» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
72 / 185
»»

lopov ::

@DDevil -- napaka ni serijska, je pa pogosta. Po spletu naključij sem postal lastnik omenjene tablice in nima problema. Edina "napaka" je to, da ima androida :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

seba-beba ::

Zdravo!

Kupujem tablico za cca 100 EUR.
Rabil jo bom samo za brskanje po spletu, e-pošto, branje pdf-jev, word-a, power point-a ipd.

Se splača kupiti za tak denar neko novo tabilco "no name" ali rabljeno znane znamke? Je pri nakupu rabljene potrebno na kaj paziti?
Zanima me tudi kakšna velikost bi bila tudi primerna? Rad bi, da je praktična...da ni preokorna.

Je potrebno paziti tudi na to, kakšen ima procesor, ram ipd.?
Sestrična ima trenutno Prestigio, sicer ne vem točno kateri model, za cca 200 EUR, in veliko šteka, praktično je tablica neuporabna, vsaj za moje mnenje. Je razvoj tablic šele toliko na začetku, da niso primerne za kakšno resno uporabo?

Torej kakršenkoli predlog bo dobrodošel.

Hvala in lp

Invictus ::

Drugega kot no-name za 100 EUR ne boš dobil.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

No, med rabljeni so tablice znanih blagovnih znam tam 150 EUR...
Res pa je, da za 100 EUR bom dobil le "no name".

Torej, še kakšen predlog? Oz. kaj bi bilo primerno zame (ne glede na denar) za moj namen uporabe?

Meizu ::

Dej se stegni še tistih 100€, pejdi v avstrijo (mediamarkt, saturn), ter vzami nexus10 za 229€. Ne bo ti žal. Za 269€ pa dobiš že nexus 7 prve generacije s 3g support. Bomba. Če ti pa 3g ne nuca pa za isti denar vzameš nexus7 2. generacije, odvisno torej koliko inčno zadevo bi rad.

first_line ::

A kdo ve koliko stane Nexus 10 v Mediamarktu v Trstu?

keitai ::

Nexus 10 za 230e? Odkje imaš to informacijo, če je resnična, si grem nabavit še enega n10. Sodeč po njihovih straneh je še vedno 299e (saturn, mediamarkt).

broken/link ::

na idealo poglej

edit: napačn link :)

Zgodovina sprememb…

Killermode ::

329?

Loky ::

Pjebi katera navigacija bi se mi najbolj splačala na 10" tablico (Archos 101 G9), da vredu funkcionira? Al že kje poteka debata o tem pa sem spregledal?

Kakor koli hvala za pomoč. ;)

nejcbanic ::

Kupujem torbico za LG G pad 8.3''. Kaj mislite o tej torbici? Stane samo 11€.

Markokoz ::

Zdravo!
Mene pa zanima če še imajo akcijo v Leclercu za nexus 7, da dobiš 20% nazaj na kartico? Mi je malo daleč MB, da bi šel na počitnice:P

Tomson ::

Najboljše da pokličeš in preveriš: KLIK
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Markokoz ::

Ja sem poklical in na žalost nimajo več.

Mare3 ::

Najdi nekoga da ti bo na firmo vzel v enaa.com kjee je 229€ z davkom in brez 190€.

Aar2rk ::

@nejcbanic
imam tako, čeprav od drugega prodajalca. Dela.
Čeprav jo uporabljam malo, samo, če kam vzamem s sabo tablico. Pri pokončni uporabi mi ni preveč všeč, da ko zapogneš sprednji del okoli (in daš roko v zanko), prekriješ zvočnike, ampak kakšne druge opcije itak ni, če imaš dve stranici.

Kolarks ::

Kupil bi tablico zelo me mika nexus 10 ampak je že malce star zato razmišljam o nexus 7 (2013), predlagate kaj bolšega ? Všeč so mi 10.1 inch displayi.

staher ::

SAMSUNG sm-T210
Kupil sem tole tablico in strašno razočaran!! stvar se ne da posodobiti več kot na 4.1.2
Ali se da z te tablice še kaj narediti ali jo je čas že povozil?

staher

Zgodovina sprememb…

• spremenil: staher ()

Kolarks je izjavil:

Kupil bi tablico zelo me mika nexus 10 ampak je že malce star zato razmišljam o nexus 7 (2013), predlagate kaj bolšega ? Všeč so mi 10.1 inch displayi.

