Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

AvtoR ::
Asus T100 je zakon. V bistvu se mi bolj dopade kot Nexus 10. Razen zaslona kjer je Nexus v prednosti, tako v resoluciji, ko v formatu zaslona. 16:10 vs 16:9.

lopov ::
Čisto frišen LG GPad 8.3 je povezan na WiFi, a dejansko ni nobenega prenosa.
Glede na to da nisem android user dopuščam možnost da sem kaj spregledal, čeprav je tole simpl ko pasulj in bi (IMO) moralo delat.
Wireless dela in razen z geslom nima druge zaščite, poleg imam še 2 napravi kateri sem brez problemov povezal na isto mrežo in delajo.
Aplikacija za vreme reče nekaj v smislu "ni internetne povezave za omrežje "wikd1"".
Sljikce:
Naj rečem kolegu naj nese nazaj? Kupil je danes :)
Glede na to da nisem android user dopuščam možnost da sem kaj spregledal, čeprav je tole simpl ko pasulj in bi (IMO) moralo delat.
Wireless dela in razen z geslom nima druge zaščite, poleg imam še 2 napravi kateri sem brez problemov povezal na isto mrežo in delajo.
Aplikacija za vreme reče nekaj v smislu "ni internetne povezave za omrežje "wikd1"".
Sljikce:
Naj rečem kolegu naj nese nazaj? Kupil je danes :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()

gslo ::
če boste kupovali v BB dobr preglejte zaslon gpada 8.3 v temnejšem prostoru, črni modeli imajo namreč drobne napake po ekranih, oz. ti backlight leake, ki delujejo kot kot več hot pixlov na kupu. jaz sem bil zadovoljen šele s tretjo tablco, več jih pa niti nimajo za zamenjat. a se bodo tiste vračale al bodo šle k naslednji stranki ne vem, zato previdno pri črnih varijantah v BB citypark.

GenZNPC ::
Grejo k naslednji stranki, BB ziher. Sam sem dobil brivnik v katerem so ble dlake. Tako v prvem, kot v drugem, več pa jih niso meli.
skibidi

lopov ::
Odgovarjam sam sebi ... Zgleda DHCP nekaj heca. Preklopil sem na ročno konfiguracijo in dela BP.

tiran2000 ::
kaj pa priporocate od vecjih tablic za branje in brskanje... graficni cip mi je cisto vseen kak je (igric ne igram)...rad pa bi zares cisto gladko brskanje (brez zatikanj! ) in mora imet cimboljsi zaslon oz. da se crke res jasno vidijo... preferiram android, prezivel tudi z ios... gledam nexusa 10, mogoce ipada 3... kolk mislite da bo padla trzna cena nexusu 10 ko dvojka pride ven? ne bi rad dal ta mesec za nexusa 10 360 eur , pol bo pa januarja po moznosti v2 prisla ven in bo verziji ena padla cena na 230 eur npr.

Aar2rk ::
@ tiran2000: Nexusa 10 verjetno sploh ne bo, sicer se pa meni zdi 10" prevelika za branje, vsaj leže v postelji si ne predstavljam, držanje z eno roko bolj težko (poskušal sem z iPadom) In da še enkrat naredim reklamo (zaradi osebnega zadovoljstva), LG GPad 8.3 se da držat z eno roko (čeprav s prstmi na obeh straneh hitro začne boleti roka), bere se pa tako Kindle app, kot strani z neta (Wikipedia recimo) lepo, ponavadi brez zoomiranja.
@lopov: meni se je LG Gpad brez problema in brez nastavljanja česarkoli razen izbire omrežja in vnosa passworda povezal, na različna omrežja.
@lopov: meni se je LG Gpad brez problema in brez nastavljanja česarkoli razen izbire omrežja in vnosa passworda povezal, na različna omrežja.

