Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Okapi ::
Problem z ločljivostjo imajo samo geeki, ki jim cifre na papirju pomenijo več kot raba v resničnem življenju. Kar se pomnilnika tiče, pa je 16 GB dovolj za vse namene, razen velike zbirke muzike ne moreš imeti gor, ali več kot par filmov naenkrat.
O.
O.

Dromar ::
Strinjam se z Okapijem. Ko sem sprobaval iPad mini v trgovini, me je enostavno bolj prepričal kot Nexus 7, pa čeprav ga tule geeki full prehvaljujejo. Sledil sem občutku in ga vzel... Je pač tak prikupen tablet in ga res pogosto vzameš raje kot laptop v roke.

Okapi ::
Da ne bo kakšne pomote - Nexus 7 je odlična zadeva in ima najmanj eno veliko in eno potencialno veliko prednost pred tamalim iPadom. Namreč, je precej cenejši, pri bolj ali manj enaki zmogljivosti. Druga prednost je odvisna od tega, kakšen telefon imaš. Če imaš androida, je nekako smiselno imeti tudi androidno tablico.
O.
O.

Ja ma sej to je to - večina, ki se o tem sprašuje, ima tako ali tako androide... Jaz za telefon ne bi rad imel iPhone-a pač in mislim da veliko ljudi tako misli med tistimi, ki hočejo še tablico.

wenis ::
Res je, telefoniram z androidom, te iphone evforije nikoli nisem razumela, ker mi moj skromen htc čisto dobro služi, vendar pa v primeru tabličnega ne bi rada 'obtičala' pri tem kar poznam. In zaenkrat sem bolj navdušena nad iPadom, pred nakupom seveda nameravam vse še dodobra preizkusit v živo.

Tomson ::
Ne glede na to, da bom na koncu koncev vseeno predstavljala povprečnega uporabnika, si vseeno želim največ kar za ponujen denar lahko dobim.
Ipad mini? Kakšen drug android? Ali je najbolje potrpeti in počakati ipad mini2 (v primeru, da se pričakuje veliko več)?
Tole s čakanjem je meni malo hecno. Če nekaj kupuješ danes, kupi danes, ker čakaš lahko v nedogled, ko bo zunaj iPadMini 2, bo tik za vogalom iPadMini 3, itd ... Sicer pa neke revolucije ni pričakovat, gre za evolucijo naprave. Sploh pri Applu je že nekaj časa njihova filozofija, ne spreminjaj ali popravljaj, če se prodaja. Tako bo verjetno iPadMini 2 najverjetneje imel malo višjo resolucijo, verjetno malo več memorije, verjetno hitrejši procesor in verjetno boljšo kamero.
Ali se splača počakat: verjetno ne. :) Razen če želiš te bombončke. Ampak pozor, nekaj mesecev kasneje bo imel iPadMini3 vse to še izboljšano, dejstvo pa je da so vse iOs aplikacije tako dobro optimizirane, da pravzaprav še kar nekaj časa ne bodo potrebovale zmogljivejše strojne opreme ...
Glede na to, da potrebuješ tablico za čisto vsakdanje zadeve, (se pravi da bo tako iOs kot Android opravil svoje delo), se najprej odloči za OS, na principu dveh faktorjev:
- kaj vsebinsko ponuja iOS ali Andorid
- katera UserInterface izkušnja ti je boljša
Prednost Androida je predvsem: razširljivost, povezljivost, prilagodljivost, napredna uporaba
Prednost iOSA pa: preprostost vmesnik, malo višja kvaliteta nekaterih aplikacij, siri :), OneButtonDesign, brand in design ;)
Slaba ločljivost je bolj marketinška fora, vsaj pri tej velikosti. 10" je že druga pesem, tam se razlika med iPad2 in Retino res pozna, vsaj pri tekstu ... Nerazširljiv pomnilnik zna bit težava, sploh če imaš na poti rada zbirko fotografij/glasbe/filmov/itd... Glede aplikacij in prostora pa je odvisno koliko in kakšne aplikacije boš imela. Nekdo ima dovolj 8GB, spet drugi ne bo tarnal da je 64GB premalo. Odvisno od uporabnika. Pa mogoče še opozorilo glede iTunesa, meni osebno grozna zadeva, saj gre vse kar nalagaš na iOS napravo prek njega. Pri Androidu je nalaganje na napravo precej enostavnejše in hitrejše ...
Skratka, pojdi v trgovino, sprobaj Android in iOS, da v praksi vidiš kateri uporabniški vmesnik in princip OS ti bolj leži, potem pa bo odločitev glede same naprave lažja ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

