Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
medenko ::
Lonsarg ::
Ker si eden redkih, ki ima polno Windows tablico, a se mogoče da nastavit on-screen tipkovnico, da se pojavi vedno, ko klikneš v neko polje (podobno kot pri Androidu) ali je glede tega bolj omejeno ker sistem ne ve kaj točno je polje za text in kaj ne?
Saj v Windows 8 tudi deluje vedno. Ti imaš najbrž v mislih stare desktop aplikacije, tiste avtomatske on-screen tipkovnice nikoli ne bodo imele, če proizvajalec ne posodobi aplikacije z novim APIjem(se namreč da spisat win32 aplikacije, ki imajo notri tudi kak win8 API).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
mihagr ::
Ja, ja, izgleda da ko rečem polni windows 8.1, vsi mislijo še vedno na Windows 8.1 RT, ampak to ni res.
Že pet mesecev imam ASUS T100TA z BayTrail 3740 procesorjem in winsi delajo špica.
RejZoR zate pa, tastatura se vedno pojavi ko si v "Metro" okolju in pritisneš na polje za vnos, ko si v "desktopu" s starimi aplikacijami potem jo moraš aktivirati desno spodaj zraven ure!
Že pet mesecev imam ASUS T100TA z BayTrail 3740 procesorjem in winsi delajo špica.
RejZoR zate pa, tastatura se vedno pojavi ko si v "Metro" okolju in pritisneš na polje za vnos, ko si v "desktopu" s starimi aplikacijami potem jo moraš aktivirati desno spodaj zraven ure!
Zheegec ::
Trenutno je v Citypark BTC promocija Asus in je T100TA za ~370€
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
mitja73 ::
Trenutno je v Citypark BTC promocija Asus in je T100TA za ~370€
Sem jo ravno danes gledal v Vilešu za 349, ampak je tako plastična da kr glava boli. Gumbi so taki kot na kakem izdelku za 19,90 € :-(
http://compraonline.mediaworld.it/webap...
Dr Lex ::
Pozdravljeni,
iščem Windows 8.1 tablico do 500€.
Zaenkrat se mi zdi, da je za ta denar best buy Dell Venue 11 Pro, ker ima FullHD resulucijo in polni USB ter snemljivo/zamenljivo baterijo.
Problem je, ker je ni nikjer za dobit v Sloveniji.
Zanima me ali morda kdo izmed vas kaj več ve kdaj pride k nam v prodajo?
In kaj mislite katera alternativa bi bila najboljša?
Zaenkrat se mi zdi, da je za ta denar best buy Dell Venue 11 Pro, ker ima FullHD resulucijo in polni USB ter snemljivo/zamenljivo baterijo.
RejZoR ::
Pozdravljeni,
pozabi na vse dobre tablice. Sem jih gledal, pa jih je praktično nemogoče sploh kupit. Edino kar jih ima je 5 miljard ameriških štacun in ene dve v evropi kjer so al totalno navite cene al pa nimajo zaloge. Scena je tolk obupna, da sem iz pripravljenih 500-600 EUR prešel na 8.1 inčno tablico za 370 EUR. Ki pa je tud nimajo na zalogi in jo še čakam. prov uno, 99% folka drka butast android in pol noben ne dobavlja proper Windows tablic. Računat, da boš tako kupil pri nas pa je itaq neobstoječa misel.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
bluefish ::
Pozdravljeni,Alternativa je morda še Lenovo ThinkPad 8.
Dr Lex ::
Aja, pozabo sem omenit, da iščem v velikosti vsaj 10.1 ali več.
Drugače pa ta ThinPad 8 je zelo dobra alternativa ampak je žal premala.
Verjetno je potem še najboljša alternativa Asus Transormer Book?
Drugače pa ta ThinPad 8 je zelo dobra alternativa ampak je žal premala.
Verjetno je potem še najboljša alternativa Asus Transormer Book?
kosjoze ::
Nobeden nič ne omeni tablice HDH 8.9 . Koliko sem bral teste, so baje top tablice.