Če so finance, je ena izmed boljših 10" Android tablic Samsung Galaxy 10 (2014) ...

Dobra stvar apak preveč denarja, mel bi 7" pa sem se uštel ko raje nisem vzel ASUSA NEXUS 7 2013 mi je močno žal!

BorutK-73 ::

Mogoče majhen offtopic:
Prenosnik ali 10" tablica?
Kaj ima daljšo avtonomijo baterije za internet in ogled filma, brez iger.
ps
cena do 350EUR

Zgodovina sprememb…

Mogoče kombinacija obojega? Asus Transformer T100, od 369€ dalje ...

Tomson je izjavil:

Mogoče kombinacija obojega? Asus Transformer T100, od 369€ dalje ...

hvala za to. Nisem vedel da so že tako poceni. Moram še preverit cene pri konkurencah.

Lonsarg ::

Večje avtonomije kot jo imajo tile hibridi z dodatno baterijo v tipkovnici ne boš našel. In to ne za malo, ampak praktično za faktor dve glede na laptop only ali tablet only zadeve.

AvtoR ::

Asus nima dodatne baterije v docku. Verjetno se pa da dodatno vgradit HDD ali pa SSD v dock.

guererro ::

Odločam se za nakup tablice. Glede na poplavo različnih izdelkov pa ne vem kaj izbrati, saj do sedaj nimam še izkušenj z nakupovanjem tablice.

Tablico bi potreboval predvsem doma za brskanje po spletu, mogoče za pogledat kak film, nekih hudih igric pa nimam namena igrat. Mogoče kake angry birdse in podobno, to je pa to. Glede na to, da se bo primarno tablica uporabljala za brskanje po spletu in da imamo doma kar debele zidove, mora slednja imeti dober wifi sprejemnik. Pred kratkim sem imel namreč ogledano tablico Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7,, vendar sem potem prebral da imajo Prestigio tablice velike težave z wifi sprejemom. Zato me zanima kaj mi predlagate kot alternativo? Cenovna omejitev je cca 250€. Zaželjen pa je večji zaslon. (Me je pa mikal tudi Nexus 7, ki ga ima trenutno enaa v akciji za cca 220€, ampak mi je nekoliko premajhen oz. ni se mi ne zdi neka velika nagradnja napram prenosnemu telefonu).

Mi je pa recimo zanimiva tale tablica ASUS MemoPad HD 10. Ima kdo kake izkušnje z tem modelom? Kaj drugega mi še predlagate?

lp

ameba ::

Živjo,

tole bi si vzel :

http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Je ql ? Obstaja kej boljšega :

Hvača za odgovore

guererro je izjavil:

Odločam se za nakup tablice. Glede na poplavo različnih izdelkov pa ne vem kaj izbrati, saj do sedaj nimam še izkušenj z nakupovanjem tablice.

Tablico bi potreboval predvsem doma za brskanje po spletu, mogoče za pogledat kak film, nekih hudih igric pa nimam namena igrat. Mogoče kake angry birdse in podobno, to je pa to. Glede na to, da se bo primarno tablica uporabljala za brskanje po spletu in da imamo doma kar debele zidove, mora slednja imeti dober wifi sprejemnik. Pred kratkim sem imel namreč ogledano tablico Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7,, vendar sem potem prebral da imajo Prestigio tablice velike težave z wifi sprejemom. Zato me zanima kaj mi predlagate kot alternativo? Cenovna omejitev je cca 250EUR. Zaželjen pa je večji zaslon. (Me je pa mikal tudi Nexus 7, ki ga ima trenutno enaa v akciji za cca 220EUR, ampak mi je nekoliko premajhen oz. ni se mi ne zdi neka velika nagradnja napram prenosnemu telefonu).

