» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
51 / 185
»»

Alfonzo ::

A se splača kupit Asus MeMo Pad Smart 10?

d4rkw1z4rd ::

po mojem ne ker preveč plačaš firmo
lp

Ja pa je ta Xoro ki jo ti navajaš vredna zaupanja in ob enem tudi 300€?

d4rkw1z4rd ::

po mojem je sicer pa ima garancijo če bi bilo kaj narobe
lp

mevden ::

Alfonzo je izjavil:

Ja pa je ta Xoro ki jo ti navajaš vredna zaupanja in ob enem tudi 300€?

prejšnji xoro, model 9718 je imel na začetku težave z napajalnikom in pa softwersko napako, ko je polnil baterijo je prišel samo do 77%, potem pa kao prekinil z polnjenjem. Naknadno naj bi prišel update, ki je popravil to napako (baterijo je nafilal na 100, le pisalo je da je maksimalno 77%). Nekaj takšnega.

Jaz tudi gledam da bi si ga kupil, vendar preko amazona, tam mislim da je cena sedaj 220€. Le iskat ga je potrebno nekam v Avstrijo.

Magic1 ::

Za 220€ se splača it na izlet po to stvar.
Magic

LukaTCE ::

Katero tablico se mi splača kupit win 8 ali andoid ? win8 so že za 400€ v nemčiji andoid goclever je 200 sam ne vem če lahko uporabim na njem USB modem ali je potem bolje uzeti galaxy tab pri mobitelu ? asus vivtab smart z 3G je pa 600€ :(

damjanll ::

Android!

damjanll je izjavil:

Android!

Se da uporabljat android ? rabil bi samo za livechat http://www.livechatinc.com/ ker bi imel potem 2 programa odprta (nov in pa star)ker andoid verzija je malo čudna.

Alfonzo je izjavil:

http://www.livechatinc.com/product/live...

Ja vem zato sej sm v prejšnem postu reku da je mal čudna verzija tudi zato k nima operator taba web verzija pa tut ni ok :(
Torej USB modem sigurno dela na androidu ?

lucky13 ::

Pa ne vsi na vseh. Poišči referenčno listo delujočih modemov za tablico, katero nameravaš kupiti in poglej, če je tvoj modem na njej. Za Prestigio tablice najdeš to listo na proizvajalčevi strani. Za GoClever ne vem ...

sajmon ::

@LukaTCE: iz lastnih slabih izkušenj ti odsvetujem goclever tablice.

sajmon je izjavil:

Zakaj ? torej ostane galaxy tab 2 vs tale asus smarttab zaradi win8 :)

sajmon ::

LukaTCE je izjavil:

sajmon je izjavil:

Zakaj ? torej ostane galaxy tab 2 vs tale asus smarttab zaradi win8 :)

Sam imam slabe izkušnje s tablico A971. Res, da je to že nekoliko zastarela tablica in ne vem, kakšne hardware ponujajo sedanje tablice za 200 eur iz nemčije. V glavnem, pri a971 je bilo stalno prisotno zmrzovanje. (program se ne odziva ...) Nekoliko se stanje izboljša z zamenjavo na custom rom.

janezek67 ::

Gledam sledečo tablico. Kako se kaj obnese in ali jo kdo ima?

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

FlyingBee ::

za ta denar kot pričakovano, slabša idelava in ne tako dober zaslon, čeprav je resolucija dostojna in IPS teh., ampak predlagam, da jo pogledaš v živo v Bigbangu, se lahko sam prepričaš tudi glede SW odzivnosti ... na papirju pa izgleda kot ena izmed najboljših za ta denar

medenko ::

trnvpeti ::

tole z hibridi bo se zanimivo
tablice bodo kmalu adijo

phone/phablet, pol pa ze hibridi

cordoba ::

Kaj je fora hibrid? Ne poznam zadeve...

Okapi ::

Da je tablica + tipkovnica.

O.

Čist glupo izkoriščanje imena. Hybrid je zame mix x86 in ARM, ne pa tablet s tipkovnico...
Magic

Go-ahead ::

Kupil samsung Galaxy tab 2 za 170 EUR.
Dela brez problemov, je pa res zaslon majhen.

Kaj pa 10 " za 270€ je OK?

si moral iti v italijo? 8-O

Go-ahead ::

Ja, saj sem blizu.

