» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
98 / 185
»»

amacar ::

Zanimivo, da v realnosti ni tako. Na novem nexusu 9 se mi je camera sesula ko sem jo drugič zagnal, fotru se fb konstantno zapira, o gladkosti delvoanja bi se dalo debatirati, slaba izkušnja v glavnem. Sicer ipada 9.7" še nisem imel ampak če sodim po telefonih dela tam boljše.

igor0203 ::

M-XXXX, nisem noben Apple fanboy, kvečjemu obratno. Vse kar sem napisal, sem napisal iz lastnih izkušenj. Ampak treba je bit realen in pohvalit dobre strani iOS-a.

Pa imam Galaxy S4, rootan. ;)

M-XXXX ::

amacar je izjavil:

Zanimivo, da v realnosti ni tako. Na novem nexusu 9 se mi je camera sesula ko sem jo drugič zagnal, fotru se fb konstantno zapira, o gladkosti delvoanja bi se dalo debatirati, slaba izkušnja v glavnem. Sicer ipada 9.7" še nisem imel ampak če sodim po telefonih dela tam boljše.

Kaj si imel ti je popolnoma nepomembno. Pomembno je kaj imajo vsi uporabniki v kompletu. In realnost je taka, da je praktično že iOS popolnoma stabilen, Android pa še toliko bolj. Ne pa z bučkam ven hodit v smislu, kako je iOS bolj stabilen pa bolj tekoč...

leiito ::

Mi lahko kdo pojasni katere so te nastavitve, ki terjajo jailbreak iOS naprav?

Če je kdo škrt za tistih par eurov in nalaga appse s piratebaya, OK, drugega razloga pa ne vidim.

Kaj je bolj stabilno? Odvisno kaj primerjaš, s čim, na čem. Tisti link primerja iOS 7 z xy, na drugem linku je pa "iOS 8 is much more stable than Android 5.0 Lollipop".
http://www.informationweek.com/mobile/m...

Za lollipop ne vem, iOS 8 in vsi appsi na njem imajo tako majhen % crashev, da je praktično neopazen. Worst case scenario, stran v Safariju se ponovno naloži, ampak gre tako hitro, da niti ne opaziš. Če je na vseh tablicah tako, je stvar okusa, in žepa, kaj kupiš.

Urajmal ::

leiito, ne gre se za primerjavo. moraš razumeti, da živi vsak človek svojo zgodbo in svoja prepričanja. tako si lahko prestavil iz androida 2.3 ali 4.0 direkt na ios7, ter pošpukal vso android sceno, ker ios dela toliko bolje, ampak nikoli nisi preizkusil mogoče android 4.4 in ne veš kako izgleda. poleg tega je prisotno obilo subjektivnosti pri folku, ki niso zadovoljni in sami v to kar pišejo, ne verjamejo. taki pa imajo potrebo po vedno novem dokazovanju in prilivanju ognja.

stvar je v tem da nekaterim ljudem je všeč to, nekaterim drugo. ne moremo iskati enakosti v vseh pogledih ki obstajajo, na eno stvar. prej se lahko pobijemo ... :)

Strinjam se, Tad3j, in nimam problema razpravljati umirjeno in se pustiti prepričati argumentom. Problem tu je v tem, da dismissajo Applove izdelke kot v najboljšem primeru precenjeno šminkersko robo za neznalice, v najslabšem ničvreden nateg, njihove uporabnike pa kot neuke, zakompleksane ovce, vse skupaj pa z emocijami in diskurzom, ki bolj pritiče debatam o SDS vs. xy.

Jasno, da je osebna izkušnja vsakogar subjektivna in kot statistični vzorec irelevantna. Tudi zato gremo potrošniki pred nakupom pogledat kaj o nečem pravijo experti in če 99% tech portalov oceni iPad za naj tablico, potem bo to kar držalo. Ne pomeni pa to, seveda, da so vse non-iOS tablete plastik fantastik.

CyberPunk ::

Jaz imam z obojim izkusnje in posebej ne navijam ne za enega ne za drugega, ampak za tisto, ki mi bo v danem trenutku najbolj koristilo. Trenutno imam pri mobilnih napravah iOS, pri "fiksnih" Windows. Sem se igral tudi ze z Windows tablicami, ampak morajo se malo odrasti (kaksnega hibrida z 1 TB SSD na Windows 10 se ne bom branil). Ker ne uporabljam nobenega "ekosistema", mi je v bistvu vseeno.

