Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Lonsarg ::
Jap tole bo visoresulucijska verzija 8" tablice. Jaz sicer raje prišparam 100EUR na nižji resoluciji, ampak za marsikoga, ki si želi 8" pa ga je to motilo bo tole win.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

Wofk ::
To bi imel v navezi z zunanjim monitorjem in bluetooh tipkovnico/miško kot nadomestek računalnika, če bi pa kam šel jo pa samo s sabo vzamem

quadro933 ::
Eno trapasto vprašanje. Ali lahko na WIN 8.1 tablico naložiš praktično vse kar gre na PC?

miller31 ::
Pozdravljeni,
zanima me če ima kdo kakšno idejo katero tablico z WIN8 in da ima možnost 3G (vstavitev sim kartice) in da se jo da nabaviti v Sloveniji.
zanima me če ima kdo kakšno idejo katero tablico z WIN8 in da ima možnost 3G (vstavitev sim kartice) in da se jo da nabaviti v Sloveniji.

Killermode ::

Wofk ::
Ampak RT so na trgu samo Microsoft Surface 2 pa tablica od Nokie, druge tablice uporabljajo polno verzijo windowsa 8.1

spyker123 ::
Lep pozdrav!
Zanima me, katero tablico 10" bi dobil za 350 evrov, pa da ni noname? Kupil bi tudi starega note-a 10.1 wifi 16gb, vendar ne vem, kj kupiti, ker je pri nas še vedno draga..Upam, da mi bost znali svetovati,
hvala!
Zanima me, katero tablico 10" bi dobil za 350 evrov, pa da ni noname? Kupil bi tudi starega note-a 10.1 wifi 16gb, vendar ne vem, kj kupiti, ker je pri nas še vedno draga..Upam, da mi bost znali svetovati,
hvala!

polde66 ::
Asus Memo pad FHD 10", v Harvey Normanu je okoli 289,00 eur, po spletu pa 299,00 eur. Ni da ni.
polde

FlyingBee ::

Zheegec ::
Lep pozdrav!
hvala!
pa saj za 350eur dobiš že Nexus10, zakaj bi dal več za Note, ki je občutno slabši?

fraising ::
Živjo,
zanima me, če obstaja kakšna tablica v velikosti 7" - 8", ki bi nadomestila običajen prenosnik. Rabim ga za word, internet, HD filme, ter za nezahtevne win programe(ranga python recimo).
Fino bi bilo če ima še GPS in pa 3G
Hvala.
ps. priključeno bi jo imel na TV ali na zunanji ekran.
zanima me, če obstaja kakšna tablica v velikosti 7" - 8", ki bi nadomestila običajen prenosnik. Rabim ga za word, internet, HD filme, ter za nezahtevne win programe(ranga python recimo).
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fraising ()

