» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
41 / 185
»»

FlyingBee ::

v trgovino pejt s takim vprašanjem pa ti bodo prodal tistega, s katerim največ zaslužijo

maticpi ::

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup 10.1 4jedrne kitajske tablice in vas prosim za nasvet, ker sem sam bolj laik na tem področju.

ainol je cenovno super ugoden, je pa le 1GB ram. http://www.merimobiles.com/ainol-novo10...

tale je 2GB, vendar me moti, da je procesor Cortex A-7. Po večini imajo vsi A-9, kakšna je slpoh razlika? http://www.merimobiles.com/ployer-momo2...

Se mi splača počakat, da prideta spodnja dva ven? sta malce dražja, vendar tudi zmogljivejša, vsaj kar se jaz spoznam. Ker pridete šele konec meseca ven, kakšnih ocen delovanja tablice še ni, se mi splača reskirat in vzet eno od njiju? Katero?

http://www.merimobiles.com/cube-u30gt-i...

http://www.merimobiles.com/pipo-m9-buil...

Hvala vsem za pomoč.
lp

Tomson ::

Med nastetimi bi ti predlagal Cube, ki se tudi kot kitajski proizvajalec tablic pozitivno izkazal v zadnjih letih (kar za vecino kit.tablic ne velja). Moras pa vzet v zakup da kvaliteta izdelave ni na nivoju npr. Asusa ali Ipada, tudi Wifi signal je ponavadi malo slabsi, itd...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Magic1 ::

Trenutno se najbolj splača kupit Kindle 8.9 za 280€.
Magic

medenko ::

Magic1 je izjavil:

sanja svinja kukuruz. Kje v SLO za 280€, da greš v trgovino in rečeš "jaz bom vzel to?" ? 8-O

Unknown_001 ::

A bi se splačalo vzet ASUS memo pad 7" model?

Ne pričakujem drugega kot brskanja po spletu, gledanja filmov, poslušanja muzike in občasne uporabe kot remote za desktop.:P

Halfdead987 ::

170 ppi in enojedrnik...Ne.
Raje rabljen nexus 7.

glistovje ::

sploh nimaš kej razmišljat.... nexus 7.

mtosev ::

Unknown_001 je izjavil:

A bi se splačalo vzet ASUS memo pad 7" model?

Ne pričakujem drugega kot brskanja po spletu, gledanja filmov, poslušanja muzike in občasne uporabe kot remote za desktop.:P
še china tablica je boljša od tega. kakšen prestigio za 150eur ponuja kr dosti:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Kater pa recimo?

Ne vem no budget mam 200EUR, sj sem že prej razmišljal o nakupu sm zdj gre pa zares ampak pogoj je, da dela normalno, je v redu skp sestavljeno (ne neki majavo in lomljivo), pa da je v redu za muziko, filme, internet in kakšne aplikacije za malce širšo rabo, kot remote ki sem ga prej omenil.

Zgodovina sprememb…

Aja, GPS je tudi zaželjen ker bi ga tud za navigacijo muporabljal.

Magic1 ::

medenko je izjavil:

Magic1 je izjavil:

sanja svinja kukuruz. Kje v SLO za 280€, da greš v trgovino in rečeš "jaz bom vzel to?" ? 8-O

Naročiš doma iz fotelja na amazonu za 265€ na naslov izanglije.com, še njim plačaš 15€ za dostavo v Slovenijo. V enem tednu odpreš poštarju in ga imaš.
Magic

mtosev ::

vse kar hoečš imeti ti samsung galaxy tab 2 ponuja za ceno 209euros
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pol najbol, da si tega nabavim?

Al obstaja še kakšna boljša izbira?

Zgodovina sprememb…

Nexus 7.

Za 200 EUR ?

Ne nameravam rabljenih stvari nabavljat.

Kupiš rabljeno zapakirano.

Al ne mislim igric igrat. Ne vem zakaj bi rabil tisto Tegro 3? Da mi bo film poganjalo?

Zakaj hočeš manj za svoj denar?

Pa zakaj bi mogu dat tiste 80 EUR več, da bo polovica procesorja spala?

carota ::

Ima kdo kakšno pripombo/kritiko na Nexus 7 3G, pri Simobilu, Orto paket + Maxi Plus (3 GB / mesec), cena aparata 90 EUR + 24x21 EUR/mesec?

Ker imam dumbphone brez wifi hotspota, bi vzel 3G in extra SIM (2,2 EUR/mesec).

yayo ::

Halfdead987 je izjavil:

http://www.bolha.com/racunalnistvo/tabl...

In v čemu je sedaj štos, da je toliko neodprtih Nexusov naprodaj? A to firma prodaja pa so preškrti, da bi Bolhi plačali za reklamo? :))

maticpi ::

Hvala za vse odgovore, zdaj sem še v večji dilemi.:) Cube dejansko zgleda spodoben, sam pri kitajcih nikoli ne veš.

Magic1 je izjavil:

Trenutno se najbolj splača kupit Kindle 8.9 za 280EUR.
16 ali 32GB varianta? Govorimo o tem? http://www.amazon.com/Kindle-Dolby-Audi...

Kaj pa druge alternative, poleg asusa, taba...pri nas/v Evropi?
Hvala za pomoč:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: maticpi ()

Okapi ::

In v čemu je sedaj štos, da je toliko neodprtih Nexusov naprodaj?
Orto paket + Maxi Plus (3 GB / mesec), cena aparata [Nexus 7] 90 EUR + 24x21 EUR/mesec?

harmony ::

Unknown_001 je izjavil:

Zakaj potem sprašuješ, če je kaj boljšega za isti denar?

floyd1 ::

Unknown_001 je izjavil:

Futureproof, še vsaj za kako leto.

bosmla ::

Vzemi obnovljenega Nexus 7 16GB pa bodi tiho 8-)

medenko ::

ACER A700 odprta embalaža za 300€ ?

Buggy ::

SPAR ima spet eno strange 8" tablico Tpad ct80.c2 z A9 1.6Ghz dualcore, 1GB RAM, 8GB, BT, 1024x768 8" , android 4.1 za 118€. A kdo ve a je to cudo google certified?

LordPero ::

@adapipika: Ja, legit izbira vs. TF300. Meni je MVA ql, nima pa Acer takega backlighta kot Asus (=berljivost na soncu). Če se prav spomnim, ima Acer boljšo baterijo od Asusa. Aja, ne vem pa, če ima Acer kaj namena uradno it na 4.2.
LordPero

Tigercheck ::

tudi meni je zanimiva in za 118€ bi lahko bila best buy, nevem pa kako je z garancijo ter menjavo akumulatorja na dolgi rok?

Buggy je izjavil:

SPAR ima spet eno strange 8" tablico Tpad ct80.c2 z A9 1.6Ghz dualcore, 1GB RAM, 8GB, BT, 1024x768 8" , android 4.1 za 118€. A kdo ve a je to cudo google certified?
NA CESTI SI VZEMI ČAS, NE ŽIVLJENJA!

Okapi ::

Na dolgi rok itak noben ne kupuje elektronike za 100 evrov. Boš pač čez 3 leta kupil novo, boljšo tablico.

O.

nUUb ::

Lastniki Nexus 7-ke lahko sprobate tale ROM, zadeva leti(D02-25). Avtonomije je manj za cca 30min (morda je placebo - nisem ravno pozoren na baterijo), ampak zadeva teče bolj tekoče od večine (če ne vseh) ROM-ov. CPU downclockan na 1.2GHz, GPU iz 416MHz na 446 ali 484MHz. Nevem če je bilo omenjeno, ampak jaz nisem občutil grozne pohitritve, ko sem imel 4 jedra vključena v primerjavi, ko imam zdaj 2. Zadevo laufam na motley kernelu. Okoli 5h iger/6h 720p filmov,serij, več v kolikor kombiniram z browserjem. Največ je pa itak odvisno od nastavitve svetilnosti, bolj kot 1.0-1.6GHz OC/UC.

Morda je cel post offtopic, ampak edini problem, pri Nexus 7 je bounce back issue. Ko swipneš včasih butne nazaj. Na stock ROMu je bil fixan samo notification bar bounce back.

Kakorkoli, v vednost bodočim kupcem.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nUUb ()

glistovje ::

sj že na stock vse lepo laufa. ne vem kako zatikanje vi vidte, mogoč je sam v vaši glavi :D

maslo12 ::

Potrebujem tablico.
Želje:

* vsaj 9"
    * vsaj 16gb notranjega spomina
    * 2 USB priklopa (en za miško, drugi za USB ključ)
    * HDMI priklop
    * micro ali mini USB priklop za polnjenje
    * solidna kamera za snemanje (ne rabi biti top)
    * reža za spominsko kartico
    * bluetooth povezava (za tipkovnico; če je ta v kompletu še toliko bolje)
    * cena: do 250€ če gre
    * solidna izdelava

Prosim za nasvete in že vnaprej hvala.

Tomson ::

Vsem zeljam in zahtevam je skoraj nemogoce ugoditi, saj se zaplete pri ceni. Bi pa slo z manjsim kompromisom. Mislim pa da najblizje pride Acer A210, manjka mu samo drugi USB, vse ostalo je kot zeljeno, tudi cena ce se kupi v tujini 258€ s postnino vred. Tale je Acer je solidne izdelave, Tegra3, Android 4.1, 16gb, 10" zaslon, ki sicernni top kvalitete, je pa za to ceno vec kot dovolj, 1xUSB, 1xMicroUSB, HDMi, SDHC slot, skratka za ta denar mislim da je to, to. Tukaj pa tako na hitro nasel najceneje za nakup v Slo ... KLIK
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

damjanll ::

Lahko si pa omislis bluetooth misko pa ne rabis 2x USB... (ali pa USB HUB)

Ali pa oblačno storitev namesto USBja.Če imaš internetno povezavo seveda.

carota ::

maslo12 je izjavil:

Potrebujem tablico.
Želje:

* vsaj 9"
    * vsaj 16gb notranjega spomina
    * 2 USB priklopa (en za miško, drugi za USB ključ)
    ...

