Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
suhi ::
Bigbang ima do prvega aprila -10% na tablice, ali ve kdo za kakšno ugodnejšo varianto za Nexus 7?
http://tinyurl.com/ndxbe7o
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
lompo ::
Hvala Egidij88.
Še nekaj mi je padlo v oko. Na MV sem videl, da posebej prodajajo polnilec za Nexusa. Pa ja to ne pomeni, da ga ne dobiš zraven? (se opravičujem ampak nimam blage o tablicah)
Še nekaj mi je padlo v oko. Na MV sem videl, da posebej prodajajo polnilec za Nexusa. Pa ja to ne pomeni, da ga ne dobiš zraven? (se opravičujem ampak nimam blage o tablicah)
BorutK-73 ::
Polnilec dobiš zraven. Je navadni micro usb polnilec ki ga sedaj uporablja večina telefonov in tablic. N7 omogoča tudi brezžično polnjenje baterije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Oberyn ::
Ravno sem izbral Google Nexus 10, pa se je izkazalo, da v SLO ni možno dobiti take z 32 GB prostora. Samo 16 GB, kar mi je premalo. Hkrati pa nimam teh bančnih kartic, da bi to lahko kupil zunaj. Kako je to možno? Vse trgovine so polne teh tablic, tistih, ki so res vsaj malo uporabne, pa ne prodajajo. Saj bi se zjokal.
A imam potem kakšno drugo opcijo, kar bi lahko kupil tule v domačih trgovinah? Da je tehnično tako dovršena kot Nexus 10, vendar z 32 GB prostora ali pa vsaj na SD kartico. Aja, pa jabka odpadejo.
A imam potem kakšno drugo opcijo, kar bi lahko kupil tule v domačih trgovinah? Da je tehnično tako dovršena kot Nexus 10, vendar z 32 GB prostora ali pa vsaj na SD kartico. Aja, pa jabka odpadejo.
Zheegec ::
Jah, iPad Air 32GB za 600€, Samsung Note 2014 za 550€ (samo ne deluje čisto tako tekoče, kot Nexus).
Mogoče edino Asus Memopad HD10 za okoli 300€, samo ni ravno primerljiva stvar z Nexusom...
Mogoče edino Asus Memopad HD10 za okoli 300€, samo ni ravno primerljiva stvar z Nexusom...
amacar ::
Ravno sem izbral Google Nexus 10, pa se je izkazalo, da v SLO ni možno dobiti take z 32 GB prostora. Samo 16 GB, kar mi je premalo. Hkrati pa nimam teh bančnih kartic, da bi to lahko kupil zunaj. Kako je to možno? Vse trgovine so polne teh tablic, tistih, ki so res vsaj malo uporabne, pa ne prodajajo. Saj bi se zjokal.
Js ti lahko naročim iz tujine, če se denar nakaže naprej. Piši na ZS.
Egidij88 ::
Zakaj pa narod rabi 32GB na tablici? Jaz imam N10 z 16GB prek glave... z vsemi aplikacijami in EU navigacijo (ki je itak ne rabim, ker imam tudi na telefonu in je tablica večinoma doma) mi je uspelo zasesti 7GB. Glasbe lokalno itak nimam (če že, je na telefonu), slika se tudi z mobitelom. Filme doma sharam iz compa, če bi pa kam šel z njo je še vedno dosti prostora za par komadov gor skopirati.
Zakaj pa narod rabi 32GB na tablici? Jaz imam N10 z 16GB prek glave... z vsemi aplikacijami in EU navigacijo (ki je itak ne rabim, ker imam tudi na telefonu in je tablica večinoma doma) mi je uspelo zasesti 7GB. Glasbe lokalno itak nimam (če že, je na telefonu), slika se tudi z mobitelom. Filme doma sharam iz compa, če bi pa kam šel z njo je še vedno dosti prostora za par komadov gor skopirati.
To si ti, drugi imajo pa drugačne zahteve. Sam imam več kot 5gb glasbe, aplikacije malo boljše zasedajo po 1-2gb ali več in tako hitro zafilaš 16gb, sploh če jih je na voljo bolj proti 12gb. Filmov pa sploh še nimam gor
Ang3lo ::
Kvaliteten 720p HD rip zasede kakšnih 500mb za 20 min. videa, kaj šele FullHD. Tudi scani za stripe/mange zasedejo precej. Poleg tega pride še glasba, razni emulatorji in miljon drugih stvari, ki jih nabašeš gor. Jaz imam 32GB microSD kartico, pa mi je premalo, kljub temu da recimo navigacije ne uporabljam in ne igram iger.
