Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Zheegec ::
Saj ta ima redno ceno 220€ :)
Eeeem, sem že gori pisal. Ekran je OK, baterije še nisem sprobal, presenetilo me je pa relativno počasno delovanje...
Eeeem, sem že gori pisal. Ekran je OK, baterije še nisem sprobal, presenetilo me je pa relativno počasno delovanje...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

SimplTech ::
Prestigio drugače ni slab. Uporabljam MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 in za 130 EUR ponuja veliko - po pol leta sem zadovoljen uporabnik (nimam nekih norih zahtev).
Je pa problem tablice, ki za katero si dal link v ekranu. Namreč stvar imam "retina" ločljivost ekrana 2048x1536, kar predstavlja velik napor za vgrajen procesor. To je razlog v relativno počasnem delovanju, katerega omenja predhodnik. Če želiš o tem malo več prebrati, predlagam ta članek: link
Predlagam, da pogledaš za tablico, ki ima manjšo ločljivost ekrana. To bo vgrajen procesor lažje prežvečil.
Je pa problem tablice, ki za katero si dal link v ekranu. Namreč stvar imam "retina" ločljivost ekrana 2048x1536, kar predstavlja velik napor za vgrajen procesor. To je razlog v relativno počasnem delovanju, katerega omenja predhodnik. Če želiš o tem malo več prebrati, predlagam ta članek: link
Predlagam, da pogledaš za tablico, ki ima manjšo ločljivost ekrana. To bo vgrajen procesor lažje prežvečil.

Alamar ::
Saj ta ima redno ceno 220€ :)
Ta ima redno priporočeno ceno 260 EUR.
http://mob.hr/prestigio-multipad-4-quan...
Tukaj je čisto sveža recenzija in dejansko zaradi ekrana malo počasneje izrisuje sliko v menijih. V filmih in igrah naj ne bi bilo problema. Stvar posameznika je, ali hoče visoko resolucijo in malce netekoče delovanje ali slabšo resolucijo in gladko delovanje. V tem primeru imaš od prestigio na voljo 10 palčen model
http://klub.t-2.com/ponudba.aspx/7021

Prestigio drugače ni slab. Uporabljam MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 in za 130 EUR ponuja veliko - po pol leta sem zadovoljen uporabnik (nimam nekih norih zahtev).No, tale članek piše za procesorje pred RK3188, ki ga pa ta nova Prestigio serija že ima, zato ni čisto merodajen.

keitai ::
Rk3188 ima še vedno mali400, gpu, ki ni nikoli bil mišljen za višje resolucije. Angry birdse bo poganjal, a pozabiš lahko na real racing in grafično zahtevnejše igre.
Za vse, ki kupujete tablico sedaj (in ne mislite čakati na nexus 10 2013) in ste doma blizu avstrije, v mediamarktu in saturnu je nexus 10 16gb - 299e.
Za vse, ki kupujete tablico sedaj (in ne mislite čakati na nexus 10 2013) in ste doma blizu avstrije, v mediamarktu in saturnu je nexus 10 16gb - 299e.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keitai ()

Formula 1 ::
Tale Nxus je dobra ponudba, prav tako na prejšnji strani omenjeni Asus MeMoPad FHD za 300€. Jaz imam 1 leto Goclever R973 in nikoli več nebi kupil kitajca. Ali branded stvar ali pa nič.
Sam sem gledal še LG GPad 8.3 ampak tukaj je cena ista kot pri prej omenjenih ekran pa je manjši.
Sam sem gledal še LG GPad 8.3 ampak tukaj je cena ista kot pri prej omenjenih ekran pa je manjši.