LordPero ::
Problem z ločljivostjo imajo samo geeki, ki jim cifre na papirju pomenijo več kot raba v resničnem življenju.
Ah, sej smo (pre)debatirali to, se ne gre za kdo ima več, se gre, da vsak mal drugače zaznava svet (drugače vidi, pa naj bo to zaradi oči ali zaradi zaradi procesiranja).
Jaz osebno veliko lažje berem bolj oster txt (manj se utrudim), torej si bom na low ppi bolj povečal txt kot bi si ga pri isti velikosti z višji ppijem. Drugo vprašanje je sedaj, koliko ti pomeni 'velik' ekran v smislu koliko podatkov ti lahko gre hkrati gor (manj scrolanja :)). Samo pravim, da jaz tega ne bi podcenjeval oz. je to definitivno vsaj omembe vreden podatek (drugače rečeno: imam raje velik ekran z višjo ločljivostjo, kakor manjši ekran z nižjo ločljivostjo a višjim ppijem -več pik v absolutnem smislu je boljše :)).
Mini je zame osebno ravno malce pod mejo s tisto staro iPad ločljivostjo, svetujem, da gre provat v trgovino (Gang Bangi jih imajo toliko, da verjetno že hodiš po njih, ko prideš v trgovino). Lepo si vzemi čas in recimo kake pol ure uporabljaj zadevo, kot bi jo doma, boš kmalu videla, kje so problemi, če so. Poskusi tudi iPad 3 ali 4.
Also, ko bo Mini dobil višji ppi boste tudi vsi pravili, da je razlika. Ker pač je (& se opazi, je lepše -saj ne, da se brez tega ne da, ampak prav tako se da tudi s pol bolj počasnim procesorjem :)).
Če nimaš nič iOSovskih izkušenj mal vrži uč tudi na iTunese, ker enim, predvsem tistim, ki se načeloma več ukvarjamo z našimi onegaji, gre to močno na živce, ampak če boš povezala tablico na abank enkrat na leto, verjetno ne bo problemov. ... aja, to in ostalo sta že Tomson & Okapi lepo povzela :).
Glede čakanja na nove verzije, hm, načeloma sem tudi jaz proti čakanju (oz. natančneje, odlašanju), ampak mal je pa vseeno za se orientirat in bolj učinkovito porabiti denar.
Če npr. Mini 2 izide v začetku aprila (kar je možno), bi ji bilo smiselno počakat, ne? Če bo bolj oktobra oz. novembra, potem pa niti ne toliko, odvisno kako močno si želi zadevo :).
LordPero

bdoxx ::
Pozdrav!
Že dalj časa razmišljam o nakupu tabličnega računalnika, pred par dnevi me je pa resnično zagrabilo. Tako sem pregledala vse spletne trgovine (začnem s specifikacijami, ki mi ne povedo nič kaj preveč), nadaljujem z youtube videi, na koncu pristanem tukaj. Preberem kolikor je možno, a na koncu si vseeno ne pridem na jasno.
Cena je pomembna, vendar v korelaciji s tem, kar dobim. Android, iOS, to je vseeno. Ampak glede na to da imam občutek da je 10' preveč, 7' pa premalo, sem se zaljubila v ipad mini. Vendar povsod ta povdarek, 'slabe ločljivosti'. Zanima me ali se to res tako zelo opazi. Druga stvar, ki pa me je zmotila pa je nerazširljiv pomnilnik in kar 100EUR doplačila za 16GB več. Že 330 je več kot preveč, kar bi bilo smotrno zapraviti. Je 16GB pomnilnika premalo, če bi napravo uporabljala za spletno brskanje, aplikacije, branje raznih dokumentov itd. In ali je bolje počakati na izid mini 2, bo tisti ponujal res veliko več?
In če pozabimo na vojno med androidi in iOS, ali obstaja android za približno enak budget, ki bi ponujal isto ali več?
Ne glede na to, da bom na koncu koncev vseeno predstavljala povprečnega uporabnika, si vseeno želim največ kar za ponujen denar lahko dobim.
Ipad mini? Kakšen drug android? Ali je najbolje potrpeti in počakati ipad mini2 (v primeru, da se pričakuje veliko več)?
:)
http://www.dailymobile.net/2013/03/13/s...

spyker123 ::
Wenis, tudi sam sem zaenkrat še v dilemi, kaj kupiti, vendar bom malo počakal, ker bi naj aprila izšel ipad mini 2 in se bom potem odločil..če bodo cene enake prvemu, se bo bolj splačalo kupiti slednjega.
Maticko, note 8.0 je tudi stroj, vendar še nisem zasledil, kdaj bi ga naj izdali in kakšna bo cena.
Maticko, note 8.0 je tudi stroj, vendar še nisem zasledil, kdaj bi ga naj izdali in kakšna bo cena.

