Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
BlackMaX ::
Malo se bom priklopil k temi :) Iščem namreč 10'' tablico, ki bo predvsem namenjena branju pdf-jev, v preostalem pa net in kakšna office-like aplikacija. Kaj si omisliti? Ipad? Samsung tab pro? Kaj tretjega?
Lenovo Yoga Tablet 10.
Super za branje PDfjov in gledanje videov. Zelo prijetna izkušnja. cca 200 eur.
MisterR ::
krneki0001 je izjavil:
Da bi dali win 8 s takimi spec ven (za isto ceno) :\
Saj imaš tablico win 8.1 in office 2013, ampak ne pri nas. Edino resolucija je slabša, ampak za 10col je 1280X800 že dovolj za normalno delo.
Recimo avstrija - mediamarkt v celovcu
Toshiba 10" - atom 1.3GHz (max frekvenca 1.8 - turbo) 279 evrov
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/TO...
Asus 8" atom 1.33Ghz (max 1.86Ghz - turbo) 239 evrov
http://www.mediamarkt.at/mcs/product/AS...
Čakam na kaj takega:
http://www.onda-tablet.com/onda-v975w-q...
blake ::
Tudi jaz bi potreboval nasvet katero tablico kupiti. Velikost tablice naj bi bila 7 ali 8 inch. Potrebujem jo predvsem za brskanje po netu, branje (pdf,word),skype, ter pogledati kakšen film.
Katero tablico priporočate ? A
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blake ()
krneki0001 ::
Tudi jaz bi potreboval nasvet katero tablico kupiti. Velikost tablice naj bi bila 7 ali 8 inch. Potrebujem jo predvsem za brskanje po netu, branje (pdf,word),skype, ter pogledati kakšen film.
Za koliko denarja(100, 200, 300,....), za kakšen sistem(android, Windows),...
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
blake ::
Za sistem mi je skoraj vseeno, saj nimam pametnega mobitela, tako da ne poznam prednosti in slabosti določenih sistemov. Bi pa kupil tablico do 150 €
Nesta ::
Kaj menite o tej Hofrovi tablici katero je ze Smukec omenil.
Zgleda Top za to ceno plus 3 leta garanicje:
Hofer
Edino kar me skrbi je da verjetno ne bo nic upgradov.
Zgleda Top za to ceno plus 3 leta garanicje:
Hofer
Edino kar me skrbi je da verjetno ne bo nic upgradov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nesta ()
e-marko ::
Je ok. Amapak avtor pravi, da preveč laga vse skupaj in ga bo mogoče vrnil. Pri teh specifikacijah bi moral delovati bolj tekoče oz. odzivno vse skupaj. Tako nekako.
Tudi sam nisem neki stručko za nemško. Prodati pa me ne bi mogli, hehe.
Lp
Tudi sam nisem neki stručko za nemško. Prodati pa me ne bi mogli, hehe.
Lp
...somebody, somewhere...
To mi je res cudno kako mora lagat pri takih specifikacijah. A nima clean 4.4 Android gor nalozen?
Po specifikacijah je boljsi od Galaxy Tab 4 10.1... Eh ocitno bo treba it na Samsung Galaxy Tab S :(
Po specifikacijah je boljsi od Galaxy Tab 4 10.1... Eh ocitno bo treba it na Samsung Galaxy Tab S :(
amacar ::
Sej sam vidiš, klikne youtube pa čaka. Klikne google search, pa čaka tak dolgo, da je mislo, da ni prijelo in ko poskusi še enkrat, potem pa odpre. Čudi se, da je na momente tako počasen.
Zheegec ::
Najbrž počasen flash memory v tablici. Za malo čez 200€ dobiš Asus TF103 ali Lenovo Yoga 10...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Bellzmet ::
Pa tale Hofer tablica potem sploh predvaja filme 1080p preko HDMI na TV brez zatikanja?
lp
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
mat xxl ::
Pa je tale Android na teh Hofer tablicah načeloma tudi v SLO, ali ne, kupujem nekako 1 tablico, da se malo Androida in tablic naučim pa me zanima, ali bo to OK, ali bolje kaj več plačati pa kaj boljšega ?
Kako je navadno za te tablice Hoffer , je treba biti verjetno v ponedeljek že zjutraj v trgovini ali ???
Kako je navadno za te tablice Hoffer , je treba biti verjetno v ponedeljek že zjutraj v trgovini ali ???