Mufasa ::
Živjo,
Hvala.
Nimam, ampak me zelo zanima Asus T100...loh tut kj na hit pohekaš gor ma full win8.1
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Živjo,
Hvala.
Dell Venue 8 Pro, Lenovo Miix2 8, AcerW4-820, Toshiba Encore. Asus Vivotab Note 8(ta je bila komaj napovedana) Zdaj ce se noces matrat z nakupovanjem Miracast adapterjev rabis HDMI, ki ga imata samo Toshiba Encore in Acer W4, ceprav če se ne gre za gaming je Miracast zakon, ker rabis en kabelj manj, kadar povezes na TV, je pa res da mora kupit takega, ki se mumda firmware nadgrajevat, ker stock trenutnih Miracast adapterjev je mal kriza, jaz sem iz dealextreme narocil enega za 21eur za moj Dell Venue 8 Pro, ki sem bral,da bo zanesljivo dobro delal po firmware upgradu.
Zdaj ce bos hotel kdaj na poti z kako desktop aplikacijo se igrat rabis skoraj nujno bodisi miško, ali še bolje stylus. Active stylus podpirata samo Dell Venue 8 Pro in Asus, sam Asus bi bil tukaj bolša izbira. Dellovova prva serija stylusov je buggy in so jo nehali prodajat, druge serije pa kar se ni možno naročit že dva meseca.
Poleg tega moraš za Della shekat USB kabelj, če hočeš hkrati imeti na USB povezano periferijo in polniti tablet, pri drugih enostavno priključiš USB split kabelj, da počneš oboje hkrati. Pri Dellu jaz zadevo tako rešim, da imam vse na bluetooth in miracast in USB kabelj izključno za polnjenje. To ti sicer tako ali tako priporočam, zakaj bi se z kabli matral.
Moj nasvet je pa sicer, da počakaš na Asusa, pa lepo en miracast adapterček, Stylus ima kar vključen, pa za ohišje ga lahko zatakneš. Če pa hočeš HDMI namesto stylusa pa Acer W4, naj te ime firme tokrat ne zavede, gre za fajn izdelek, vseh 5 naprav so zelo podobne zadeve na istem reference prototipu narejene. Toshiba Encore je pa debela in težka, pozabi. Jaz ti res priporočam da kupiš tale Miracast-HDMI adapterček:http://dx.com/p/mocreo-m1-rk2928-ipush-... Pogooglaš ali mene vprašaš kak se firmware 3.0 da gor in lepo vzames Asusa.
In skoraj bi pozabil obstaja še šesta naprava z win8 in 8" zaslonom, sveže predstavljeni Lenovo Thinkpad 8 :http://www.theverge.com/2014/1/5/527741...
Hdmi in boljša resolucija kot prej naštete zadeve. Če raje daš mal več za večjo tesolucijo, potem vzami to namesto Acerja W4.
Kar se tiče podpore za internet pa vsi obljubljajo LTE verzije teh tabletov, zaenkrat jih kar ni in ni na spregled, bohved koliko bo še za čakat. Morda pa Asus ali ta novi Lenovo preseneti in da LTE verzijo takoj na začetku v prodajo.
Zgodovina sprememb…

quadro933 ::

jst bom pomoje počakal na tole: Galaxy tab pro 8.4
http://www.androidauthority.com/galaxy-...
Jap kar se androidov tiče to pomoje zmaga zaradi enega razloga, nima tistih nagravžnih software gumbov. Res, da gredo v landscape gumbi se spodaj razpotegnit je taka gravžarija, da je groza. Ne rečem če bi ostali tam desno ob strani, to bi še šlo, v takem stanju kot so sedaj pa dosti raje fizični gumbi.
POleg tega pa imata LG G Pad in tale Galaxy tab pro majhen bezel in zakon velikost zaslona. Sem rabno kak teden nazaj omenjal, da bodo tableti skonvergirali k tam okoli 8.5" do 9" zasloni z majhnimi bezli. To je to.

Hvala za vse informacije..Sem šel gledat v živo memo pad 10 in nexusa 10 in mi je asus bolj všeč..zdaj pa bi samo vprašal, kje kupiti preko spleta in da je v Sloveniji, ker moram še itak zraven kupiti etui in micro SD in bo cena poletela v nebo;)
mimogrede ima kdo memo pad 10 in kakšen etui imate gor? Ne bi rad ovitka iz usnja itd, ampak kaj podobnega puro-tu za ipad, lahko tudi original, samo to me verjetno zna udarit po žepu..
Hvala za info!
mimogrede ima kdo memo pad 10 in kakšen etui imate gor? Ne bi rad ovitka iz usnja itd, ampak kaj podobnega puro-tu za ipad, lahko tudi original, samo to me verjetno zna udarit po žepu..
Hvala za info!