SimplTech ::
@Alamar: članek je res star že pol leta, a nakazuje dejstvo da je tako velika resolucija problematična. Novejše recenzije na istem blogu kažejo, da je meja katero RK3188 še nekako poganja pri 1920x1200 (link)
Na kratko se za buget tablice predlaga ekran resolucije do 1280x800.
Na kratko se za buget tablice predlaga ekran resolucije do 1280x800.

profii ::
Ima že kdo kakšno izkušnjo z Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)?
Razmišljam o nakupu svoje prve tablice, ta je edina da se mi dopade zaradi resolucije zaslona in uporabnosti S-pena. Druga katera mi je še všeč je nexus 10 2013, vendar se mi samsung bolj dopade.
Uporabljala se bo za brskanje po spletu, zapsiki in video.
Lep pozdrav,
Razmišljam o nakupu svoje prve tablice, ta je edina da se mi dopade zaradi resolucije zaslona in uporabnosti S-pena. Druga katera mi je še všeč je nexus 10 2013, vendar se mi samsung bolj dopade.
Uporabljala se bo za brskanje po spletu, zapsiki in video.
Lep pozdrav,

Rk3188 ima še vedno mali400, gpu, ki ni nikoli bil mišljen za višje resolucije. Angry birdse bo poganjal, a pozabiš lahko na real racing in grafično zahtevnejše igre.To itak, ampak tukaj je le razlika približno sto EUR napram staremu nexusu, kar treba vzeti v zakup. Če hočeš top itak ni veliko izbire in počakaš na novi N10. Gre se bolj za price/performance razmerje.
Tukaj je še en test, ker nič kaj preveč ne jamrajo tako, da je izkušnja zgleda zadovoljiva. Napisali so celo,da deluje bolje kot 7.85 in 10.1 palčna modela, ki imata običajno resolucijo.
Seveda vsak posameznik različno dojema, kaj mu je še sprejemljivo pri gladkosti delovanja. Primarno za igranje top iger itak, da ni dovolj zmogljiv.
http://www.racunalo.com/prestigio-multi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alamar ()

killa bee ::
Kupil sem danes tole tablico in že prvi dan vidim da ima mrtev pixel blizu sredine. Sedaj mi ta pixel sveti z isto barvo in me moti. Mislite da mi ga bojo zamnejali, če ga nesem nazaj v trgovino ?
Tablični računalnik PRESTIGIO PMP5870C_DUO
Tablični računalnik PRESTIGIO PMP5870C_DUO
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: killa bee ()

gregyk ::
Postal sem lastnik Asus Transformer Book T100 64GB tablice. Prej sem imel od iPad-ov do android tablic. Za mene je do sedaj ta tablica najboljši nakup.
Eden zadnjih testov: http://techreport.com/review/25537/asus...
Eden zadnjih testov: http://techreport.com/review/25537/asus...

Lonsarg ::
Eh, te obične tablice so dolgočasne, tole je inovativnost: http://techreport.com/news/25581/lenovo...
Kupim prec ko mi en potrdi, da je res toliko lažje držati v roki, kot pravi teorija. Namreč težišče je najverjetneje vsaj pol bližje prijemu roke, kar pomeni, da bi v teoriji za držanje z eno roko ta tablet moral občutiti kot pol ali še več lažji! Da ne omenjam da je za tak posebni tablet to res ugodna cena.
Kupim prec ko mi en potrdi, da je res toliko lažje držati v roki, kot pravi teorija. Namreč težišče je najverjetneje vsaj pol bližje prijemu roke, kar pomeni, da bi v teoriji za držanje z eno roko ta tablet moral občutiti kot pol ali še več lažji! Da ne omenjam da je za tak posebni tablet to res ugodna cena.

Cicek1 ::
Jou kaj pol tole kupm a kaj pravte???
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Na enaA.com je še najcenejši... Samo nekaj klikov pa jo naročim al rajš kej druzga kupim za ta denar???
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Na enaA.com je še najcenejši... Samo nekaj klikov pa jo naročim al rajš kej druzga kupim za ta denar???

Visje gor imas dve recenziji in video. Cisto tekoce ne bo delovala zaradi retina zaslona. Top zahtevne igre bodo tudi malo stekale. Drugace verjetno top izbira, ce te to ne moti. Sicer pa lahko vrnes, ce kupis preko spleta. Ce imas T-2 jo dobis za 220 eur.

nosk8fx ::
hm, "čiste" špekulacije, ampak primerjava http://www.gsmarena.com/compare.php3?id... , pravi Nexus
verjetno pa čisto odvisno od tega, kar ti bolj leži, android ali ios.
verjetno pa čisto odvisno od tega, kar ti bolj leži, android ali ios.