Android pri meni trenutno pogrne na celi crti zaradi poraznega stanja na podrocju pravic appov. Pri iOSu ima brez hekanja vsak pravico, da appu zavrne dostop do imenika, lokacije, kamere, mikrofona... in bo vseeno delalo. Pri Androidu moras vedeti, kaj delas, brez roota tezko gre, pa se potem ni nujno, da bo app 100% deloval z omejenimi pravicami. Z App Ops je pred dobrim letom ze kazalo, da so na pravi poti, ampak je potem Google (spet) "zajebal".

Pri iOS-u oz. iNapravah pa me moti zaprtost z vidika interoperabilnosti (ne morem npr. gor priklopiti poljubnega displaya ali brati z eksternih diskov; se dobro, da imajo vsaj 3.5 mm audio izhod standarden :D ) in to, da nimas skupnega skladisca za datoteke, do katerega bi lahko dostopale razlicne aplikacije. S fotografijami je se nekako urejeno, za glasbo in filme se ze malo zalomi, ker je skupno skladisce ze del "ekosistema", pri dokumentih so pa "vrticki".

Ampak pri vsakem se da zadeve pohekati tako, da ti ustrezajo in koristijo. Pravice pri Androidu z XPrivacy ali drugimi (slisim, da se App Ops v 5.x ponovno da vzpostaviti), datoteke pri iOS-u pa s "3rd party" appsi (ali mogoce preko jailbreaka, ce si hardcore in imas cajt), le na poljuben display ga tezko priklopis.

"skupno skladišče za fajle" je iCloud Drive. Enako druge cloud storitve, wi-di diski, NAS... Poleg tega zdaj z airdropom po želji seliš fajle med napravami. Če klasičen USB zunanji disk pa iFile app + adapter, like so:

Za poljuben display je univerzalna rešitev Apple TV in potem pošlješ ali zrcališ zaslon iOS naprave. Če zaslon nima HDMI pa digital AV ali VGA adapter.

Zaprtost sistema je nekoč motila tudi mene, sploh pri prvem iPadu in ko še ni bilo niti slovenskega apple stora, tam nekje od iPada 2 naprej pa niti iTunes, za moj okus ena redkih suboptimalnih applovih rešitev, ne uporabljam več. VLC in Plex sta rešila dostop do in predvajanje multimedie In ko je pred meseci MS odprl še Office programe, mi iPad, včasih pač z BT tipokovnico, skoraj povsem nadomešča tudi PC.

Za poljuben display je univerzalna rešitev Apple TV in potem pošlješ ali zrcališ zaslon iOS naprave. Če zaslon nima HDMI pa digital AV ali VGA adapter.

Čaki a ni dosti da pritisneš na ikonico na telefonu in ti predvaja na TV-ju? Dodatno napravo za 200€ rabiš?

M-XXXX je izjavil:

Čaki a ni dosti da pritisneš na ikonico na telefonu in ti predvaja na TV-ju? Dodatno napravo za 200€ rabiš?

Najdražja je Apple TV, €95, najcenejši kak kitajski dongle, ampak tudi za android rabiš Roku ali Chromecast
http://www.digitaltrends.com/home-theat...

Najdražja je Apple TV, €95, najcenejši kak kitajski dongle, ampak tudi za android rabiš Roku ali Chromecast

Večina smart TV-jev ima zadevo seveda vgrajeno!

M-XXXX je izjavil:

Večina smart TV-jev ima zadevo seveda vgrajeno!

LG ima Miracast, Samsung pa SmartView, nobena še ni zadovoljiva.

Lahko pa, brez Apple TV ipd. streamaš na LG TV s Plexom, to pa dela na prenosnikih, na tablicah ne. Tiviji sicer postajajo vedno močnejši in konektivni, za zdaj je preveč težav, ampak ni vrag,mda naslednja generacija prepozna vsak format, po potrebi transkodira in vse skupaj predvaja brez izgube kakovosti ali zatikanja. Zaenkeat je Apple TV optimalna rešitev, ker ima tudi druge funkcionalnosti in če si malo bolj tech savvy, lahko Plex teče tudi na njem.