Free Bird ::

Cele teme mi ni za prebirat zato bom kar tako vprašal. Katera tablica je best buy za okoli 400€, pogoj pa je večji zaslon, zato kak Nexus 7 ni primeren. Seveda mora zadeva gladko, brez kakršnihkoli zatikanj delovati. Gledal sem da bi poizkusil z Ativ 10.1 (gledal na bolhi) in me zanima kako se kaj Winodws na teh tablicah obnese? Lahko pa mi predlagate tudi kaj z Androidom.
LP

Zheegec ::

Po mojem Asus TF300...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Imam tf300t pa ne dela tekoče. Če bi sedaj kupoval, bi vzel samsung note 8.0...
Gledal v big bangu zadnjič in je res luštna, hitraaa in glih prav velika.

WyattEarp ::

Asus memo pad 10''. dela čist tekoče. super zadeva.
AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

Nobena stvar ne dela popolnoma tekoče... Še ne, žal.
Predvidevam, da so kriva vodila. Boljša tablica pomeni večjo resolucijo, torej večji pretok podatkov. Tukaj se pa stvari upočasnijo.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

pico ::

@WyattEarp Lahko malo več poveš o Asus MEMO 10", kakšno je z branjem pdfov? Se da brati naprimer ta PDF http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.... na strani 7 normalno? Hvala

Zanimiva stran, s primerjavami tablic http://www.tabletpccomparison.net

Večina laptopov, ki jih folk uporablja ima na 15 inčih tako resolucijo. Ne vem zakaj bi bilo na tej tablici problem brat ta tvoj pdf.
Sem ga odprl s Ausus Infinity in izgleda lepše kot na 24 monitorju :D
Magic

Pa so majhne črke brez povečave (ena stran na zaslonu) normalno berljive? Gledal sem neke teste, kjer primerja nexusa 10 in asus memo in se je videla razlika pri majhni pisavi.

Če hočeš imet celo stran odprto na enkrat, potem zna bit majhno in rahlo zapacano. Vendar jaz na fullHD vseeno uporabljam zoom pri pdfjih. Je drugače vse premajhno. Če imaš samo tekst za brat, potem ni problema, ker teks je lahko prilagodljiv.
Ko že ravno primerjaš nexusa, ni ravno primerljivo. Povej po kakšni ceni dobiš katerega in ti bomo lahko takoj svetoval, kaj vzet.
Magic

Primarno je branje pdfjev in brskanje po spletu. Vem, da nexus in MEMO nista primerljiva zanimala me je samo razlika v resoluciji. MEMO nekje za 230€ amazon, nexus pa ne vem še cene. Je MEMO za to ceno najboljši nakup? Tablic z višjo resolucijo po ugodni ceni je malo.

Ne se sekirat zaradi resolucije, je zadostna in 230€ je ok cena. Kakšne boljše so trenutno predrage. Ali vzami to, ali pa počakaj na novo generacijo tablic...
Magic

kje Memo za 230€?

@adapipika Amazon Link

@Magic1 malo sem gledal napovedi, ampak nič z večjo resolucijo po ugodni ceni. Imaš sam kakšne druge modele, ki bi se jih splačalo čakati. Gledal sem tudi noname tablice, pa ni nič, kar bi izstopalo.

bond007 ::

Sam tole je izven EU, tako da je na to ceno še 50€ davka pa carine...torej 280€.

rad bi kupil tablico, bila bi moja prva tablica.

Uporabljala bi se za občasno uporabo interneta pred kavčom, gledanje slik, kakšnega filma parkat na leto.

Nekako sem že izbral dve tablice med katerima bi se odločil, to sta:

xoro 9718 ali prestigio 9711d. Brez 3g, ker nerabim tega.

xoro 240€, prestigio 230€. Katega bi vi izbrali, zakaj?

mevden je izjavil:

rad bi kupil tablico, bila bi moja prva tablica.

Uporabljala bi se za občasno uporabo interneta pred kavčom, gledanje slik, kakšnega filma parkat na leto.

Nekako sem že izbral dve tablice med katerima bi se odločil, to sta:

xoro 9718 ali prestigio 9711d. Brez 3g, ker nerabim tega.

xoro 240€, prestigio 230€. Katega bi vi izbrali, zakaj?

prestigio je model 7100d. Sem se zgoraj zatipkal

ScumbagSteve ::

Tudi sam razmišljam o nakupu. Prva stvar, ki me zanima je ali vzeti Android ali Windows RT tablico? Katera deluje lepše/bolj tekoče in brez zatikanja? Če bom kupil bom izbral 10.1", saj so manjše premajhne.

