» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
20 / 184
»»

boolsheat ::

Niti ni fora resolucije, ker recimo v "pokončnem" položaju pride že na 800*480 cel list na zaslon, samo so črke še malenkost premajhne. Res je da nizek DPI nič kaj ne pomaga tu in bi ob večjem bile črke bolj vidne.

damjanll ::

No, sedaj pa vzami isto stran pdfja, pa poglej kako izgleda na nexus 7, sem preprican da je dvakrat bolj berljivo ;)

todman74 ::

damjanll je izjavil:

todman74 je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Second that. Odkar imam One X, mi 1280x720 na tablici deluje prav zrnato ...

Predvidevam potem, da televizije sploh ne gledaš....

Ugibam da si s tem hotel povedat, da kako lahko gledamo TV ki ima resolucijo 1920x1080, na 60", ce pa nismo zadovoljni z 800x480 na 7" in zahtevamo na primer 1280x700 ali vec na 7", torej po tej logiki bi morali zahtevat na 60" TV: priblizno 12000x7000. Si to hotel povedat?

Tukaj se motis ker v pomembna je kotna resolucija.

Optimum HDTV viewing distance @ Wikipedia

http://gizmodo.com/5926295/your-tv-is-a...

Existing 60 inch 1920x1080 HDTV is a "Retina Display" when viewed from 7.8 feet or more

(7.8 feet = 2.4 metra)

Jaz gledam 60" HDTV z razdalje 3 metrov, zato se mi 1920x1080 resolucija na 60" TV-ju ne zdi premajhna.

Poleg tega je se omembe vredno dejstvo da na TV-ju ponavadi ne beres teksta ampak gledas filme, medtem ko na tablici pa poleg filmov veliko tudi beres (web, pdf, e-book,...)

Ja, precej mi je cudno, da nekoga moti zgolj "samo" 1280×800 na tablici, cist v redu se mu pa zdi 1080 resolucija na 1.5 metra ekranu svojega tv-ja. Mi je pa se precej ostalih stvari bolj cudnih, kar se uporabnikov tablic in njihovih navad tice....sem jih omenil pozneje, za tem prispevkom. Resevanje slabe resolucije na tako velikem panelu z oddaljenostjo od njega, pa je isto, kot ce jaz na svoji tablici malo povecam besedilo, ter jo porinem malo dalje od svojega nosu. Nic ne recem, visoka resolucija je ze fajn, ni pa to merilo, da bi jaz zaradi "nje" zamenjal svojega Nota za npr. iPada, bi ga pa mogoce za Transformerja, ce je res tako dober, kot nekateri tukaj trdijo.

weezl ::

Danes in jutri, na mtehniki, Nexus 7 (32gb) za 252€
http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...

Magic1 ::

No pa smo počasi prišli na nivo tujine, res da po parih mesecih in samo za dva dni :D
Magic

GT-Turbo ::

Pozdravljeni!

Tudi sam iščem tablični računalnik.
Rad bi imel naslednje specifikacije:
-Procesor: 1Ghz (min)
-Trdi disk: 8GB minimalno + možnost SD kartice
-WiFi
-Ram: 512 MB minimalno
-10" minimalno

Našel sem tole:
-GOCLEVER TAB A104
-ZapZap zPad Mars 10"
Za tablico sem pripravljen odšteti max. 200 ali pa kak € več. Kaj predlagate? iPad se mi zdi preveč precenjen, tako da odpade.
Uporabljal bi ga predvsem za razen word, slike, muska, filmi in igre. Imate kaj v mislih?
Hvala za pomoč!
Toshiba Satellite L550-117

GT-Turbo: naredi si uslugo in si dodaj se en zahtevo med specifikacije:

Zaslon: 1280x800 minimalno

A je tako velika razlika?
hvala za nasvet!

traktor ::

Priporočam tablico Ainol Novo 10 Hero
ima dual core procesor in tudi narejena je kvalitetno

Cena je 200 usd, sedaj imajo na Buyincoins še -10% (koda) Se pravi 180 USD to je 140 EUR + Carina

http://www.buyincoins.com/new_en/detail...

