Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

vofra ::
Enako, 7" zadosca, pred nakupom Nexusa sem sel v BB in vzel v roke obe tablici, 10" Samsunga in Nexusa in se takoj odlocil za 7", mi ni zal

fireX88 ::
meni je tudi 10" prevelika, imel sem pa možnost vidit 7" vs 8", in če bi bila cena dostopna, tako kot pri nexusu ali pa če bi bil nexus 8" bi uzel takoj. gre se mi zato, ker se mi dogaja zadnje čase, da sem po cele dneve odsoten, zvečer ob 10ih za 15min pa res ne bi rad prižigal pcja, tako da bi tablica prišla še kako prav. pa trenutno je nexus 7 na mimovrste 200€, kar se mi zdi super cena!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Yossarian ::
Jaz imam 10 colsko in ti povem, da manjše ne bi vzel niti pod razno. Nasploh pride prav npr. pri stripih, ko sta včasih na eni sliki skenirani obe strani hkrati; ne znam si predstavljat, kako malo bi vse skupaj zgledalo na 7 colski.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

keitai ::
7" je meni zadosti le v primeru, če jo konstantno prenašaš okoli, za doma imam raje 10" oz 9.7".

broken/link ::
Jaz imam 10 colsko in ti povem, da manjše ne bi vzel niti pod razno. Nasploh pride prav npr. pri stripih, ko sta včasih na eni sliki skenirani obe strani hkrati; ne znam si predstavljat, kako malo bi vse skupaj zgledalo na 7 colski.
če so vse strani dvostranske je res beda, ampak če pa pride samo sem pa tja kakšna in ne vidiš teksta, jo pač povečaš pa mal poskrolaš levo/desno/gor/dol :) meni to ne predstavlja nekega problema, je pa res, da če bi pa stalno dvostraneske strani bral, potem bi blo pa kar mal smotano, ja.
pač odvisno za kaj rabiš. vedno je najboljš it pogledat, si vzet vsaj 5min za vsako velikost, in mal stestirat. it na net, mal pisat po njej, mal brat, mal jo pač probat. in hitro vidiš, kaj ti odgovarja in kaj ne.

Okapi ::
No ja, za stripe je 7" premalo, tudi če gledaš samo eno stran. Saj za silo gre, ampak je na 10" neprimerno boljše. Drugače pa imam obe in večino časa uporabljam Nexusa 7, Samsung Note 10 je pa na nočni omarici.
O.
O.

FlyingBee ::
če se jo samo doma uporablja potem nujno 10" ... 7" se mi zdi malo brezveze, ker imam velik telefon

damjanll ::
Kaj pa vem, jaz jo samo doma uporabljam pa mi 7" odgovarja, ce rabim kaj resnega pocet za kar bi rabil 10" ali vec, pol raje vzamem laptop v roke. Predvsem je vprasanje za kaj se jo rabi, jaz jo uporabljam za web, email, facebook/g+, youtube, casual games, remote control, e-book reader, obcasno: google docs, pdf, movies. Verjamem pa da ce veliko beres pdf-je in stripe, da vecji zaslon prav pride.

Fadil ::
Kaj pa vem, jaz jo samo doma uporabljam pa mi 7" odgovarja, ce rabim kaj resnega pocet za kar bi rabil 10" ali vec, pol raje vzamem laptop v roke. Predvsem je vprasanje za kaj se jo rabi, jaz jo uporabljam za web, email, facebook/g+, youtube, casual games, remote control, e-book reader, obcasno: google docs, pdf, movies. Verjamem pa da ce veliko beres pdf-je in stripe, da vecji zaslon prav pride.
Na 7 palčnem se pa bolj težko bere knjige!

vofra ::

Na netu je ogromno e-knjig v pdf. Je možno vse te knjige enako preurediti, da se da lepo brati na 7 palčnem Tab-u?