Mi je pa recimo zanimiva tale tablica ASUS MemoPad HD 10. Ima kdo kake izkušnje z tem modelom? Kaj drugega mi še predlagate?lp

Asus Memopad je kar ok. Ni bestbuy, ni pa slab nakup. Samo ne glej HD ampak FHD, je malo dražji ampak defenitivno vreden nekaj EUR več - KLIK

Sicer pa kot bestbuy Android tablica še vedno ostaja Nexus 10, ga dobiš za 338EUR na enaa.

Edini razlog da izbereš Memopada pred Nexusom je pogoj za SD kartico, ki je Nexus nima ...

Naslednja stopnička je Samsung Galaxy 10 (2014), ki pa je že kar dražji ...

ameba je izjavil:

Živjo,

tole bi si vzel :

Je ql ? Obstaja kej boljšega :

Hvala za odgovore

Če gledaš Samsung Note 10 (2013) in imaš željo po pisalu in SD kartici je ok, sicer je Nexus 10, glede na ceno boljši nakup. Če pa gledaš Galaxy Note 10 (2014) je to ena boljših Android tablic ta trenutek ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Če komu prav pride, LG G Pad imajo na expansys.si za 244€ + 10€ poštnine, kar je precej ok cena ...

guererro ::

Tomson je izjavil:

Asus Memopad je kar ok. Ni bestbuy, ni pa slab nakup. Samo ne glej HD ampak FHD, je malo dražji ampak defenitivno vreden nekaj EUR več - KLIK

Sicer pa kot bestbuy Android tablica še vedno ostaja Nexus 10, ga dobiš za 338EUR na enaa.

Edini razlog da izbereš Memopada pred Nexusom je pogoj za SD kartico, ki je Nexus nima ...

Naslednja stopnička je Samsung Galaxy 10 (2014), ki pa je že kar dražji ...

Hvala za odgovor!

FHD verzijo memopada sem že gledal ampak me moti ker ima samo dvojederni procesor, napram ta starejša verzija pa ima 4-jedernega. Koliko se to v praksi pozna? Sicer obstaja tudi štirijederna FHD verzija ampak je žal cenovno že ven iz budgeta.

Isti problem je tudi pri Nexusu 10, ki je že nekoliko predrag. Poleg tega sem nekje bral, da ga je že nekoliko čas povozil in da ne deluje več tako gladko...zdaj koliko je to res in kaj to pomeni v praksi pa ne vem :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: guererro ()

keitai ::

Intelov atom v Memotu 10 FHD je boljši procesor, kot tegra3 ali rebrandan rk3188 (sedaj znan kot asus rk101). Problem je, da par aplikacij ne deluje na atomu (ker je x86 arhitektura in ne ARM). Ampak bojda je bolj malo teh.

Kar se tiče pa 2/4 jedr, za telefon in tablice bi bilo bolje, da bi imele hitrejše 2 jedrnike in ne 4/6/8 jedrne procesorje. Že sam throttling uniči nekaj moči pri 4+ jedrih, kaj šele slaba optimizacija aplikacij za več jedr.

Imam Memopad 10 FHD, kupil sem ga decembra v Big Bengu, cena je bila 320€ tablica dela presenetljivo dobro.
Igre delajo vse ki sem poskusil do zdaj tudi NFS brez zatikanja, dodaš še smo eno dobro spominsko kartico in pa obvezno etui original.
Internet dela super!
Imam pa še samsung tab3 t210 ta, pa i ispolnil pričakovanj, pa plačaš samo ime, skratka koliko denarja toliko muzike!!

staher je izjavil:

Imam Memopad 10 FHD, kupil sem ga decembra v Big Bengu, cena je bila 320€ tablica dela presenetljivo dobro.
Igre delajo vse ki sem poskusil do zdaj tudi NFS brez zatikanja, dodaš še smo eno dobro spominsko kartico in pa obvezno etui original.
Internet dela super!
Imam pa še samsung tab3 t210 ta, pa i ispolnil pričakovanj, pa plačaš samo ime, skratka koliko denarja toliko muzike!!