medenko ::
maslo12: prestigio dobiš ugodneje pri comshopu.
Tablični računalnik PRESTIGIOMultipad PMP5597D_BF_DUO
Vaša cena: 235,82 €
Spletna cena: 249,97 €
Dobavljivost: Na zalogi
Tablični računalnik PRESTIGIO Multipad PMP7100D_DUO
Vaša cena: 245,71 €
Spletna cena: 259,98 €
Tablični računalnik PRESTIGIOMultipad PMP5597D_BF_DUO
Vaša cena: 235,82 €
Spletna cena: 249,97 €
Tablični računalnik PRESTIGIO Multipad PMP7100D_DUO
Vaša cena: 245,71 €
Spletna cena: 259,98 €

bosmla ::
^^ce ze tolko reklamirate comshop dajte porihtat cene pri izpisu - magari dodajte "cena ob registraciji" ali kaj podobnega, ker ko isces nizje cene jih tam ne najdes in gres naprej...

gregyk ::
Če koga zanima, sem poskeniral veliki test tablic, ki je bil v zadnji hrvaški reviji BUG. Dobite ga na naslovu: https://www.box.com/s/4bqly289tdjuevwz8...

Precej velika prednost iPada je predvsem to, da je dolgo časa aktualen... Moja punčara ima Galaxy Tab 8.9 prve generacije, ki je kot model star dobro leto in je stuck na Android 3.2... Pa bi lahko tablica poganjala Jelly Bean kot za šalo in še naslednjih 5 Android posodobitev ravno tako, ker ima hardware še vedno vrhunski. Moj oče ima po drugi strani iPad2, ki je precej starejša naprava od tega Galaxyja, pa še zdaj dobiva posodobitve sproti...
Čisto preprosto povedano - Android bi bil konkurenčen iOSu predvsem takrat, ko bi začel omejevat, kaj lahko firme z Androidom delajo. Sej Nexus je ok, ampak pač ni za vse, glejte... Nexus 7 je za moje pojme in še za marsikoga drugega premajhen, Nexus 10 pa se nikakor ne dobi in je tudi kar hitro prevelik. iPad mini je perfektne velikosti in peresno lahek, medtem ok velikega iPada jaz recimo ne bi imel.
Čisto preprosto povedano - Android bi bil konkurenčen iOSu predvsem takrat, ko bi začel omejevat, kaj lahko firme z Androidom delajo. Sej Nexus je ok, ampak pač ni za vse, glejte... Nexus 7 je za moje pojme in še za marsikoga drugega premajhen, Nexus 10 pa se nikakor ne dobi in je tudi kar hitro prevelik. iPad mini je perfektne velikosti in peresno lahek, medtem ok velikega iPada jaz recimo ne bi imel.

Jao meni, vi in vaš ppi... Ekran je povsem soliden in mu čisto nič ne manjka. Jaz nikoli ne opazim nobenih pikslov. Cena je pa za tako napravo solidna in dvomim, da boste dočakali nižjo. Imejte pač svoje Nexuse z večjim ppi-jem (in 35% manjšim ekranom, ki je za povrh vsega še težji, debelejši in iz 10x slabših materialov, s slabše optimiziranimi appi, ki neprenehno štekajo)

bluefish ::
Daj no, bodi vsaj malenkost objektiven.
Zaslona se v velikosti razlikujeta za malce manj kot en inč. Nexus je debelejši za, OMG, 3mm. Razlika v ceni pa je očitna (200$ v. 329$). Kar se tiče materialov je vse skupaj dokaj subjektivno. O aplikacijah pa bi se tudi lahko razpisali.
Zaslona se v velikosti razlikujeta za malce manj kot en inč. Nexus je debelejši za, OMG, 3mm. Razlika v ceni pa je očitna (200$ v. 329$). Kar se tiče materialov je vse skupaj dokaj subjektivno. O aplikacijah pa bi se tudi lahko razpisali.