Na netu je ogromno e-knjig v pdf. Je možno vse te knjige enako preurediti, da se da lepo brati na 7 palčnem Tab-u?
In pa ogromno e-knjig v raznih boljsih formatih, verjetno knjigo ki jo hoces brat najdes tudi v ne-pdf formatu. Drugace pa obstajajo razni konverterji npr http://www.pdf4kindle.com/ http://www.ebookconverter.net/ ampak ne vem kako dobro to dela, nisem testiral.

Idrizi ::
Nameravam si kupiti 8" tablico. Odločam se med tema dvema:
Acer Iconia A1-810 za 219 €
http://www.bigbang.si/tablicni-racunaln...
in
Prestigio PMP 7280C za 169 €
Tablico bom uporabljal predvsem za brskanje, pregledovanje emailov, branje Office dokumentov, pogovore, občasno kakšna fotka, otroci pa za kakšno manj zahtevno igrico ... Do interneta bom dostopal brezžično, kot tudi prek BT in mobilnega telefona. Zato mi je slednje pomembno in bi pri Prestigio moral seči po drugem ali dražjem 3G modelu. Skratka uporaba nekje med klasičnem mobilnim telefonom in namiznim računalnikom.
Dražji Acer upraviči razliko v ceni in tudi sicer za to kar ga mislim uporabljati mi bolj ustreza.
(ima BT, HDMI, 16GB ...). Ima manj robu in je zato manjši.
O Prestigio 7280 je že nekaj napisano v prejšnjih postih.
Zanima me pa uporabniška izkušnja za Acer A1-810.
Podroben pregled sem si prebral
http://www.notebookcheck.net/Review-Ace...
Prosim za kakšno mnenje ali izkušnjo z Acerjem.
Acer Iconia A1-810 za 219 €
in
Prestigio PMP 7280C za 169 €
Tablico bom uporabljal predvsem za brskanje, pregledovanje emailov, branje Office dokumentov, pogovore, občasno kakšna fotka, otroci pa za kakšno manj zahtevno igrico ... Do interneta bom dostopal brezžično, kot tudi prek BT in mobilnega telefona. Zato mi je slednje pomembno in bi pri Prestigio moral seči po drugem ali dražjem 3G modelu. Skratka uporaba nekje med klasičnem mobilnim telefonom in namiznim računalnikom.
Dražji Acer upraviči razliko v ceni in tudi sicer za to kar ga mislim uporabljati mi bolj ustreza.
(ima BT, HDMI, 16GB ...). Ima manj robu in je zato manjši.
O Prestigio 7280 je že nekaj napisano v prejšnjih postih.
Zanima me pa uporabniška izkušnja za Acer A1-810.
Podroben pregled sem si prebral
http://www.notebookcheck.net/Review-Ace...
Prosim za kakšno mnenje ali izkušnjo z Acerjem.

beni ::
V četrtek grem na pot. Rabim 3G/Wifi tablico 7-8" (10"max če ne najdem manjše) najraje rabljeno, dobavljivo jutri. Kaj priporočate, čim ceneje, da ne bo joka ob izgubi, kraji, padcu, kar bo zelo verjetno.
LP
LP
Pojma nimam ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beni ()

ciklon ::

Ne vem, ali se mi samo zdi ali pa je res zvok na Samsung Galaxy Tab 2 bolj slab. Jakost zvoka sem dal do konca, pa pri slušalkah tudi, pa se mi zdi da sploh ni ne vem kako glasno. Zdi se mi, da ima vsak drek od Mp3 boljši zvok, kot tablica. Je mogoče še kje kaj možno nastaviti? Navaden Ipod ima odličen zvok, tole je pa bolj žalost. Lahko da so tudi slušalke bolj za en drek, ker nisem poizkusil s kakšnimi in ear. Mnenja glede zvoka na tablicah?

Jaz imam Samsung Note 10.1, poslušam prek bluetooth na hi-fi sistemu in se sliši čisto OK. Nexus 7 pa poslušam na slušalke (filme) in se tudi dovolj dobro sliši, res pa je, da moram dati skoraj najbolj na glas.
O.
O.