Hofer tablca na papirju zgleda res carsko za 200€. samo ce laga poj to ni to :(
Tale Asus TF103 mi je tud zanimiv, samo me mal skrbi samo 1 GB rama.... Ima kdo z njim iskusnje - Na mimovrste stane dobrih 200€ ?
Tale Asus TF103 mi je tud zanimiv, samo me mal skrbi samo 1 GB rama.... Ima kdo z njim iskusnje - Na mimovrste stane dobrih 200€ ?
Asusi z 1GB RAM delujejo boljše, kot Samsungi z 1,5GB RAM. Touchwiz pač terja svoj davek. drugače je v konkurenci še Lenovo Yoga 10, samo ima slabši procesor od Asusa.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Asusi z 1GB RAM delujejo boljše, kot Samsungi z 1,5GB RAM. Touchwiz pač terja svoj davek. drugače je v konkurenci še Lenovo Yoga 10, samo ima slabši procesor od Asusa.
Zame sta v igri trenutno Hofer pa Asus.
Ful mi je všeč ta Hoferjev tablca sam če je tolk zanc poj se bom kr za Asusa odločo. Na mimovrste je kr Ok Cena.ali kdo ve za boljse cene?
Hvala
Tudi jaz kolebam med tem Hoferjem, Asusom in morda še Samsungom. Ali ki lahko kdo pojasni kako je z Androidom je v Slo., ali ne, se ga da namestiti ali je že gor, sprašujem, ker Androida res še ne poznam.
Kako so pa te 3 je modeli glede na v bodoče - posodobitve ....... glede na izkušnje od teh firm od prej ?
Kako so pa te 3 je modeli glede na v bodoče - posodobitve ....... glede na izkušnje od teh firm od prej ?
zanimiva tablica
http://www.geekbuying.com/item/Pipo-P4-...
Osebno se mi zdi se zmeri boljsa Hoferjeveva tablica.
Sem gledal par reviewov pa se mi sploh ne zdi slaba. Med filmi ali kakimi igrami nic stekanja, tud kar vredu ozdivnost. Za ta denar pomoje top.
Upam da bo v prihodnjosti dobila tud kak update ;) Na Android L :)
Pomoje se bom sel kar lepo guzvat v pondelk v Hofra poj pa kar bo pa bo :) Itak majo 3 leta garancije :)
Alamar ::
Plus največja prednost napram ostalim, tudi online trgovinam je, da jo mirno vrneš nazaj, če ti ni všeč in takoj dobiš vrnjen denar. Zaloga te tablice bo konkretna, a je v večjih mestih vseeno priporočljivo biti takoj zjutraj v trgovini.
Jest bom tud kr lepo okol 8 zjutri šel. Če ga nav več bom šel v nasledn Hofer. Itak jih je polno na kupu :-)
TheKekec ::
Živjo,
tudi jaz potrebujem pomoč. Iščem 8" tablico za dobrih 200EUR. Preferiram windows 8.1 lahko tudi android. Tablico bi uporabljal dnevno za maile, internet, filme, pdf...
Najraje bi imel, če bi jo lahko naročil iz Slovenije, lahko tudi iz tujine.
Hvala
P.S. ali se mogoče bolj splača počakati do novega leta(novi modeli)
tudi jaz potrebujem pomoč. Iščem 8" tablico za dobrih 200EUR. Preferiram windows 8.1 lahko tudi android. Tablico bi uporabljal dnevno za maile, internet, filme, pdf...
Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TheKekec ()
Lonsarg ::
To bo to:
http://www.computeruniverse.net/product...
V slo je vsaj 50% dražji...
Glede novih modelov pa to, da procesor bo itak isti, ker Intel še nima naslednika Atoma, če bo pa karkolu drugega izboljšano(kak zaslon itd.) bo pa cena precej visoka. Torej za ta cenovni rang ne bo nič novega.
http://www.computeruniverse.net/product...
V slo je vsaj 50% dražji...
Glede novih modelov pa to, da procesor bo itak isti, ker Intel še nima naslednika Atoma, če bo pa karkolu drugega izboljšano(kak zaslon itd.) bo pa cena precej visoka. Torej za ta cenovni rang ne bo nič novega.
Hvala, zgleda vredu.
Ima kdo izkušnje z windows store(kakšna je izbira), kako je z Microsoft office?
