Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Lonsarg ::
Najbrž misliš Galaxy Tab 3 8.0. Ta ima tudi procesor precej počasnejši.. Če hočeš 8" potem LG G Pad 8.3, če pa 7" pa Nexus. Tab 3 bi moral koštat 100€, izogni se.
Jaz vsekakor pravim 8" zadevo, tudi google je to pogruntal in bo letošnji Nexus 8 inčni.
Jaz vsekakor pravim 8" zadevo, tudi google je to pogruntal in bo letošnji Nexus 8 inčni.

Zheegec ::
Prišel sem do končne odločitve...
Samsung Galaxy Tab 8.0 ali Nexus 7 2013?
Pri Samusungu je zame velik plus večji zaslon, medtem ko ima Nexus boljšo ločljivost. Tablico bom potreboval predvsem za branje in internet.
Kaj izbrati?
Hvala in lp.
Ni samo to razlika. Nexus je dosti hitrejši po delovanju, čez leto ali dve bo pa noro hitrejši :)

seba-beba ::
Želel bi predvsem 8", zato si ogledujem Samsunga, drugače bi takoj vzel Nexusa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: seba-beba ()

Kdaj naj bi pa prišel ven Nexus 8"? Kakšne bo cenovni okvir?
p.s. v primeru nakupa tablice v UK je potrebno na kaj paziti? Polnilec, garancija itd.?
p.s. v primeru nakupa tablice v UK je potrebno na kaj paziti? Polnilec, garancija itd.?

IcyFox ::
Lep pozdrav, tudi jaz kopujem tablico. Pogoj je, da je zaslon 7inčen in da je cena od 200-240 EUR.

BorutK-73 ::

Tomson ::
Lep pozdrav, tudi jaz kopujem tablico. Pogoj je, da je zaslon 7inčen in da je cena od 200-240 EUR.
Najboljši v tem cenovnem rangu je Asus Nexus 7 za 229€.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Mare3 ::
Najboljši v tem cenovnem rangu je Asus Nexus 7 za 229€.
+1 boljšega ni v tej velikosti za tak denar.

rini ::
Če koga zanima navigacija. Poizkusil sem več različnih programov. Brezhibno in odlično deluje na Nexus 7 2013 program Navigon od Garmina.
lp
lp

Klikneš na link, ki sem ga podal malo više ... Kolikor gledam je tudi na zalogi.

IcyFox ::
A obstaja kakšna torba za prenašanje (etui) tudi zraven??
Kaj pa mislite glede Multipad 4 Quantum 10.1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IcyFox ()

keitai ::
Kdaj naj bi pa prišel ven Nexus 8"? Kakšne bo cenovni okvir?
Po zadnjih govoricah bo najavljen julija z androidom 4.5 (lolipop?). Cenovni okvir se še ne ve, nexus 8 pa bo zamenjal 7ko. Torej bo pri nas na voljo cca avgusta/septembra.

drejcmb ::
Sam sem pred kratkim izbral galaxy tab 3 8, zeankrat zelo zadovoljen, dober zaslon-kljub temu da ni full hd je zadovoljivo oster, kontrastne barve, deluje brez zatikanja, dober zvok, prenosljivost (skupajz etuiem jo spravim v žep od jakne ter bunde)
Naj povem da so ble v igri še LG g pad ter nexus 7. Od LG tablice me je odvrnilo, poročanje nekaterih uporabnikov o težavah z zasloni (modra črta, lise, slaba osvetlitev...), slabši zvok, zmanjšanje osvetlitve ob določeni temparaturi procesorja....proti nexus 7 pa manjši zaslon, ki ga dodatno zmanšajo tipke na zaslonu, ter subjektivno tišji zvok.
Tablico večinoma uporabljam za mutlimedio (youtube, filmi, d3go, glasba), brsaknje, email, igre le občasno (sprobal sem critical strike 40-50 fps , Dead triger 1-deluje tekoče).
Naj povem da so ble v igri še LG g pad ter nexus 7. Od LG tablice me je odvrnilo, poročanje nekaterih uporabnikov o težavah z zasloni (modra črta, lise, slaba osvetlitev...), slabši zvok, zmanjšanje osvetlitve ob določeni temparaturi procesorja....proti nexus 7 pa manjši zaslon, ki ga dodatno zmanšajo tipke na zaslonu, ter subjektivno tišji zvok.
Tablico večinoma uporabljam za mutlimedio (youtube, filmi, d3go, glasba), brsaknje, email, igre le občasno (sprobal sem critical strike 40-50 fps , Dead triger 1-deluje tekoče).