Filmi se slišijo uredu, je pa potrebno glasnost povečati skoraj do konca. Kar pa se tiče glasbe, je pa bolj žalostno vse skupaj.

fraising ::
V kratkem nameravam kupiti tablico, in se odločam med Samsung Note 10.1 ter med Tab2. Bi lahko kdo, ki ima te tablice opisal njegovo izkušnjo?
Lp.
Lp.

Unknown_001 ::
V kratkem nameravam kupiti tablico, in se odločam med Samsung Note 10.1 ter med Tab2. Bi lahko kdo, ki ima te tablice opisal njegovo izkušnjo?
Lp.
Maš not vse kar češ, tud kličeš lahko z njo. Edino strojna oprema zaslon pa zvok sta bolj boga, ampak se da preživet če uporabljaš le nezahtevne funkcije (gps, internet, filmi, muska, manj zahtevne igre,...)
Vem, ker imamo tako tablico doma. (galaxy tab 2)
Note 10.1 ma edino tisto penkalo zraven pa mogoče mal boljši procesor, vse ostalo je pa bolj kot ne isto. (hude razlike ni glih)

hobbit ::
Mati si želi tablice oz. napravico s katero se da izvajati predvsem naslednje zadeve:
- slikati(zelo pomemben faktor)
- brskanje po internetu
- brati e-knjige
- ogled filma
Kaj predlagate za ceno do 300EUR in zakaj? Hvala!
- slikati(zelo pomemben faktor)
- brskanje po internetu
- brati e-knjige
- ogled filma
Kaj predlagate za ceno do 300EUR in zakaj? Hvala!

Mipe ::
Za to ceno lahko dobiš Samsung Galaxy Tab 2 (10.1", 16GB). Je pa že nekoliko zastarel, ne vem, kako je z novejšimi modeli...

FlyingBee ::
pojdi v Big Bang ali pač tam kjer imajo raztavljene in prižgane ter probaj, razen ebooks in mogoče filmov (verjetno je vsaj 1 video gor), lahko oba pomembna faktorja preizkusiš ...
sammy tab 2 je tukaj dobra zadeva in kakšni Prestigio/Yarvik, vendar nujno prej preglej
sammy tab 2 je tukaj dobra zadeva in kakšni Prestigio/Yarvik, vendar nujno prej preglej

mailer ::
Note 10.1 ma edino tisto penkalo zraven pa mogoče mal boljši procesor, vse ostalo je pa bolj kot ne isto. (hude razlike ni glih)Kolikor sem na hitro oba testiral v bigbangu ima note 4 jederni procesor, medtem ko ima tab menda samo dvojedrni(nisem se pa poglabljal ali obstaja več različic enega ali drugega). Opazil sem še razliko v kvaliteti in svetlosti zaslona, ki je bila na notu boljša. Gledal sem pa modele brez funkcije telefona, se pravi samo WIFI signal.

hobbit ::
katera tablica ima najbolj spodoben fotič? Recimo Prestigio 7100D je švoh(2MP), potem Samsung Galaxy Tab 2 ima 3MP, kjer fotke tudi niso nek presežek....

Tablice niso za fotografiranje in dvomim, da ima kakšna takšnega, da bi bile fotke "nek presežek". Samsung Note 10.1 ima drugače 5 mp in so fotke videti čisto OK.
O.
O.

Jerry000 ::
Mene pa informatiuno zanima ce se sploh splaca gledat oziroma kupit tablico ce imam nexus4 mobi. Se splaca nexus7 nabavit al bols 10inc tablico?