Ima kdo izkušnje z windows store(kakšna je izbira), kako je z Microsoft office?
Office je gor prednaložen originalni, v Windows Store se pa sicer marsikaj najde(recimo Metro verzija VLCja, urejevalniki slik, itd.), vseeno pa nekaj manj kot na Windows Phone, oziroma še manj kot na Android. Imaš pa za desktop res porihtane programe, ki se niti na Androidu ne dobijo, ker je to pač Windows. Recimo Dropbox in podobni klienti, ki ti dejansko sihronizirajo vse fajle in niso samo ogledovalniki fajlov, tako kot Dropbox aplikacija za Android al pa za Windows Store.
Kako je pa recimo z microUSB to HDMI al pa to USB 2.0, deluje to normalno, če kupiš adapter? Pa recimo torrenti itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TheKekec ()
Dr_M ::
Windows tablice ponavadi imajo locen micro hdmi izhod, tako da lahko komot se na usb nekaj prikljucis.
mikimisek ::
Tudi sam se zanimam za windows tablico in me zanima če ima kdo kaj izkušenj z asusom t100. Tablica bi se uporabljala kot prenosnik na poti (dokumenti in filmi) in zvečer internet ter podobno.
galu ::
Tisti, ki imate dober vid in berete knjige na 1920x1200, 10.1" tablici (kot je Hoferjeva)... Je zaslon dovolj dober, da pixli niso moteči? Na sedanji 1280x800, 10.1 tablici, je slika precej slaba za branje...
Tako to gre.
Nimajo vse HDMIja, ta Lenovo Miix 2 8" ga ima, torej ne rabiš adapterja, v nasprotnem primeru pa ja obstajajo adapterji za okoli 50€ USB2-HDMI. Torrent lahko vlečeš že celo na Android tablici, jasno da dela to tut na Windowsih:)
Živjo,
Hvala
8", štirijedrni atom procesor 1.33ghz (max 1.86Ghz), 2gb ram, 32gb ssd, Windows 8.1 in Office 2013 prednaložena - 239 evrov v mediamarktu v Celovcu. Iz spletne trgovine pošiljajo tudi v slovenijo.
ASUS viviotab note 8
http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS...
Tukaj imaš mediamarkt link
Pa tudi do Celovca ni daleč (80 km iz ljubljane), se zapelješ gor in kupiš. Znajo tudi slovensko, srbsko, hrvaško, tako da se lahko vse zmeniš brez problemov.
Za asusa lahko dobiš še tipkovnico.
http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS...
Tukaj imaš mediamarkt link
Pa tudi do Celovca ni daleč (80 km iz ljubljane), se zapelješ gor in kupiš. Znajo tudi slovensko, srbsko, hrvaško, tako da se lahko vse zmeniš brez problemov.
Za asusa lahko dobiš še tipkovnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
To v Sloveniji dobiš za 200€, Comshop, BigBang. Vsaj zdi se mi, da je isti model, nisem 100%.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
galu ::
Tisti, ki imate dober vid in berete knjige na 1920x1200, 10.1" tablici (kot je Hoferjeva)... Je zaslon dovolj dober, da pixli niso moteči? Na sedanji 1280x800, 10.1 tablici, je slika precej slaba za branje...
Kakšen razlog, zakaj ne bi vzel te, namesto Hoferjeve, če mi je važen predvsem display?
Tako to gre.
Evo dobil hofer tablico. Sem bil 5 v vrsti ;-) prvi odzivi po skoraj 1 urnem igranju z to tablico so super!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nesta ()
e-marko ::
Tudi sam sem jo mimogrede vzel. Ko pa jih je ravno imela tam pri blagajni... ;) Poročam, ko bo malo več v uporabi. V skrajnem primerui gre pač nazaj. Pomemben mi je predvsem hdmi izhod.
Lp
Lp
...somebody, somewhere...
Tomson ::
Pa je tista mrežica pisklov še vedno tako nadležno vidna na svetlobi?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
bajsibajsi ::
Naj kdo, ki jo je kupil in jo ze testira, hitro pove prvi obcutek. :)
edit/
Tablica nima SIM reze, ali pac?
edit/
Tablica nima SIM reze, ali pac?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Ja jaz sem namenoma ustal "sredi noči" :) in sem bil ob 8.30 v Hoferju enemu v Lj. in ja pred menoj je eden že vzel zadnji stacionarni računalnik, no sam sem dobil tablico, so jih še imeli, vprašanje, pa kdaj poidejo.