LapD ::
Jaz sem v enaki dilemi, ampak se vse bolj nagibam, da bo miklavž prinesel Aira, glede na to da novi Nexus še niti najavljen ni bil kaj šele, da bi prišel kakšen info o prodaji. Katera bi bila sicer trenutno Androidna alternativa Airu, da še malo potestiram? Tablet Z, mogoče novi Note?
web&motion designer

Xperia Z je ok, če imaš fetiš na debelino (to je sedaj in, ane?). Drugače pa Nexus 10, ali trenutni ali pa novi, če/ko bo. Novi Note 2014 je presenetljivo počasen že z enim odprtim programom. Čisto razočaranje za "flagship" produkt.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

solatjek ::
Iščem tablico za cca 400 do 450€. Nagibam se k Asus transformer 64GB. Ima kdo izkušnje s to tablico. Če pa to ni OK me pa zanima katera Android tablica je najboljša v tem rangu?
Hvala in lp
Matjaž
Hvala in lp
Matjaž

mailer ::
Xperia Z je ok, če imaš fetiš na debelino (to je sedaj in, ane?). Drugače pa Nexus 10, ali trenutni ali pa novi, če/ko bo. Novi Note 2014 je presenetljivo počasen že z enim odprtim programom. Čisto razočaranje za "flagship" produkt.Razmišljal sem o nakupu prve verzije Nota ker prenosnika ne bom več potreboval. Pa se mi še vedno zdi to najboljša tablica kljub temu da ni najnovejša. Pa saj ima nova tuid 4 jedrni procesor z dovolj rama. Kako je lahko potem tako neodzivna?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

LapD ::
Zgleda da je TouchWiz enostavno prepožrešen tudi za na papirju dober hardware.
web&motion designer

t-zonaz ::
Zanima me vaše mnenje o tej tablici.
http://www.tridom.si/trgovina/tablicni-...
Tablico bi potreboval predvsem za gledanje filmov, občasno brskanje po internetu.
Cena se mi zdi OK, bi bilo kaj podobnega v tem rangu
Tablico bi potreboval predvsem za gledanje filmov, občasno brskanje po internetu.
t-zonaz

mirancar ::
Zanima me vaše mnenje o tej tablici.
nisem jo kaj dosti uporabljal, ker sem jo kupil za bratca, ampak:
-zaslon je zelo slab, nekako meglen, slabše berljiv... v gledanju twitch-a težko razločil detajle v video-tu, čeprav je na papirju tehnično gledano (1024*768) vredu
-en kot se ob gledanju twitch mal segreje, ob igranju 3d igrc isto, nevem kok je to normalno za tablice, ipad2 sem imel v roki, je nonstop popolnoma mrzel
-performance se mi zdi OK, nimam pripomb, touch screen je isto dovolj odziven
-1x mi je zamrznil, nevem a jst nevem uporabljat, sam nisem znal drugače kot reset...
-kamera je za okras, popolnoma nepotrebna
-občutek v roki je bolj plastičen kot aluminijast
za 100€ čisto ok, tamav je bil vbistvu zadovoljen..
nexuse (7) baje bolj hvalijo, rabljenga dobiš za ~130, mogoče tudi to poglej, nimam izkušenj.

t-zonaz ::
Meni je važen pa ravno zaslon, ki je kot praviš na papirju OK, ampak če v realnosti ni vredu, potem se najbrž ne bom odločil.
Nexus 7 pa se mi zdi za odtenek premajhen.
Nexus 7 pa se mi zdi za odtenek premajhen.
t-zonaz

Jou folk med tema dvema se odločam... Kaj pravte kerga naj vzamem???
http://www.mimovrste.com/katalog/compar...
Aja pa oba sta za cca. 20 evrov cenejša na akcija.si
Jou folk med tema dvema se odločam... Kaj pravte kerga naj vzamem???
Aja pa oba sta za cca. 20 evrov cenejša na akcija.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Cicek1 ()

goodrich ::
Ima kdo izkušnje z B&N Nook HD+?
Nanj bi namestil bi Cyanogenmod. Za ceno, ki jo ima, se mi zdi super ponudba.
Uporabljal bi ga za brskanje in branje.
Nanj bi namestil bi Cyanogenmod. Za ceno, ki jo ima, se mi zdi super ponudba.
Uporabljal bi ga za brskanje in branje.