Pardon, v mislih imam HDX 8.9 Kindle Fire.
Pardon, v mislih imam HDX 8.9 Kindle Fire.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kosjoze ()
simonhonda ::
Hmm ..ta ga je dobil za darilo, tako da nima niti računa in bi ga moral dobiti od strica...
Kaj pa vem...verjetno bom še res malo varčeval in vzel lg g pad. Ker tale tab 3 8.0 ni nek dosežek...a se motim?
LP
Kaj pa vem...verjetno bom še res malo varčeval in vzel lg g pad. Ker tale tab 3 8.0 ni nek dosežek...a se motim?
LP
FlyingBee ::
za začetek ima zaslon s precej manjšo resolucijo in slabši procesor, drugače je dober zaslon solidna izdelava, pad 8.3 pa je razred višje in dokaj dražji brez teh akcij ali pa novih rabljenih kot je tvoja opcija
Realovc10 ::
Mene pa zanimajo Microsoftove tablice surface in me zanima ali je možno samo na Microsft Surface pro 2 poganjati Windows 8.1 ali se lahko Windows 8.1 namesti tudi na Microsoft Surface 2, ker v osnovi na Surface 2 teče Windows 8.1 RT.
Lonsarg ::
RT verzija je narejena za popolnoma drugačne procesorje, torej ne, ne more menjati med navadno in RT verzijo.
kosjoze ::
Odys Xelio 10 Extreme Internet Tablet 25,65 cm (10,1") Silber, 1,6 GHz Quad Core
A se to tablico splača kupiti novo za 180€?
A se to tablico splača kupiti novo za 180€?
nimitz ::
LP!
Kupujem 10 inchno tablico do max 200€. Gledam tole. Tablica bo za internet in mogoče tu pa tam za ogled filma. "Vsi" priporočate Asus FHD 10, vendar se mi zdi predraga in "to serious" glede na to, da jo bo uporabljal starejši človek, ki točno ne ve za kaj jo bo sploh rabil:) Če obstaja best buy za tablico v rangu 200€, please tell me:)
Kupujem 10 inchno tablico do max 200€. Gledam tole. Tablica bo za internet in mogoče tu pa tam za ogled filma. "Vsi" priporočate Asus FHD 10, vendar se mi zdi predraga in "to serious" glede na to, da jo bo uporabljal starejši človek, ki točno ne ve za kaj jo bo sploh rabil:) Če obstaja best buy za tablico v rangu 200€, please tell me:)
S.E.A.L.
majlo ::
Ali ima kdo izkušnje z cheap variantami tablic.
Mel sem že enkrat eno cheap, niti se ne spomnim firme, bi moral doma pogledat.
Primarna uporaba igre za 4 letno hčerko (kaki my tom, pou...).
Nebi rad dajal preveč EUR, ker ji mimogrede kaj zleti iz rok.
Gledam pa čim ceneje.
Pa še vprašanje, kako je recimo delovanje primerljivo z npr mobitelom galaxy note 2?
Mel sem že enkrat eno cheap, niti se ne spomnim firme, bi moral doma pogledat.
Primarna uporaba igre za 4 letno hčerko (kaki my tom, pou...).
Nebi rad dajal preveč EUR, ker ji mimogrede kaj zleti iz rok.
Gledam pa čim ceneje.
Pa še vprašanje, kako je recimo delovanje primerljivo z npr mobitelom galaxy note 2?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: majlo ()
LP!
Izogibaj se Prestigio tablic, ker ravno tak starejši bo obupal prej kot kdo drug nad njo zaradi slabe uporabniške izkušnje.
ledd ::
Za darilo se bo kupovalo tablico od 300€ do max 400€. Uporabljal se bo predvsem za internet, pisanje sporočil, tudi kakšna igra. Torej kaj se najbolj splača od android tablic velikosti 10" Dobro bi bilo tudi, če je baterija vzdržljivejša. Prosil bi za nasvet kaj kupiti. Hvala že vnaprej za odgovore.