FlyingBee ::
ja, 8 inčne izpodrivajo 10, phableti pa 7 inčne, drugače pa če imaš phablet ni potrebe po tablici manjši od 10 oziroma po nobeni ... PC ali prenosnik rešita prav vse

Lonsarg ::
Jaz opažam neke vrste konvergenco, ki se je dogajala tudi pri laptopih in se ustalila pri 15.4" ekranih. Namreč 7" tablice izumirajo in dobivamo 8". Dejansko imam filing da zna biti konvergenca tablic tam okoli 8.5" enkrat v prihodnosti. Za manjše so tu telefoni, večje pa izgubijo smisel, ko začne folk uporabljat povezavo LCDmonitor-tablet.

asduix ::
Da, še en glas za najnovejše 8'' Win 8.1 tablice. V začetku tega tedna sem dobil Toshibo Encore, kupljeno na Amazon.de za 368 EUR (64 GB model, vključno s poštnino). Sicer je vse v nemščini, ampak je mogoče za Windows zastonj naložiti slovenski vmesnik. Zraven pride licenčni Office 2013 Home&Student (v nemščini; slovenski jezikovni paket stane dodatnih 19.99 EUR). Ex. Metro aplikacij je tudi kar nekaj na voljo. Drugače pa je tablica čisto dovolj zmogljiva za nezahtevno (pisarniško) delo, brskanje, video, igre, programiranje… in deluje povsem tekoče (jasno, realistična pričakovanja in uporaba po pameti; Atom SoC je na nivoju Core i3-330UM oz. Snapdragon 800 oz. Tegra 4). GPS (oz. GNSS) dela v redu v povezavi z Bing Maps, Bluetooth miška in tipkovnica delujeta, zunanji 2.5'' WD Passport disk na USB 2.0 deluje brez problema, prav tako Huawei LTE modem in internet preko mobilnika (BT dial-up). Akumulator traja ~8 do ~12+ ur, odvisno od uporabe. Ključna zadeva pa je microHDMI priklop tako da je mogoče priklopiti zunanji monitor (HDMI->DVI) ali pa televizijo in si raztegniti namizje oz. gledati filme v polni velikosti in eksotičnih formatih (VLC). Kot je omenil že Azgard, ima povezava tablica-monitor ogromen potencial. Torej, imeti povsem delujoči polnokrvni polkilski Windows 8 tablet v žepu je čisti bonus in luksuz glede produktivnost. Na vlaku v službo se bo tako lahko pogledalo maile, novice, kakšno knjigo, doc/ppt/pdf, video predavanja, potem pa priklop na monitor+miš+tipkovnica in delamo dalje. Za bolj zahtevne stvari pa seveda običajen prenosnik.

Free Bird ::
Sam že dlje časa razmišljam o nakupu tablice, pa se še nisem spravil. Ker nisem ravno strokovnjak me zanima kaj bi mi priporočali. Razmišljam o Nexus 10, ki ima enkraten zaslon a me malo moti da nima razširljivega spomina. Vesel bi bil vsakršnega vašega predloga, vzel pa bi nekaj z Androidom, pogojno tudi Windows, če je res fantastična tablica za dobro ceno.
LP
LP

Asus T100 z polnimi win8.1,64gb model je super zadeva. Sam imam Nexus 10 in je prav tako super. Uporabljamo jo le doma. Me je skrbelo, da ima samo 16gb, vendar vse zadeve steamam z NASa, brez kakršnega koli problema.

Hum, tale ASUS je kar draga zadeva, izven mojega bugeta. Kako je pa kaj delovanje tega Nexusa? Se splača nabavit (Avstrija, Mediamarkt, 300€)? Ali bi bilo bolje kaj drugega ali celo počakat nov model?

Če greš na 8" zadeve se cena zniža za vsaj 25%. Kar je smešno, ker stroški v proizvodnji so isti, prav tako enim je 8" bolši, enim pa 10".

Ja, sem opazil. Ampak bi mi bolj odgovarjala 10", je bolj pregledna, ker jo bom uporabljal tudi za faks.

asduix ::
Še to... tablica zmore predvajati 1080p mp4 video samo s 5% obremenitvijo, v VirtualBoxu sem imel hkrati zagnani WinXP in Linux Mint 15 virtualki (prva povsem tekoče delovanje, druga bolj zmerno), tudi VS Express 2013 for Windows dela kar zadovoljivo, 7zip nameri 4876 MIPS (total rating), PassMark rating pa je 517. Torej, za te dimenzije, maso in 2 W SDP fenomenalni rezultati, predvsem če primerjam to z 2 leti starim Lenovo Thinkpad L512 prenosnikom z i3 procesorjem, ki ga imam v službi, ki ima primerljiv rating...
Da, še en glas za najnovejše 8'' Win 8.1 tablice. V začetku tega tedna sem dobil Toshibo Encore, ....

hrustus ::
Katero tablico mi priporočate ( za sina, ki bo le igral igre ter gledal risanke gor)
http://www.mimovrste.com/artikel/272003...
ali
http://www.mimovrste.com/artikel/272003...?
http://www.mimovrste.com/artikel/272003...
ali
http://www.mimovrste.com/artikel/272003...?