Ok, malo se brskal po netu in našel na enaA za 299 evrov kot tudi original ovitek za 33 evrov, me pa zanima, ketero micro SD kartico naj kupim zraven? je pomembno, kateri class je oz. se pozna pri delovanju same tablice itd.?

tiran2000 ::
ma kupi ovitek in kartico SD od kitajcev (ebay). Dobiš oboje skupi za 1/3 cene v SLO. ps. videl da hočeš fancy šmancy. pozabi komentar :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiran2000 ()

asduix ::

.... Toshiba Encore je pa debela in težka, pozabi.
Zelo relativno, ker ima največjo baterijo od teh 8'' tablic:
Lenovo Miix 8: 17.5 Wh, ~350 g
Dell Venue Pro 8: 18 Wh, ~395g
Acer Iconia W4-820: 18.6 Wh, ~430g
Toshiba Encore WT8-A: 19.5 Wh, ~445g (šel tehtat: 432g)
Aja no potem sem nekaj narobe pretvarjal iz lb v kg, ker sem naračunal okoli 480. Sicer malo debelejša od ostalih je še vedno, ampak očitno ni tak problem, 10% ekstra batarije glede na Acerja pa tudi nekaj pomeni.

Alfa Dog ::
Če kdo kupuje Nexus 10, ga imajo na expansys za 340€ (cena 370€, 30€ popusta s kodo 30GONEXUS10).

zajovic ::
Naj pohvalim originalni ovitek od asusa fhd. Ima dve stopnji nagiba, nedrseči materiali in predvsem veliko boljša kot originalna samsungova! Po mojem mnenju odtehta ceno 23€.

tt2 ::
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
A bo za podobno ceno možno kupiti kaj podobnega, gledam predsvesm Iconia A1-830, ali pa bo to best buy, ko pride ven?
A bo za podobno ceno možno kupiti kaj podobnega, gledam predsvesm Iconia A1-830, ali pa bo to best buy, ko pride ven?

Ang3lo ::
Priporočam ti, da si prej ogledaš podobne tablice v BigBangu, ker te imajo precej nizko resolucijo ekrana. Manj kot 720p je dokaj neuporabno.

Pa saj ta je 786p. pa še IPS je, več od poceni tablice nimaš za pričakovati, v bistvu ponavadi še noname za tako ceno dostikrat nimajo tega, to pa ni noname, je vsaj Acer;)
BTW kupi tavečjo, 7" je meh pri teh velikih telefonih, še prej pa se malo igraj z kakim tabletom, če ti ustreza sploh tak kvadratast ekran.
BTW kupi tavečjo, 7" je meh pri teh velikih telefonih, še prej pa se malo igraj z kakim tabletom, če ti ustreza sploh tak kvadratast ekran.

zanhor2 ::
Jaz bi ti priporočal Asus Transformer Book T100 z Windows 8.1. Zelo super tablice poleg pa še dobiš zastonj dock (keyboard), da jo lahko pretvoriš v laptop. In cena je 400eur

AvtoR ::
Jaz bi ti priporočal Asus Transformer Book T100 z Windows 8.1. Zelo super tablice poleg pa še dobiš zastonj dock (keyboard), da jo lahko pretvoriš v laptop. In cena je 400eur
Pa zdraven dobiš še polni Office Home&Student.
W8.1 na štirijedernem Haswell atomu deluje zelo dobro.
Dočim ima npr. Nexus 10 kar nekaj problemov z velikimi PDFji, jih Asus T100 prebavi z lahkoto.
Top zadeva!

gregyk ::
Pa zdraven dobiš še polni Office Home&Student.
W8.1 na štirijedernem Haswell atomu deluje zelo dobro.
Dočim ima npr. Nexus 10 kar nekaj problemov z velikimi PDFji, jih Asus T100 prebavi z lahkoto.
Top zadeva!
Še en glas za T100. Ne grem več nazaj na Android tablice...

Formula 1 ::
Ja lepo da priporočate Asusa z W 8.1 ampak kaj pa če želi imeti tablico tudi za kakšno igro ? Za to pa W 8.1 ni najbolj primeren ali ne ?