Odličen, vendar me skrbi garancija! V Sloveniji se ga ne da dobiti?

traktor ::

Za enkrat verjetno ne ker je zadeva precej frišna, bo pa veliko podpore z raznih forumov
tako kot je z vsemi Ainoli, glede garancije, verjetno upoštevajo samo je treba nazaj poslat.
Sam sem že nabavil pred enim letom 7" Ainol novo Advace in še zmeraj laufa kot strela, pa še mulci
ga majo za igrce igrat. Tako da bo sam verjetno nabavil še tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: traktor ()

Sandi1987 ::

Katero navigacijo priporočate za Tablični računalnik?

grinhorn33 ::

Pozdravljeni

Jaz bi pa prosil za nasvet glede nakupa tablice za branje revij v PDF formatu na tablici. Ali je bolje vzeti npr. 7" Nexusa zaradi 1280x800 ali 10,1" tablico z resolucijo 1024x768 npr Prestigio Ultra, ki je dobil zlat monitor v zadnji reviji? Morda večja tablica postane težka v rokah za daljše branje? Kaj uporabljate vi? S ceno bom šel max 300€, pa nakup v SLO.

lp

Yossarian ::

Za branje vsekakor vzemi 10-colsko, ne bo ti žal. Tablica ne postane težka za branje, saj je lažja od povprečne knjige.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Alamar ::

grinhorn33 je izjavil:

Pozdravljeni

Jaz bi pa prosil za nasvet glede nakupa tablice za branje revij v PDF formatu na tablici. Ali je bolje vzeti npr. 7" Nexusa zaradi 1280x800 ali 10,1" tablico z resolucijo 1024x768 npr Prestigio Ultra, ki je dobil zlat monitor v zadnji reviji? Morda večja tablica postane težka v rokah za daljše branje? Kaj uporabljate vi? S ceno bom šel max 300€, pa nakup v SLO.

lp
Odvisno, kje misliš brat. Za na pot definitivno 7 nexusa, ker je lažja, bolj praktična in jo lahko držiš v eni roki. Če pa v postelji pa lahko tudi 10 palčno. Jaz imam oboje in uporabljam tako. Za 300 EUR v SLO boš težko dobil kvaliteno brand 10 palčno, razen seveda rabljeno.

Okapi ::

Za branje vsekakor vzemi 10-colsko, ne bo ti žal. Tablica ne postane težka za branje, saj je lažja od povprečne knjige.
To ni res. Ko zvečer v postelji berem z iPad2, kaj hitro ugotovim, da bi lahko bil lažji. Nexus7 je v tem pogledu boljši, e-ink bralniki pa še precej bolj (jaz za branje e-knjig uporabljam Kobo Touch). 10" zaslon je sicer boljši, še zlasti, če nimaš ravno 20/20 vida, ker so v pdf-jih črke na 7" hitro premajhne (stripe recimo raje berem na iPadu kot na Nexusu).

O.

T-Majo ::

Včeraj sem poskusil Galaxy Tab 2.0 in Galaxy Note 10.1 v Telekomu.

Po odzivnosti in zaslonom zelo zaostaja za iPadom. V tem primeru je potem cena previsoka za Samsung.

Yossarian ::

Okapi je izjavil:

To ni res.

Eh, jebiga, meni zaenkrat še ni bila pretežka, imam pa Prestigio 5097.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

grinhorn33 ::

grinhorn33 je izjavil:

Pozdravljeni

lp

Hvala vsem za kratke in jedrnate nasvete, saj mi bodo pomagali pri odločitvi...

T-Majo je izjavil:

Včeraj sem poskusil Galaxy Tab 2.0 in Galaxy Note 10.1 v Telekomu.

Po odzivnosti in zaslonom zelo zaostaja za iPadom. V tem primeru je potem cena previsoka za Samsung.