AvtoR ::
Imam Nexus 10, pa zaenkrat s prostorom nimam problemovin imam 9gb prosto. Vso multimedijo pa itaq streamam z NASa.
Egidij88 ::
Fifa 14, gta san andreas...
Kaj pa imajo drugi uporabniki tablice pa ne vem, ker imam narejenih 5 profilov, za vse člane družine.
Kaj pa imajo drugi uporabniki tablice pa ne vem, ker imam narejenih 5 profilov, za vse člane družine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
BlackMaX ::
tt2 ::
Kupujem tablico z 8 inčnim zaslonom. Upal sem, da bo v tem času že izšla acer iconia a1 830, ki bi stala pod 200€, ampak je še vedno ni. Kaj mi priporočate. Dal bi tam okoli 200€, čim manj tem bolje.^^ Nočem pa neke noname znamke, ki jih imajo v hofer ali pa tiste poceni iz bigbanga. :D
tt2 ::
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Tole nekako gledam, vem, da je bila naznanjena nova serija. A se za to ceno dobi kaj boljšega, ali pa je tole ok?
Tole nekako gledam, vem, da je bila naznanjena nova serija. A se za to ceno dobi kaj boljšega, ali pa je tole ok?
BlackMaX ::
Imam Nexus 10, pa zaenkrat s prostorom nimam problemovin imam 9gb prosto. Vso multimedijo pa itaq streamam z NASa.
In koliko si dau za vzpostavitev sistema?
Poganjam NAS4free na 4 leta starem atomu d525. Cel sistem me je takrat stal 130€ + disk ;)
Asus Memopad FH 7 al kako je že ime. je tm cca 130eur
In koliko si dau za vzpostavitev sistema?
Poganjam NAS4free na 4 leta starem atomu d525. Cel sistem me je takrat stal 130€ + disk ;)
Asus Memopad FH 7 al kako je že ime. je tm cca 130eur
Server imam že par let in ga nisem nabavil zaradi zaradi tablice, ampak drugih praktičnih razlogov.
Dejstvo je, da sem se Nexusu 10 izogibal zaradi neobstoja SD slota. Ker pa je bila ugodna prilika sem vseeno nabavil Nexusa in mi ni žal. SD slota ne pogrešam več!
Aar2rk ::
Jaz za gledanje filmov na tablici (do nakupa NASa) uporabljam ES File Explorer, me pa z$j%b&vajo full HD 1080 filmi, ki trokirajo. Ostalo je delalo (ok, tudi 720 mkv je dvakrat cuknil med celovečernim filmom).
Kakšna ideja zakaj in kaj narediti, da bo vse delalo normalno?
(saj mislim da je bilo že nekje tukaj nekaj napisano o tem, pa ne najdem/search ne najde)
Kakšna ideja zakaj in kaj narediti, da bo vse delalo normalno?
(saj mislim da je bilo že nekje tukaj nekaj napisano o tem, pa ne najdem/search ne najde)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aar2rk ()
Invictus ::
Hitrejša tablica, oz. SD kartica ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Lonsarg ::
Wifi dvomim, razen če je res samo ena črtica, da bi bil kriv. Tak da je skoraj ziher tablica prepočasna.
jolly123 ::
Živjo
Zanima me glede te tablice (link spodaj) ali je to dobra kvaliteta in če je za zaupat. Sicer ne kupujem tablice ampak se mi zdi ugodno.(se opravičujem če je kdo že objavil) Hvala in lp
http://megapopust.si/54-popusta-na-andr...
Zanima me glede te tablice (link spodaj) ali je to dobra kvaliteta in če je za zaupat. Sicer ne kupujem tablice ampak se mi zdi ugodno.(se opravičujem če je kdo že objavil) Hvala in lp
http://megapopust.si/54-popusta-na-andr...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jolly123 ()
Aar2rk ::
Za filme, ki se zatikajo; imam LG Pad z MX Playerjem z dodanimi kodeki, tako da to nebi smel bit problem, wifi ima pa tudi več kot minimum povezavo. Z SD kartice dela lepo.
Modre črte pa še nisem dobil, po 5ih mesecih redne vsakodnevne uporabe. Mislim, da so te zloglasne črte v manjšini, kljub hudi anti reklami.