LP!
Izogibaj se Prestigio tablic, ker ravno tak starejši bo obupal prej kot kdo drug nad njo zaradi slabe uporabniške izkušnje.
Zakaj? Za ta denar so ful dobre tablice. Za 170 EUR dobiš 8 inčno quadcore tablico z 1GB RAMa in IPS ekranom ter kovinskim hrbtnim delom. Če mene vprašaš je to zelo soliden kit za dan denar. Android gor je pa isti drek kot vsak drug, tko da ne vem o kakkšni uporabniški izkušnji govoriš...
LP!
Zakaj? Za ta denar so ful dobre tablice. Za 170 EUR dobiš 8 inčno quadcore tablico z 1GB RAMa in IPS ekranom ter kovinskim hrbtnim delom. Če mene vprašaš je to zelo soliden kit za dan denar. Android gor je pa isti drek kot vsak drug, tko da ne vem o kakkšni uporabniški izkušnji govoriš...
Slaba resolucija in pa pretežka da bi jo v roki držal.
Poceni je z razlogom.
Alamar ::
Glih nižja resolucija (ki je btw še vedno standard za ta cenovni rang tablic) je prednost, saj zadeva v navezi s štirijedrnim procesorjem lepo dela. Vidim, da se je pocenila in 180 EUR za tole 10 palčno tablico z alu ohišjem in priloženo torbico, je imho odličen nakup. Edina slabost, ki jo vidim je 8GB prostora (seveda lahko razširiš s sd kartico) in malce slabši wi-fi sprejem, ki pa ne bo problem, če se bo tablica primarno uporabljala v stanovanju.
AvtoR ::
Glih nižja resolucija (ki je btw še vedno standard za ta cenovni rang tablic) je prednost, saj zadeva v navezi s štirijedrnim procesorjem lepo dela. Vidim, da se je pocenila in 180 EUR za tole 10 palčno tablico z alu ohišjem in priloženo torbico, je imho odličen nakup. Edina slabost, ki jo vidim je 8GB prostora (seveda lahko razširiš s sd kartico) in malce slabši wi-fi sprejem, ki pa ne bo problem, če se bo tablica primarno uporabljala v stanovanju.
Sem imel pred tem Prestigio, zdaj pa imam Nexusa 10, pa ni primerjave. Kot bi primerjal jugota in Mercedeza. Pa Nexus je morda samo kakih 30% dražji.
Sem pa predtem tudi jaz zagovarjal Prestigio, dokler nisem nabavil Nexusa….
Alamar ::
Matematika ti ni močnejša stran. Zdaj mi pa ti povej, kje bo dobil novega nexusa 10 za 30% več, to je 235 EUR. Itak, da ni primerjave, a tale Prestigio je kljub vsemu dober nakup za 180 EUR.
Sej, ko pa imaš Nexus 10 pa daš zraven še 30% in imaš spet fuuuul boljšo tablico. Nima smisla. Sem testiral Pretigio Quantum 10.1 tablico in je resolucija čist normalna.
@Alamar
Ja, Quantum se je pocenila, ampak delno na račun kakovosti. IPS ekran je nadomestil MVA. Realno ni bistveno slabši, je pa rahlo slabši. Zato pa so jo lahko mal pocenili, ker je MVA ekran pač mal cenejši.
@Alamar
Ja, Quantum se je pocenila, ampak delno na račun kakovosti. IPS ekran je nadomestil MVA. Realno ni bistveno slabši, je pa rahlo slabši. Zato pa so jo lahko mal pocenili, ker je MVA ekran pač mal cenejši.
AvtoR ::
Matematika ti ni močnejša stran. Zdaj mi pa ti povej, kje bo dobil novega nexusa 10 za 30% več, to je 235 EUR. Itak, da ni primerjave, a tale Prestigio je kljub vsemu dober nakup za 180 EUR.
