iracionalnost je na obeh ekstremnih straneh, ti si na eni, eni so na drugi. V praksi je mit oboje, tako to, da Apple uporabljajo samo fani, kot tudi mit o tem, da je iPad najbolši.

OBOJE je mit, tisti ki ne misli tako naj se pobere iz teme, kamor tablet pridejo iskat ljudje neobremenjeni z znamkami, kot tudi vidiš po mnogih primerih kakih MEDION tablic v tej temi. Zginte v Samsung vs Apple teme. Asus, Lenovo, MEDION kupce, ki gledajo specifikacijo naprava in teste, ne pa znamko pa pustite v tej temi pri miru.

igor0203 ::

Oboje ima svoje prednosti in slabosti, prednost iOS je hitrost oz. odzivnost sistema ter stabilno delovanje, je pa precej zaprt sistem in si ga ne moreš nastaviti kot ti želiš.
Android pa je odprt, sistem si lahko nastaviš kot želiš, je pa malce manj stabilen v primerjavi z iOS ter minus je podpora različnih proizvajalcev, eni se trudijo, drugi ne (kar se tiče nadgradenj OS).

To lahko napišem na podlagi izkušenj tako z enim kot drugim sistemom. Win8 tablic pa še nisem preizkusil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

amacar ::

Lahko pa iOS jailbreakaš in si ga nastaviš kot želiš.

Win8 tablice pa v metro vmesniku so kr ok, v klasičnem je pa vseskup premalo in je bolj takšna srednja žalost (pač kak za koga).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

M-XXXX ::

igor0203 je izjavil:

Oboje ima svoje prednosti in slabosti, prednost iOS je hitrost oz. odzivnost sistema ter stabilno delovanje, je pa precej zaprt sistem in si ga ne moreš nastaviti kot ti želiš.
Android pa je odprt, sistem si lahko nastaviš kot želiš, je pa malce manj stabilen v primerjavi z iOS ter minus je podpora različnih proizvajalcev, eni se trudijo, drugi ne (kar se tiče nadgradenj OS).

To lahko napišem na podlagi izkušenj tako z enim kot drugim sistemom. Win8 tablic pa še nisem preizkusil.

Dajte nehat že s temi zablodami.

iOS je MANJ STABILEN kot Android.
http://www.techradar.com/news/software/...
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,24...
http://bgr.com/2014/03/28/apple-android...

Glede tekočega delovanja, odzivnosti:
To kar govorite je res če primerjate telefon za 150€ pa Appla za 3x-4x višji znesek.
««
97 / 185
»»