Men je Note zelo odziven, zato ne vem kaj nekateri delate na njem. Ima številne prednosti pred iPadom, zato vsaj jaz ne bi zamenjal tablici.Res pa je, da ima majhno ločljivost zaslona, glede na konkurenco.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: todman74 ()

FlyingBee ::

majhna ločljivost note 10.1 in plastika ne dajeta dobrega vtisa, iPad pa je dovršen in "malo" dražji

Okapi ::

(Potencialne) prednosti Samsunga:
- Android - če imaš androidni telefon, je bolje ostati na istem OS, ker lahko uporabljaš enake programe (še zlasti, če programov ne kradeš, ampak jih kupuješ)

- Note deluje kot grafična tablica - velika prednost, če tablico uporabljaš za risanje ali recimo obdelavo fotk.

- IR oddajnik - velika prednost, če hočeš tablico uporabit kot hi-end daljinec za tv, receiver, domači kino ... (in nimaš najnovejših naprav, ki jih je mogoče krmiliti prek wi-fi).

Potem se pa mora pač vsak sam odločit, ali mu te prednosti koristijo oziroma odtehtajo iPadove prednosti.

O.

FlyingBee je izjavil:

majhna ločljivost note 10.1 in plastika ne dajeta dobrega vtisa, iPad pa je dovršen in "malo" dražji

To o dovršenosti in domnevni "lepoti" so subjektivna mnenja. Meni je 80% iNaprav grdih, vključno z iPadi ( sploh sprednja stran in pa 4:3 ekran sta odbijajoča).Pa da ne bom slučajno kaj pristranski, večina high end telefonov mi vizualno ni všeč, vključno z vsemi Samsungi, tablice malo manj poznam.

no, subjektivno gor ali dol, če dam 500 eur pričakujem nezrnavost ekrana in občutek kvalitete v rokah, tako da je precej jasna zadeva, da fragmentiranost androida in upravljanja z aplikacijami ne omenjam ... je pa odprto in všečno, samo ne pod 200 ppi

Ja seveda, resolucija iPada 2 in 1 pa ni šla nobenemu v nos, je bila to super duper tablica, s super ekranom ne, ni bilo nobenega govora o kakšni zrnavosti...aja o aplikacijah pa raje ne bi, razen če mi dokažeš, da na ios tablicah laufa Skyrim tako dobro kot na PC.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: todman74 ()

tako časovno kot "platformsko" si "out"

za take fore so kitajske tablice, ker so tudi cenovno pravilno pozicionirane, zgoraj smo govorili o tablicah nad 450 EUR

FlyingBee je izjavil:

tako časovno kot "platformsko" si "out"

za take fore so kitajske tablice, ker so tudi cenovno pravilno pozicionirane, zgoraj smo govorili o tablicah nad 450 EUR

Ja seveda, vsak izgovor prav pride, oko je oko in je pred dvemi leti pri večini isto videlo, kot sedaj.

Pa da ne bomo brezveze nabijali, Note za ceno nad 500€ je predrag, prav tako iPad, najboljša izbira je (bo) verjetno Nexus 10, če bo cena res samo okol 400 ojrov.

ja, glede na vprašanje v temi vsekakor nexus 10, ampak ne bo prek play store dostopen tako da je za 400 EUR samo še "dream on"

todman74, treba je primerjat in potem pisat, ne pa kar nekaj na pamet nabijat, probaj boš videl kako je lažje kakšno stvar razumet

Zgodovina sprememb…

In kaj naj probam, po tvoje?

v pravo perspektivo se boš postavil, ko boš probal pod 150 ppi, nad 200 do 250 ppi in ipad, kar se tiče zaslonov, pa še kakšen amoled od 7.7 sammy-ja ... kar se tiče OS pa je android in iOS pa še win RT, samo za to boš rabil več časa, da ugotoviš, vse je subjektivno, ampak v nekih merah

Da je 264 ppi več kot 149 (Note) in 139 (iPad 2) mi je povsem jasno, da so črke pri isti oddaljenosti bolj ostre tud.Pa še zmeraj ne spremeni dejstva, da me je dosedaj še vsaka Apple naprava glede na pričakovanja in ceno, pustila "hladnega".