A pa bi se poznala razlika med Galax tab 3 8" in Nexus 7" v kolikor bi se tablica uporabljala zgolj za branje in internet.

RejZoR ::
A obstaja kakšna torba za prenašanje (etui) tudi zraven??
Sem jo testiral in zadeva sploh ni slaba. Ima IPS ekran, sicer ne z neko noro visoko resolucijo ampak se stvari še vedno čist lepo vidijo, zadeva je zelo odzivna, zvok je zelo dober in glasen, baterija baje tud kar drži. Hrbtno stran ima iz aluminija, ko jo držiš deluje zelo solidno pa še etui dobiš zraven kar je tud kul. Edino vgrajenega spomina ima bolj malo, samo 8GB, tko da skor ziher rabiš razširit s spominsko.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

drejcmb ::
Razlika sigurno je, nexus 7 je le bolj zmogljiva zadeva, brskanje zahtevnejših strani(veliko jave), bo na nexus tablici hitrejše in bolj tekoče, pri manj zahtevnih straneh razlika ne bo tako opazna. Tud tekst ki bo manjši od recimo 5 mm bo na nexus 7 bolj oster.

Pač razlika v zmogljivosti je pri brskanju po internetu manj opazna, ima pa Nexus 7 boljši ekran in baterijo.
Pa čez eno leto bo Nexus še vedno deloval enako, Samsung s TouchWiz (kar so zaenkrat vsi Samsungi) pa bo najbrž deloval dosti počasneje. Kolegu je že po enemu mesecu začel zafrkavati in delovati počasi. Je tudi malo stvar sreče.
Pa čez eno leto bo Nexus še vedno deloval enako, Samsung s TouchWiz (kar so zaenkrat vsi Samsungi) pa bo najbrž deloval dosti počasneje. Kolegu je že po enemu mesecu začel zafrkavati in delovati počasi. Je tudi malo stvar sreče.

BlackMaX ::
Imam vprašanje, uporaba bo predvsem za branje pdf-ov in občasno gledanje youtuba.
Kaj priporočate...tablica al pa kaj drugega...cena naj bo tam do 180.
Kaj priporočate...tablica al pa kaj drugega...cena naj bo tam do 180.

mabone ::
Lep pozdrav vsem!
Lepo bi vas prosil za nasvet:
Kopujem tablico 10"+-, pomembno pa mi je, da bom lahko iz čitalca spominskih kartic naložil slike na tablico. Kolikor vem, se to ne da z vsako novodobno tablico.
Malo gledam Nexus 10 ali kaj podobnega, pa bi rad preveril, če je to možno...
LP,
Lepo bi vas prosil za nasvet:
Kopujem tablico 10"+-, pomembno pa mi je, da bom lahko iz čitalca spominskih kartic naložil slike na tablico. Kolikor vem, se to ne da z vsako novodobno tablico.
Malo gledam Nexus 10 ali kaj podobnega, pa bi rad preveril, če je to možno...
LP,
mp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mabone ()

Nexus 10 je odličen a nima reže za spominsko kartico. V tem cenovnem rangu je edina alternativa Asus Mempomad 10 FHD za 249€.

