» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
87 / 184
»»

Lonsarg ::

lopov je izjavil:

dottor je izjavil:

Naroču sem tistu kabel iz ebaya za 1$ pa ko pride domov bomo vidli. Kaj je sploh razlika med navadnim in OTG kablom?

IIRC je razen drugačnega konektorja ni; OTG (on-the-go) bolj označuje da priklopiš neko periferijo (ključ, kartico).

Je razlika v kablu. USB OTG uporablja dodatni peti pin, da sporoči tabletu/telefonu, da naj se obnaša v tej USB povezavi kot host in ne kot client.

Dr_M ::

A se da na teh windows tablicah oz hibridih, nadgradit sistem, na naslednika windows 8.1 ali je to to, kar je gor?

Dr_M je izjavil:

A se da na teh windows tablicah oz hibridih, nadgradit sistem, na naslednika windows 8.1 ali je to to, kar je gor?

V 99.9% imajo Windows tablice procesor x86(AMD in Intel) in je to nič drugega kot navadni računalnik. Se pravi gor lahko daš Linux, Windows 10, DOS, kar ti srce poželi;) Lahko recimo uporabiš par let staro tablico kot varčni web server;) Ni za stran metat vglavnem.

Super, potem je verjetno bolje vzeti 64GB verzijo, za vsak slucaj?

Zdej se moram samo se odlocit, ali bo to asus t100 ali lenovo miix 2 10... Vsak ma neke prednosti in slabosti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Dr Lex ::

Ali pa Acer Aspire Switch 10

Ja, ce bi imel FHD dobavljiv (cisto nov model), bi bil definitivno v ozjem izboru.

Jaz sem bil v enakih dvomih kot ti pred časom kaj kupiti. Zdaj sem se pa odločil, da bom počakal na te nove tablice z intel core M procesorji.
Premisli...razen če se ti mudi.

Tole z novimi procesorji zna se trajat, pa pomoje bo cena x2.
Sicer pa to hoce met moja boljsa polovica, tko da se relativno mudi :>

Pri Asusu imaš možnost nastavljanja kota za ekran kar zna bit priročno, če se bo veliko tipkalo in malo boljši procesor in slabšo izdelavo.

Lenovo pa ima boljšo izdelavo in boljšo resolucijo in pa slabšo avtonomijo baterije.

Če se na tablici ne bo veliko tipkalo bi jaz izbral Lenovo Miix 2

Core M čeprav varčen bo vseeno porabil več kot Atom, ter kljub temu da je fanless ima hladilnik in tako tanke zadeve kot je Lenovo Miix 2 vseeno ne boš dobil.

Poleg tega, če ne boš lavfal težkih aplikacij everyday kake razlike med Atomom in Core M ne boš opazil. Moja Atom tablica zaradi SSDja deluje hitreje kot 3 leta star Core 2 Duo laptop od punce recimo in to ZELO opazno.

Definitivno 64GB verzija, nikoli ne veš kdaj te piči zadevo kot PC uporablat in kake 10GB programe gor ruknt. Oziroma v mojem primeru uporaba kot PC predvsem pomeni, da imam vseh cirka 70GB(se bo zmanjšalo na kake 40GB ko uredim vse fotke) osebnih podatkov gor shranjenih. Torej 64GB + 64GB microSD.

Evo, narocil sem Lenovo miix 2 10. Kar bo, pa bo. :>

medenko ::

Kje, link?

Bigbang.

kje hudimana oni dobijo to, dobavitelji, k sem gledal nimajo :P

Egidij88 ::

Tole zdaj malo gledam in res izgleda dober deal.

Dober dan ::

Tudi jaz se zanimam za nakup tablice. Želim imeti Windows. Predvsem se zanimam za T100ta 64Gb +500GB. A je ta disk vgrajen v tablico samo ali v docking oz. tipkovnico? Je zadeva vredna denarja ali naj raje pogledam za katero drugo tablico?
Predvsem jo bom uporabljal za službo (Office), pa tudi za zabijanje prostega časa.. filmi, glasba, WEB.. Tistih 32 oz. 64GB se mi zdi nekam malo prostora, zato mi ta varianta precej diši, ampak bi blo super če je ta disk v tablici sami ker vedno pa ne bi vlačil tipkovnice poleg. Mogoče predlagate kaj boljšega?