Sem se zapeljal malo v trgovine včeraj in testiral tablice.

iPad tavelki, je prevelik sicer super tablica, a predrag, ker na koncu dneva je samo tablica...
Nexus 7, solidno delovanje, a malenkost premajhen za udobno branje. Zaslon je dober, pikslov se ne vidi (215 dpi).
iPad mini, uf, SUPER, prava velikost, odzivnost, tanek, lahek, AMPAK zanič zaslon, 165DPI je premalo.
Ena od Samsung 10 tablic, zatikajoče.

Tako, da verjetno bom vzel Nexusa ali pa kakšen pameten netbook. Drugo leto pa definitivno mini s pravim zaslonom.

Aja, pričakujete lahko poplavno Blackberry Playbookov na bolhi, RIM je bil zelo radodaren na dev konferenci v MB, podelili so 20 Playbookov (mislim, da celo 32GB). Sicer pa BB10 zgleda OK, želim jim, da uspejo.

Zgodovina sprememb…

Hogar Grozni ::

Kaj pa tablica Google Nexus 10.

Na ebayu se ga da dobiti iz Nemčije s stroški dostave v SLO od 420 EUR naprej.

Tablica ima resolucijo 2560 x 1600, kar pride cca 300ppi, velikost je 10,1 ", težka je 609 gramov,
Procesor: dual-core ARM Cortex A15, ima 2 GB RAM-a, dobi pa se v 16 GB ali 32 GB verziji.
Ostalo:
Kamere 5Mp zadaj, 1.9Mp spredaj
WiFi 802.11 b/g/n (MIMO+HT40)
Android 4.2 (Jelly Bean)
9000 mAh Lithium polymer battery
in še in še.

Glede na konfiguracijo in ceno se jo verjetno bolj splača nabaviti kot Asusa Transformerja, ali?
Prosim za vaša mnenja.

lp,

medenko ::

link za te cene 420€ prosim.

Boolsheat, strinjam se s tvojo analizo, ipad mini z retina zaslonom bi bila res super tablica.

mihco ::

Anand pravi, da se lep cas ne bo retina minija...
http://www.anandtech.com/show/6429/ipad...
If you're expecting next year's mini to have a Retina Display, I wouldn't hold your breath.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihco ()

Hogar Grozni ::

medenko je izjavil:

http://www.ebay.de/itm/Google-Nexus-10-...

cena je 326 eur iz Amerike + 10 eur poštnina in še dajatve. Koliko pa znašajo dajatve točno pa ne vem. Bi se moral pozanimati na carini.
Če kdo mogoče ve, ali je že kaj kupoval preko oceana, bi ga prosil, da doda svoj prispevek.

lp.

todman74 je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

To o dovršenosti in domnevni "lepoti" so subjektivna mnenja. Meni je 80% iNaprav grdih, vključno z iPadi ( sploh sprednja stran in pa 4:3 ekran sta odbijajoča).Pa da ne bom slučajno kaj pristranski, večina high end telefonov mi vizualno ni všeč, vključno z vsemi Samsungi, tablice malo manj poznam.

Meni pa razen filmov / oddaj je 16:9 na tablici čisto neuporaben - pokonci je preozen, leže prenizek.

Drugače pa bi bil Mini res dober nakup, vendar je zaslon v kurcu.
Čepra je na iPad 2 z enako resolucijo, je slika na iPad Mini zelo nečista.

Verjetno bo Nexus res best buy, ampak samo pod pogojem, da bodo dober Android personalizirali posebej za njega brez 100 odvičenih pogramov.

Še enkrat - nisem zagovornik ne Appla, ne Googla, samo dajte tablice side by side in primerjajte zaslone in odzivnost.