Če se ne motim je Quantum stal cca 250€, N10 pa cca 370€ (ne me držat za čisto točne cene, ker sem jih ne spomnim več).
Ampak sorry, pri Quantumu wifi dela tako slabo, da je zame neuporaben. Že en sam stena vmes, pa se je wifi skos sesuval. Dobro je delala le v isti sobi kot router. Dopuščam nožnost, da je bila tablica defektna. Enako tablico je imel tudi kolega, pa je tudi njemu wifi delal zelo slabo, tako da jo je tudi on prodal…
Malo denarja, malo muske.
Osebno ne bi kupoval 7/8" tablice pod 200€, ker dobro rono potem res tudi z veseljem uporabljaš in ne razmišljaš vsake 3 mesece kako bi jo zamenjal.
Osebno ne bi kupoval 7/8" tablice pod 200€, ker dobro rono potem res tudi z veseljem uporabljaš in ne razmišljaš vsake 3 mesece kako bi jo zamenjal.
noob96 ::
ka pride ven nexus 8 pa bo res imel 8,9' zaslon? ali lahko vporedno pričakujemo nexusa 10? ni mi za kupovati nexusa 10 ker je že sedaj 2 leti stara tablica
Woohoo, ACER Iconia W4 je odpujsala mojemu domu naproti. Can't wait.
Zdej pa me zanima kero dobro 8 inčno Android tablico bi priporočal do 120 EUR (raje 100 EUR če se da). Mal iščeva s sestro, pa nekak nimam nekih dobrih idej. Je mal problem ker je finančna omejitev dost nizka in ni neke izbire, razen miljavžent nekih cheapo tablic. Vem da pričakovat ne vem kaj ni možno ampak vseeno.
Zdej pa me zanima kero dobro 8 inčno Android tablico bi priporočal do 120 EUR (raje 100 EUR če se da). Mal iščeva s sestro, pa nekak nimam nekih dobrih idej. Je mal problem ker je finančna omejitev dost nizka in ni neke izbire, razen miljavžent nekih cheapo tablic. Vem da pričakovat ne vem kaj ni možno ampak vseeno.
A kdo ve če ima ACER Iconia B1-710 res plastičen ekran al je steklen? Samo en opis je omenjal, da je ekran plastičen, drugje pa nisem ujel.
igorpec ::
Woohoo, ACER Iconia W4 je odpujsala mojemu domu naproti. Can't wait.
Najbolje za ta denar:
Chuwi V88
quad core, 2G ram, solidna baterija, nadgradljiv
http://www.geekbuying.com/item/Chuwi-V8...
ali
malo dražji, sicer praktično enak
Cube U35GT2
http://www.geekbuying.com/item/Cube-U35...
Obvezno vzemi DHL dostavo, ker je samo dodatnih 11 USD - čas dostave je odličen, verjetnost komplikacij pa manjša. Carina je (+ cca. 25 EUR), če imaš smolo :)
dzinks63 ::
Colorovo Citytab Vision tablet 10 1280 x 800 “IPS screen and HDMI bat 7000 mAh , Rockchip 3066 dual-core processor designed ARMv7 1.6 GHz , quad graphics chip Mali-400 MP4, 1 gigabyte of DDR3 RAM, Android™ 4.2
Jelly Bean, cena je precej nizka, na testu deluje dokaj odzivno, ima kdo kašno mnenje.
Jelly Bean, cena je precej nizka, na testu deluje dokaj odzivno, ima kdo kašno mnenje.
Kolk je to solidna bat.
Kako je nadgradljiv?
Obstajajo alternativni ROMi (tovarniški so lahko povsem neuporabni) (do Kitkat 4.4) in dober community support, kar je za kitajske/lowcost redko.
http://www.slatedroid.com/forum/698-chu...
http://vondroid.com/resources/chuwi-v88...
Baterija. Zadeve osebno nimam in sklepam iz komentarjev uporabnikov ter tehničnih specifikacij in izkušenj s podobno tablico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igorpec ()
Buggy ::
Kolk je to solidna bat.