Zgodovina sprememb…

roko88 ::

Lenovo miix 2 10. > @Dr_M - Kako je tablica, se obnese, si zadovoljen z njo?

boolsheat ::

Menja kdo ipad-a za Windows tablico? :)

tiran2000 ::

katero tablico ponujaš?

boolsheat ::

Eh, sem smotan, ravno obratno sem mislil...

Dober dan je izjavil:

Tudi jaz se zanimam za nakup tablice. Želim imeti Windows. Predvsem se zanimam za T100ta 64Gb +500GB. A je ta disk vgrajen v tablico samo ali v docking oz. tipkovnico? Je zadeva vredna denarja ali naj raje pogledam za katero drugo tablico?
Predvsem jo bom uporabljal za službo (Office), pa tudi za zabijanje prostega časa.. filmi, glasba, WEB.. Tistih 32 oz. 64GB se mi zdi nekam malo prostora, zato mi ta varianta precej diši, ampak bi blo super če je ta disk v tablici sami ker vedno pa ne bi vlačil tipkovnice poleg. Mogoče predlagate kaj boljšega?

V tipkovnici je... tak da ce ze mas kir drug zunanji disk doma brez veze teh 50eur dajat, za zadost placa pa kot ze prej receno 64GB verzija z 64microSD kartico, dovolj za vse.

roko88 je izjavil:

Lenovo miix 2 10. > @Dr_M - Kako je tablica, se obnese, si zadovoljen z njo?

Nisem se dobil, baje bo jutri. Bom pa verjetno kaj vec napisal v petek, ko bom imel cas sprobat.

summ ::

Živjo,

Jaz se tudi odločam za nakup tablice. Gledal sem te dve tablici, ampak se ne spoznam preveč na to. Katero bi mi vi priporočali? Asus se dobi brez tipkovnice.

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

https://www.mimovrste.com/tablice/asus-...

To je bolj ali manj odločitev med 8" in 10" tablico. Moj nasvet je, da če tablet ne bo kaj veliko na mizi je 10" slabša izbira, brez da sploh gledaš na ceno, za držanje v roki 8-9" optimalno, zaradi velikosti in še bolj zaradi teže.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

FusionPanda ::

Iščem tablico tam do 400 EUR, čim večji zaslon+ mora delovati brez težav, pa ne iz tujine

M-XXXX ::

FusionPanda je izjavil:

Iščem tablico tam do 400 EUR, čim večji zaslon+ mora delovati brez težav, pa ne iz tujine

Ne rabljeno

Gledal sem Galaxy Tab S 8,4inch ali pa Ipad Mini Retina...

M-XXXX ::

FusionPanda je izjavil:

Ne rabljeno

Nisem dal rabljene. Nova, zapakirana. Za tako ceno top tablica. Že tako top tablica, potem pa še za tako ceno :D

PS: sam sebe negiraš. Enkrat praviš čim večji zaslon potem pa omenjaš 8.4" in Ipad Mini

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Glede zaslona sem si premislil, tam od 8-10 bi bil super...

Torej, katero od teh dveh?

Zgodovina sprememb…

Kolega je razbil ekran od TAB 3 8''...kok zahtevna je menjava ekrava in ugodno preko ebaya?

Bellzmet ::

Iščem 10.1" tablico, ki se bo poleg običajnih stvari (internet, youtube, razne aplikacije) uporabljala tudi za gledanje fotografij. Tudi preko 500px in podobno.

Pa me zanima ali je resolucija 1920*1200 (se pravi 225 dpi na 10.1") dovolj, da bodo tudi fotografije zgledale v redu?