Končno tudi Synology 214-Play že transkodira 1080p in Video Station laufa na LG in Samsung, ampak je Plex itak toliko superiorna rešitev, da za gledanje filmov in poslušanje glasbe z zunanjega diska oz. NAS na LG ali Samsung TV (brez Apple TV ipd) ne rabiš ničesar. AirPlay je bolj za igrice, če uporabljaš Plex.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Epialt ::

Dodatne izkušnje z LG G Pad 10.1, če slučajno koga zanima:
- Twitch dela čist normalno / lepo
- Hearthstone "laga / šteka"

MK99 ::

Goody ::

MK99 je izjavil:

Hofer Medion ali Lenovo Miix 3?

Ker gre praktično za enako tablico, medion seveda. Tipkovnica ni vredna toliko. Jo dobiš za 20-30usd...

Killermode ::

Kero tablco Android se splača kupit ~150EUR?
More pa bit 8"+ uporablala se bo večinoma za internet.

Zgodovina sprememb…

menjalnik ::

Ker mi je žal, da sem moral 2 meseca nazaj nujno prodati tablico zaradi krize z denarjem tokrat spet kupujem nekaj ugodnega po možnosti kitajčka:DJe kakšna dobra stvarca tam do 80€?

Vohljam tudi po Asus Memopad 7, ki ima gps, bluetooth.. za 95€, si jo kdo lasti?

phixion ::

Jaz imam Memopad 7HD za prodat če te mogoče zanima:-)

Iščem novega:)

phixion ::

Ok. Zgoraj sprašuješ če si jo kdo lasti, kaj te zanima? :)

Kvaliteta slik?
Hitrost delovanja?
Kakšen je 7" zaslon, ker sem bil navajen na 8"?
Update?
Gps se hitro poveže?
Koliko zdrži baterija?
Je vredna tega denarja ali je kaj boljšega za ta denar?

bela120 ::

Jaz imam pa trenutno Samsung galaxy tab 4 7 8gb palčno in je za nezahtevno rabo čisto ok no grafika se mi zdi ,da bi bila lahko boljša ampak za brskanje po spletu je ok je bila pa 109 eur

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bela120 ()

nekoman ::

Ali obstajajo tablični računalniki ki imajo hdmi izhod?

perci ::

Obstajajo. Bolj win8 tablice imajo to.

Sicer pa lahko tudi nekatere tiste, ki nimajo HDMI izhoda priklopiš preko tega kabla. Na Nexus 7 2013 preverjeno deluje.

bosmla ::

nekoman je izjavil:

Ali obstajajo tablični računalniki ki imajo hdmi izhod?

V bistvu ima vecina Android tablic HDMI izhod...

perci ::

večina?

CyberPunk ::

Eno hipoteticno vprasanje... Lahko tablica ranga Hoferjeve (249 EUR) ze popolnoma nadomesti prenosnik, ce ga ne rabis za igranje graficno zahtevnih spilov? Gre brez zatikanja tudi predvajanje fullHD videa na eksternem 27+" zaslonu in pa (ne hkrati...) kaksen VirtualBox?

nekoman ::

perci je izjavil:

Obstajajo. Bolj win8 tablice imajo to.

Sicer pa lahko tudi nekatere tiste, ki nimajo HDMI izhoda priklopiš preko tega kabla. Na Nexus 7 2013 preverjeno deluje.

aha. ali obstaja tudi takšen kabel da bi iz prenosnika ki ima samo usb izhod, priklopil tv ekran ki ima hdmi??

bobomar0 ::

Živjo, mene pa zanima katera aplikacija bi bila najbolj primerna za samsung galaxy note 10.1 2014 edition da na tablici pokaže ko dobiš recimo sms ali pa klic ko nimaš pri sebi telefona? Uporabljam samsung s4.
Hvala.

dr.Akula ::

@bobomar0 Sicer ima mogoče Samsung kaj svojega, ampak nimam pojma, tako da mi na misel pride zdajle samo Pushbullet. Če jo namestiš na obeh napravah in v Settings omogočiš "Sync notifications across Android", bi pomojem moralo narediti to kar želiš. Pogoj je da si na obeh napravah prijavljen z istim accountom in da ima naprava dostop do interneta.
ni podatka

bobomar0 ::

@dr.Akula hvala za nasvet bom poskusil da vidim kaj se bo zgodilo.