Kako je nadgradljiv?
Obstajajo alternativni ROMi (tovarniški so lahko povsem neuporabni) (do Kitkat 4.4) in dober community support, kar je za kitajske/lowcost redko.
Baterija. Zadeve osebno nimam in sklepam iz komentarjev uporabnikov ter tehničnih specifikacij in izkušenj s podobno tablico.
jebela, tole pa res zgleda zelo zanimivo. A jo morda kdo ima oz.je ze kaj kupil na GeekBuying?
tiran2000 ::
geekbuying so malo dragi (se da dobit čisto isto ceneje kje drugje). vendar stvari pošljejo razmeroma hitro (1 teden sem dobil Android TV USB)
Kolk je to solidna bat.
Kako je nadgradljiv?
jebela, tole pa res zgleda zelo zanimivo. A jo morda kdo ima oz.je ze kaj kupil na GeekBuying?
Trgovina, kjer sem že kupoval ima tega istega za 155 EUR s hitro pošto(DHL). Roba pride v 4-5 dneh.
http://www.ibuygou.com/p-chuwi_v88_quad...
Je pa Geekbuying menda tudi O.K., vsaj tako je slišati po forumih.
Še tale:
http://www.aliexpress.com/item/DHL-free...
obvezno izbrati različico: V88 , barva po želji :)
111 EUR z DHL
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igorpec ()
Dobil ACER Iconia W4 in bi jo najraje nekam vrgu. Pa ne zaradi tablice same ampak zarad butastega Microsofta. Sranje imam zdej zataknjeno v jebeni nemščini, ko hočem snet language pack mi skoz joka, da ni povezave, čeprav sem povezan na internet. Pobrskam in je nek debilen bug, ki prepreči download language packov. Sledil parim navodilom in mi sranje noče in noče delat. Za popizdit. Nemščino sicer mal razumem ampak daleč od angleščine in mi je tečno, ker cel kup stvari ne razumem. K sreči imam laptop z istim OS-om, da lahko gledam na njem in si na hitro prevajam preko laptopa.
Dobil ACER Iconia W4 in bi jo najraje nekam vrgu. Pa ne zaradi tablice same ampak zarad butastega Microsofta. Sranje imam zdej zataknjeno v jebeni nemščini, ko hočem snet language pack mi skoz joka, da ni povezave, čeprav sem povezan na internet. Pobrskam in je nek debilen bug, ki prepreči download language packov. Sledil parim navodilom in mi sranje noče in noče delat. Za popizdit. Nemščino sicer mal razumem ampak daleč od angleščine in mi je tečno, ker cel kup stvari ne razumem. K sreči imam laptop z istim OS-om, da lahko gledam na njem in si na hitro prevajam preko laptopa.
A potem se ne da nastavit angleščine? Ker gledam da bi si Asus Vivotaba 8".
Še iščem rešitve. Nekdo je postal direktne linke do language packov, ga glih downloadam. Sporočim, če bo delovalo.
Tole očitno deluje:
http://superuser.com/questions/663016/e...
Zdele mi inštalira language pack. Glupa fora ampak če mi bo sreča naklonjena bo celo delovalo. Holding fingers crossed.
Wooohooo, deluje. Končno vse v angleščini. Samo še nastavim lokalne nastavitve in tipkovnico pa sem zmagu.
http://superuser.com/questions/663016/e...
Zdele mi inštalira language pack. Glupa fora ampak če mi bo sreča naklonjena bo celo delovalo. Holding fingers crossed.
Wooohooo, deluje. Končno vse v angleščini. Samo še nastavim lokalne nastavitve in tipkovnico pa sem zmagu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Še nekaj resourcov za druge jezike:
http://social.technet.microsoft.com/For...
Nimam pa pojma kako so te linke izbrskali, ker bojo prišli prav za naslednje updejte na 8.2, 8.3 itd...
http://social.technet.microsoft.com/For...