Halfdead987 ::
Sej iPad mini ma lih tisto sfaljeno velikost in je preširok..Nexusa bi se nekako še dalo stlačit v žep, če je dost velik.Čeprav noben ne daje tablice v žep...
Nexus je težji samo 32g. To ni skoraj nič.
Ekran ima večjo resolucijo in je poleg tega manjši !
iPad mini ima samo 162 ppi. Pixle komot vidiš.
Debelejši je za 3mm,kar sicer ni malo, ni pa tudi veliko. Sploh ker je tablica. Pri telefonih bi bila druga zgodba.
Meni je stock android the best. In aplikacije nič ne štekajo.
Nexus je težji samo 32g. To ni skoraj nič.
Ekran ima večjo resolucijo in je poleg tega manjši !
iPad mini ima samo 162 ppi. Pixle komot vidiš.
Debelejši je za 3mm,kar sicer ni malo, ni pa tudi veliko. Sploh ker je tablica. Pri telefonih bi bila druga zgodba.
Meni je stock android the best. In aplikacije nič ne štekajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Halfdead987 ()

Zheegec ::
Če koga zanima, sem poskeniral veliki test tablic, ki je bil v zadnji hrvaški reviji BUG. Dobite ga na naslovu: https://www.box.com/s/4bqly289tdjuevwz8...
Veliki test tablic, pa brez Asus TF700 in Nexus 10? Sploh Asus ima še vedno najboljši ekran na trgu in najboljše fičerje...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

Evo ti, bluefish, objektivnost...
Ekran je večji za slab inch, ampak je drugačnega razmerja - 4:3 namesto 16:9 - POVRŠINA ekrana je večja za 35%.
Razlika v debelini je malo več kot 3mm in to se pri tablici FULL pozna
Razlika v ceni je očitna morda v ZDA, v Sloveniji pa ne ravno, kjer je zgolj 50€ ali 70€, če ti slučajno uspe najdit trgovino, v kateri imajo tudi 16gb modele na zalogi in ne samo 32gb
Kar se tiče materialov ni prav nič subjektivno - imaš vse na papirju, kaj je uporabljeno
O aplikacijah se kar razpišimo, pa bo kaj hitro jasno, da je na Androidu 3/4 aplikacij navadnih upscale-ov od aplikacij za telefone, medtem ko so za iPad pač vsi appi narejeni za iPad...
Sem priložil video, pa ta tipo NI Apple fanboy. Če je nekomu bolj važno, da je tekst bolj oster in potem celo knjigo scrolla gor in dol in ima pač manjše črke zato, potem kar naj kupi Nexusa.
Jaz nisem tako bogat, da bi denar vrgel stran za tako napravo.
Ekran je večji za slab inch, ampak je drugačnega razmerja - 4:3 namesto 16:9 - POVRŠINA ekrana je večja za 35%.
Razlika v debelini je malo več kot 3mm in to se pri tablici FULL pozna
Razlika v ceni je očitna morda v ZDA, v Sloveniji pa ne ravno, kjer je zgolj 50€ ali 70€, če ti slučajno uspe najdit trgovino, v kateri imajo tudi 16gb modele na zalogi in ne samo 32gb
Kar se tiče materialov ni prav nič subjektivno - imaš vse na papirju, kaj je uporabljeno
O aplikacijah se kar razpišimo, pa bo kaj hitro jasno, da je na Androidu 3/4 aplikacij navadnih upscale-ov od aplikacij za telefone, medtem ko so za iPad pač vsi appi narejeni za iPad...
Sem priložil video, pa ta tipo NI Apple fanboy. Če je nekomu bolj važno, da je tekst bolj oster in potem celo knjigo scrolla gor in dol in ima pač manjše črke zato, potem kar naj kupi Nexusa.
Jaz nisem tako bogat, da bi denar vrgel stran za tako napravo.

FlyingBee ::
kdor na 165 PPI ne opazi pikslov, potem mora k okulistu, pa je subjektivnost gor ali dol

@Dromar: saj, v končni fazi se gre za napravi, ki ciljata na različni skupini uporabnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

Te 3mm se NE poznajo ravno veliko. Etuiji podebelijo naprave po 2mm pa jih vseeno kupujejo.
In 4:3 je samo za browsanje. Za vse ostalo je crap.Za te aplikacije, ki so zanj optimizirane še posebej.
50€ ni malo za enako dobro tablico.
Tekst bolj oster na 1024x768?
Sry, ampak 1024x768 imajo tiste cheap android tablice za ~80€.
In 4:3 je samo za browsanje. Za vse ostalo je crap.Za te aplikacije, ki so zanj optimizirane še posebej.
50€ ni malo za enako dobro tablico.
Tekst bolj oster na 1024x768?

Sry, ampak 1024x768 imajo tiste cheap android tablice za ~80€.