Sem gledal nekaj Samsung Galaxy Tab 2 10.1", ampak me muči samsungov TouchWiz (njegova "odzivnost"). Rad bi torej odzivno tablico, ki ne bo trokirala in se zatikala. Namenjena bo predvsem spletni uporabi, pregledovanju mailov, gledanju streamov in pa pregledovanju dokumentov.

Zanima me tudi kam po tablico, da bo cena normalna/ugodna.
Scumbag Štefko

pico je izjavil:

@WyattEarp Lahko malo več poveš o Asus MEMO 10", kakšno je z branjem pdfov? Se da brati naprimer ta PDF http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.... na strani 7 normalno? Hvala

Ko pridem domov pogledam prav ta PDF in še kaj več povem o tablici.
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

rotenon ::

Zdravo! Zanimam me če kdo lahko priporoči kakšen kvaliteten hibrid (tablica + tipkovnica). Sem preletel temo in nisem našel ničesar relevantnega. Torej gre se za službeno uporabo, največ Microsoft office, branje, potem malo surfanje in glasba. Iščem kvalitetno izdelavo, visoko resolucijo, dobro avtonomijo, majhno težo, dobre možnosti povezljivosti (na projektor itd.), usb vhode (vsaj 2). Cena je drugotnega pomena. Kakšen dober nasvet?

Lynxfox ::

rotenon je izjavil:

Zdravo! Zanimam me če kdo lahko priporoči kakšen kvaliteten hibrid (tablica + tipkovnica). Sem preletel temo in nisem našel ničesar relevantnega. Torej gre se za službeno uporabo, največ Microsoft office, branje, potem malo surfanje in glasba. Iščem kvalitetno izdelavo, visoko resolucijo, dobro avtonomijo, majhno težo, dobre možnosti povezljivosti (na projektor itd.), usb vhode (vsaj 2). Cena je drugotnega pomena. Kakšen dober nasvet?

Kaj pa Transformer Book od Asusa? Recimo 11" - http://www.theverge.com/products/transf...

Imaš pa tudi 13" verzije.

Na android se ne splača dati free aplikacij. Pri svojem tf300t sem dal sedaj samo pro in dela ful hitreje. Hitrejši je občutno, za 20%.

M-XXXX ::

cordoba je izjavil:

Na android se ne splača dati free aplikacij. Pri svojem tf300t sem dal sedaj samo pro in dela ful hitreje. Hitrejši je občutno, za 20%.

Kaj?

Vsaka free app, ima reklame, ki pa upočasnijo delovanje, odzivnost...

pico je izjavil:

Živjo.
Doma sem probal prav ta PDF. Super se vidi, čez cel zaslon je po širini, dol se premikaš in je super berljivo. lahko še približaš, samo ni treba, ker če maš po širini do konca, je čist dost.
Drugače sem pa res zadovoljen. kar imam gor inštalirano od programov do iger, vse dela dobro. je odzivno in se hitro odpre. Če priključim miško preko micro usb (imam 10cm dol kabl iz micro usb v USB), se lepo kurzor pokaže na zaslonu in lahko uporabljam miško. za tipkovnico ne vem, nisem neki probaval. Zalson je dober, neki so govoril, kako je preslaba resolucija in se vidi piksle. meni se zdi zaslon dober. predvaja vse filme, 10Gb bluray sem dal, pa je gladko predvajalo. 16Gb je dost placa, kar maš pa kej filmov pa to maš na kartici, programe pa samo na tablico lahko inštaliraš (to ma jellybean mislm da omejeno). samo baterija ni nek presežek. men zdrži nekje 5,5h stalne uporabe, če pa pač vsak dan kaki 2 urci pol pa 3 dni. Atutu dobim 12.600 točk če koga zanima. Polni se nekje 3,5h. zdej ko je JB 4.2 lahko imaš različne uporabnike (kot pri WIN), in imava vsak svojega z ženo, pa maš svoje nastavitve. slike dela zadovoljive podnevi, pač, to ni fotoaparat, to je za kdaj če glih pritisneš kako. zvočniki so zelo dobri, maš nastavitve za filme, glasbo, igre... in se pozna, če daš na filmski profil, ko gledaš film. wifi dela kar dobro. inštaliral sem gor navigacijo in zemljevide prekopiral iz neta in dela dobro (navigon). to je to. če kdo še kej več rab, pa naj vpraša.

bdoxx ::

rotenon je izjavil:

če cena ni problem http://www.mimovrste.com/artikel/272001... (rondom link z neta, se ga da dobit ceneje) ali cenejšo različico z ital atomom,
ali pa acer w700
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
««
51 / 185
»»