Ja lepo da priporočate Asusa z W 8.1 ampak kaj pa če želi imeti tablico tudi za kakšno igro ? Za to pa W 8.1 ni najbolj primeren ali ne ?
Razlika je samo v količini in ničemer drugim. Če misliš veliko igrati na tablet potem je res bolša izbira Android. Če pa hočeš najdi zgolj recimo 10 dobrih iger, jih boš pa na obeh našel in na obeh bo izkušnja bolj ali manj enako dobra.
Sem pa recimo našel na Windows 8 Store originalne Lemmingse, medtem ko na Androidu obstajajo samo neki modernizirani modificirani.
Zgodovina sprememb…

Ang3lo ::
x86 arhitektura in Windowsi da niso za igre? Kaj vse človek ne sliši. Zadnjega Battlefielda ravno ne boš igral, vseeno pa ostane zaloga iger vsaj za kakšno desetletje ali dve nazaj s PCja in konzol z vsemi možnimi emulatorji. Windows stora sploh ne rabiš, ker to ni okleščeni Surface RT in lahko poganjaš kar ti paše.
Sicer pa ne bi delal nekih primerjav tukaj ker gre za različne cenovne razrede in primere uporabe (poraba baterije, itd.), pa t100 niti nima FullHD zaslona.
Sicer pa ne bi delal nekih primerjav tukaj ker gre za različne cenovne razrede in primere uporabe (poraba baterije, itd.), pa t100 niti nima FullHD zaslona.

Kar si ti omenil nima nobene veze z tem, kar je vprašal Formula 1. Njegovo vprašanje je bilo zelo očitno naperjeno v touch igre in ne v priklaplanje miške in tipkovnice na tablet, da igraš Half Life 2. Kar se sicer na Atom 3xxx res da naredit:)
Prednost x86 na tablici je občasno(v redkih primerih pogosto) poganjanje aplikacij, ki jih za Windows Store ali pa za android še kako desetletje ne bo. Glavnina uporabe pa so AFAIK Store aplikacije, oziroma pač browser, kot na vsaki tablici.
Prednost x86 na tablici je občasno(v redkih primerih pogosto) poganjanje aplikacij, ki jih za Windows Store ali pa za android še kako desetletje ne bo. Glavnina uporabe pa so AFAIK Store aplikacije, oziroma pač browser, kot na vsaki tablici.

malat ::
Ne vem kje so našli tako ugodno ceno: http://www.theinquirer.net/inquirer/rev...

tt2 ::
Ne vem kje so našli tako ugodno ceno: http://www.theinquirer.net/inquirer/rev...
Mislim, da je na CES bilo rečeno, da bi naj stala le 150$.

maslo12 ::

Jurrbe ::
Pozdravljeni,
čakam novi Nexus 10 2, pa me zanima, če se kdo spomni koliko časa je preteklo od predstavitve do prodaje v Evropi in koliko je stal Nexus 10, ko je prišel na Evropsko tržišče.
Je bil dosti dražji kot je sedaj, cca 350eur.
Hvala in lep pozdrav!
čakam novi Nexus 10 2, pa me zanima, če se kdo spomni koliko časa je preteklo od predstavitve do prodaje v Evropi in koliko je stal Nexus 10, ko je prišel na Evropsko tržišče.
Je bil dosti dražji kot je sedaj, cca 350eur.
Hvala in lep pozdrav!

Tomson ::
Glede na to, da se sploh ni bil napovedan in da se uradna napoved pričakuje že pol leta se ne veseli prehitro. Nekateri viri pravijo da je vprašanje če sploh bo dvojka v letu 2014. Špekulirajo bolj v smeri novega večjega Nexusa...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

nimitz ::
Kupujem tablico do 350€.
Gledam tole. link
Kupujem 10 inch-no. Priporočate kaj drugega?
Hvala za pomoč.
Gledam tole. link
Kupujem 10 inch-no. Priporočate kaj drugega?
Hvala za pomoč.
S.E.A.L.