Še vendo pa je po moje največji minus iTunes.
Anroid je kar se tega tiče res zakon - vržeš gor fajle in je to to.
Poleg tega mi je bil na iPad iOS 5 bolj všeč, zaradi bolj preprostega AppStora, ki je zaradi manj animacij delal ZELO hitreje ter imel je YouTube in Google Maps.

Gre pa tudi Android v pravo smer - vedno hitreje delajo. Na S3, ko sem updatal na Jealy Bean, je kar hitrejši, čeprav še vedno ne vem, zakaj odzivnost / hitrost pada občasno kjub temu da zapiram programe.

T-Majo je izjavil:

todman74 je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Meni pa razen filmov / oddaj je 16:9 na tablici čisto neuporaben - pokonci je preozen, leže prenizek.

Se strinjam. 16:10 je daleč najboljše.

da bi za android naredili dimenzij ipad mini-ja z retina zaslonom, bi bil po moje best buy, nexus 7 je preozek zaslon ... ne vem kaj toliko čarajo, a se ne da izbrati samo dobre lastnosti od vseh tablic in narediti nekaj kar bo appla končno "premegal"

Zheegec ::

FlyingBee je izjavil:

da bi za android naredili dimenzij ipad mini-ja z retina zaslonom, bi bil po moje best buy, nexus 7 je preozek zaslon ... ne vem kaj toliko čarajo, a se ne da izbrati samo dobre lastnosti od vseh tablic in narediti nekaj kar bo appla končno "premegal"

Obstaja že nekaj časa, Asus TF700, oziroma TF201 ko je bil še iPad2 aktualen. Dejansko vsi plusi iPada plus še nekaj extra izboljšav - tanjši, lažji, brez težav s pregrevanjem, zaslon z višjo svetilnostjo (za uporabo zunaj), microSD reža, boljša kamera z fleshem... Edino marketing imajo slab.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ta Asus je nekaj čisto drugega kot iPm... Večji, dražji,...

Zheegec ::

Dobro, to je konkurenca iPad4. iPad mini ima pa itak enkrat slabši od cenejšega Nexus7 in že takoj odpade.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

medenko ::

Hogar Grozni je izjavil:

medenko je izjavil:

http://www.ebay.de/itm/Google-Nexus-10-...

cena je 326 eur iz Amerike + 10 eur poštnina in še dajatve. Koliko pa znašajo dajatve točno pa ne vem. Bi se moral pozanimati na carini.
Če kdo mogoče ve, ali je že kaj kupoval preko oceana, bi ga prosil, da doda svoj prispevek.

lp.

401€ + 10€ = 411€ x 1,2 = 500€

V rit pa taka cena.

Dromar ::

Folk, a ni bil še pred kakšnim tednom zunaj Nexus 7 16GB za 210€ po trgovinah? Sprašujem, ker se mi zdi, da sem ga videl na mimovrste, zdaj nimajo pa več nikjer po niti približno takšni ceni in bi ga rad vzel za punco.

LuiIII ::

Za to za kar bi sam rabil tablico sta cerjetno samo dve varianti: Nexus 7 in pa Surface Pro. Prvi za na peč brat, drugi za kaj pametnega narisat na terenu ipd.

floyd1 ::

FlyingBee je izjavil:

Težko je za vsakega potrošnika naredit idealno tablico. Npr. jaz bi na N7 raje videl mSD slot (pa HDMI), ekran mi je super. Tudi smer razvoja, ki vedno bolj forsira nezamenljive baterije mi ni všeč, a kaj hočem - vse gre očitno v to smer.

noraguta ::

LuiIII je izjavil:

Za to za kar bi sam rabil tablico sta cerjetno samo dve varianti: Nexus 7 in pa Surface Pro. Prvi za na peč brat, drugi za kaj pametnega narisat na terenu ipd.

maš še samsungovo ativ smart pc. če delaš zgolj skice je najbrž švohnejša kar optimum.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
««
20 / 184
»»