Prvi občutki, ja vrhunski najprej sem se hecal z nemško špraho, ker ne moraš izbrati iz starta jezik, pač pa šele kasneje, ko se tablica v osnovi postavi, kar je rahlo neumno, no jeziki so verjetno vsi možni, cela gora, tudi slovenščina, je pa res , da nisem imel še nikoli izkušenj z androidom, tako sem imel smešno prigodo, ko mi ni uspelo določenih programov zapreti ni bilo X a , kot pri Windowsih, no potem, ko mi je nekdo namignil je kar zalaufalo. Torej kljub naenkrat odprtim cca 15 programom, je delovanje tekoče, sicer ne vem, kje je napaka, da mi kljub označeni slo tipkovnici ne pokaže čžš jev ali pa je to spet kaka finta Androida. Zaenkrat navdušen, malo me bega samo to, da ima samo 1 USB, micro, ki je hkrati polnilni, torej kako jo imaš na elektriki in hkrati vklopiš Logitechov eden vmesnik za tipkovnico in miš, dela to z razdelilcem ali ..... ?
Poudarjam, pa, da tablice ne sodite po meni, ko sem prvič na Androidu.
Prvi občutki, ja vrhunski najprej sem se hecal z nemško špraho, ker ne moraš izbrati iz starta jezik, pač pa šele kasneje, ko se tablica v osnovi postavi, kar je rahlo neumno, no jeziki so verjetno vsi možni, cela gora, tudi slovenščina, je pa res , da nisem imel še nikoli izkušenj z androidom, tako sem imel smešno prigodo, ko mi ni uspelo določenih programov zapreti ni bilo X a , kot pri Windowsih, no potem, ko mi je nekdo namignil je kar zalaufalo. Torej kljub naenkrat odprtim cca 15 programom, je delovanje tekoče, sicer ne vem, kje je napaka, da mi kljub označeni slo tipkovnici ne pokaže čžš jev ali pa je to spet kaka finta Androida. Zaenkrat navdušen, malo me bega samo to, da ima samo 1 USB, micro, ki je hkrati polnilni, torej kako jo imaš na elektriki in hkrati vklopiš Logitechov eden vmesnik za tipkovnico in miš, dela to z razdelilcem ali ..... ?
Poudarjam, pa, da tablice ne sodite po meni, ko sem prvič na Androidu.
bajsibajsi ::
Glede sumnikov - poskusi drzati na "tipki" c, s, itd.., da se ti odpre vec moznosti. Tipkovnico lahko kupis taksno, ki ima bluetooth povezavo, tako ne potrebujes USB konektorja. Za misko sploh ne vem, ce jo 4.4 podpira; je treba poguglati oz. naj kdo drug pove.
Me mika, da bi tudi sam kupil to tablico, ampak se vedno sem mnenja, da notebook/netbook > tablica. Sploh ker imam Samsung S5, ki prakticno naredi (skoraj) vse, kar naredi tablica.
Me mika, da bi tudi sam kupil to tablico, ampak se vedno sem mnenja, da notebook/netbook > tablica. Sploh ker imam Samsung S5, ki prakticno naredi (skoraj) vse, kar naredi tablica.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Zaenkrat pozitivno presenečen nad Hofer tablico. za 199€ sigurno Top.
Je pa res da sem takoj po namestitvi tablice zbrisal par usseles appov (Mcafee antivirus, LIFE player...)
Aja pa takoj na zacetku pri "namestitvi" lahko izberes Slovenscino in imas normalno tipkovnico ipd :)
Kje priporočate da kupim ovitek za tablico? Poceni pa uporaben obvitek, da lahko tud tablico postavis na mizo za gledanje tvja in kot ovitek za zascito?
Hvala
Je pa res da sem takoj po namestitvi tablice zbrisal par usseles appov (Mcafee antivirus, LIFE player...)
Aja pa takoj na zacetku pri "namestitvi" lahko izberes Slovenscino in imas normalno tipkovnico ipd :)
Kje priporočate da kupim ovitek za tablico? Poceni pa uporaben obvitek, da lahko tud tablico postavis na mizo za gledanje tvja in kot ovitek za zascito?
Hvala