Modre črte pa še nisem dobil, po 5ih mesecih redne vsakodnevne uporabe. Mislim, da so te zloglasne črte v manjšini, kljub hudi anti reklami.
za 200€ bomba
ASUS MemoPad HD 10 metalno siv (90NK00F2-M01040)
Link ne dela
Ali si dal napačen link ali pa še ena trgovina ki se je zmotila pri ceni izdelka.
medenko ::
ASUS QC 1,6GHz (Cortex A9 Quad Core)
25,6 cm (10,1") IPS LED (1280x800) TOUCH
ram 1 GB LPDDR2, rom 16 GB e-MMC
Mali-400 MP4 grafična kartica
Bluetooth 3.0, Wlan, 2x spletna kamera
Android 4.2 "Jelly Bean" - slovenski
garancija 2 leti
--------------------------------------------------
Ostali podatki:
"multitouch" zaslon omogoča 10 prstno tipkanje
spletni kameri 1.2 mPix. spredaj in 2 mPix. zadaj
G senzor, svetlobni senzor, kompas, GPS
Vgrajeni visoko kvalitetni zvočniki
WLAN802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0 (WiFi+BT combo); Miracast
Barva: metalno siva
vmesniki:
1x micro USB
1x stereo audio vhod/izhod, 1x Micro SD
19Wh Li-polymer baterija
avtonomija do 9,5 ur
dimenzije (cm): 26,4 x 18,3 x 0,95 mm
teža: 0,58 kg
Šifra dobavitelja: 90NK00F2-M01040
EAN: 4716659597452
Lastnosti:
Neto teža: 0,98 kg
Bruto teža: 1,20 kg
Zaloga: na zalogi
25,6 cm (10,1") IPS LED (1280x800) TOUCH
ram 1 GB LPDDR2, rom 16 GB e-MMC
Mali-400 MP4 grafična kartica
Bluetooth 3.0, Wlan, 2x spletna kamera
Android 4.2 "Jelly Bean" - slovenski
garancija 2 leti
Ostali podatki:
"multitouch" zaslon omogoča 10 prstno tipkanje
spletni kameri 1.2 mPix. spredaj in 2 mPix. zadaj
G senzor, svetlobni senzor, kompas, GPS
Vgrajeni visoko kvalitetni zvočniki
WLAN802.11 b/g/n
Bluetooth 3.0 (WiFi+BT combo); Miracast
Barva: metalno siva
vmesniki:
1x micro USB
1x stereo audio vhod/izhod, 1x Micro SD
19Wh Li-polymer baterija
avtonomija do 9,5 ur
dimenzije (cm): 26,4 x 18,3 x 0,95 mm
teža: 0,58 kg
Šifra dobavitelja: 90NK00F2-M01040
EAN: 4716659597452
Lastnosti:
Neto teža: 0,98 kg
Bruto teža: 1,20 kg
Zaloga: na zalogi
FlyingBee ::
KlemenL ::
Jst vas tut ne razumem , a opaziš sploh kako razliko v posodobitvi al sam zarad tega ,da lhk rečeš da maš 4.4 gor...
Meni je update pri telefonu/tablici samo ovira, ker moraš naredit factory reset da se update sploh naloži v celoti.
Android pač na področju updajtov MOČNO zaostaja za windows(8). Kar sramota za en OS, ki v market sharu poseka windows tablete.
Če bi jaz zdajle ratal šef Android projekta ali Googla fašejo developerji ultimat. Ma da Android dobi automatic update kot se spodobi v par mescih.
Če bi jaz zdajle ratal šef Android projekta ali Googla fašejo developerji ultimat. Ma da Android dobi automatic update kot se spodobi v par mescih.
trnvpeti ::
Tezaab ::
Po moje zato, ker je prevec hardvera. Apple ima recimo da pet modelov telefonov za posodobit, MS ima striktne HW zahteve, oz. vsaj vcasih jih je imel, pri Androidu imas pa zelenjavni vrt. Vkljucno s plevelom.
Niti nisem mislil Windows Phone, mislil sem Windows 8 na tabletih(saj je to tema o tabletih), ki pa niti slučajno nima striktnih zahtev za hardware, poleg tega pa tudi WP od verzije 8.1 naprej ne bo več imel takih zahtev, ampak bo delal na praktično vsakem hardwaru, na katerem teče Android.
RejZoR ::
Kdo kaj ve kdaj naj bi v slovenijo priromale tanove ACER Iconia W4 tablice (z Atom Z3740 procesorjem in polnim Windows 8.1)?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Nakoncu sem si iz nemčije naročil ACER Iconia W4 64GB. Prišla me je 370 EUR s poštnino vred.