4:3 je v marsičem zalo dober, tudi uporabne površine je več, razen pri filmih ... res pa da ga je težje potem kam stlačiti, sicer pa po žepih, razen jakn, ne bi nosil tablice, že phablete težko

NIČ na tem forumu me bolj ne razp**** kot to, da me nekdo narobe citira.
"Če je nekomu bolj važno, da je tekst bolj oster in potem celo knjigo scrolla gor in dol in ima pač manjše črke zato, potem kar naj kupi Nexusa."
In potem mi napišeš "TEKST BOLJ OSTER NA 1024x768?" pa sto posmehovalnih smajlijev zraven.
Tablice za 80€ imajo precej manjši ppi - imel sem tablet za 100€..........
Jaz etui imam in jemljem iPada iz njega vsakič ko ga uporabljam.
4:3 je dober za browsanje, pri igranju iger je enak oziroma boljši v večini primerov, ker ne rabiš držat v landscape poziciji, za branje knjig, za tipkanje in še za kaj.
16:9 je boljši za filme.
Za ostale ljudi ne vem, ampak jaz filme gledam na 50" plazmi, takoj za njo bi prišel na vrsto laptop in šele če tudi tega ne bi imel, bi vzel v roke tablet in na njem gledal film. Med filmom imam pač rad roke proste.
Strinjam se z ljudmi, ki pravijo "vsakomur svoje", sovražim pa ljudi, ki pljuvajo po iPad miniju, pa ga nikoli niso imeli v rokah. Jaz sem 1 mesec predrkaval vse tablice, ki so jih imeli kjerkoli razstavljene in iPad miniju pač v mojih očeh ni seglo nič v oči.
Pa samo tako, v velikosti same tablice je Nexus 7 zelo malo manjši od minija, ker ima širši rob, tako da ga v žep ni nič kaj lažje stlačit, če pa ga že je, pa še vedno ne poznam debila, ki bi tablico nosil v žepu in ne vidim, zakaj bi jo. Če češ nekaj za v žeš, si kupi Galaxy Note.
"Če je nekomu bolj važno, da je tekst bolj oster in potem celo knjigo scrolla gor in dol in ima pač manjše črke zato, potem kar naj kupi Nexusa."
In potem mi napišeš "TEKST BOLJ OSTER NA 1024x768?" pa sto posmehovalnih smajlijev zraven.
Tablice za 80€ imajo precej manjši ppi - imel sem tablet za 100€..........
Jaz etui imam in jemljem iPada iz njega vsakič ko ga uporabljam.
4:3 je dober za browsanje, pri igranju iger je enak oziroma boljši v večini primerov, ker ne rabiš držat v landscape poziciji, za branje knjig, za tipkanje in še za kaj.
16:9 je boljši za filme.
Za ostale ljudi ne vem, ampak jaz filme gledam na 50" plazmi, takoj za njo bi prišel na vrsto laptop in šele če tudi tega ne bi imel, bi vzel v roke tablet in na njem gledal film. Med filmom imam pač rad roke proste.
Strinjam se z ljudmi, ki pravijo "vsakomur svoje", sovražim pa ljudi, ki pljuvajo po iPad miniju, pa ga nikoli niso imeli v rokah. Jaz sem 1 mesec predrkaval vse tablice, ki so jih imeli kjerkoli razstavljene in iPad miniju pač v mojih očeh ni seglo nič v oči.
Pa samo tako, v velikosti same tablice je Nexus 7 zelo malo manjši od minija, ker ima širši rob, tako da ga v žep ni nič kaj lažje stlačit, če pa ga že je, pa še vedno ne poznam debila, ki bi tablico nosil v žepu in ne vidim, zakaj bi jo. Če češ nekaj za v žeš, si kupi Galaxy Note.

Tablice za 80€ imajo še večji ppi kot iPad mini. Ker so ponavadi 7"..Mora pa bit 1024x768...Jaz tablice z manj kot 2560x1440 niti pogledal ne bi..
Ravno pri igranju iger je slabši lol.Če bi bil boljši, bi bili vsi gamerji na 4:3 19 inčerjih, se ti ne zdi?
Ravno pri igranju iger je slabši lol.Če bi bil boljši, bi bili vsi gamerji na 4:3 19 inčerjih, se ti ne zdi?

gre se za to, da če je že cena 330 EUR potem naj vsaj spodoben PPI dajo gor, 165 je premalo, žal

Raje se mi opraviči, ker si me narobe citiral in ne, ne zdi se mi, da bi potem "bili vsi gamerji na 4:3 19 inčerjih". Eno je PC, drugo je pa tablica. Tablico držiš v ROKAH in 16:9 tablico moraš potem držat preprosto postrani, ker vre igre naredijo pač v landscape-u. In dobro vemo vsi, da če držiš 7" 16:9 tablet postrani, ne dosežeš s prstom vsega na ekranu, medtem ko je iPad 4:3 in naredijo igre večinoma pokončne in dosežeš preprosto povedano vse, pa tudi če so narejene v landscape-u zaradi 4:3 formata še vedno dosežeš vse. Nehaj že enkrat biti ignorat. Daješ tako zabite primerjave, da adijo...
PPI bi lahko bil boljši, ampak z vso gotovostjo ni tako odločilen faktor, da bi se zato odrekel 35% večjemu ekranu, boljšemu dizajnu, kvalitetnejši izdelavi, prilagojenim appom, hitrejšemu delovanju, zadnji kameri,...
Kamere sicer ne uporabljam pogosto, ker snemam z DSLRom, ampak zadnjič sem ostal brez baterije ravno v najbolj neprikladni situaciji in me je iPad rešil... 1080p posnetke dela in so, če imaš dobre svetlobne pogoje, povsem solidni in se da z njimi povsem normalno delat.
PPI bi lahko bil boljši, ampak z vso gotovostjo ni tako odločilen faktor, da bi se zato odrekel 35% večjemu ekranu, boljšemu dizajnu, kvalitetnejši izdelavi, prilagojenim appom, hitrejšemu delovanju, zadnji kameri,...
Kamere sicer ne uporabljam pogosto, ker snemam z DSLRom, ampak zadnjič sem ostal brez baterije ravno v najbolj neprikladni situaciji in me je iPad rešil... 1080p posnetke dela in so, če imaš dobre svetlobne pogoje, povsem solidni in se da z njimi povsem normalno delat.

No ja, bi raje imel boljši PPI kot pa tisto kamero, ki je pri tovrstnih napravah sama sebi namen.
Mi gre vedno na smeh, ko opazim koga, ki tablico (po možnosti je to nek 10" model) moli v zrak in poskuša zajeti kader.
Mi gre vedno na smeh, ko opazim koga, ki tablico (po možnosti je to nek 10" model) moli v zrak in poskuša zajeti kader.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

Katere igre pa so v 16:9 landscapeu? Mogoče kakšne 3D fps, ostalo sigurno ne. Tega pa sploh ne moreš igrat na tablici,unless imaš 20cm prste. Na 4:3 igrat je pa obup, ker se slika raztegne na gor.
ravno zato, ker je večji ekran, bi morala bit višja ločljivost. 1024x768 je sprejemljivo le za 3,5".
Kamere imho ne rabiš na iPadu. Katere aplikacije pa rabiš ti na iPadu? Igre ni užitek igrat v 4:3.Dizajn je isti,lol.
ravno zato, ker je večji ekran, bi morala bit višja ločljivost. 1024x768 je sprejemljivo le za 3,5".
Kamere imho ne rabiš na iPadu. Katere aplikacije pa rabiš ti na iPadu? Igre ni užitek igrat v 4:3.Dizajn je isti,lol.

Igre na tablicah in mobilnikih so itak bolj ko ne za okras. Imam raje 4:3 zaslon za primarna opravila - internet in podobno.
Je pa jasno, da v primeru nakupa zaradi iger ali ogleda filmov, izbereš nekaj s 16:9.
Je pa jasno, da v primeru nakupa zaradi iger ali ogleda filmov, izbereš nekaj s 16:9.

LordPero ::
Tako, ja, flejmajte brez da bi se sploh razumeli med sabo
.
Nisem popolnoma 100% niti zakaj vsi primerjate Minija in N7 -ker sta oba nekako vstopna modela obeh svetov?
Prerekanje kot kaj je absolutno bolj pomembno je brezveze. Če te ne moti low ppi, ker pač si dovolj slep, da ne vidiš pikslov in rad zoomaš kot da ni jutreta, potem ql, bodi vesel, lepo razloži to & ne prepričevat drugih. Če ti je otroška tablica (7") premajhna, tata tablica (10") prevelika, mama tablica (7-8") pa ravno pravšnja, super, si verjetno dobil, kar rabiš, ampak vsak lahko/naj poskusi vse tri juhe/postle & se sam odloči. Če te ne moti, da je zadeva x mm debelejša/xx gramov težja, potem ql, hulkaj tam po svoje & bodi happy za svoj awsum raw powah. Če rad s tablico slikaš okoli, tudi OK, prosta država, ti kar jadraj tam po ulici, toliko prišparaš na hoji.
Sem samo hotel reči, da ni treba, da ima vsak svoj prav, saj nas je dovolj tukaj, da bo vsak povedal svoje mnenje & ga čim bolj razložil, da bo OP lahko to apliciral nase :). U bistvu samo pozivam k malce večji uporabi tophat klobukov in monoklov.