Prosim za nasvete in že vnaprej hvala.

Kaj ti bo miška, če maš tačskrin? Resno me zanima v čemu je point.

Zheegec ::

Miška ti pride prav, če priključiš tablico s HDMI na TV ali monitor, da jo uporabljaš kot navadni računalnik. Potem lahko prenosnika vržeš v smeti. Poglej si Asus TF700/TF300, na tipkovnici imaš USB in deluje USB razdelilec, pa direkten micro-HDMI.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

bosmla ::

Tole priklopis. Pa mas tipkovnico + drsno povrsino v enem.

LordPero ::

Za na monitor/tv so gyro mousi (s qwertyjem gor). Pa še dock (polnjenje + HDMI) da je ob zaslonu in je vse easy :).
LordPero

maslo12 ::

Evo, malo prebrskal, seveda vsem mojim zahtevam je težko ugoditi... :)
zanimive so mi sledeče (bolj ali manj podobne "karakteristike" - USB, HDMI, 16gb, 1gb RAM:

1. Lenovo IdeaPad A2109 (269€, http://www.mimovrste.com/artikel/272001...
    2. Prestigio PMP5597 (225€, http://www.ceneje.si/racunalnistvo/pren...
    3. PRESTIGIO MultiPad 10.1 Ultimate PMP7100D_DUO (259€, http://www.ceneje.si/racunalnistvo/pren...

To je bolj ali manj to. Pri Lenovo mi je všeč, da ma edini GPS (kar zna biti fajn namesto navigacije) in malo boljša kamera, zadnji Prestigio ima največji ekran (nima pa BT)...
    Ima kdo izkušnje z naštetimi? Kako je z baterijami?

Pesimist ::

Windows 8 tablet Full ali RT kupljen v austriji ima nemski jezik?

Pesimist ::

Ali je danes sevedno potrebno vzeti 3G tablico, ce rabis 3G samo maybe 2-3x na leto na dopustu?
Sprasujem za to ker ima ze danes skoraj vsak telefon Wifi hot spot, ce na pa blootoh za povezavo 3G Telefon -> Tablica.
Sicer nevem tocno, kako solidno to deluje a vendarle za silo verjetno je. Drugace pa imam tudi ze nekaj casa 3G ruter, ki ga sicer uporabljam kot switch pri drugi opremi trenutno, vendar 2-3x na leto bi tudi tega lahko neso na dopust. Erm. To pa pomeni 1 skatla in napajalnik vec seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

FlyingBee ::

preveč pesimistično gledaš na vse skupaj, seveda je super, če imaš 3g tablico, še psoebej 7"

Če imaš android telefon in 3g povezavo vklopiš wifi hotspot in je.

mat11 ::

Pesimist je izjavil:

Windows 8 tablet Full ali RT kupljen v austriji ima nemski jezik?

Za RT ne vem, WIN 8 ima vse jezike, oziroma si jih downloadaš pri registraciji, tudi slovenskega.
mat

wenis ::

Pozdrav!
Že dalj časa razmišljam o nakupu tabličnega računalnika, pred par dnevi me je pa resnično zagrabilo. Tako sem pregledala vse spletne trgovine (začnem s specifikacijami, ki mi ne povedo nič kaj preveč), nadaljujem z youtube videi, na koncu pristanem tukaj. Preberem kolikor je možno, a na koncu si vseeno ne pridem na jasno.
Cena je pomembna, vendar v korelaciji s tem, kar dobim. Android, iOS, to je vseeno. Ampak glede na to da imam občutek da je 10' preveč, 7' pa premalo, sem se zaljubila v ipad mini. Vendar povsod ta povdarek, 'slabe ločljivosti'. Zanima me ali se to res tako zelo opazi. Druga stvar, ki pa me je zmotila pa je nerazširljiv pomnilnik in kar 100EUR doplačila za 16GB več. Že 330 je več kot preveč, kar bi bilo smotrno zapraviti. Je 16GB pomnilnika premalo, če bi napravo uporabljala za spletno brskanje, aplikacije, branje raznih dokumentov itd. In ali je bolje počakati na izid mini 2, bo tisti ponujal res veliko več?
In če pozabimo na vojno med androidi in iOS, ali obstaja android za približno enak budget, ki bi ponujal isto ali več?

Ne glede na to, da bom na koncu koncev vseeno predstavljala povprečnega uporabnika, si vseeno želim največ kar za ponujen denar lahko dobim.
Ipad mini? Kakšen drug android? Ali je najbolje potrpeti in počakati ipad mini2 (v primeru, da se pričakuje veliko več)?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: wenis ()
««
41 / 185
»»