Mufasa ::
Lahko en lastnik T100 pove malo vec o zadevi? Zanima me 64gig model z 500hdd. Imel sem tab 2 pa je bolj ko ne igracka tako da sem ga prodal. Sedaj iscem nek ultrabook oziroma tale t100 se mi zdi fajn alternativa, sploh ker ga lahko mountam za voznikov headrest in sluzi kot player za dolge kruze.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Unilseptij ::
Lahko en lastnik T100 pove malo vec o zadevi? Zanima me 64gig model z 500hdd. Imel sem tab 2 pa je bolj ko ne igracka tako da sem ga prodal. Sedaj iscem nek ultrabook oziroma tale t100 se mi zdi fajn alternativa, sploh ker ga lahko mountam za voznikov headrest in sluzi kot player za dolge kruze.
Zadevo imam zdaj nekje 2 tedna. Osnovne lastnosti tablice so več kot super. Težka je malo več kot pol kile (manj kot katerikoli Ipad razen Ipad Air, ki je še kakšnih 60 g lažji). Baterija zdrži fenomenalnih 10 ur in več intenzivne uporabe. Vse skupaj poganja novi 4-jedrni Atom, ki nima težav z Windows 8.1. Zadeva ima 2 GB RAM-a in 64 GB flash pomnilnika, od tega približno pol pobere OS. Imaš možnost razširitve z dodatno flash kartico, vendar pa na 500 MB pozabi. Imaš pa tudi micro USB (pa tudi micro HDMI) tako da lahko priključiš zunanji disk (ali monitor). Edino zaslon je malo slabše ločljivosti v primerjavi z Ipad-i, ampak tega vsaj jaz nikjer ne opazim.
Za 429 EUR (mislim, da dajo še 40 EUR popusta na to) v BigBangu dobiš poleg tablice s prednaloženimi licenčnimi Office 2013 še miško in dock s tipkovnico ter dodatnim full-size USB priključkom tako da tablica v trenutku postane čisto soliden prenosnik.
Kaj pa vem, meni se zdi zaenkrat super. Sem opazil, da sem in tja malo zmrzne, pa sumim, da je to zato, ker sem imel nastavljeno avtomatsko nalaganje popravkov. Nastavitev sem spremenil in zaenkrat se mi zdi, da je bolje.
Moje osebno mnenje je, da če bo šlo tako naprej glede strojnih zmogljivosti tablic, bo Windows spet postal zelo aktualen in se androidnim in IOS tablicam slabo piše.

Asus T100 ima kak mesec moja žena in se mi zdi bistveno bolj uporabna tablica od katerega koli androida (sam imam Nexus 10). Od kar ima to tablico, stacionarca ne uporablja več. Vse lahko naredi z Asusom. Edino zalon je slabši v primerjavi z Nexusom, vse ostalo je v prid Asusu.

Mufasa ::
Unilseptij je izjavil:
Imaš možnost razširitve z dodatno flash kartico, vendar pa na 500 MB pozabi.
http://www.amazon.de/Transformer-Conver...
A je to potem xterni 500gb disk zraven al je not embedded?
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;

Unilseptij ::
Unilseptij je izjavil:
Imaš možnost razširitve z dodatno flash kartico, vendar pa na 500 MB pozabi.
http://www.amazon.de/Transformer-Conver...
A je to potem xterni 500gb disk zraven al je not embedded?
Ta disk je vgrajen v dock in ni v sami tablici.

Plac pride res zelo prav, ko imas enkrat tako tesno masino. Ne traja dolgo preden zacnes tako tablivo kot glavni PC uporabljat, torej celotna zbirka slik gor ce se le da.
Torej absolutno 64GB verziji in se dodatnih 64GB z MicroSD(Sandisk Ultra bo dovolj hitra za obicajno uporabo)
Za dodatno zbirko filmov pa jaz priporocam da se gre v korak z casom in si zrihtas doma En LAN disk. Bodisi kupis mrezni disk, ki je plug and play, bodisi se kako drugace znajdes če imaš kaj geeka v sebi.
Telih 500GB diska v docku ti za gledat film v pojstelji ne pride tok prav. Jaz imam lepo 9000GB diskovja dostopnega iz katerekoli tablice, ni lepsega!
Kljub vsemu pa bi bilo lepo da kaj vec kot 64GB dajo placa..
Torej absolutno 64GB verziji in se dodatnih 64GB z MicroSD(Sandisk Ultra bo dovolj hitra za obicajno uporabo)
Za dodatno zbirko filmov pa jaz priporocam da se gre v korak z casom in si zrihtas doma En LAN disk. Bodisi kupis mrezni disk, ki je plug and play, bodisi se kako drugace znajdes če imaš kaj geeka v sebi.
Telih 500GB diska v docku ti za gledat film v pojstelji ne pride tok prav. Jaz imam lepo 9000GB diskovja dostopnega iz katerekoli tablice, ni lepsega!
Kljub vsemu pa bi bilo lepo da kaj vec kot 64GB dajo placa..

NejcSSD ::
Kaj delaš iz 9TB diska. 1TB je polna kapa pa mam same bluraye, ko pogledam zbrišem to je to.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

quadro933 ::
Kupujem eno tablico za cca 300 evrov. Nexus 7 je malenkost premajhen. Imel bi ga tako za domačo uporabo (internet, maili, kakšna igra) ter za na počitnice ter vožnjo z vlakom (za kakšne filme). Gledal sem bolj lg g pad in galaxy tab 3 8.0 ali 10.1. Kolikor sem pregledal razne teste so galaxy tab 3 kar skritizirali. Katero bi izbrali vi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: quadro933 ()

Tomson ::
Če lahko malo povečas proračun je opcija tudi NEXUS 10. Ga dobiš na Amazon.de za 370€ ... Verzija 2014 je še malo v oblakih, pravijo če sploh bo ...
Sicer pa med LG G-Pad in Galaxy Tab 3 8.0 defenitivno G-Pad ali pa mogoče Samsung Galaxy Note 8, če ti je S-Pen uporaben ...
Še zadnja ok opcija bi bila Asus Memo Pad FHD 10 za 300€, ki pa ni čisto na nivoju Nexusa, niti G-Pada ...
Sicer pa med LG G-Pad in Galaxy Tab 3 8.0 defenitivno G-Pad ali pa mogoče Samsung Galaxy Note 8, če ti je S-Pen uporaben ...
Še zadnja ok opcija bi bila Asus Memo Pad FHD 10 za 300€, ki pa ni čisto na nivoju Nexusa, niti G-Pada ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

hja gledal sem samo modele, ki jih imajo v leclercu, jutri je namreč akcija, 30% se povrne v obliki bona. G pad pride 230 evrov (razlika gre na bon). Nexusa 10 nimajo, imajo pa nexus 7 2013 16 gb ter galaxy tab 3 10.1.
Najbolj me mika g pad sam me precej skrbi tista modra linija.
LP
Najbolj me mika g pad sam me precej skrbi tista modra linija.
LP

@quadro933: Jaz modre linije še nisem dobil, res ga pa nimam prav dolgo, in je super (par postov nazaj sem ga hvalil). cena 230 je pa sploh super. Vzemi.
Jaz sem si zdaj dodal še 64G microSD (Sandisk Ultra) in gor nabasal par ful HD filmov. Win7 so med kopiranjem celo javili, da mogoče pa ne bo delalo, ali res hočem kopirati, ampak je čisto brez problema predvajal.
Jaz sem si zdaj dodal še 64G microSD (Sandisk Ultra) in gor nabasal par ful HD filmov. Win7 so med kopiranjem celo javili, da mogoče pa ne bo delalo, ali res hočem kopirati, ampak je čisto brez problema predvajal.

@quadro933: Jaz modre linije še nisem dobil, res ga pa nimam prav dolgo, in je super (par postov nazaj sem ga hvalil). cena 230 je pa sploh super. Vzemi.
modra linija naj bi se pojavila pri segretem g padu. Kaj pa na splošno vse laufa kot mora? Kvaliteta izdelave je v redu?Se kaj zatika?

Toliko sem ga že uporabljal, da se je kar segrel, čeprav recimo celega HD filma še nisem pogledal, sem ga pa uporabljal par ur, skupaj z enim 720HD delom nadaljevanke. Sem videl poste o modri črti, ampak kot sem takrat razumel so bili predvsem zgodnji prodani kosi, mogoče so celo kaj poravljali. V glavnem, zaenkrat sem brez. Izdelava se mi zdi v redu, nič ne škrta in poka, rob je sicer plastičen, hrbet pa kovinski. Edini minusi, ki vsaj mene ne motijo, so ne ravno najboljša baterija in povprečni zvočniki, ki pa jih za resno gledanje tudi nisem uporabljal, sem imel slušalke, nekega resno kvalitetnega zvoka pa tudi nisem pričakoval. In ja, vse laufa kakor mora. Pa poglej še stran nazaj, kaj sem tam napisal, se ne spomnim več točno.

vozlov225 ::
Kakšna pa so mnenja o Lenovo tablicah? Yoga 10, da sem bolj natančen. V Slo še ni, se bodo pa po mojih ocenah sprva cene gibale okrog 270-320€ za 16gb/wifi model. Impresionirala me je baterija in splošen dizajn. Sam bi tablico uporabljal izključno za couch browser, mogoče kak film, ali nezahtevno igro. Se kdo kaj spozna na Lenovo?

Prov ima me da bi sprobal tale Yoga tablet. Zaradi težišča veliko bližje roki, kjer držiš tablico, bi v teoriji čutil, kot da je še enkrat lažja za držat.
Poleg tega pa vgrajeni kickstand je nekaj kar bi morala imeti vsaka tablica, ki se prodaja za več kot 200€...
Poleg tega pa vgrajeni kickstand je nekaj kar bi morala imeti vsaka tablica, ki se prodaja za več kot 200€...

Jaz sem jo prijel v roko v Trstu (MediaWorld) in je kar zanimiva za prijet, ne vem ali ostajajo leve in desne, nisem pa kaj več počel, ker se mi je nakako zapisala v podzavest kot ne tisto, kar sem iskal (mislim, da me je resolucija motila).

Zheegec ::

Flea ::
Kaj bi lahko kdo kaj vec napisal o Galaxy Note? Prav ta me najbolj mika, ampak bi zelel mnenje iz prve roke.

solatjek ::
Bom kar tukaj vprašal. Če je na tablici (Asus) naložen Android 4.2.2, se da to posodobiti na novejšega in s katerim programom se naj tega lotim (za GSM-e vem da za Samsunge obstaja Kies, kaj pa za tablice Asus)?
LP
LP

bosmla ::
Nastavitve -> O tablic... (na dnu) -> System update (lahko Samsung tudi tako). Priklopi se seveda na net (Wifi).
Vendar je za (verjetno mislis) Memo pad Android 4.2.2 trenutno (uradno) najvec...
Vendar je za (verjetno mislis) Memo pad Android 4.2.2 trenutno (uradno) najvec...

A obstaja še kakšna 8" tablica za max 300 evrov poleg Tab3 8.0, Note 8.0 in Lg g pad, po možnosti z resolucijo fhd. Sam bi izbral nexusa čebi obstajal 8" in če bi imel sd kartico.
Lg mi ne diši preveč, pa še prebral na netu da ima majhno svetlost zaslona, tiste težave z modro linijo ter preslabotno baterijo ter vprašljivo podporo.
Tab 3 8.0 je malenkost počasen (samsungova navlaka), je pa idealne velikosti, tanek, precej v redu zaslon, Note je že dražji, poleg tega pa imata oba resolucijo 1280 x 800.
A je še kaj drugega. Čemu bi dali prednost boljši resoluciji in slabšo svetlost ali na slabšo resolucijo in boljši zaslon na splošno?
LP
Lg mi ne diši preveč, pa še prebral na netu da ima majhno svetlost zaslona, tiste težave z modro linijo ter preslabotno baterijo ter vprašljivo podporo.
Tab 3 8.0 je malenkost počasen (samsungova navlaka), je pa idealne velikosti, tanek, precej v redu zaslon, Note je že dražji, poleg tega pa imata oba resolucijo 1280 x 800.
A je še kaj drugega. Čemu bi dali prednost boljši resoluciji in slabšo svetlost ali na slabšo resolucijo in boljši zaslon na splošno?
LP