Invictus ::

CyberPunk je izjavil:

Eno hipoteticno vprasanje... Lahko tablica ranga Hoferjeve (249 EUR) ze popolnoma nadomesti prenosnik, ce ga ne rabis za igranje graficno zahtevnih spilov? Gre brez zatikanja tudi predvajanje fullHD videa na eksternem 27+" zaslonu in pa (ne hkrati...) kaksen VirtualBox?

Lahko poskusiš, ampak z veliko optimizma ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Jurrbe ::

Dejte mi prosim par predlogov za 10"tablico za upokojenca za cca 200-300EUR.
Nono vam bo hvaležen:)

scipascapa ::

a pri nas ni ničesar?

Iris1 ::

Nimam pojma o tablicah. Tukaj sem nekaj prebrala. Ogledala sem si tudi zadnje pripete linke. Ampak jih je spet preveč in se spet ne znam odločit. Torej kaj izbrati v rangu cca 150 eur?

first_line ::

Iris1 je izjavil:

Nimam pojma o tablicah. Tukaj sem nekaj prebrala. Ogledala sem si tudi zadnje pripete linke. Ampak jih je spet preveč in se spet ne znam odločit. Torej kaj izbrati v rangu cca 150 eur?

Za malo manj € bi vzel rabljenega Tab Galaxy 2 10.1 in gor namestil CM11 + naviješ procesor in grafo. Meni že kakšno leto s to kombinacijo ne rata najti izgovora da bi si kupil novo tablico :(

MisterR ::

Pa si si ti prebral prvi stavek Nimam pojma o tablicah ?

Iris1 ::

first_line je izjavil:

Iris1 je izjavil:

Za malo manj € bi vzel rabljenega Tab Galaxy 2 10.1 in gor namestil CM11 + naviješ procesor in grafo. Meni že kakšno leto s to kombinacijo ne rata najti izgovora da bi si kupil novo tablico :(

Aha, torej zveni mi kot znanstvena fantastika. :) Rabim nekaj, kar prižgeš in dela.

scipascapa, odvisno kaj iščeš ... pri nas se dobi marsikaj, če vključiš nekaj če-jev ;)

Kakšno imate mnenje o Asus TF303K -brez tipkovnice? Zakaj ga ni mogoče kupiti v SLO, to pomeni, da nima slovenskih menijev?

Ne verjamem da se na androidu 4.4.(2) ne bi dalo dobiti slovenskega jezika. izjema je android verzije 4.4.4, ki iz neznanega razloga nima slovenskega jezika.

Verjetno je razlog v prodajnem marketingu, da jih ne nabavljajo, saj tablic sedaj kar mrgoli na trgu ...

amacar ::

Urajmal je izjavil:

izjema je android verzije 4.4.4, ki iz neznanega razloga nima slovenskega jezika.

Od kod ti to?

abyssus ::

Urajmal je izjavil:

izjema je android verzije 4.4.4, ki iz neznanega razloga nima slovenskega jezika.

Sony Xperia Z3 Compact, android 4.4.4, vse Slovensko.

Moto X, G, ter kitajske tablice Cube T modeli nimajo slovenskega jezika na 4.4.4

Potem bo Asus Transformer TF303K imel SLO jezik, če ga vzamem v tujini.
Ali je kakšen Memo pad boljši kot ta Transformer TF303K?
Hvala LP

Dosan ::

Android =/= stvar ki jo proizvajalec rukne na telefon. Če vasw telefon nima slovenskega jezika ga je proizvajalec namenoma vrgel ven, zatorej jamrajte o proizvajalcih, oz še bolje jamrajte direktno njim, da bo mogoče kakšna sprememba v prihodnje.

Oldi ::

V Sparu imajo oziroma so od 7.1. imeli XP8102 za 99€
http://images.cdn-cnj.si/products/thumb...
««
98 / 185
»»