Nimam pa pojma kako so te linke izbrskali, ker bojo prišli prav za naslednje updejte na 8.2, 8.3 itd...
Zakon, Office 2013 sem dobil zraven free. Samo v nemščini. Za en jeben language pack, da bi zadevo spravil v angleščino pa MS zdej hoče imet 20 EUR. A so na glavo padli? Tolk v vednost, OS se da spravit na druge jezike zastonj (jezst sem imel težave, ker OS ni bil updejtan na Update 1, moj feler!), priložen office pa ne. Edini problem je, če hočeš naročit isto tablico iz UK bo precej dražja kot iz nemčije. Ampak bo vsaj vse v angleščini, za tiste, ki se jim ne da zajebavat.
Drugače pa mi je tale Iconia W4 kar všeč. Baterija drži noro dolgo, včeraj sem jo napolnil na 80% in sem jo včer cel večer drezal, posodabljal, nalagal, danes isto, pa sem jo pri 25% dal polnit. Napolni pa se tud izjemno hitro, ene 2-3 ure. In če sem na desktopu bentil nad neumnostjo metroja, si na tablici želim, da bi bilo več tega. Pač večji knofi so bolj praktični in čeprav se da lepo zadet tud majhne stvari moraš včasih vseeno ponovit kakšen "klik". Za Firefoxa pa sem si lepo naredil gesture za zapiranje in odpiranje tabov ter za premikanje naprej in nazaj. Kar naredi zadevo dost bolj prijetno za uporabljat.
Drugače pa mi je tale Iconia W4 kar všeč. Baterija drži noro dolgo, včeraj sem jo napolnil na 80% in sem jo včer cel večer drezal, posodabljal, nalagal, danes isto, pa sem jo pri 25% dal polnit. Napolni pa se tud izjemno hitro, ene 2-3 ure. In če sem na desktopu bentil nad neumnostjo metroja, si na tablici želim, da bi bilo več tega. Pač večji knofi so bolj praktični in čeprav se da lepo zadet tud majhne stvari moraš včasih vseeno ponovit kakšen "klik". Za Firefoxa pa sem si lepo naredil gesture za zapiranje in odpiranje tabov ter za premikanje naprej in nazaj. Kar naredi zadevo dost bolj prijetno za uporabljat.
Egidij88 ::
Kakšna dober 10" tablet, še cenejši od Asus MemoPad FHD10?
Sam imam Nexus 10, bi kupil pa nekaj poceni in solidno za nekoga. Tega Galaxyja se izogibam kot hudič križa, pa vendarle - Tab 3 10,1"? Ali pa je kdo stestiral kakšen jajček od znamke, ki dela še solidno?
Če mi tip pribije, da je FHD10 predrag, je še varjanta MemoPad HD8, če bo sprejel te inče.
Sam imam Nexus 10, bi kupil pa nekaj poceni in solidno za nekoga. Tega Galaxyja se izogibam kot hudič križa, pa vendarle - Tab 3 10,1"? Ali pa je kdo stestiral kakšen jajček od znamke, ki dela še solidno?
Če mi tip pribije, da je FHD10 predrag, je še varjanta MemoPad HD8, če bo sprejel te inče.
Orchestra ::
Katero tablico za 50-100€, ce se sploh da dobit kaj kineskega za ta denar?
Rabim eno priročno zadevo, da lahko na kavču youtube gledam, špilam enostavne flash igre, preberem knjigo pa če bi lahko kak film na vlaku pogledal, tudi ne bi bilo slabo. Wi-fi mora bit obvezen, zaželjena je neka obična kamera, ni pa nujno.
Rabim eno priročno zadevo, da lahko na kavču youtube gledam, špilam enostavne flash igre, preberem knjigo pa če bi lahko kak film na vlaku pogledal, tudi ne bi bilo slabo. Wi-fi mora bit obvezen, zaželjena je neka obična kamera, ni pa nujno.