Koliko časa ti drži baterija na Memopadu?

bosmla ::

Se en glas za Memopad 10 FHD (tudi decembra za 298 :)) baterija zdrzi zelo dolgo - pri NFS ti roke prej omagajo - za cel dan tako nekaj iger, web, ipd. Obvezno neoriginal ovitek (ebay iz DE s postnino za 12) je vrtljiv, dobro izdelan.

Zheegec ::

FHD verzijo memopada sem že gledal ampak me moti ker ima samo dvojederni procesor, napram ta starejša verzija pa ima 4-jedernega. Koliko se to v praksi pozna? Sicer obstaja tudi štirijederna FHD verzija ampak je žal cenovno že ven iz budgeta.

Dvojedrni proti štirijedrni procesor ne pomeni nič. Odvisno je kateri štirijedrni in kateri dvojedrni.
Ko kupuješ avto ti je najbrž jasno, da je 2.0 dizel brez turbine dosti slabši od 1.6turbobencinarja, ane? :)

Tukaj je isto.

bi_đi ::

V Hoferju bo ponovno tablica, kaj pravite na njo?

Na Memopad-u 10 FHD batarija zdrži celi dan in ne predstavlja težave.

Med ceno in kvaliteto je zame memo 10 FHD več kot odličn nakup.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: staher ()

Ang3lo ::

staher je izjavil:

Na Memopad-u 10 FHD batarija zdrži celi dan in ne predstavlja težave.

Odvisno kaj delaš. Če gledam filme zaporedoma, mi zdrži okrog 8 ur. Če je pa mešana raba - WiFi, Youtube, Skypanje - pa nekje do 12ur. Jaz bi rekel, da je nekje na meji. Sicer jo polnim večinoma vsak drugi dan, ampak kadar potujem cel dan, bi si želel, da bi zdržala še kako uro ali dve več.

zajovic ::

Osebno se mi zdi super pri Asusu FHD to, da se updejta na 4.3, kar ga znatno pohitri, medtem ko so še vse Samsungove tablice na 4.2 verziji.

Ang3lo ::

Na splošno se mi zdita po programski opremi in vmesniku Asus in LG boljša od Samsunga (bolj tekoče delovanje, čeprav še vedno ne toliko kot Nexusi in Google play edition naprave).

Glede na to, da Asus kar redno posodablja firmware, upam da do poletja dobimo na Memopad tudi 4.4. KitKat. Življenjski cikel za svoje naprave imajo do 18 mesecev, tako da imamo v dobrem še kako leto posodobitev.

IL_DIAVOLO ::

Imam dilemo:

Nexus 10
Samsung Galaxy Tab 3

Oba imata ceno 340 evrov.

FlyingBee ::

ni dileme, itak nexus 10

IL_DIAVOLO ::

Malo me moti majhna kapaciteta...kaj pa nexus 7?

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

kakšna majhna kapaciteta? Itak, da vzameš Nexusa, sploh ni primerjave.

Če te samo moti teh 16GB, vzameš Nexusa. Če pa ti je 16GB res premalo in želiš SD razširljivost, vzameš Asus Memopad 10 FHD za 295€ ...

AvtoR ::

Tomson je izjavil:

Če te samo moti teh 16GB, vzameš Nexusa. Če pa ti je 16GB res premalo in želiš SD razširljivost, vzameš Asus Memopad 10 FHD za 295€ ...

Se pridruzujem mnenju!

OptimuZ ::

Če koga zanima Samsung Galaxy Tab 3 10.1 je cena padla na 300€:
rjave barve, bele barve

gslo ::

a je kdo že najdu kakšen pameten ovitek za LG gpad 8.3' ? preden na kitajce čakam.. nekaj časa nazaj še ni bilo ponudbe v BTC@LJ, npr.

Prišel sem do končne odločitve...

Samsung Galaxy Tab 8.0 ali Nexus 7 2013?
Pri Samusungu je zame velik plus večji zaslon, medtem ko ima Nexus boljšo ločljivost. Tablico bom potreboval predvsem za branje in internet.
Kaj izbrati?

Hvala in lp.
««
72 / 185
»»