Ang3lo ::
@Cicek Odvisno na kak način misliš uporabljat. Obadva imata pomanjkljivosti.
- Tab3 ima razmerje ekrana 16:9 (boljše za filme), Multipad4 ima 4:3 (boljše za branje, brskanje po netu)
- Tab3 ima navaden tft lcd ekran (slabši vidni kot in resolucija), Multipad4 ima IPS in dosti večjo resolucijo
- Tab3 ima intelov procesor, ki mora emulirati aplikacije spisane za ARM (dela pa recimo 98% vseh Android aplikacij), Multipad4 ima ARM srednjega ranga (premalo za ekran s tako veliko resolucijo, kar pomeni da se bo rahlo zatikal, še posebej v igrah in porabil več baterije)
- Tab 3 ima samo 1GB RAMa, kar je nekje na meji za poganjanje veliko aplikacij hkrati in zahtevnejše igre
- Multipad4 ima samo 8GB notranjega prostora, kar je precej na meji če imaš veliko aplikacij, popravkov in dodatkov zanje
- Multipad 4 nima GPSa za geolociranje
- Tab3 ima razmerje ekrana 16:9 (boljše za filme), Multipad4 ima 4:3 (boljše za branje, brskanje po netu)
- Tab3 ima navaden tft lcd ekran (slabši vidni kot in resolucija), Multipad4 ima IPS in dosti večjo resolucijo
- Tab3 ima intelov procesor, ki mora emulirati aplikacije spisane za ARM (dela pa recimo 98% vseh Android aplikacij), Multipad4 ima ARM srednjega ranga (premalo za ekran s tako veliko resolucijo, kar pomeni da se bo rahlo zatikal, še posebej v igrah in porabil več baterije)
- Tab 3 ima samo 1GB RAMa, kar je nekje na meji za poganjanje veliko aplikacij hkrati in zahtevnejše igre
- Multipad4 ima samo 8GB notranjega prostora, kar je precej na meji če imaš veliko aplikacij, popravkov in dodatkov zanje

rs1975 ::
po novem je pri Telekomu možno dobiti tablico Samsung Nexus 10 (16GB) za 144 EUR. Je to za ta denar best buy?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rs1975 ()

@Cicek Odvisno na kak način misliš uporabljat. Obadva imata pomanjkljivosti.
No pol mi pa povej kerga naj uzamem da bo brez pomanklivosti, seveda pa ne sme stati več kot 300 evrov pa ekran mora bit 10 inčen...

moat ::
rs1975 mi lahko pripopaš link, kje ponuja Telekom tablico Samsung Nexus 10 (16GB) za 144 EUR.