Nisem popolnoma 100% niti zakaj vsi primerjate Minija in N7 -ker sta oba nekako vstopna modela obeh svetov?
Prerekanje kot kaj je absolutno bolj pomembno je brezveze. Če te ne moti low ppi, ker pač si dovolj slep, da ne vidiš pikslov in rad zoomaš kot da ni jutreta, potem ql, bodi vesel, lepo razloži to & ne prepričevat drugih. Če ti je otroška tablica (7") premajhna, tata tablica (10") prevelika, mama tablica (7-8") pa ravno pravšnja, super, si verjetno dobil, kar rabiš, ampak vsak lahko/naj poskusi vse tri juhe/postle & se sam odloči. Če te ne moti, da je zadeva x mm debelejša/xx gramov težja, potem ql, hulkaj tam po svoje & bodi happy za svoj awsum raw powah. Če rad s tablico slikaš okoli, tudi OK, prosta država, ti kar jadraj tam po ulici, toliko prišparaš na hoji.
Sem samo hotel reči, da ni treba, da ima vsak svoj prav, saj nas je dovolj tukaj, da bo vsak povedal svoje mnenje & ga čim bolj razložil, da bo OP lahko to apliciral nase :). U bistvu samo pozivam k malce večji uporabi tophat klobukov in monoklov.
LordPero

Halfdead, saj bi ti odgovoril, pa se mi zdi, da nisi ravno na neki ravni, ko bi karkoli razumel. Že prej si me narobe citiral, zdaj pa še enkrat... Dizajn kot dizajn tablice, ok?
Kamero sem omenil samo kot ŠE ENO prednost, that's it.
Se mi ne da. Kdor bo šel kupit Nexusa zaradi vaših neumnih predlogov, si bo pač sam kriv, kdor pa si ga bo, ki mu je dejansko bolj všeč, pa tako ali tako super.
Kamero sem omenil samo kot ŠE ENO prednost, that's it.
Se mi ne da. Kdor bo šel kupit Nexusa zaradi vaših neumnih predlogov, si bo pač sam kriv, kdor pa si ga bo, ki mu je dejansko bolj všeč, pa tako ali tako super.

Debelejša tablica je boljša. Kar je očitno, ker se proda neprimerno več iPadov 4, kot tanjših Asus TF700

Ja, tole je bil sicer troll, ampak nekaj milimetrov res ni konec sveta. Konec koncev bo na 7" Nexus7 zaradi razmerja stranic 16:10 film enako velik, kot na 7.9" iPad Miniju, kjer je pač več črnega roba.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()

@Dromar
Vem kaj je design.
Aja? Zaradi tvojih predlogov pa bo? 35% večja površina? No way. Malo manj. Pa še manjša resolucija na večjem ekranu.
@Nezemljan3001
Android tablice jaz sploh kupil ne bi...:)
Imam raje čim manj črnega ob straneh. Je moteče.
Vem kaj je design.
Aja? Zaradi tvojih predlogov pa bo? 35% večja površina? No way. Malo manj. Pa še manjša resolucija na večjem ekranu.
@Nezemljan3001
Android tablice jaz sploh kupil ne bi...:)
Imam raje čim manj črnega ob straneh. Je moteče.

16GB Nexus 7: $199
16GB iPad mini: $329
Price difference: $130
32GB Nexus 7: $249
32GB iPad mini: $429
Price difference: $180
32GB Nexus 7 (Wi-Fi + cellular): $299
32GB iPad mini (Wi-Fi + cellular): $559
Price difference: $260
The iPad mini, however, has a larger 7.9-inch display with a lower resolution of 1024 x 768 at 163 pixels per inch. With both devices side by side, the difference is quite apparent. The colours of the iPad mini seem more washed out compared to the Nexus 7?s vibrant display. As a result of higher pixel density, text is rendered more clearly on the Nexus 7, which makes it ideal as an electronic reader.
Skopirano z ene strani..
Ne najdem. Najdi mi.
16GB iPad mini: $329
Price difference: $130
32GB Nexus 7: $249
32GB iPad mini: $429
Price difference: $180
32GB Nexus 7 (Wi-Fi + cellular): $299
32GB iPad mini (Wi-Fi + cellular): $559
Price difference: $260
The iPad mini, however, has a larger 7.9-inch display with a lower resolution of 1024 x 768 at 163 pixels per inch. With both devices side by side, the difference is quite apparent. The colours of the iPad mini seem more washed out compared to the Nexus 7?s vibrant display. As a result of higher pixel density, text is rendered more clearly on the Nexus 7, which makes it ideal as an electronic reader.
Skopirano z ene strani..
Ne najdem. Najdi mi.

boolsheat ::
Nekaj dejstev:
4:3 je boljše razmerje, pri isti širini imaš večjo višino.
iPad mini ima nizek dpi, piksli se vidijo, žal.
Je pa vseeno super zadeva.
iPad mini ima nizek dpi, piksli se vidijo, žal.
Je pa vseeno super zadeva.