Za Nexusa rabiš kabel + aplikacijo (8€ nekje je oboje skupaj), da lahko ali notri direktno priključiš fotoaparat ali pa čitalec spominskih kartic.

lovro535 ::
rabš usb OTG pa nexus media importer app ki stane cca 3eure se mi zdi in dela normalno stestirano na nexus 7

Kaj pravite na to tablico? Alternativa so mi prestigio in ostala no name brand....?
Asus MeMO Pad HD
http://www.trustedreviews.com/asus-memo...
Asus MeMO Pad HD
http://www.trustedreviews.com/asus-memo...

mabone ::
Najlepša hvala za odgovore. Si bom poskusil ogledati obe alternativi in izbrati eno. Morda veste, v kateri trgovini bi si lahko ogledal obe tablici?
Še enkrat hvala!
Še enkrat hvala!
mp

broken/link ::
@blackMaX - a si ne bi pogledal par prejšnjih strani ali pa vsaj par postov višje ...

broken/link je izjavil:
@blackMaX - a si ne bi pogledal par prejšnjih strani ali pa vsaj par postov višje ...
Sej sem si in Asus Memo Pad HD 7 je kar dobra izbira. Še vedno pa iščem dodaten feedback od koga.
Na bolhi sm najdu Nexus-a 32GB za 140 sam se mi zdi too good to be true xD
Btw, kako se 100% prepričati ali je legit nexus...ga osebno sprobam in kaj preverim na napravi ko jo imam v rokah?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlackMaX ()

BorutK-73 ::
broken/link je izjavil:
Sej sem si in Asus Memo Pad HD 7 je kar dobra izbira. Še vedno pa iščem dodaten feedback od koga.
Na bolhi sm najdu Nexus-a 32GB za 140 sam se mi zdi too good to be true xD
Btw, kako se 100% prepričati ali je legit nexus...ga osebno sprobam in kaj preverim na napravi ko jo imam v rokah?
Za toliko sem ga jaz kupil, pa celo isti model, leto dni starega, še ima slabo leto garancije
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

AvtoR ::

Kaj pa recimo primerjava med Nexus 7 in LG G Pad 8.3? Je smiselen nakup LGja?
p.s. je trgovina oz. spletna stran expansys.si zaupanja vredna?
p.s. je trgovina oz. spletna stran expansys.si zaupanja vredna?

luckystar ::
Zanima me Nexus 10 32GB na:
http://www.expansys.si/google-nexus-10-...
A je to trenutno to, al naj iščem še naprej!? Je cena ok (tam je tudi nek kupon za 30€ popusta) in predvsem kakšne so izkušnje z expansys.si ?
http://www.expansys.si/google-nexus-10-...
A je to trenutno to, al naj iščem še naprej!? Je cena ok (tam je tudi nek kupon za 30€ popusta) in predvsem kakšne so izkušnje z expansys.si ?

Mare3 ::

Kdaj se bo začel prodajat nov Nexus 10, ta k je že najavljen od jeseni in ima veliko tanjši rob.

There is no new Nexus 10.

JerryP ::
There is no new Nexus 10.
star Nexus 10
oktober 2012
nov Nexus 10
november 2013
Naprej kar moraš je ločiti med govoricam (rumors) in dejstvi (facts). Dejstvo je da je bil najavljen in obstaja samo nexus 10 2012. Gsmarena ima po drugi strani v svoji bazi tudi naprave za katere obstajajo govorice ali predvidevanja, kar je ravno to kar imaš na drugi povezavi in ta zadeva v realnem svetu še ne obstaja.

superb_ ::
Evo, v ožjem izboru imam:
1. LG G Pad 8.3 (261 EUR)
+ priročen
- manjši zaslon
2. Nexus 10 (250 EUR)
+ 300 ppi
- zastarel, mi možnosti razširitve (microSD)
3. Asus Memo Pad FHD 10 (250 EUR)
+ možnost razširitve (microSD)
- 226 ppi
Tablica bo za brskanje po spletu, mail in branje pdfjev.
Katerega bi vi izbrali in zakaj?
Ima kateri od njih težave z wi-fi?
Se da katerega od njih dobiti še kje ceneje?
1. LG G Pad 8.3 (261 EUR)
+ priročen
- manjši zaslon
2. Nexus 10 (250 EUR)
+ 300 ppi
- zastarel, mi možnosti razširitve (microSD)
3. Asus Memo Pad FHD 10 (250 EUR)
+ možnost razširitve (microSD)
- 226 ppi
Tablica bo za brskanje po spletu, mail in branje pdfjev.
Katerega bi vi izbrali in zakaj?
Ima kateri od njih težave z wi-fi?
Se da katerega od njih dobiti še kje ceneje?