KAj pa menite na tole? Je to v redu tablica?
Tablični računalnik Toshiba Excite Pro AT10LE-A-109 32GB 10,1" IPS
Garancija:: 24 mesecev mednarodna
Proizvajalec: Toshiba
Velikost in ločljivost zaslona:: 26 cm 25,7 cm (10,1") 2560 x 1600 Toshiba PixelPure IPS WQXGA
Kapacitivni zaslon na dotik s podporo upravljanju z 10 hkratnimi dotiki
Procesor:: NVIDIA(R) Tegra(R) 4 Quad-Core ARM(R) Cortex™-A15 MP, 1.6 - 1.8 GHz, 2MB
grafika NVIDIA(R) GeForce(R) GPU z 72 jedri
Pomnilnik:: 2GB DDR3L RAM (1.600 MHz)
Trdi disk:: 32GB
Priključki:: 1 × zunanji mikrofon s priključkom za slušalke
1 × micro-USB 2.0
1 × Izhod micro-HDMI
1 × Reža za kartice micro-SD™ s podporo za kartice SDHC™/SDXC™ UHS-I
1 × Vgrajena kamera z 8 milijoni slikovnih pik in visoko svetlostjo ter samodejnim ostrenjem in bliskavico LED (zadaj), kamera z 1,2 milijona slikovnih pik s tipalom osvetljenosti okolice (spredaj) in vgrajenim stereo mikrofonom s funkcijo zmanjšanja odmeva/šuma
Baterija:: tehnologija : litij-ionski polimer, 2 celici
najdaljše delovanje : ocenjene vzorčne vrednosti:
9 ur - predvajanje video posnetkov 100 %
58 ur - predvajanje zvočnih posnetkov 100 %
11 ur Uporabniški scenarij: 60 % brskanje po spletu/10 % predvajanje video posnetkov/25 % v stanju pripravljenosti < br > 10 dni v mirovanju (sistem v stanju pripravljenosti, vklopljena brezžična povezava Wi-Fi, vklopljeno preverjanje pošte, izklopljen zaslon LCD)
15 dni v stanju pripravljenosti (sis
Dodatno:: 3D-tipalo za pospeške
GPS
e-Compass
Žiroskopsko tipalo
DTS(R) Premium Voice Pro™ (izboljšanje večpredstavnosti in glasu)
Evernote(R)
Facebook
Google Play™
PrintHand
Programska oprema Toshiba Photo Enhancement
Skitch
ThinkFree Office Mobile 6.0 za Android
Toshiba Video Enhancement
Toshibin spletni priročnik
Toshibina izboljšava zvoka
TruCapture: digitalizacija zapiskov na beli tabli
Twitter
Dimenzije:: Š x D x V : 261 x 179 x 10,5 mm
Masa:: od 0,630 kg
Čitalec kartic:: micro-SD™ s podporo za kartice SDHC™/SDXC™ UHS-I
Količina pomnilnika:: 2
Operacijski sistem:: Android™ 4,2, Jelly Bean
Bluetooth: Bluetooth(R) 4.0 + LE
Brezžična oprema: Wi-Fi(R) 802.11ac + a/b/g/n
Tablični računalnik Toshiba Excite Pro AT10LE-A-109 32GB 10,1" IPS
Garancija:: 24 mesecev mednarodna
Proizvajalec: Toshiba
Velikost in ločljivost zaslona:: 26 cm 25,7 cm (10,1") 2560 x 1600 Toshiba PixelPure IPS WQXGA
Kapacitivni zaslon na dotik s podporo upravljanju z 10 hkratnimi dotiki
Procesor:: NVIDIA(R) Tegra(R) 4 Quad-Core ARM(R) Cortex™-A15 MP, 1.6 - 1.8 GHz, 2MB
grafika NVIDIA(R) GeForce(R) GPU z 72 jedri
Pomnilnik:: 2GB DDR3L RAM (1.600 MHz)
Trdi disk:: 32GB
Priključki:: 1 × zunanji mikrofon s priključkom za slušalke
1 × micro-USB 2.0
1 × Izhod micro-HDMI
1 × Reža za kartice micro-SD™ s podporo za kartice SDHC™/SDXC™ UHS-I
1 × Vgrajena kamera z 8 milijoni slikovnih pik in visoko svetlostjo ter samodejnim ostrenjem in bliskavico LED (zadaj), kamera z 1,2 milijona slikovnih pik s tipalom osvetljenosti okolice (spredaj) in vgrajenim stereo mikrofonom s funkcijo zmanjšanja odmeva/šuma
Baterija:: tehnologija : litij-ionski polimer, 2 celici
najdaljše delovanje : ocenjene vzorčne vrednosti:
9 ur - predvajanje video posnetkov 100 %
58 ur - predvajanje zvočnih posnetkov 100 %
11 ur Uporabniški scenarij: 60 % brskanje po spletu/10 % predvajanje video posnetkov/25 % v stanju pripravljenosti < br > 10 dni v mirovanju (sistem v stanju pripravljenosti, vklopljena brezžična povezava Wi-Fi, vklopljeno preverjanje pošte, izklopljen zaslon LCD)
15 dni v stanju pripravljenosti (sis
Dodatno:: 3D-tipalo za pospeške
GPS
e-Compass
Žiroskopsko tipalo
DTS(R) Premium Voice Pro™ (izboljšanje večpredstavnosti in glasu)
Evernote(R)
Google Play™
PrintHand
Programska oprema Toshiba Photo Enhancement
Skitch
ThinkFree Office Mobile 6.0 za Android
Toshiba Video Enhancement
Toshibin spletni priročnik
Toshibina izboljšava zvoka
TruCapture: digitalizacija zapiskov na beli tabli
Dimenzije:: Š x D x V : 261 x 179 x 10,5 mm
Masa:: od 0,630 kg
Čitalec kartic:: micro-SD™ s podporo za kartice SDHC™/SDXC™ UHS-I
Količina pomnilnika:: 2
Operacijski sistem:: Android™ 4,2, Jelly Bean
Bluetooth: Bluetooth(R) 4.0 + LE
Brezžična oprema: Wi-Fi(R) 802.11ac + a/b/g/n