Problem je, da ima večina spletnih strani in filmov že nekaj časa wide format. Zato je tudi šel iPhone 5 v to smer, prav tako so vsi iMaci in Macbooki 16:10, tako kot večina tablic. Sčasoma bo pa najbrž tudi iPad, sploh če želijo, da je čim boljši za konzumiranje vsebin (fotke, filmi, spletne strani), ki so večinoma widescreen dandanes. Zato je tudi film na manjšem Nexus7 enako velik, kot na večjem iPad Mini...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

plecotit ::
Mene pa zanima katero aplikacijo za predvajanje flasha in za hkratno predvajanje youtube videa in brskanja po netu priporočate? Mam pa samsung galaxy note2 in razen teh dveh stvari nimam žal besede zanj.

Za youtube video boš rabil nek youtube player.
https://play.google.com/store/apps/deta...
Tale ni slab.
Za flash player boš pa rabil .apk fajl od flash playerja. Se ga da dobit na kakem travniku:)
https://play.google.com/store/apps/deta...
Tale ni slab.
Za flash player boš pa rabil .apk fajl od flash playerja. Se ga da dobit na kakem travniku:)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Halfdead987 ()

V google vnesel 35% iPad mini: https://www.google.si/search?q=35%25+ip...
Že na prvi strani imaš vsaj 20 review strani, kjer ti to piše. Tudi na Apple-ovi uradni strani imaš to napisano. Sicer je pa precej preprosto izračunat površini ekrana, če že ne znaš googlat...
Pa druga stvar, navedel si ameriške cene - v ZDA SEEEEEEEEEEEEEEE splača Nexus bolj, v Sloveniji je pa razlike 50-70€.
Že na prvi strani imaš vsaj 20 review strani, kjer ti to piše. Tudi na Apple-ovi uradni strani imaš to napisano. Sicer je pa precej preprosto izračunat površini ekrana, če že ne znaš googlat...
Pa druga stvar, navedel si ameriške cene - v ZDA SEEEEEEEEEEEEEEE splača Nexus bolj, v Sloveniji je pa razlike 50-70€.

V Sloveniji je 32GB Nexus 7 cca 280€, iPad mini 32GB pa 430€.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

suhi ::
Tako je. Ne vem od kje Dromar pobira 50-70€, res ne. Taka je razlika kvečjemu med osnovnim iPad minijem 16 GB in Nexusom 7 32 GB. To pa nekako ni ravno na mestu primerjava, a ne? Razlika med osnovnim iPad minijem in osnovnim Nexusom 7 (16 GB) je najmanj 100€, kar tudi ni več ravno vsota za odmet.

boolsheat ::
Problem je, da ima večina spletnih strani in filmov že nekaj časa wide format. Zato je tudi šel iPhone 5 v to smer, prav tako so vsi iMaci in Macbooki 16:10, tako kot večina tablic. Sčasoma bo pa najbrž tudi iPad, sploh če želijo, da je čim boljši za konzumiranje vsebin (fotke, filmi, spletne strani), ki so večinoma widescreen dandanes. Zato je tudi film na manjšem Nexus7 enako velik, kot na večjem iPad Mini...
Malo preveč posplošeno sem napisal in se strinjam s tem kar si napisal.
Pa vendarle, 4:3 = 16:12, pri isti širini imaš tako proti 16:9 kar nekaj več prostora v višino.

Torej, če ima imaš recimo zaslon širine 1920 in višine 1080, to je FHD v formatu 16:9. Pri isti širini bi torej bil zaslon 4:3 resolucije 1920×1440, torej koliko, 30% več višine?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boolsheat ()

4:3 je zakon. Razlika med Nexus 16gb in iPad mini je 70€... Ampak Nexus 16gb je težko dobit sploh v Sloveniji. Zato pač omenjam še primerjavo z 32gb Nexusom - kupiš ga pač, ker ga lahko, ne zaradi več prostora. Če pa je nekomu 32gb prostora prioriteta, pa naj seveda raje vzame Nexusa. Če je prostor res tista odločilna točka, se Nexus full bolj splača!