Zheegec ::
katera tablica ima najbolj spodoben fotič? Recimo Prestigio 7100D je švoh(2MP), potem Samsung Galaxy Tab 2 ima 3MP, kjer fotke tudi niso nek presežek....
Fotkiče imajo asusi najboljši, TF300 ima boljši fotkič od vsega,razen novega xperia z. Pa deluje dosti bolje od samsung taba, pa micro-hdmi out ima.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Jerry000 ::
Jah, kaj bi rad z njo počel oz. meniš, da ti mobi ne nudi?
sej glih zato...ubistvu lahko na mobiju vse delam kot na tablic...le da ma tablica večji zaslon

Jerry, jaz mam tudi n4 in n7 pa doma prakticno samo n7 uporabljam, velik zaslon je veliko bolj uporaben. Tako da ja tablica se vseeno splaca tudi ce imas malo vecji fon. A ti pride bolj prav 7 ali 10" bos pa moral sam ugotovit...

Tomaž ::
Razmišljam o nakupu tablice do nekje 400€
Uporabljal bi ga največ za internet, pregled slik, kakšno igro včasih in ogled kakšnega filma v postelji.
Rad bi da ima WiFi, GPS, HDMI ali mini HDMI, 3,5 mm audio izhod, minimalno Dual-Core procesor in 10" zaslon.
Hvala za vse nasvete.
Uporabljal bi ga največ za internet, pregled slik, kakšno igro včasih in ogled kakšnega filma v postelji.
Rad bi da ima WiFi, GPS, HDMI ali mini HDMI, 3,5 mm audio izhod, minimalno Dual-Core procesor in 10" zaslon.
Hvala za vse nasvete.
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|
|Kingston Hiperx 2x 4Gb|Asus R9 290 Direct CU II OC|
|Intel SSD 520 180Gb|WD Blue 2Tb|Corsair H75|

Zheegec ::
ipad z gps in hdmi pride malo pod 700eur. Najboljša izbira bo kakšen Asus TF300, pa še mini-HDMI ima in ne rabiš prenašati s seboj HDMI adapterja, kot pri iPadu ali pa Samsung Note, ampak samo kabel.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Alfonzo ::
V tem primeru sem mi pa zdi da je boljša izbira Asus Memo Pad 10. Po specifikacijah sta podobna oz je memo boljši + ima dva zvočnika zadaj, kar se pri gledanju filma zelo pozna. Cena pa 290€ v Avstriji ( MediaMarkt ).

Tomaž ::
Vsekakor mora biti Android. Vse tablice omogočajo branje iz USBja preko USB to microUSB adapterja ali samo nekatere tako kot Asusove?? Pa tudi brez HDMI bi lahko bil kar bi verjetno povečalo izbiro.
|XFX PRO 850W|Intel i7 4770k 4,5|MSI Z87-GD65 GAMING|

Tezaab ::
Vse tablice omogočajo branje iz USBja preko USB to microUSB adapterja ali samo nekatere tako kot Asusove??
Za Samsungove tablice to obstaja, sem v soboto nabavil za mamin Galaxy Tab 10.1 (adapter, ki ga vtaknes v Samsungov 30-pinski konektor, na drugi strani je pa vhod USB, tipa A; stane 19,99EUR). Obstaja tudi tak, ki ima poleg USBja tudi citalnik za kartice SD (29,99EUR). Oboje original od Samsunga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tezaab ()

skyone ::
Ima kdo težave s tablico ki jo je vzel pri amisu za 1€? meni se kdaj pa kdaj kar ugasne in znova zažene. To lahko reklamiram ali kako?

grizzlybear ::
Če kdo kupuje kakšno 7' tablico je tale zanimiva:
Asus memo HD7
Si jo lastim par dni in sem zenkrat zadovoljen. Zaslon je super, baterija tud, mogoče mal počasnejši kot nexus ampak ne opazno. Za 160 EUR skupaj s poštnino se splača posebej, ker se starega nexusa praktični ne dobi več, nov bo pa ene 100 EUR dražji (ko bo tle sploh).
Asus memo HD7
Si jo lastim par dni in sem zenkrat zadovoljen. Zaslon je super, baterija tud, mogoče mal počasnejši kot nexus ampak ne opazno. Za 160 EUR skupaj s poštnino se splača posebej, ker se starega nexusa praktični ne dobi več, nov bo pa ene 100 EUR dražji (ko bo tle sploh).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: grizzlybear ()