rs1975 ::
rs1975 mi lahko pripopaš link, kje ponuja Telekom tablico Samsung Nexus 10 (16GB) za 144 EUR.
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Ang3lo ::
@Cicek V tem cenovnem razredu ne. Tablice so še tolikšna noviteta, da imajo kvalitetne 10" zasoljeno ceno. Največ bi rekel da ponuja ta: http://www.computeruniverse.net/en/prod... (ima pa intelov procesor).

Lunca ::
Pozdrav vsem!
Potrebujem tablico, ki omogoča:
- prenos .pdf dokumentov iz računalnika na tablico
- odpiranje .pdf dokumenta na tablici
- pisanje po tablici z digitalnim pisalom (za zapisovanje raznih opomb na ta .pdf)
- shranjevanje .pdf dokumenta, na katerem so bile zabeležene razne opombe z digitalnim pisalom
- pošiljanje .pdf dokumetov z opombami na mail
Mi lahko kdo svetuje, katero tablico kupiti?
Potrebujem tablico, ki omogoča:
- prenos .pdf dokumentov iz računalnika na tablico
- odpiranje .pdf dokumenta na tablici
- pisanje po tablici z digitalnim pisalom (za zapisovanje raznih opomb na ta .pdf)
- shranjevanje .pdf dokumenta, na katerem so bile zabeležene razne opombe z digitalnim pisalom
- pošiljanje .pdf dokumetov z opombami na mail
Mi lahko kdo svetuje, katero tablico kupiti?

Tomson ::
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

krepki ::

sthep ::
Išečm BEST BUY tablico za cca 150€.
Rabil bi jo predvsem za brskanje po internetu, gledanje fotografij, filmov, igranje nezahtevnih iger.
Rad bi imel:
-IPS zaslon
-velikost 8'' (ali več??)
-čim boljša baterija
-brezžična povezljivost
-kvalitetno grajen
Zaenkrat se nagibam k modelu
Prestigio MultiPad 2 Prime Duo 8.0 PMP5780
link
Obstaja kaj boljšega za tak denar?
Rabil bi jo predvsem za brskanje po internetu, gledanje fotografij, filmov, igranje nezahtevnih iger.
Rad bi imel:
-IPS zaslon
-velikost 8'' (ali več??)
-čim boljša baterija
-brezžična povezljivost
-kvalitetno grajen
Zaenkrat se nagibam k modelu
Prestigio MultiPad 2 Prime Duo 8.0 PMP5780
link
Obstaja kaj boljšega za tak denar?

spyker123 ::
Pozdravljeni,
je že kdo imel v rokah novi galaxy note 10.1? Kako se obnese?
Sam imam original note 10.1 in sem zadovoljen, sedaj pa gledam to novo serijo, vendar je še nisem videl v živo..
je že kdo imel v rokah novi galaxy note 10.1? Kako se obnese?
Sam imam original note 10.1 in sem zadovoljen, sedaj pa gledam to novo serijo, vendar je še nisem videl v živo..

deadzone ::
Danes kupil Barnes & Noble NOOK HD+ 16GB Wi-Fi 9" za 140€ ta vsemi stroški skupaj (Carina+poštnina). Top zadeva, če ti je branje in gledanje filmov prioriteta. V Amariki pa jih po 130$ prodajajo, drobiž. Priporočam pa še Kindle Fire HDX, to je stroj :)))
AMD Fx-8120 4.5GHz, XFX 7870 2GB, TGX 4Gb 1600MHz, GIGABYTE 990XA-UD3
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz

Timmy ::
Zivjo,
kupil bi za darilo eno jebacko tablico, ki se bo uporabljala za naslednje:
- gledanje sportnih tekem na streamih (FLASH mora delat 100%; vem, da je na androidu s tem bila cela jeba - ne vem, ce je se tako - in me ne zanima instaliranje 100 programckov od katerih bo mogoce 1 pozrl tut flash... - torej Win8 skoraj sigurno)
- Ekran mora biti absolutno vrhunski
- Video-skypalo se bo velik na Wifiju; torej kamera mora bit as good as it gets
Ostalih zahtev vec al manj ni. Budget ni omejen - v smislu da 100-150 EUR gor/dol ni noben faktor. Naj bo stvar dobra. Recimo, da jo nabavim celo pri nas, ce normalno placam z mastercardom in se mi dostavi v LJ (sem u tujini).
Kaj je trenutno best buy? Gledal sem te neke Surface prejsnji teden na poti. Alternative? Kaj priporocate? Vrzite kak link in si bom podrobno pogledal. Hvala vnaprej.
Surface 2 (32 GB) mogoce? Al je kaj boljsga?
kupil bi za darilo eno jebacko tablico, ki se bo uporabljala za naslednje:
- gledanje sportnih tekem na streamih (FLASH mora delat 100%; vem, da je na androidu s tem bila cela jeba - ne vem, ce je se tako - in me ne zanima instaliranje 100 programckov od katerih bo mogoce 1 pozrl tut flash... - torej Win8 skoraj sigurno)
- Ekran mora biti absolutno vrhunski
- Video-skypalo se bo velik na Wifiju; torej kamera mora bit as good as it gets
Ostalih zahtev vec al manj ni. Budget ni omejen - v smislu da 100-150 EUR gor/dol ni noben faktor. Naj bo stvar dobra. Recimo, da jo nabavim celo pri nas, ce normalno placam z mastercardom in se mi dostavi v LJ (sem u tujini).
Kaj je trenutno best buy? Gledal sem te neke Surface prejsnji teden na poti. Alternative? Kaj priporocate? Vrzite kak link in si bom podrobno pogledal. Hvala vnaprej.
Surface 2 (32 GB) mogoce? Al je kaj boljsga?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Timmy ()

Asus Transformer Book recimo...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

AvtoR ::
Kaj pa pravite o teli tablici:
http://www.harveynorman.si/oddelki/iska...
ok, resolucija zaslona ni ravno najboljša, ampak me ne moti. Bolj me moti da je razmerje 16/9, jaz pa bi raje imel 16/10 razmerje zaslona.
Zdraven dobiš polno w8.1 (ne RT!) in Office Home edition.
Meni se tole zdi best buy.
http://www.harveynorman.si/oddelki/iska...
ok, resolucija zaslona ni ravno najboljša, ampak me ne moti. Bolj me moti da je razmerje 16/9, jaz pa bi raje imel 16/10 razmerje zaslona.
Zdraven dobiš polno w8.1 (ne RT!) in Office Home edition.
Meni se tole zdi best buy.

Sam sem se najprej nagibal k temu Asusu z Win8.1, a po dobrem premisleku se zanj nisem odločil. Razlogi:
- v desktop načinu zaradi premajhnega zaslona težko berljiv - premala pisava v apliakcijah
- v metro načinu - sicer OK, ampak glede na android absolutno premalo aplikacij na voljo
- nima GPS
Odločal sem se med Toshibo Excite PRO AT10LE-A-109, 32 GB ter Asus MeMO Pad FHD 10 LTE. Odločil sem se za slednjega, ga naročil. Upam da mi ne bo žal.
- v desktop načinu zaradi premajhnega zaslona težko berljiv - premala pisava v apliakcijah
- v metro načinu - sicer OK, ampak glede na android absolutno premalo aplikacij na voljo
- nima GPS
Odločal sem se med Toshibo Excite PRO AT10LE-A-109, 32 GB ter Asus MeMO Pad FHD 10 LTE. Odločil sem se za slednjega, ga naročil. Upam da mi ne bo žal.

Aston_11 ::
Kaj pa rabljene tja do 50 EUR s poštnino? Kaj bi bilo best buy za internet (chrome) (in morda kakšen film pogledati)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()

FlyingBee ::
Sam sem se najprej nagibal k temu Asusu z Win8.1, a po dobrem premisleku se zanj nisem odločil. Razlogi:
- nima GPS
pravkar si naštel zakaj se win8 tablice ne prodajajo dobro