Ne rabim za neko profi rabo, samo rad bi, da fotke tudi na tablici zgledajo dobro.

lp

Zheegec ::

Fotke bodo izgledale super že, če bo ekran 1280x800, ampak z dobro S-IPS matriko. 1920x1200 z e-IPS bodo pa izgledale precej slabo... Daj fotke na microSD kartico, sprobaj kje izgledajo bolje in tisto nabavi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zweistein ::

Ali kdo od vas uporablja tablice iz podjetja Archos? Zanimam se namreč za http://www.amazon.de/Archos-Tablet-PC-Q....
Pred tem sem imel slabo izkušnjo z manj znano firmo, pa me zanima, če je Archos zanesljiv

Bellzmet ::

Hm ponavadi piše samo IPS, nič s ali e.

Je kje kakšen seznam kako se zadeva loči, če pri opisu izdelka ne piše za kakšen IPS gre?

tiran2000 ::

archos tablice so (vsaj nekoč) bile znanje po tem, da so imele dobre specifikacije, probleme pa so imele z nedodelanim OSi (rušenje) in relativno slabimi ohišji... kako je danes ne vem

Motion ::

Bellzmet je izjavil:

Hm ponavadi piše samo IPS, nič s ali e.

Je kje kakšen seznam kako se zadeva loči, če pri opisu izdelka ne piše za kakšen IPS gre?

Nevem kako je pr tablicah točno, sam pr monitorjih maš e IPS, AH IPS, S IPS,.. Se mi zdi da je AH IPS najnovejša in kar se tiče baru najbolši tip IPS ja

marsovcek ::

Malo se bom priklopil k temi :) Iščem namreč 10'' tablico, ki bo predvsem namenjena branju pdf-jev, v preostalem pa net in kakšna office-like aplikacija. Kaj si omisliti? Ipad? Samsung tab pro? Kaj tretjega?

Formula 1 ::

Galaxy Tab Pro 10.1 dela vredu ampak je nujno naložiti Nova Launcher. Drugače pa kul tablet, sploh za ceno.

palačinka ::

Pozdravljeni
kaj porečete na Wayteq Tablični računalnik WayteQ xTAB-700QCi. Sem iskal po spletu pa ni kaj dosti o njem v angleškem jeziku. :)

https://www.mimovrste.com/tablice/wayte...

Isti shit, kot vse ostalo. Za malenkost več dobiš novega Asus Memopada 7 z Intel procesorjem, ki ni tako zelo zanič, kot tole :)
Janez Janša, 29.04.2014

palačinka ::

ok hvala, še nekaj kaj pa samsung galaxy tab 3 LITE? na reviewih so zelo različnamnenja takda nevem. Upoerabljal bi pa se za kakšne filmčke pa kakšno igrico (Clash of clans in podobne). V comshopu je v akciji za 90 eur sedaj.

https://www.mimovrste.com/tablice/samsu...

imi ::

Kaj pa ta tablica, ki bo v ponudbi od ponedeljka pri HOFER-ju:

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

trnvpeti ::

2G rama, 1920x1200, infra red
ne mores zgresit

MisterR ::

Da bi dali win 8 s takimi spec ven (za isto ceno) :\

palačinka je izjavil:

ok hvala, še nekaj kaj pa samsung galaxy tab 3 LITE? na reviewih so zelo različnamnenja takda nevem. Upoerabljal bi pa se za kakšne filmčke pa kakšno igrico (Clash of clans in podobne). V comshopu je v akciji za 90 eur sedaj.

comshop 89,99 ni slaba za ta keš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: medenko ()

medenko je izjavil:

palačinka je izjavil:

comshop 89,99 ni slaba za ta keš.

Kako ni slaba? Podhranjen Samsung :) Kot rečeno, novi Asus Memopad 7 z Intel Atom procesorjem za podobno ceno...
Janez Janša, 29.04.2014

link za 90€ prosim.

krneki0001 ::

MisterR je izjavil:

Da bi dali win 8 s takimi spec ven (za isto ceno) :\

Saj imaš tablico win 8.1 in office 2013, ampak ne pri nas. Edino resolucija je slabša, ampak za 10col je 1280X800 že dovolj za normalno delo.

Recimo avstrija - mediamarkt v celovcu

Toshiba 10" - atom 1.3GHz (max frekvenca 1.8 - turbo) 279 evrov
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/TO...

Asus 8" atom 1.33Ghz (max 1.86Ghz - turbo) 239 evrov
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/AS...
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

««
87 / 184
»»