FlyingBee ::
Iz gole radovednost:za kaj vse bo zares uporabljena ta w4? A bo to kot tablica za hec pa še za zraven kaj koristnega naredit, ker je že polni windows gor, ali bo večinoma kot tako rekoč nadomestek PC-ja in seveda poudarek na prwnosnosti le-tega?
Če sem iskren, delno iz radovednosti. Androidnih tablic sem videl že kot dreka, da pa bi imel proper Windows gor, tega pa še ne. Pa tud sicer, sej Androidne imajo vsega polno, ampak tisti feel, da v tanki ploščici sabo nosiš proper PC na katerem lahko delam praktično vse kar lahko delam na 10x večjem laptopu in ogromnem desktopu. Ker pri Androidu vedno delaš neke kompromise. Pri tem pa mi ne bo treba. Pa če gre zgolj za nekaj tko trivialnega kot je poganjanje proper desktop verzije Plants vs Zombies špila (Androidne mi niso kul) al pa music player, ki razume jebeno definicijo uporabe folderjev in ne ID3 tagov al pa uporabo 7zip, da nekaj razpakiram oz spakiram in pošljem. Al pa kakšen video converter ala FormatFactory itd. Tega ni na Androidu in to bi ful pogrešal. Bo pa seveda še za poslušanje glasbe in videa, ker baterija drži noro dolgo.
Pač sem tehno freak in rad preizkušam novo tehnologijo tud če jo res ne rabim čist.
Pač sem tehno freak in rad preizkušam novo tehnologijo tud če jo res ne rabim čist.
Najbolj uporabna zadeva, ki sem si jo na svoji 8" Windows tablici omislil je sihronizacija Google Drive, Skydrive in moj osebni claud seafile. Za Android tega ni, tam lahko samo brskaš in posamezne file zdownloadaš, ni aplikacij za sihronizacijo...
Občasno sem tudi kako drugo x86 zadevo uporabil pride kdaj prav, laptopa namreč nimam, sem kupil bluetooth tipkovnico in miško, da pri punci lahko nadaljujen kako PC delo brez da je desktop komp zasedem.
Občasno sem tudi kako drugo x86 zadevo uporabil pride kdaj prav, laptopa namreč nimam, sem kupil bluetooth tipkovnico in miško, da pri punci lahko nadaljujen kako PC delo brez da je desktop komp zasedem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
spraskan ::
No to bi za silo mogoče šlo, tega kako leto in pol nazaj, ko sem to hotel zrihtat ni bilo, oziroma je bilo plačljivo, kar pomeni da preskočim. Preskočil bi najbrž tudi tole, ker aplikacija ni uradna, ampak če bi bilo res nujno mogoče bi celo uporabljal, čeprav vidim da bi moral se z Linux mount sistemi poigrati, da bi mi delalo tako kot treba, ker po defultu ustvari za vsako stvar svoj folder.
Android napreduje, morda še kake 2 leti pa bo to v uradni aplikacije in brez omejitev. Ampak da Android popolno ujame x86 pa ne bo samo 2 leti, pač pa bolj kake 5 let ali več, to je pa lih takrat enkrat, ko bom tablet PC menjal.
Android napreduje, morda še kake 2 leti pa bo to v uradni aplikacije in brez omejitev. Ampak da Android popolno ujame x86 pa ne bo samo 2 leti, pač pa bolj kake 5 let ali več, to je pa lih takrat enkrat, ko bom tablet PC menjal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Ker si eden redkih, ki ima polno Windows tablico, a se mogoče da nastavit on-screen tipkovnico, da se pojavi vedno, ko klikneš v neko polje (podobno kot pri Androidu) ali je glede tega bolj omejeno ker sistem ne ve kaj točno je polje za text in kaj ne?
simonhonda ::
Pozdravljeni,
kmalu se bom odločil za nakup tablice in vem, da je nexus 7 super zadevca, cendar pa mi je enostavno premala, najbolj me mika LG G TAb in pa Samsung Tab 3 8.0..
Kaj pravite? Vaše izkušnje?
LP,
Simon
kmalu se bom odločil za nakup tablice in vem, da je nexus 7 super zadevca, cendar pa mi je enostavno premala, najbolj me mika LG G TAb in pa Samsung Tab 3 8.0..
Kaj pravite? Vaše izkušnje?
LP,
Simon
Tomson ::
Med slednjima defenitivno LG G Pad 8.3 ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor